Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 52.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Dzięki wszystkim za ciepłe słowa :). W wolnej chwili chyba faktycznie wezmę się za pisanie jakiegoś poradnika do eko, boję się tylko, że wyjdzie mi tego więcej niż w przypadku ekspedycji. Co do Bombek i Niszczarek, to z tego co widzę, palą one tyle samo dexu. Wysyłając 1 Bombowiec faktycznie będziemy mieć minimalnie mniejsze straty niż w przypadku 1 Niszczarki, ale różnice będą kosmetyczne. W zasadzie różnice będą tylko w przypadku Piratów, ponieważ Kosmici mają techy o 3 wyższe od nas, przez co…
-
Cieszę się, że dowiedziałeś się czegoś nowego :). Co do poradnika dotyczącego floty, to raczej nie ma na to szans, bo jestem górnikiem i z flotą mam tyle stycznego, co na ekspedycjach :P. Prędzej napisze jakiś poradnik dotyczący bycia górnikiem, chociaż jeden dobry (ale trochę nieaktualny) już na forum jest.
-
EKSPEDYCJE - KOMPLETNY PORADNIK _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ SPIS TREŚCI <a href=#nazwa1>Wstęp <a href=#nazwa2>PUNKT 1: CO WYSYŁAMY NA EKSPEDYCJE? <a href=#nazwa3>1.1 Punkty ekspedycji <a href=#nazwa4>1.2 Skład floty ekspedycyjnej <a href=#nazwa5>PUNKT 2: CO MOŻEMY PRZYWIEŹĆ Z EKSPEDYCJI? <a href=#nazwa6>2.1 Czarna dziura i handlarz <a href=#nazwa7>…
-
EKSPEDYCJE - KOMPLETNY PORADNIK _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ SPIS TREŚCI <a href=#nazwa1>Wstęp <a href=#nazwa2>PUNKT 1: CO WYSYŁAMY NA EKSPEDYCJE? <a href=#nazwa3>1.1 Punkty ekspedycji <a href=#nazwa4>1.2 Skład floty ekspedycyjnej <a href=#nazwa5>PUNKT 2: CO MOŻEMY PRZYWIEŹĆ Z EKSPEDYCJI? <a href=#nazwa6>2.1 Czarna dziura i handlarz <a href=#nazwa7>…
-
Pomyłkę tylko o 35k dykty i tak uważam za sukces biorąc po uwagę, że musiałem wyliczyć temperaturę na Twoich planetach :). Gratuluję "powrotu" na Top 1 górników OGame.pl, teraz pozostało Ci tylko czekać na whine i flame :P. Sawyerem mnie nie strasz, jakoś się obronie jak zaatakuje mnie DDoSem ze swojego magicznego kompa z linuxem :P.
-
Virtual_ManPL wkleiłeś trochę stare dane, ale spieszę z aktualizacją, myślę, że w wydobyciu dykty nie pomyliłem się zbyt dużo: Dagusia UNITED 67 41 421 684 30 238 200 27.12.2013 66 668 095 20 612 784 5 378 232 4 247 184 41 41 41 40 41 40 40 40 40 40 40 40 40 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 34 33 33 36 36 36 36 36 36 36 36 36 35 36 36 36 3 17
-
Brakuje mi w tym zestawieniu jednego eko, a mianowicie należącego do Ciap. Jakiś czas temu "magicznie" wyparowało z listy, mimo, że wcześnie przez cały czas na niej wisiało. Wszyscy wiedzą, że Ciap ma eko Top 1 na ogame.pl i Top 2 ogame world (a może już Top 1), bo sama miała to przez jakiś czas wypisane w swojej sygnaturze, więc fajnie było by zobaczyć jak prezentuje się to wydobycie na sterydach.
-
Graty T1, bo faktycznie osiągnąłeś już prawie wszystko, teraz to jedynie jeśli chodzi o % możesz coś więcej ugrać. Top 1 solo nadal w rękach Mroczniaka (szkoda, że nie gra, bo ciekawie oglądało się waszą rywalizację), a po u67 wciąż lata wystarczająco flot żeby ustanowić nowe Top :). Myślę, że prędzej czy później (a raczej później) i tak u1, u67, u68 i u69 zostaną połączone, do tego czasu może Ci wyrosnąć ciekawa konkurencja (biorąc pod uwagę wałki na u68, to jest to niemal pewne), ale zakładam,…
-
II wojna światowa
PostBingo :).
-
II wojna światowa
PostBrytyjczycy raczej nie mieli by jak uczestniczyć w inwazji na Finlandię, a Związek Radziecki w okresie tym uwikłał się już w wojnę z Rzeszą :). Chodzi o troszkę inną część świata.
-
II wojna światowa
PostNad Midway także się zastanawiałem :). Może teraz pytanie, które miałem na egzaminie kilka miesięcy temu :P. Jakie państwo w 1941 r. zostało zajęte wspólnie przez ZSRR i Brytyjczyków?
-
II wojna światowa
PostZapewne chodzi Ci o Bitwę morską o Leyte gdzie ostatecznie złamano potęgę floty japońskiej (wcześniej po raz pierwszy udało się powstrzymać Japończyków podczas nierozstrzygniętej bitwy na Morzu Koralowym).
-
II wojna światowa
PostZgadza się, chodzi o teorię wartości ruin :).
-
II wojna światowa
PostNie chodzi o Germanię, a o specyficzna koncepcję architektoniczną, lub wręcz prawo czy zasadę, sformułowaną przez Speera, wedle której miały być budowane ważniejsze budynki Rzeszy. Przy opracowywaniu tego prawa Speer wzorował się na zachowanych ruinach budowli antycznych, głównie greckich i rzymskich. Dodam, że chodziło o to, aby nowe budynki, które uległy częściowemu zniszczeniu nadal prezentowały sie majestatycznie i okazale niczym ruiny greckie. Jak nazywała się ta zasada? Może być nazwa Pols…
-
II wojna światowa
PostTym razem trochę bardziej cywilne i ogólnie o Reichu :). Albert Speer opracował specyficzną koncepcję architektoniczną według której budowano nowe obiekty w Niemczech. Jak nazywa się zasada przez niego sformułowana i o co w niej chodziło? Dodam, że efekty jej zastosowania były widoczne podczas działań wojennych.