Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Szuwar:P

Pewnie jestem bardziej za Rooneyem ze względu, że nie podoba mi się dość nieczysty styl gry Berbatova. Podczas meczu z WBA nie raz dało się zobaczyć typowe odepchnięcie czy nawet gdy stał w murze pchał się.
      Faktycznie skończmy ten temat, bo każdy ma swojego faworyta ;)

Fakt Nistelrooy to klasa sama w sobie i nadal pomimo swojego wieku łupie bramki w reprezentacji ( zainteresowani niech znajdą filmiki na YT z meczów Holandii na ostatnim Euro )

Slytha Manchester radził sobie bez CR7 kiedyś to i gdyby teraz sprzedali go za te 100 baniek na pewno by na tym nie stracili tak bardzo. Nie zapominajcie o Nanim który w odpowiednim czasie też nieźle zamiesza ;)
    • ^Zaborca63^ napisał(a)
      Myślę, że bez Ronaldo nadal by grali tak samo lub trochę gorzej, za to byłoby już mniej szybkich akcji, dryblingów, sztuczek, gra byłaby mniej widowiskowa.

Ronaldo najczęściej zwalnia grę United, właśnie przez swój bezsensowny drybling, więc po jego odejściu na pewno nie gralibyśmy wolniej. A to czy mniej widowiskowo - zależy co się komu podoba.

zbanowany26 napisał(a)
      Poza tym mowcie sobie co chcecie ale co do jednej rzeczy nikt mnie nigdy nie przekona, co wg Was najdurniejszego zrobil podczas wladania na OT Fergie?

Sprzedał Beckhama...

Yamato Damashi napisał(a)
      Pewnie jestem bardziej za Rooneyem ze względu, że nie podoba mi się dość nieczysty styl gry Berbatova. Podczas meczu z WBA nie raz dało się zobaczyć typowe odepchnięcie czy nawet gdy stał w murze pchał się.

A Rooney to może święty :P
      Nie rozśmieszaj mnie... Wayne ma charakterek jak mało kto.
      Często zdarzał mu się jakiś perfidny faul.
      Albo niesportowy gest.
    • Yamato Damashi napisał(a)

Oj Rooney też nie jest święty. :P Prawda, że Berbatov miał sytuacje takie 'agresywne' w meczu z WBA np. popchnięcie głowy zawodnika WBA(śmiesznie to brzmi no, ale wiecie o co chodzi :P) albo ta przepychanka w murze podczas wolnego, ale tu wina gracza WBA wg mnie. :> Ale Rooney już nie raz dostawał czerwone kartki, pamiętam jego występy w ManU czy Reprezentacji Anglii . :P

Shepp^^ napisał(a)
      Myślę, że bez Ronaldo nadal by grali tak samo lub trochę gorzej, za to byłoby już mniej szybkich akcji, dryblingów, sztuczek, gra byłaby mniej widowiskowa.

o nie tu się z Tobą nie zgodzę.

1. W meczu WBA współpraca między Ronaldo a innymi graczami ManU układała się świetnie m.in. dzięki jego szybkości, parę akcji po lewym skrzydle, podania na wybieg. To samo było z meczu z Chelsea, Cristiano na lewym skrzydle kiwał się i co wywalczył rzut wolny z którego potem była bramka, dodam, że to on dośrodkowywał. I to nie jedyna taka akcja.

2. Nani jest jeszcze młody i nie ma takiego doświadczenia jak Ronaldo , który też jest młody , ale ma te doświadczenie.

Shepp^^ napisał(a)

zbanowany26 napisał(a)
      Poza tym mowcie sobie co chcecie ale co do jednej rzeczy nikt mnie nigdy nie przekona, co wg Was najdurniejszego zrobil podczas wladania na OT Fergie?

Sprzedał Beckhama...

Hm. Gdyby Beckham grał dalej w ManU to by Ferguson miał problemy z tym kto by strzelał wolne, równie Beckham jak i Ronaldo strzelają wyśmienicie z wolnych.
    • ^Zaborca63^ napisał(a)
      1. W meczu WBA współpraca między Ronaldo a innymi graczami ManU układała się świetnie m.in. dzięki jego szybkości, parę akcji po lewym skrzydle, podania na wybieg. To samo było z meczu z Chelsea, Cristiano na lewym skrzydle kiwał się i co wywalczył rzut wolny z którego potem była bramka, dodam, że to on dośrodkowywał. I to nie jedyna taka akcja.

Ronaldo potrafi dograć świetną piłkę i rozegrać szybką akcję, ale często wdaje się w niepotrzebny drybling. Cóż z tego, że przejdzie dwóch rywali, skoro reszta zdąży wrócić i zamiast kontry mamy atak pozycyjny. Nie mówię, że tak jest zawsze - ale zdarza się. Szczególnie w poprzednim sezonie było to bardzo irytujące.
      Co oczywiście nie zmienia faktu, że po jego odejściu stracilibyśmy bardzo cennego zawodnika. A zmienników nie widać...

A co do Beckhama... gdyby się nie sprzedał byłby teraz legendą pokroju Cantony, Besta, Giggsa...
    • Beckham to łajdak pazerny na pieniądze, miał gwarantowane miejsce w jednym z najlepszych klubów na świecie i zniszczył sobie karierę w Realu (wszyscy wiemy jak to się dla niego skończyło)

Nani nie ma doświadczenia ponieważ jest jednym z bardziej niedocenianych zawodników który IMO nawet nie wchodzi w drugiej połowię meczu. Kiepską pozycje sobie chłopak wybrał ;)

Rooney ma swój angielski temperament i uczestniczy w niezbyt czystych sytuacjach ( nie pamiętam z kim odbył się ten mecz, ale stosunkowo niedawno podczas zastawiania się niechcący uderzył gościa łokciem, rzekomo miał zapłacić 2k funtów czy coś w tym stylu ), ale jego temperament ogranicza się do niepotrzebnych kłótni z sędzią czy zawodnikami z przeciwnej drużyny, a tak zachowuje się w miarę dobrze

I tak mistrzem nieczystych zagrań jest CR7 :D
    • zbanowany26 napisał(a)
      Nie wiem Damashi czemu tak podniecasz sie Rooneyem, tak na dobra sprawe to od transferu do United dopiero ostatnio gdy byl w formie udowodnil ze wart jest wydanej na niego fortuny, wczesniej bywalo roznie, zgadzam sie z Sheppem, naszym najlepszym napastnikiem jest obecnie Berbatov, przypominam co dla mnie jest odniesieniem do klasyfikowania strzelcow - bramki, bramki i jeszcze raz bramki. A mozna smialo zaryzykowac stwierdzenie ze Rooney jest z calej naszej trojki najslabszy jesli chodzi o skutecznosc.

Poza tym mowcie sobie co chcecie ale co do jednej rzeczy nikt mnie nigdy nie przekona, co wg Was najdurniejszego zrobil podczas wladania na OT Fergie? Jedna odpowiedz cisnie mi sie na usta, sprzedal Nistelrooya a jak jeszcze pomysle ze w ramach promocji, Glazer dla Ciebie dla rodziny, dostalismy za niego cale pol ceny jakiej byl wtedy wart to noz mi sie w kieszeni otwiera.

jak dla mnie Rooney gra swietnie, w nie których meczach co chwile jakieś kluczowe podanie ;]
    • aluss napisał(a)
      zbanowany26 napisał(a)
      Nie wiem Damashi czemu tak podniecasz sie Rooneyem, tak na dobra sprawe to od transferu do United dopiero ostatnio gdy byl w formie udowodnil ze wart jest wydanej na niego fortuny, wczesniej bywalo roznie, zgadzam sie z Sheppem, naszym najlepszym napastnikiem jest obecnie Berbatov, przypominam co dla mnie jest odniesieniem do klasyfikowania strzelcow - bramki, bramki i jeszcze raz bramki. A mozna smialo zaryzykowac stwierdzenie ze Rooney jest z calej naszej trojki najslabszy jesli chodzi o skutecznosc.

Poza tym mowcie sobie co chcecie ale co do jednej rzeczy nikt mnie nigdy nie przekona, co wg Was najdurniejszego zrobil podczas wladania na OT Fergie? Jedna odpowiedz cisnie mi sie na usta, sprzedal Nistelrooya a jak jeszcze pomysle ze w ramach promocji, Glazer dla Ciebie dla rodziny, dostalismy za niego cale pol ceny jakiej byl wtedy wart to noz mi sie w kieszeni otwiera.

jak dla mnie Rooney gra swietnie, w nie których meczach co chwile jakieś kluczowe podanie ;]

Rooney jest bardzo waznym zawodnikiem w MU i swietnym napastnikiem
      Jest bardzo waleczny i nawet gdy straci piłke za wszelka cene chce ją odebrac, czasem zbyt agresywnie ale ma on wielkie ambicje

Jest on bardzo potrzebnym napastnikiem w MU tak jak tevez czy berbatov:)
    • Yamato Damashi napisał(a)

Ta. A Jerzy Dudek to Polski napastnik. :E

Cristiano często symuluje, ale rzadko zagrywa nieczysto. Więc zupełnie nie rozumiem Twojej opinii. Rooney dużo bardziej i częściej fauluje i zachowuje się nieprzepisowo.
    • ^Zaborca63^ napisał(a)

Cristiano często symuluje, ale rzadko zagrywa nieczysto. Więc zupełnie nie rozumiem Twojej opinii. Rooney dużo bardziej i częściej fauluje i zachowuje się nieprzepisowo.

ronaldo nawet symulować nie umie :lol: nie mówiąc o strzelaniu karnych
      taki dobry tylko z druzynami poziomu bolton, everton i reading
      ale i tak bardziej fauluje ten grubas rooney

/tym razem tylko upomnienie. tortoise
    • Chyba biorąc pod uwage wage zawodników to jest jednym z lepszych xD
      a ronaldo to beksa,symulant i laluś :)

pozdro dla prawdziwych kibiców którzy wiedzą że to prawda ;)

/przestańcie robić piramidę z tych cytatów. tortoise
    • ^Zaborca63^ napisał(a)

Aj aj wyleciał mi teraz mecz z głowy, ale może ktoś skojarzy

CR7 przez cały mecz prowokował pewnego delikwenta który mniej więcej w 75 minucie dostał 2 żółtą kartkę przez niego.

Po jednym z faulów CR7 leżąc na ziemi dosłownie nadepnął mu na nogę ( fart że sędzia nie widział )

Może bardziej pasuje mistrz intryg, ale takie zagrania jak to w/w to nie odosobniony przpadek

Ronaldo nie fauluje ze względu że jest zbyt kruchy, on woli udawać ofiarę :fgrin:
    • ^El Maestro^ napisał(a)
      ^Zaborca63^ napisał(a)

ronaldo nawet symulować nie umie :lol: nie mówiąc o strzelaniu karnych
      taki dobry tylko z druzynami poziomu bolton, everton i reading
      ale i tak bardziej fauluje ten grubas rooney

Za to Eto z Barcy popisał się świetnym strzałem z karnego w meczu z Realem. :lol:

Myślisz, że Everton to słaba drużyna.? To się mylisz.

Grubas Rooney.? Przynajmniej dobrze strzela bramki nie to co Henry . ^^

^El Maestro^ napisał(a)
      Chyba biorąc pod uwage wage zawodników to jest jednym z lepszych xD
      a ronaldo to beksa,symulant i laluś :)

pozdro dla prawdziwych kibiców którzy wiedzą że to prawda ;)

/przestańcie robić piramidę z tych cytatów. tortoise

Tak, tak. A Messi to pokraka, idź do swojej barcelony. ^^

Twoje komentarze są tu zbędne... :roll:

^Zaborca63^ napisał(a)

Aj aj wyleciał mi teraz mecz z głowy, ale może ktoś skojarzy

CR7 przez cały mecz prowokował pewnego delikwenta który mniej więcej w 75 minucie dostał 2 żółtą kartkę przez niego.

Po jednym z faulów CR7 leżąc na ziemi dosłownie nadepnął mu na nogę ( fart że sędzia nie widział )

Może bardziej pasuje mistrz intryg, ale takie zagrania jak to w/w to nie odosobniony przpadek

Ronaldo nie fauluje ze względu że jest zbyt kruchy, on woli udawać ofiarę :fgrin:

Coś kojarzę. :>

Zawsze komuś puszczają nerwy, no oprócz Ronaldinho. :P chociaż jego raz widziałem jak się wkurzył. :E dobra, ale to temat o ManU, więc nie będę gadał o Ronaldinho.. ^^

I tak najmniej w ManU fauluje Van der Sar . xD
    • Bardzo proszę wszystkich kibiców Manchesteru United o niereagowanie na komentarze mające na celu wszczęcie kłótni.

^El Maestro^
      Jeżeli masz problem, czy to do Ronaldo czy Rooneya, to proszę Cię przedstaw jakieś argumenty. Rozpoczniemy dyskusje na poziomie. Póki co twoje posty są wyrazem braku szacunku, zarówno dla piłkarzy, jak i kibiców Manchesteru United. Jednocześnie są niezgodne z regulaminem tego działu.
      3. Flame zabroniony
      Nie pisz postów w sposób kontrowersyjny, mogący doprowadzić do kłótni i offtopu. Wyrażaj swoje poglądy w sposób spokojny, odpowiednio je argumentując.

Yamato Damashi
      Nie pamiętam, o który mecz Ci chodzi. Ale chyba w spotkaniu z Tottenhamem(niecałe dwa miesiące temu) perfidnie kopnął rywala w nogę. Sędzia całego zdarzenia nie widział i z tego co pamiętam Ronaldo uniknął kary(nawet po meczu).

Ale nie jest on pierwszym i na pewno nie ostatnim piłkarzem, który zachowuje się w taki sposób. Stres swoje robi.

Dzisiaj gramy bardzo ważny mecz z Evertonem. Jeżeli wygramy zwiększymy przewagę nad Chelsea bądź Liverpoolem, które grają ze sobą w niedzielę. Miejmy nadzieję, że uda nam się również zachować czyste konto, ponieważ rekord VDS z każdą upływającą minutą będzie się powiększał.
    • Mecz Man United - Everton

Poniedziałek 02.02.2009 godz.20.55 CANAL+ SPORT (jak zwykle zresztą live w C+)

Edit.Nieaktualne.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez NecroMan ().

• Tak,tak..Sorry pomyłka.

Sugerowalem się Tele Tygodniem.Tak jest napisane - a to oczywiście powtórka...A o dzisiejszym dniu nic nie było.

Mecz oczywiście skończył się przed chwilą naszą wygraną 1-0.

Pozdrawiam.
    • 1. Manchester United (M) 23 40:10 53
      2. Chelsea Londyn 23 44:13 48
      3. Liverpool FC 23 37:15 48
      4. Aston Villa Birmingham 24 38:24 48
      5. Arsenal Londyn 24 38:25 43
      6. Everton FC 24 31:28 37
      7. Wigan Athletic 24 26:24 33
      8. West Ham United 24 31:31 33

sytuacja jest bardzo ciekawa. :) ManU ma już 5 pkt przewagi na Chelsea i Livepoolem . :]

Widzę, że Arsenal powoli odstaje od czołówki. Co dla nas jest bardzo dobre.

Aston Villa B. 0:0 Wigan Athletic

Aston Villa, kolejny rywal 'traci' punkty remisując z Wigan.

Jeszcze gdyby jutro Chelsea zremisowała z Liverpoolem byłoby wspaniale. ^^ Ale coś czuję, że Liverpool wygra z 'The Blues'.

Dodam, że Manchester wygrywając z Evertonem , wygrywa już 7 raz z rzędu . :] dodam również, że w Premier League Manchester Utd nie przegrał już od 12 meczy . :>

A i coś specjalnego dla pana el maestro (czy jak on się tam zwał) , który twierdził , że Cristiano nie potrafi strzelać karnych :

Gole 1-0 44' C. Ronaldo (pen)

Czyli gol z rzutu karnego.. ^^

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Z przyczyn niezależnych ode mnie mogłem obejrzeć tylko 10 minut meczu po 55 minucie, ale to może i lepiej, bo nie cierpię oglądać meczów z Evertonem który gra strasznie pasywną piłkę :roll:

3 punkciki do przodu, a główni rywale stoczą mecz ze sobą, istna bajka ...:fgrin:...

EDIT:

Myślicie że CR7 wraca do ponadprzeciętnej formy? Karny wykorzystany, pokazał się nawet z niezłej strony przez te 10 minut.

Miejmy nadzieje ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• ..::REXIO::.. napisał(a)
      Van der sar juz jest stary teraz powinien kuszczak grac za niego w kadym meczu najlepszy pilkarz a zarazem moj ulubiony to nani

Zdecydowanie musisz byc zawistnym fanem innej druzyny skoro twierdzisz ze Van Der Sar nie powinien juz bronic...
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• ..::REXIO::.. napisał(a)
      Van der sar juz jest stary teraz powinien kuszczak grac za niego w kadym meczu najlepszy pilkarz a zarazem moj ulubiony to nani

Z całym szacunkiem dla Kuszczaka , ale on nie dorasta do pięt Van Der Sara.
    • Liverpool 2-0 Chelsea

Wynik dla nas niekorzystny, bo przewaga ManU się zmniejszyła. Ale nie zapominajmy, że Manchester ma do rozegrania jeszcze o 1 mecz więcej. :]

tabela :

1. Manchester United (M) 23 40:10 53
      2. Liverpool FC 24 39:15 51
      3. Chelsea Londyn 24 44:15 48
      4. Aston Villa Birmingham 24 38:24 48
      5. Arsenal Londyn 24 38:25 43
      6. Everton FC 24 31:28 37
      7. Wigan Athletic 24 26:24 33
      8. West Ham United 24 31:31 33
    • Ehhh:/ liverpool w doliczonym czasie gry strzela bramke na 3-2 .
      1. Liverpool FC mecze 25 punkty 54
      2. Man Utd mecze 24 punkty 53

Jutro Trzeba wygrac z West Ham'em aby objąc w tabeli lidera :)
      Chelsea sie odsuwa coraz dalej od MU i LFC po remisie z Hull'em

POZDRO :)

Glory Glory MAN UNITED
    • Młoty - Czerwone Diabły 0-1

A więc doświadczenie zwyciężylo bowiem po podaniu Scholesa Giggs w świetnym dryblingu i przebiegnięciu kilkudziesięciu metrów slalomem między obrońcami strzelił jedynego gola.Dodam,że pięknego ;)

A Edwin Van Der Sar pobił ponad dwudziestoletni rekord wysp brytyjskich w zachowaniu czystego konta w bramce (kto pisał,że nie powinien bronić?).

To już trzynasty mecz MU bez straty gola ]:-D

No i kolejne cenne trzy punkty...
    • 1. Manchester United (M) 24 41:10 56
      2. Liverpool FC 25 42:17 54
      3. Aston Villa Birmingham 25 40:24 51
      4. Chelsea Londyn 25 44:15 49
      5. Arsenal Londyn 25 38:25 44
      6. Everton FC 25 34:28 40
      7. Wigan Athletic 25 26:24 34
      8. West Ham United 25 31:32 33

Mamy 2 pkt przewagi pamiętając, że o 1 mecz więcej do rozegrania. :>

PS - już niedługo mecz z Interem w LM. :]