Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 41-55 z 55.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Głęboka przestrzeń! KONKURS
Czachor - - DiD Kalyke
PostPewnie tylko na kilka dni, tak jak krzysiek87
-
Głęboka przestrzeń! KONKURS
Czachor - - DiD Kalyke
PostO, dzięki za wskazówkę. Zastanawiało mnie co się takiego przydarzyło temu graczowi Czy przekazanie innym graczom surowców z lewej floty należy traktować jako ich wypranie, czy, mimo to, jest to nadal paserstwo?
-
czy GF wie ze odkrywca jest OP? czy team o tym wie? czy gracze o tym wiedza?
Czachor - - Błędy w grze
PostCytat od Zlomek_Mistrz: „Rzeczywiście wiecej jest pustych niż pełnych, chociaż kumpel z soja na Galatei trafia cacka takie jak 50kk mety 45kk krychy przynajmniej kilka razy dziennie ” Tylko tutaj musielibyśmy się odnieśc do punktów TOP1, bo nie wiadomo z jakiej wielkości eventu pochodzą te liczby, co napisałeś. Ja, na oko, puściłem od początku bycią odkrywcą jakieś 3000 expów i tylko 2 razy trafiłem duży event na surowce. Ale też złapałem dziurę gdzieś 4 razy przez cały ten czas, a sojusznikowi …
-
czy GF wie ze odkrywca jest OP? czy team o tym wie? czy gracze o tym wiedza?
Czachor - - Błędy w grze
PostCytat od KAyto: „P.S. proponuje operatorowi wprowadzić 3 razy częściej czarną dziurę po cichu i nikt się nie połapie a balans się poprawi ” I tym tropem częściowo poszli. Od wprowadzenia wersji RC15 (?) automatycznie i to znacznie wzrosła liczba pustych eventów. I to nie tylko mi, bo wtedy można by sądzić, że przypadek, ale wszystkim graczom z którymi wymieniałem się informacjami o wynikach expów. I to coś w rodzaju: - wcześniej: 70% event (pozytywny, negatywny), 30% pusto - teraz: 25-30% event,…
-
wylogowywanie z konta
Czachor - - Błędy w grze
PostU mnie ilość wylogowań w ostatnim czasie bardzo wzrosła. Wczoraj zdarzyło się, że przy jednym farmieniu wylogowało mnie z 5 razy pod rząd. Wcześniej było to raczej sporadyczne.
-
Cytat od Das140: „@Art1`, Przecież wzór był i jest jawny ” Był jawny i (o dziwo) poprawny. Tak, jak pisałem wcześniej: baza * bonus_klasy * prędkość_uni * bonus_pioniera Bug polega na tym, że inne klasy nie mają uwzględnionej prędkości uni w swoich wynikach. Oczywiście opis klasy też jest błędny, wydaje mi się, że to jest czeski błąd, gdzie deweloper policzył stosunek a/b, tylko nie pomnożył przez 100 żeby był procent xD
-
Wg moich szaunków obecnie działa to wg następujących wzorów: Odkrywca: baza * bonus_klasy * prędkość_uni * bonus_pioniera, czyli przykładowo max dla eventu wysokiego w metalu dla Kalyke (speed x7), to 2400k * 1,5 * 7 * 2 = 50 400k metalu Zbieracz: baza, czyli przykładowo max dla eventu wysokiego w metalu dla Kalyke (speed x7), to 2 400k metalu Powinno być: Odkrywca: baza * bonus_klasy * prędkość_uni * bonus_pioniera, czyli przykładowo max dla eventu wysokiego w metalu dla Kalyke (speed x7), to 2…
-
wylogowywanie z konta
Czachor - - Błędy w grze
PostU mnie najczęściej wylogowanie następuje dokładnie w chwili wysłania misji, tzn. klikam wyślij i przerzuca mnie na stronę logowania. Po zalogowaniu jednak pokazuje, że flota została wysłana, więc to wylogowanie następuje od razu po tym zdarzeniu.
-
Cytat od Duch Puszczy: „Dam ci przykład ze nie swiadomie zrobisz klik i masz sury wiecej Jeżeli nie przeswietlisz wiadomości z rynku dokładnie co i jak to nawet nie wiesz ze ci więcej przylecialo ” Tak może być, ale litości... może sprawdzić się, np. gdy przez błąd dostaniesz powiedzmy 100% więcej, np. zamiast 1M kryształu, to 2M. Ale jeżeli sprzedajesz 1M metalu i dostajesz za to 30M kryształu, to chyba nawet dziecko w podstawówce by nie próbowało się tłumaczyć, że nie wiedziało Patrząc po foru…
-
Będąc odkrywcą i szpiegując innych graczy (aktywnych i nieaktywnych), na raporcie szpiegowskim pokazuje błędną ilość wytwarzanej energii. Np. 0 lub 300, gdzie gracz produkuje min. 6000-7000. Do tej pory pokazywał całkowitą energię dostępną na planecie. Nie jest to związane z faktem, że np. gracz obniżył produkcję do zera, bo w wielu przypadkach kopalnie działały pełną parą, a mimo to pokazywało 0 energii.
-
Czy ktoś z Was spotkał się gdzieś z szerszym niż tutaj Update 7.1 RC15 opisem zmian we wprowadzonej wersji 7.1 RC15? Po obserwacji swoich wyników, jak i innych graczy na Uni Kalyke, ewidentnie widać różnicę w losowanych zdarzeniach na ekspedycjach. Jest dużo dużo więcej pustych przelotów niż wcześniej.
-
Witam, mam do sprzedania statki właściwie każdego typu (w tym LM i CM np. na próby moonowe). Jeżeli ktoś chce zwiększyć swoją flotę, bez zapychania stoczni, to zapraszam. Wystawiam na rynku za kryształ lub deuter, z progiem min. 2M kryształu lub 1M deuteru za transakcję. Wzór: liczbaJednostek * przelicznikSurowców + 5% opłaty rynkowej. Przelicznik ze standardowych widełek, do negocjacji. Chętnych zapraszam na PRIV w grze. Nick - Czachor.