Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 21-40 z 349.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Top3 solo i przy takim % w zasadzie zerowe straty Flotka konkretna i oby rosła zdrowo, jest ogromna ale czemu by nie jeszcze większą postawić ? Teraz czekam aż zapełnisz całą topkę solówkami, a później przyjdzie czas na acs przetapiaj

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Cytat od Mati: „to z całą pewnością Live at Pompeii w 1972 roku” Widziałem to, nawet jako pierwsze jak tylko zaczęliśmy dyskutować Slash-Gilmour W zasadzie to jaki rodzaj muzyki grają Floydzi, bo jakiś taki psychodeliczny rock chyba, nie ? Jeśli tak to rozumiem czemu mi nie podchodzi Wsłuchując się w solówki Slasha chociażby z Sweet Child o mine albo november rain czy dont cry stwierdziłem, że są one hm nazwijmy to ostre, a Gilmoura z Comfortably Numb czy Another Brick in The Wall taki, hm gładk…

• Cytat od MatMKA: „dobrze, ze napisałeś "pewnie", bo pewnie tak nie jest, a nawet jeżeli to nie zmienia faktu, ze na speed uni ludzie przychodzą chętniej grać niż na monotonne 1x” No nie wiem, na deimos przy starcie było więcej ludu jak na cygnusie co jest speed a te pewnie to tylko dlatego, że nie jestem pewien czy więcej jest urlopowiczów czy idli

• Cytat od kokoko6: „tyle, że takich uni jest kilka i gra na nich znikoma liczba osób” Za to na speedach gra masa... -->Cygnus, speed x4(?) - 3.2k osób, z czego pewnie ze 2k urlopy, ilde i zbanowani a dodam, że uni stosunkowo nowe

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Pojechałbyś na koncert samego Watersa ? Ja np na Axla bym nie pojechał, bo z takimi pajacami w zespole jak dj ashba czy jak go tam zwą to obejrzeć by się tego nie dało. Jeśli mówisz, że mu szajba odbiła i rozbił zespół to tym bardziej miałbym go w poważaniu A nawet jak w przypadku gunsów, chociaż axl też pewnie coś odstawił i się posypało, to poszedłbym tylko i wyłącznie na stary skład, to samo queen ( jakiś lambert ). Uważam, że Beatelsi postąpili słusznie kończąc po śmierci członka zespołu, a …

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Czyli jak w każdym zespole komuś w końcu zachciało się dyktatury, ale skoro był do zastąpienia to wiadomo, że nie był taki hardy jak mu się wydawało Odnośnie PULSE, to oglądałem chyba większą jej część, spodobała mi się, bo pod względem organizacyjnym extra Co do Comfortably Numb to tak jak wcześniej pisałem jakoś zachwycać się tym nie zachwycam, lubię wykonanie live bez playbacku, bo jednak taka powinna być prawdziwa muzyka Ogólnie to gdzieś miałem właśnie CF nawet w HD więc efekty zadowalające…

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Odpiszę z lapka, bo wyleci mi z głowy co miałem napisać A co doprowadziło do rozłamu Floyd`ów ? pytałem ? bo nie pamiętam Co do piosenek wymienionych przez Ciebie hmm, High Hopes faktycznie magiczna, jakoś tak nie mogłem przestać słuchać klikając repeat kilka razy Co do Dogs miałem to samo odczucie pod koniec Natomiast jeszcze słowo odnośnie Comfortably Numb... Przesłuchałem kilka razy i no nijak nie mogę ogarnąc tego solo. W zasadzie jedyne co przychodzi mi na myśl to to, że jest perfekcyjnie z…

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Cytat od Mati: „No, czyli doszliśmy do porozumienia” No patrz, a kilka linijek wyżej wydawało się to niemożliwe Wymień 5 najlepszych Twoim zdaniem piosenek Floyd`ów, i uzasadnij wybór tj co Ci się w niej podoba. ( będę wiedział co przesłuchać bez przeszkód ) I jeszcze 5 najlepszych piosenek innych zespołów wg uznania i też z uzasadnieniem Żeby było trudniej to gatunki mogą być różne Mówiłeś o historii zespołu, w którą oprócz wiadomych Floyd`ów zagłębiłeś się najbardziej ?

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Cytat od Mati: „I tutaj masz wyższość utworów Davida Gilmoura nad Slasha. Są na tyle skomplikowane i doskonałe, że ciężko je dobrze scoverować czy też zagrać na innych instrumentach.” No właśnie o tym mówiłem w tym co cytuje poniżej : ''aczkolwiek można się zastanowić co to za solo jak można je odegrać bez problemu na akustyku, a z drugiej strony można pomyśleć jak dobry jest gitarzysta skoro to potrafi :P'' Więc działa to w obie strony, kwestia pkt widzenia raczej. Uważasz, że skoro link z YT t…

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Znaczy powiem tak, myślę, że to na czym gitarzysta potrafi zagrać swój utwór to jednak czyni go dobrym lub słabym, albo chociaż deko gorszym osobiście ciekaw jestem czy Slash zagrałby solo z Sweet Child O Mine na np drutach wysokiego napięcia ( taki żart ale pewnie tak ) Jednak masz rację np rzeczony wyżej utwór tak samo podoba mi się grany akustycznie przez Slasha z Kenedym, czy śpiewany przez Ferigie, która wije się trzęsąc tyłeczkiem przy Slashu I ofc w naturalnej, pierwotnej wersji śpiewanej…

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Do Sweet child o mine czy november rain trzeba obniżać strój gitary i jakoś na akustyku elegancko solo wychodzi aczkolwiek można się zastanowić co to za solo jak można je odegrać bez problemu na akustyku, a z drugiej strony można pomyśleć jak dobry jest gitarzysta skoro to potrafi Mimo tego, że nie oddaje to jednak tego klimatu, ale da się ? da się Smuci mnie tylko, że teraz z dobrego zespołu jakim było guns n roses została tylko komercja z grubym axlem i jakimiś pajacami na wiosłach A co możesz…

• Dział na forum

Shax - - Forum

Cytat od Starrk vel Lord Pyrek: „Po co wylewasz swoje żale?” Żeby mało inteligentny miał pytanie Żadnych żali tu nie ma, a jeśli je widzisz to spójrz w słownik co znaczy to słowo, a później wróć do podstawówki. Temat imo słuszny, bo chcąc przejąć konto nowicjusze nadziewają się non stop na odzew z gg w stylu ''100zl i twoje''. Sprzeczny z regulaminem, tak jak i rzeczony proceder więc skoro istnieje proceder, dział też powinien - logika

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Ale solo gra na elektryku, jak amator ! Pewnie nie umie na akustyku Zestawienie zestawieniem ale widać, kto przereklamowany Widziałem jeszcze Comfortably Numb też akustycznie ale solo też na elektryku

• Dział na forum

Shax - - Forum

To temat ''oddam'' nie łamie owk, mimo tego, że te ''poważne oferty'' co są wymagane to dla osób z grubym portfelem ? W zasadzie sam sobie odpowiem ale fajnie by było jakby ktoś z obsługi się odniósł. Nie łamie, bo jest oddam,a nie sprzedam, right ? (chodzi tylko i wyłącznie o nazwę działu, serio ? ). To może chociaż zamknąć to siedlisko handlu nielegalnego jak stadion dziesięciolecia ?

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Cytat od Mati: „Nie każdy musi lubić najlepszą muzykę” Żarty na bok youtube.com/watch?v=bRfc_Y_AsLo <-- najwięksi potrafią zagrać swoje hity na akustyku, do tego w całkiem przyjemnej dla ucha wersji nieodbiegającej od oryginału czekam na wstawkę Gilmoura Jak tam po świętach, poszło w bica ? czy w mięsień piwny ?

• Dział na forum

Shax - - Forum

Otóż poirytowany działem ''oddam konto'' proponuję założyć nowy, ekskluzywny i dla ''vipów'' dział ''sprzedam konto'' ... Jakie uzasadnienie ? każdy wie, z tych nawet niemyślących, że rzeczony dział oddam konto to jeden wielki plac targowy Oczywiście o zaletach takiego działu nie muszę chyba mówić ? Jeśli jednak tak to z chęcią odpiszę Kto się zgadza zostawia łapkę w górę, dziękuję za uwagę

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Wg zestawienia rolling stone, Gilmour jest na 14, a Slash dopiero na 65 miejscu. Wygląda na to, że Twój typ jest lepszy od mojego Co do tego profilu to chyba mam alergie na Floyd`ów więc podziękuje Uważasz, że Joe Cocker faktycznie był lepszy w piosence the Beatles niż oni sami ?

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Cytat od Mati: „Cocaine, Layla... ...ale najbardziej lubię (wiem, najsławniejsze, mainstreamowe podejście mam) Tears in Heaven.” Wonderful tonight do tego dorzucę Tears in Heaven super tylko z jakim podtekstem Z drugiej strony, co powiesz o grupie Queen ? Piosenki napisane w hołdzie tak jak właśnie w/w odnoszą większy sukces niż takie typowo komercyjne Twoim zdaniem ? Do tych przykładów może dorzućmy ''The Show Must Go On'' rzeczonej grupy Queen. Lubisz słuchać cover`ów czy wolisz oryginały ?

• Mati

Shax - - Archiwum CT

youtube.com/user/jwcfree <-- obaczaj tego typa Ja zawsze wolałem Schenkera ze względu chyba na osobowość taki wesoły dziadek, podobał mi się jego image. Skłamałbym jednak jakbym nie przyznał Ci racji co do grania obu Panów, można by nawet powiedzieć, że gra Jabs`a jakoś mnie zainspirowała, np solówka z Rock You Like a Hurricane, niezły popis Słuchasz z czasu Claptona ? Jakaś ulubiona piosenka z repertuaru ?

• Mati

Shax - - Archiwum CT

Cytat od Mati: „A i solo na klasyku to dużo trudniejsza sprawa ” youtube.com/watch?v=kNneMeIlkSQ <-- to myślę ujdzie jako solo 2:12 się zaczyna Cytat od Mati: „Jako idealista przy każdym aspekcie bym chociaż trochę chciał popracować ” Nie uważasz, że to trochę niebezpieczne podejście ? Schabowy czy mielony ? Jakbyś miał do wyboru jako jedzenie i kotleta, do którego byś grywał