Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 101-120 z 250.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Witam Chciałbym zrobić koledze próbę moonową. Ja mam 50kk pkt., On ma 50k pkt. i widnieje jako "słaby gracz" - nie mogę go zaatakować, ani wysłać floty na zatrzymaj. 1. Czy jeżeli stanie się "wyjęty spod prawa" to będę mógł do niego wysłać flotę na zatrzymaj? 2. Czy jeden gracz może wysłać na zatrzymaj i jednocześnie na atakuj? 3. Jak długo trwa "wyjęty spod prawa"? 4 .Inne propozycje?
-
Zwiększenie ekonomii.
hasseu1 - - DiD Nekkar
PostWyniki ankiety - porażka. Pomijam już prędkości. Najgorsze, że u nas i na U68 wyszły różne prędkości. Jak to się ma do ewentualnego łączenia w przyszłości? Albo nam zamyka taką opcję albo wrzucą nas do speed uni. @Art Teraz to łatwo się każdemu wymądrzać co można było zrobić lepiej. Tak czy inaczej nie można Ci zarzucić złych intencji. Wypada podziękować za zaangażowanie i podjęte działania.
-
Zwiększenie ekonomi
PostMoże mi ktoś podpowiedzieć w jakim wieku jest u68 przeliczając na speedx5. W sensie po jakim czasie gracze na uni x5 osiągają podobny poziom rozwinięcia? I przy okazji ile mają najstarsze uni ze speed5?
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od FILU: „Przypominam by nie z chodzić z tematu , temat dotyczy u68 o zwiększenie prędkości eco za i przeciw a także o rodzaju prędkości inne poruszane wątki są wymuszeniem działań na innych uniach przez okazje jaka jest modernizacja u68 . Na pewno w tematach założonych na odpowiednich uniach z pomysłami do modernizacji @Art udzieli odpowiedzi co do tematu danego uni ” Dla mnie decyzja jaki oddać głos w ankiecie była ściśle powiązana z informacją jak to się będzie miało do Uni Nekkar. Jedn…
-
Zwiększenie ekonomi
PostOk Czyli zwiększamy prędkość, żeby w przyszłości było sensowna fuzja z szybszymi serwerami. Może nowe serwery które będą otwierane, będą miały prędkość x 7 / 8 / 10 żeby zdążyły dogonić stare uni przed kolejnymi łączeniami. Spoko. Pytanie czy ta zmiana automatycznie obejmie nekkar czy tam będzie osobne głosowanie? Rozbijając głosowanie automatycznie przymusza się do wyboru x5. Proste rozumowanie - na u68 będzie x2 to nekkar zrobi szybciej, żeby podgonić. Albo część ludzi ma konto na obu uniach -…
-
Zwiększenie ekonomi
PostJa bym tego nie porównywał do podwyżki której nie chcę. Dla mnie to jak zainstalowanie silniczków w rowerze podczas wyścigu kolarskiego. Jeżeli wszystkim zamontują te silniczki to żaden z kolarzy nie ma z tego tytułu przewagi. Jedyny argument który do mnie przemawia, to, że może to być fundament do połączenia ze speed uni - tylko jak połączyć uni skoro każde nowe ma inną konfigurację?. Domyślam się, że grupka graczy która jak to powiedziała Ciap "przeszła ogame x1" poczuje powiew świeżości. Jak …
-
Zwiększenie ekonomi
PostJa zagłosowałem przeciwko zmianom. Przy zwiększeniu prędkości będę musiał częściej zwozić surowce - lipa.
-
Ja też wolałbym arkusz wolny od haseł. Mógłbym wtedy w wolnych komórkach dodać swój arkusz do handlu czy też porobić inne notatki, żeby mieć wszystko w jednym miejscu. Oczywiście widać, że się przy tym napracowałeś i jeśli wolisz, żeby było tak jak jest to nie mam nic przeciwko. PS Pomimo, że Ciap nie potrzebuje adwokata to i tak dodam, że nie odebrałem Jej wpisu jako próby przeforsowania swojego toku myślenia, a jedynie jego przedstawienie.
-
Kalkulator jest Chemikosa więc On najlepiej wie po co i do czego jest ten kalkulator. Tak ogólnie ode mnie. Odpowiedź na 1, 2 i 3. W tym przypadku amortyzacja określa czas [w dniach] po jakim wzrost wydobycia spowoduje, że odzyskamy zainwestowane surowce. Jakby to porównać do życia codziennego - prowadzisz firmę, kupujesz maszynę która swoją pracą zarabia dla Ciebie pieniądze. Jedna kosztuje 100 zł i zarabia 1 zł dziennie - po 100 dniach Ci się zwróci (arkusz obliczyłby amortyzacja = 100) i będz…
-
Wiem, że się czepiam, ale ... Wszędzie (przynajmniej tam gdzie ja mam styczność z grą) jest używana nazwa uni, a nie jej numerek. Rozumiem, że Tobie jest tak wygodniej i postaram się poprawić. Chyba, że zapomnę albo po raz kolejny da o sobie znać ta złośliwa (choć wolę twierdzić, że przekorna) strona charakteru. Może jednak, żeby nie mieć problemu z takimi gburami jak ja, zmieniłabyś w swoim kalkulatorze, listę wyboru uni, tak aby były nazwy? A we wzorze niech się pojawiają już odpowiednie numer…