Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 101-120 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od edes: „Cytat od 19dawid45: „Co by offtopu nie było: Jak sie nowe dopalacze podobają? korzystał już ktoś czy trzymacie to tylko jako ciekawostkę? ” Narzekali że to bezsensowne dopalacze a ludzie płacą za nie po 50 baniek Dla tych co maja planety na 15pozycji to jest to traktowane jako dopalacz dexu bo można zmniejszyć % fuzyjnej ” Nie rób jaj, nikt na tym nie zyska więcej niż 2kk deu ( 7x24 x mniejsze uzycie - rzędu 10-20k deu/h) - po prostu jak licytujesz to czasem nie ma znaczenia co l…
-
Cytat od 19dawid45: „chyba że tak . Falanga to widzi? ” Widzi - i prawdopodobnie ładnie to laguje falangę. Ale potwierdzenia nie mam - więc piszę prawdopodobnie. Dobry sposób na lagowanie falangi jak wiekszosc znajomych na urlopie jest i nie ma komu slotów dać. Wieziesz zasoby na planete (2-3kk), wystawiasz takie 3kk metalu po max za kr - aby nie wpadło przypadkiem - i kolega klika po 100 zasobów jak przeciwnicy się zorientują to od nowa - a to flota, a do zasoby - zawsze coś się znajdzie)
-
Cytat od Macmichael1: „Cytat od jibrill: „Cytat od Art: „Na nasze serwery trafi dziś poprawka usuwająca krytyczny błąd w grze. Aktualizacja zostanie przeprowadzona ok. godziny 14:00. ” Ktoś się orientuje o który błąd chodzi? Niestety nie potrafię czytać Artowi w myślach, a ciekaw jestem, czy wreszcie będzie można na rynku bezpiecznie "odpowiadać" na zapytania z tolerancją. ” Dear community, we are rolling out a hotfix version today. The version will be applied to EN at 13:00 CEST. This is part o…
-
Cytat od Marys: „Cytat od dexPL: „@Marys blabla ” Dalej nie widzę konstruktywnej krytyki i sukcesywnych wniosków, tylko zminusowany post, który jest kontrą na Twój. Czarna to jedno, a rozczep rdzenia? No to jak dojdziesz do momentu, że Twoja baza będzie miała wwiększy zakres, ukształtuje Ci się coś innego, że nie ma reguły. Zrób estymację miesięczną, a najlepiej na przełomie kiedy wprowadzili ekspy. Sprawdź rozłożenie na bazie kilkunastu graczy. Wtedy pogadamy ponownie. To że u kogoś się pojawia…
-
Cytat od 19dawid45: „Miało być tak że liczba flot handlowych zależy od ilości ofert ( gracz A może wysłać na raz tyle flot handlowych ile ma slotów na rynku) ” A od liczby slotów zależy tylko możliwa liczba aktualnych ofert / zapytań gracza. Natomiast jak wystawisz jedno autozapytanie, a koledzy wbiją 200 ofert pasujących (odpowiednio małych) - to poleci 200 transportów ...
-
Cytat od 19dawid45: „jest limit .. ograniczają je ilość możliwych ofert dla danego gracza ” To akurat nieprawda - bo można mieć (a przynajmniej można było jeszcze niedawno) mieć więcej transportów lecących niż slotów. PS. I niech ktoś sprawdzi, czy takie transporty lagują falangę bo dzięki temu nie ma potrzeby zajmowania komuś slotów tylko przesyłasz 2-3kk zasobów na planetę, robisz 200 małych handelków - i masz falangę ubitą
-
@Marys Po pierwsze - odnoszę się do prawdopodobieństwa z poradnika - 1/400 - i w styczniu i lutym w znanych mi statach wyglądało to dokładnie tak samo. Co do 1/300 - 1/500 - opieram się na statystykach do których mam dostęp i znanych mi osób. Mniej więcej tak się układa czarna dziura ... A dlaczego 1000 lotów - to napisałem - 2-3 krotność najmniejszego składnika - czyli skoro przyjąłem 1/400 - to 2-3 krotność liczby 400 - jak nic wychodzi ok 1000 lotów. Jasne, najlepiej mieć bazę nieskończoną - …
-
" Ja przez kilka tysięcy expów nie miałem ani jednej" Wykorzystałeś limit szczęścia - powinieneś mieć ok 10 - masz więc je zaległe jeszcze :P. Średnio było (i patrząc na staty z ostatnich kilku dni - chyba się nie zmieniło) - jedna czarna dziura na 300-500 expów. Statystyki bierzcie z minimum 1000 lotów - nie ma sensu wyciągać wniosków z mniej niż ok 1000 lotów (2-3 -krotność najmniejszego prawdopodobienstwa w zbiorze). A więc wyciąganie wniosków na dwóch dni (czyli ok 200 lotów) to jeszcze za w…
-
Zalezy jakie masz ambicje. Jak chcesz cos ugrac w rankingu i wydanie kasy (400-500k anty) nie jest problemem - to musisz. Jak grasz dla klikania, to szkoda kasy. Inna sprawa - przy tak niskim rankingu nie bylo sensu w ogole brac zbieracza - tylko i wylacznie odkrywca. Zbieracz moze miec sens na rozwinietych uni, a nie na poczatkowym. Alw teraz juz po frytkach i tak.
-
Cytat od wampek: „Jeśli uda się odnaleźć uniwersalny schemat postępowania prowadzący do wywołania tego błędu to wtedy dopiero będzie zabawa. Rynek chociaż zostawiał ślady w logach, ale czy w tym wypadku GO również będzie w stanie odnaleźć obdarowanych? Jestem ciekaw. ” Klonowanie floty w stoczni - efekt - zero banów. A tam masz więcej dowodów na bugusing - i to łatwych do sprawdzenia. Tak więc cały problem w tym, czy błąd jest powtarzalny zawsze, czy tylko losowo (i do tego rzadko). Jeżeli zosta…
-
Astronomiczny
PostEarthrise Anders (choć nie generał :D) i Apollo 8 297755main_GPN-2001-000009_full.jpg Zdjęcie znane chyba każdemu - choć nie każdy wie skąd ono jest. A ja ostatnio szukałem info, jak na grupie płaskoziemców coś pisałem
-
Cytat od wampek: „Stacjonuj na 10%... błąd zauważyłem tylko przy późno wieczorowych lotach... ale też nie za bardzo testowałem inne. ” I teraz ludzie będą kombinować - wyślą wszystkie zasoby na jednego moona - a potem z tego moona - robić zawrotki szczególnie, że (ja to przynajmniej tak zrozumiałem) mnożone są zasoby inne niż deuter (więc odpada kwestia tego, że to połowa kosztu lotu - jak przy stacjonuj) oraz że mnożone jest to co BYŁO na moonie - a nie to co leciało w transporcie. Ale i tak ja…
-
Cytat od Zlomek_Mistrz: „przy odkrywcy tyle dt z pionierem aby ładowność wynosila 105kk bo tyle maks możesz znaleźć metalu na ekspie ” @PDW Pytanie dotyczyło raczej nowego uni max pojemność potrzebną będziesz miał z kalkulatora mviv.hebergratuit.net/expe71_prod.htm Klasa = klasa prędkość wszechświata = prędkość eko - czyli w praktyce x7 hyperspace - to tech nadprzestrzenna - ta od podnoszenia pojemności statków Pamiętaj, że pionier daje x2 - więc ustawiasz w kalkulatorze pioniera albo mnożysz li…
-
A wszystko dlatego, że w opisie klasy powinno być: "-25% zuzycia deuteru wszystkich statkow BOJOWYCH" (gdzie rec - nie jest bojowy). I po sprawie. Z tego co pamiętam to dokładnie tak miało być pierwotnie. Sprawdźcie ile wynosi spalanie DT dla generała i innej klasy - okaże się, że bonus z generała nie obejmuje DT .... i dokładnie tak powinno być z reckami. (przerwa na koronawirusa) A to, ze recki za 1 latające - to każdy przecież wie, że jest błędem. Nie taki był zamiar (spalanie = 1 wynika z te…
-
Cytat od guff: „Jaki jest sens podnoszenia energii tylko na pewien czas? Nie bardzo widzę. Hmm... Ale na pewno są tacy, którzy kupią ” Ja widzę tylko jedno realne i sensowne wykorzystanie - budowanie terra wysokich poziomów. Uruchamiasz taki booster i podnosisz terra z poziomu 12 na 13 (itp.). Przy tak wysokich poziomach często brakuje energii, a dorabianie satkami - kosztuje i trwa. A tak - uruchamiasz dopałkę i ogarniasz szybciej. Ew. drugie rozwiązanie - na czas wojny (z progiem na satki), ab…
-
Salvador Dali 35899 [Dali] & Salvador Dali 35869 [Dali] & Salvador Dali 35832 [Dali] & Salvador Dali 35813 [Dali] & Salvador Dali 35896 [Dali] vs. głęboka przestrzeń ~ 1266.62%
dexPL - - Starcia Octans
PostGeneza prosta - skasowamy moon (ew. planeta), aby straty byly mniejsze. Bardziej ciekawi za ile taka flota idzie na tym uni
-
Pamietajcie, ze fuzja z fuzja - i moga byc inne zasady Ostatnia fuzja - kazda zmiana ukladu czy pozycji = darmowe przeniesienie Poprzednia fuzja - miala inne zasady ( podobno musialo rzucic cie 10 ukladow, aby dostac przeniesienie i podobno max 2 przeniesienia A jakie beda zasady nowej fuzji? Kto to wie Szczegolnie ze niby pracuja nad nowym mechanizmem fuzji (i podobno bedzie mozna wybrac uni docelowe ). Wiec szykujcie sie na niezle zamieszanie - a przed fuzja - na tworzenie nowego konta na uni …
-
Wiesz, o tym, ze fuzja w tym roku, to wiem akurat z oficjalnych zrodel i to gdzies w styczniu czy poczatku lutego byla ta informacja pisana. A kiedy - tego nie wiem. Napisalem dlatego moze. Argumenty podalem. Czas pokaze. Dla mnie osobiscie bez znaczenia - ani nie bede grac, ani nie mam konta do sprzedania. Wiec nie ma dla mnie znaczenia kiedy bedzie fuzja. Jak bedzie ogloszenie to kupuje zapas popcornu i tyle ( szczegolnie jezeli ma byc ten nowy mechanizm fuzji stosowany ).