Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 444.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @GramBoLubie, nom, na początku czyli kilka miesięcy od startu uni

• Cytat od ciap: „Cytat od Das140: „Nie odczuwam, żeby odkrywca się zmienił. ” Bo się nie zmienił (: ” To przecież napisałem, że nie było Tylko trochę innymi słowami

• Nie odczuwam, żeby odkrywca się zmienił. Poza tym, siła odkrywcy nie pochodzi ze znajdowanej floty czy surowców

• Wersja 7.x - dyskusja

Das140 - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Void: „Czytając kilkanaście stron tego tematu dochodzę do wniosku, że w większości przypadków sami jesteście sobie winni. Zamiast grać po prostu uczciwie to ciągle kombinujecie jak koń pod górkę. Manipulacje rynkiem, push, multikonta, napadanie na graczy, od których coś kupiliście na rynku. Już szczytem było wytknięcie braku opisów klas. Gram na 3 uni i wszędzie są opisy, zawsze były. Jedynie się pogubili w zużyciu deuteru w generale i z opisu wynika, że zużycie cały czas wynosi 100%. T…

• Wersja 7.x - dyskusja

@buleon, Obecnie dzięki rynkowi sieć jest po prostu za mocna. Bez regulacji zasad rynku w praktyce można przekazać wszystko co się ma innemu graczowi w kilka chwil. Pomijając to, w moim odczuciu, sieć jest pushem i skutkiem ubocznym widełek w handlu.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „Cytat od 19dawid45: „kurat rozumiem ten jak Ty to piszesz lament i płacz niektórych. Ludzie latami budowali konta wyrzekając się często życia prywatnego a teraz wszystko poszło na marne każdy jeden oszust może to samo ustukać nie w kilka lat a kilka miesięcy.. ” Zwiększenie eko z 1x do ekox 7 dało ten sam efekt budowanie floty przez 5-6 lat w kilka miesięcy po wprowadzeniu eko x7 więc to samo już było ” Tyle że sami mogli tą flotę w kilka miesięcy dorobić, bo każdy dostał boost…

• @litek. Odkrywca zwiększa średnicę znalezionej planety o 10%. Zgodnie ze wzorem: Cytat od Sirius: „LpP = ( Srednica / 1000 ) ^ 2 + (PoziomTerraformera * 5) + ( bonusowe pole za każdy parzysty PoziomTerraformera) ” Oraz danymi z: FAQ - kolonizacja Można obliczyć średnicę największej planety. Jest to ~15.875km (dla pozycji ósmej, 252 pola). Dodając do tej średnicy 10% uzyskujemy ~17.462km średnicy. Stosując wzór ponownie uzyskamy największą planetę jaką można znaleźć. Odpowiedź: 305 pól. Do tego t…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Time2Party: „skoro tak wam to nie pasuje to skasujcie konta a nie codzien placz i lament ktory nic nie wnosi a zasmieca tylko forum ” Ten "lament" to nic innego jak wygłaszanie niezadowolenie ze zmian, bądź ich części, które zostały przeprowadzone. Przypominam, że znajdujemy się w wątku "Wersja 7.x - Dyskusja". Stąd wnioskuję, że wygłaszanie swojej opini na temat zmian owej wersji jest jak najbardziej na miejscu.

• Wersja 7.x - dyskusja

... Odpowiedam tobie, a co ma robić nowy gracz co nic nie wie, to inna bajka. Tobie radzę zrobić konto na jakimś uni, na którym nie grasz i zwyczajnie sprawdzić bonusy. Co do informacji zawartych w opisie klas: Część z nich jest po prostu "z dupy".

• Wersja 7.x - dyskusja

W informacjach detalicznych statku Zrób sobie konto na jednym, dwóch uniwersach, wybierz sobie generała i sobie sam posprawdzaj co i jak.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od NowyLepszyYossarian: „Cytat od Avinashi: „Cytat od NowyLepszyYossarian: „Jak juz ustalicie kto jest winien to czy ktos z łaski swojej moze mi napisac jaki spalanie ma pancernik lub ow dla klasy generał? ” wg info z "wiecej detali" ow - 125, pc - 62.5.W praktyce mozesz mi wyjasnic na jakiej to jest odleglosci liczone? Bo jak sprawdzalam to zeby to sie jakos pokrywalo to wychodzilo ze 100 (??) Ukladow? Czy jakos tak ” nie wiem w praktyce. Wiem ze bylo zawsze 125 dla pc i 250 dla ow. Wedlu…

• Wersja 7.x - dyskusja

@Ruda, @Crion chyba miał na myśli ten cytat z 13.12: Cytat od Art: „Btw. żeby nie było, zaraz muszę od Was uciekać na kilka godzin, ale wieczorem się pojawię i popatrzę na sajgon ” Z tego co czytałem (mogę się mylić) Art od tego czasu (prócz jednego posta tego samego dnia) nie udzielał się. Z drugiej strony, miał tylko patrzeć, a nie komentować

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od wampek: „Jak myślicie? Za latanie sondami palącymi aktualnie 1 szt deuteru bez względu na odległość i wielkość ataku po idlakach grozi mi ban? Teoretycznie nie za bardzo mam wybór, no ale jakby nie patrzeć kilkanaście kk deuteru dziennie na tym zyskuje, więc można powiedzieć że bogacę się na bugu w grze? ” Oby nie nie było bana, ani zwrotu brakującego deuteru, bo też trochę latałem Skoro nie było żadnych konsekwencji w kierunku użytkowników recy za 1 dex, to nam chyba też się nic nie st…

• @Drakean, Jak wysłałeś wszystko co masz (2kk lm-ów) w jednym slocie, to co się dziwić.

• Cytat od dexPL: „Cytat od Das140: „@dexPL, nie do końca. Nie wiesz, czy istnieje lepszy skład. Jak dla mnie, to większe zyski będę, jak będziesz wysyłał lm-y z DT-kami pół na pół. Oczywiście flociarze mają o wiele więcej lm-ów niż DT-ków, ale ja buduję flotę tylko pod ekspy, bo na skanowanie i szukanie celów jestem zbyt leniwy Cytat od dexPL: „Optymalny skład uwzględnia jedynie koszt deuteru na loty ” A co z maksymalizacją strat zadanych piratom/obcym i minimalizacją start poniesionych przez nas…

• @dexPL, nie do końca. Nie wiesz, czy istnieje lepszy skład. Jak dla mnie, to większe zyski będę, jak będziesz wysyłał lm-y z DT-kami pół na pół. Oczywiście flociarze mają o wiele więcej lm-ów niż DT-ków, ale ja buduję flotę tylko pod ekspy, bo na skanowanie i szukanie celów jestem zbyt leniwy Cytat od dexPL: „Optymalny skład uwzględnia jedynie koszt deuteru na loty ” A co z maksymalizacją strat zadanych piratom/obcym i minimalizacją start poniesionych przez nas?

• @Miikuu, i po co to pokazywałeś? Teraz nie zdążę wybudować jako takiej floty, żeby mieć jakiekolwiek szansę z topką Osobiście już skończyłem pisać swój własny symulator walki i biorę się za pisanie programu do szukania optymalnego składu flot wysyłanych na ekspy

• Cytat od Mordi: „Cytat od dexPL: „Cytat od Mordi: „Na nowym UNI, które ma 2 dni i gram bez anty puściłem pierwszą ekspę i mt. Przywiozła 4999 kryształu (każdy wie ile to jest warte na "początku". Dzisiaj puszczam już 2 równolegle i zebrałem 200 k krychy i 220 k mety plus 30 cm i koło 50 mt. W drugim dniu gry. Jak wszystko jest w porządku to spoko ” Na starym uni zyski zbieracza potrafią być wyższe niż zyski z ekspedycji. A jak generał trafi większy cel to będzie miał zysk z klasy (różnica w mnie…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Elkanen: „imgur.com/lRWZ543 @Ruda Twoi sojusznicy pieknie wykorzystuja buga na ekspach jakie daje klasa odkrywcy i cudowny wynalazek w postaci rynku. Skomentujesz te cudowne farmingi czy skulisz ogon po sobie i zrobisz to co potrafisz najlepiej czyli skasujesz tego posta? ” To nie bug, to zaleta klasy, którą nikt nie przemyślał tam na wyższych szczeblach. (jeśli chodzi o walki z piratami/obcymi)

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Winter: „Cytat od Das140: „To i ja swoje dwa grosze dorzucę, jeśli chodzi o fajne błędy w grze Cieszcie się, że ten bug został wyłapany: Cytat od Art: „Błąd w doku kosmicznym został usunięty (zużywa obecnie surowce) ” Jest to chyba zasługa jednego pana z PTS, który w przeciągu kilku dni postawił 300k wyrzutni plazm Błąd polegał na tym, że dok kosmiczny nie zużywał surowców, a przy anulowaniu zwracał te surowce.Wyobraźcie co by się działo, gdyby to przeszło na live ” Co to jest w porówna…