Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 41-60 z 64.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od Apofis: „\board.pl.ogame.gameforge.com/i…GXQrAbDD7YluY#post8677933 Generalnie jest błąd bo Żniwiarz nie posiada szybkich dział przeciwko Krążownikom jak jest to napisane. - Sondzie szpiegowskiej (5) - Satelicie słonecznemu (5) - Pełzaczowi (5) - Okrętowi wojennemu (7) - Pancernikowi (7) - Bombowcowi (4) - Niszczycielowi (3) To oznacza, że nie jest on już tak dobrym statkiem. Działa przeciwko niszczycielom - ile tych niszczycieli ludzie mają większość ma tego niezbyt wiele więc jest to m…

• Cytat od KissOfTheDragoon: „ty sie tu nakrecasz na zaczynanie od nowa a tu ci dadza serwer flota 3x eko 6x badania 6x i nara pograneeee xD ” To poczekam aż wyjdzie taki jaki będę chciał lub nie zacznę w ogóle i wrócę do gier pc

• Cytat od KissOfTheDragoon: „xD dlatego mogliby w koncu zrobic jeden porzadny serwer gdzie ludzie zostali by na lata. I GF by zarobil i gracze byliby zadowoleni. ew jeden speed dla gornikow i flociarzy a drugi typowo dla gornikow co by sobie w spokoju dziubali z flo x2 ” Ja chcę normalny serwer dla każdego z szybką flotą i dobrym eko. Nie ukrywam, że specjalnie zacznę od nowa po aktualizacji, by wziąć pioniera i skolonizować 300pol planety, a potem przerobic sie na inną klasę. To co obecnie wypus…

• Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od FlyMeToTheMoon: „Mogliby też dać z okazji rocznicy nowy speed serwer typu eko x10 flota x5 badania x15 Galaktyk 9x ” 6 galaktyk to czasami za duzo a ty chcesz 9... pozniej wiara rozpierniczona po calym uni i do kazdego trzeba latac niewiadomo ile... a tu czas, czas jest najwazniejszy:) ” Na Janice dali 6 galaktyk, a ja przez 80układów nie mogłem znaleźć wolnego pola na 8 pozycji pod kolonizacje. Wraz ze starością uni i badaniem astro ludzie będą zmuszeni kolo…

• Mogliby też dać z okazji rocznicy nowy speed serwer typu eko x10 flota x5 badania x15 Galaktyk 9x

• A ja nadal uważam, że koszty eko powinny rosnąć o 1/4 a nie 1/2 przy obecnych różnicach wydobycia z poziomu na poziom. Wybudowanie, by wybudować mija się z celem. Ja niestesty nie mam czasu na grę flotą. Fsy zawsze obieram, ale to bez znaczenia, bo nie mam czasu pilnować monów 24/24. Rynek gier zmienił się przez te kilkanaście lat, a ogame zostało w przeszłości i nic nie robi, by starzy gracze zostali. W ogóle to kto wymyślił regułę, że jak daja eko x7 to badania nie możesz mieć x12 tylko max x7…

• Cytat od Elkanen: „Cytat od FlyMeToTheMoon: „Na początku było mówione, że statki każdej z klas będzie można dostać z rynku i dawać będą jedynie bonusy z nich samych, a bonusy klasowe działać nie będą, więc zrozumiałem to tak, że górnik będzie mógł mieć statek do natychmiastowego zbierania złomu, oraz pioniera do zbierania złomu z ekspa, generał mieć bonus 50% ze statkow gornika i też pioniera itd. To stało się tak zagmatwane, że masakra. Teraz wychodzi na to, że górnik może mieć oba, ale generał…

• Na początku było mówione, że statki każdej z klas będzie można dostać z rynku i dawać będą jedynie bonusy z nich samych, a bonusy klasowe działać nie będą, więc zrozumiałem to tak, że górnik będzie mógł mieć statek do natychmiastowego zbierania złomu, oraz pioniera do zbierania złomu z ekspa, generał mieć bonus 50% ze statkow gornika i też pioniera itd. To stało się tak zagmatwane, że masakra. Teraz wychodzi na to, że górnik może mieć oba, ale generał nie może mieć pioniera... Pogubiłem się juz.…

• Pytanie do adminów: Czy z okazji rocznicy GF zrobi w każdym kraju nowy speed serwer typu eko x10, flota x5 albo x6 i badania x12? Wszystkie zwykłe serwery są nijakie. Jak chce wydobycie, to dajecie ślimaczałą flotę i badania, a jak dajecie flote i badania to dajecie eko x6. Dla mnie gra na flocie od x1-x4 mija się z celem. Zamiast tworzyć nowe serwery co 1,5 miesiaca postawcie coś normalnego. Ja wiem, że ludzie po złomie zaczynają na nowym, by miec równe szanse i hajs wam musi sie zgadzać, bo na…

• Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od Das140: „@KissOfTheDragoon latam na ekspedycje, ale nie w tym rzecz. Jak wysyłam na ekspedycje floty, to między poszczególnymi falami jakby mi przybywało lm-ów... Dzisiaj się raz tak stało i jeszcze raz wcześniej. Stąd moje pytanie, czy też tak macie, czy jestem po prostu ślepy? ” jak nie w tym rzecz jak na ekspo mozesz znalesc statki;d sprawdz poprostu raporty co dostales po ekspedycji. chyba ze wysylasz w sumie 100 LM, w raportach czysto ew surowce a po pow…

• Mogliby dać też jakiś super serwer na ten jubileusz typu eko x10, flota x5, bo to co jest obecnie to słabizna. Albo eko 7 i gowniane loty oraz gowniane badania, albo przecietniaki

• Cytat od Starrk: „Cytat od bandyta: „GF nie wypusci bubla z którego nikt nie będzie korzystał ” - depozyt sojuszniczy- kryjówki surowców - budynki na księżycu - bombowiec - działo jonowe ” Akurat pomyliłeś się, bo bombowce są używane. Sam ich używam. Dział jonowych też używają ludzie. Nawet ostatnio na himalii jak padl najwiekszy bunkier to dziala jonowe sprawily, ze duke nuken ledwo co wyszedl na plus. Z działami jonowymi jest jedynie taki problem, ze kosztują kryształ. Jednak bunkrownikom to n…

• Nie bardzo wiem jaki macie problem z rynkiem. Na starych serwerach handlarza zostawią, wiec ja będę i tak używał transportu tak jak reszta ludzi. Nikt nie pojdzie na nic powyzej 5%. A jak usuną handlarza i dadzą rynek z 15% to w dupie z tą grą

• Cytat od Elkanen: „Cytat od ciap: „Bo w temacie ogłoszenia Art napisał "Jaka wysokość powyższych opłat odpowiadała by Wam na Waszych serwerach?" To dyskutujemy... ” Ok. moze inaczej. Mam kilkaset milionow surowcow pod reka. I teraz decyzja czy wystawic to jako oferte handlu i przy okazji stracic procent z tej ilosci czy lepiej wydac te kilka milionow ropy i puscic to na fs? Ktora opcja jest bardziej oplacalna? ” Gdy ja handluje z kims i ktos oferuje mi duzo paliwa, a chce wysoki przelicznik to j…

• Ale te 15% będzie można ominąć płacąc 30k anty podatku przecież To będzie podwójna płatność za handel. Pierwsza u handlarza, a druga na rynku Już Janusze biznesu z GF obmyslają jak nam śrubę przykręcić. Dla mnie jak ta gra za bardzo pojdzie w p2w to pozegnam się tak jak z world of tanks, gdzie wydawalem miesiecznie 800zł, a wargaming nerfił mi czołgi po miesiacu za które płaciłem po 300zł

• Cytat od Wombat360: „a nie wystarczy dodać * podczas gdy jesteś atakowany nie możesz wrzucić surowców do marketu ? ” Przecież w Star Treku ludzie teleportowali się podczas bitwy na satek innej rasy Co do rynku, ja to widzę tak... Mamy handlarza, dostaniemy rynek z 15%podatkiem, który będzie mozna uniknąc za 30k antymaterii. Handlarz dexu będzie musiał ponieść 2x koszty. Pierwszy raz to u handlarza szukając 3:2 a drugi raz omijając podatek Gameforge robi takie wały w każdej grze, wiec dobrze je z…

• Cytat od ciap: „Mam 10 planet i na każdej 1k DT. Zrzucam surowce na pierwszą planetę z reszty i klik rynek. Za 3 dni ponownie robię zwózkę na pierwszą planetę i klik rynek. Znowu zwózka, dobieram surowce i klik kopalnie. Za 2 dni robię zwózkę na planetę 2 z wszystkich planet. ITD. Nie potrzebuję FS żeby wozić surowce? ” Skoro dla ciebie utrata 15% sury jest lepsza niz fs to ja tylko brechtam z tego

• Cytat od ackra: „Cytat od Art: „Jaka wysokość powyższych opłat odpowiadała by Wam na Waszych serwerach? ” 0,5 % Poprzednicy, może byście targowali wysokość opłat przed wprowadzeniem a nie tylko krytykować ” Skoro obecnie koszt paliwa wynosi 0,127 wartosci to 0,5 to taka gorna granica już. Powyzej tego będę wolal używać transow

• Cytat od Starrk: „Cytat od art: „Rynek pobierze 15% opłaty od wartości każdego dokonanego handlu. Opłata zostanie pobrana z otrzymanych surowców po zrealizowaniu własnej oferty. ” ” Ahahaha, To ja już wole zwyczajnie transporterami handlować. Jakiś Janusz biznesu to wymyślił. Na 2% bym się zgodził, na 5 bym jeczał, a ty z 15