Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 41-60 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Karlik, ale kogo to obchodzi, że Polska grała na wszystkich turniejach oprócz RPA, skoro zdaje się 3 zawodników miało okazje bycie w szerokiej kadrze (nie mówiąc o grze) na poprzednim Euro. Ponadto, jedynie chyba Wojtek Szczęsny wie co to zagrać o coś naprawdę dużego jak LM czy inny puchar, bo nawet trio z Dortmundu szybko zakończyło szarże w Europie. Muszą wiedzieć jak się gra w grupie, muszą wiedzieć, że jak spieprzą mecz, bez którego nie mogliby wyjść z grupy nieważne jak by się starali (czyt…
-
No proszę Was, co poniektórzy chyba oczekiwali tutaj regularnej gry na poziomie tej z Grecją przez pierwsze 30 minut. Nie panowie, tak Polska grać nie będzie przez następne lata, bo po prostu nie są na tym poziomie. Im czasem może takie coś wychodzić, będzie ok jeśli w każdym meczu będą mięli takie fragmenty 10 czy 15 minutowe, bo to decyduje o tym czy się zwycięża czy nie. W każdym meczu stworzyli sobie około 4-5 klarownych sytuacji (wszystkie z kontry, więc chyba jednak ta kontra nieźle funkcj…
-
Gdyby Engel chciał to by tę robotę dostał od ręki bez proszenia. Tylko wtedy nie mógłby trzymać łapy na pieniądzach z PZPN'u i wypadłby z obiegu przynajmniej do zakończenia eliminacji, a na to jego portfel sobie pozwolić nie może. O czym my mówimy panowie? Engel to relikt przeszłości, który znowu spróbuje tego samego, nie ma pojęcia jak prowadzi się nowoczesny klub oraz jak powinno się prowadzić treningi w dzisiejszych czasach. Fornalik prowadzi ubogi klub z Ekstraklasy, jedynym tego plusem jest…
-
Manchester United
PostJa nadal nie jestem przekonany ani do Kagawy, ani do Hazarda, ale trudno mi powiedzieć dlaczego. Może zbyt wiele razy naoglądałem się piłkarzy, którzy w Anglii kompletnie sobie nie radzili, nie potrafili się przystosować. Boję się również, że Kagawa okaże się kolejnym Parkiem czyli kompletnym uzupełnieniem składu z przebłyskami, ale takich zawodników mamy już za dużo. Chcę kogoś nowego w pierwszym składzie, kogoś kto zrobi różnice i to właśnie w środku pola. Kagawa co prawda zapewnia to czego tr…
-
W ramach podziękowań? To nie koncert życzeń czy zasług, strzelają ci co strzelą bramkę. Gdzieś w morzu wywiadów pomeczowych padło stwierdzenie, że Robben miał strzelać, ale powiedział, że się boi a chętnych nie było, więc z inicjatywą wyszedł Neuer, który ma jaja jak rakieta by takie coś zrobić. Respekt po prostu.
-
Juventus Turyn F.C.
PostTym Matiasem Suarezem trochę się jarali w lato i zaraz po rozpoczęciu sezonu kiedy to był łączony bardzo mocno z United i Barceloną jako mega uzdolniony zawodnik. To było też wtedy gdy drugi z zawodników Anderlechtu, Biglia był również wpychany gdzie się da jako przyszła gwiazda.
-
Uważam, że Szczęsny i Boruc to bramkarze tej samej klasy, lecz innej charakterystyce. Boruc ma niesamowite wyjścia 1 vs. 1, uratuje dupę tam gdzie nikt inny nie potrafi, ale za to słabo lata po bramce. Nawet teraz kiedy zrzucił kilka kilogramów nie sądzę żeby był w stanie wyciągnąć dokładne strzały techniczne lecące w okno. Szczęsny z kolei potrafi polecieć wysoko, daleko, nieraz wyciągał już mocne strzały których nie wyciągnęłoby większość bramkarzy. Ma przyzwoite sam na sam, niezłe decyzje, ba…
-
Juventus Turyn F.C.
PostFajnie, że nareszcie Juventus wrócił do czołówki Serie A (miejmy nadzieje, że również do Europy), bo serce się krajało patrzeć jak Juve bije się z takimi tuzami w Europie jak jakieś Salzburgi czy inne Braggi a na dodatek odpada... Juventus jest wielkim włoskim klubem, który MUSI walczyć o mistrzostwo i Ligę Mistrzów, a nie przegrywać z ogórkami. Ten sezon był dla nich wyśmienity, bez porażki, robi wrażenie (mimo ogromnej liczby remisów :P). Oby potęga się przebudziła.
-
Manchester United
PostRozgrywającego w sensie Scholes, który rozrzuca piłki? Nie sądzę żeby to był problem. Potrzebujemy kogoś nieszablonowego, niekonwencjonalnego. Kogoś kto popisze się piłką na poziomie Iniesty, Xaviego, Messiego czy Silvy. Ktoś kto zadrybluje jak Ronaldo. Kogoś kto zrobi masę miejsca i ściągnie na siebie kilku zawodników zostawiając miejsce choćby Welbeckowi i Chicarito.
-
Wasilewski-Perquis to optymalna para środkowych obrońców mimo, że ten pierwszy z reguły gra na boku. Na ten moment po prostu nie mamy innego wyjścia tylko grać tymi dwoma. Gorzej jeśli chodzi o lewą obronę, bo tam nie mamy... nikogo. Boenisch szpital, a Wawrzyniak to przeciętny ligowiec. Na szczęście wybitny prawy obrońca w pewnym sensie to rekompensuje. Nie wiem co w kadrze robi Matuszczyk, który ten sezon ma do dupy i nie ma co marzyć o tym by zagrać na Euro, już wolałbym Borysiuka który dobrą…
-
Manchester United
PostNiby Hazard jest 'pewniejszy' od Gaitana, ale ile to już zawodników miało zostać gwiazdami światowego formatu, a koniec końców skończyli poniżej oczekiwań wszystkich? Hazard jest wielkim ryzykiem i zależnie od tego jaką kwotę Lille będzie żądać mam rożne zdanie nt. jego transferu do United. Niewątpliwie to co wyprawia w Lille jest niesamowite i pozwala francuzom walczyć o najwyższe cele, ale czy ta jakby nie patrzeć dość średnia liga francuska jest miarodajna by porównywać go z najlepszymi? Co p…
-
Manchester United
PostWigan przejechało walcem po czołówce Premier League, to samo zresztą zrobili też z Chelsea tyle, że tam było dużo niefarta z ich strony + niesłuszne decyzje sędziów. Co prawda 0-4 wygląda na tragedię, ale myślę, że Newcastle ma na tyle dużo determinacji by zmienić tę porażkę w dodatkowego kopa i pokazać, że to tylko wypadek. No, przynajmniej w to chcę wierzyć, bo chcę wierzyć w mistrzostwo dla United. @lualua: nie od dziś wiadomo, że De Gea w powietrzu jest bardzo przeciętny jeśli nie powiedzieć…
-
Arsenal Londyn
PostTa informacja jest już potwierdzona przez Koeln na ich stronie, razem z podziękowaniem dla Podolskiego, więc chyba jest całkiem pewne źródło.
-
Manchester United
PostA ja zawsze sądziłem, że lepsza drużyna jest ta, która ma więcej punktów/bramek. City wygrało zasłużenie we wczorajszym meczu, ale po zobaczeniu składów to było do przewidzenia. Ferguson nie wystawił do gry najlepiej działającego mechanizmu w drużynie czyli duetu Rafael-Valencia, nie było etatowego nurka Younga, nie było też napastnika do pary, a nie przypominam sobie kiedy United zagrało dobry mecz tylko z Rooneyem. Nani nie pokazał nic oprócz błaznowania, zgubił gdzieś formę i musi ją odbudowa…
-
Manchester United
PostSam Welbeck miał okazji żeby strzelić ze 4 bramki, bardzo nieszczęśliwy mecz w Jego wykonaniu choć i niektóre decyzje mogłoby być lepsze. Młody jest, wyrobi się.
-
Manchester United
PostNie będę (jak zawsze) oceniać wszystkich, ale kilka spostrzeżeń swoich dam odnośnie mecz oraz zawodników. Zacznę od pierwszej bramki Diabłów. Nie sprawię niespodzianki, wręcz szokujące jest jak można popełnić 3 błędy w jednej sytuacji. Komentatorzy C+ już powiedzieli, 'gdyby nie było spalonego to Young nurkował i nie powinno być karnego, ale jeśli by nawet sędzia gwizdnął faul to nie na czerwoną kartkę'. Takimi akcjami nie chcę się chwalić. Niestety 13 minuta zabiła całe emocje w meczu. Potem si…
-
Real Madryt
PostTo pewnie ma coś wspólnego z tym 'nie chodzisz na mecze=nie jesteś kibicem'
-
Ja bym sobie jednak życzył Milan-Real. Nie potrzebuje by ktokolwiek ratował honor ligi angielskiej, szczególnie Chelsea która w tym sezonie nie pokazuje nic szczególnego co odzwierciedla ich pozycja w lidze i spotkania z najlepszymi drużynami Premier League. Milan za to chyba najbardziej ze wszystkich drużyn zasługuje na ten finał a nawet zwycięstwo. Grali konsekwentnie, potrafili stoczyć piękny bój z Barceloną w grupie oraz to co pokazali w pierwszym meczu z Arsenalem zmusza mnie do oklasków (c…