Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• THC18 napisał(a)
      Tiberian 69 napisał(a)
      MU szaleje w lidze mistrzostwo maja juz w kieszeni a C.Ronaldo gra cudownie ahh gdyby real miał takiego zawodnika :D

hahaha marzyc zawsze mozna:D
      C.Ronaldo nigdy przejdzie do realu :P teraz ma przedluzyc umowe z ManU o 2 lata:D wypas :D :D :tongue: :tongue:

Napewno nie przjedze, bo MU poraz pierwszy wyłożyło kase na kogos naprade dobrego, MU prawie wogole nie robi transferow, liczy na wychowankow, na znakomite umiejetnosci trenersie fergusona, i to mi sie podoba, kiedy to CFC i real wykłądaja kase na najlepszych pilkarzy swiata, MU szkoli sobie w angli przyszłych najlepszych pilkarzy, potem CFC ilub real wykładaja kase na tego pilakrza ktory juz został najlepszych a MU sie rpzez to bogaci :D:D:D ta druga czesc juz mi sie nie podoba :( ale tym razem tak nie bedzie. z taja pensja jaka ma dostac Ronaldo to napewno nie odajedze, dostanie chyba 160% dotychczasowej pensji, niezła podwyszko co nie ??? :P hehe
    • Dokładnie - właśnie za to niesamowicie cenię sobie Fergusona, choćby nie wiem co się stało. Stawia na młodych zawodników - daje im się ograć w 1 składzie (Richardson, Fletcher), którzy potem imponują grą. Do tego można także dodać sprowadzenie na Old Trafford Kuszczaka, tak po 1 wpadce krytykowanego u nas ;).
      Tak samo działają klubu Holenderskie (chociażby słynna szkółka Ajaxu). Szkolą młodych na gwiazdy, zamiast inwestować w drogich zawodników. Niestety ma to swoje odbicie w wynikach drużyny, ponieważ wszystkie te talenty są błyskawicznie sprzedawane do innych klubów.

Manchester ma bardzo ciekawą politykę transferową. Oprócz wspomnianego wyżej stawiania na młodież, dokonują właśnie jak wszyscy inni transferów. Jednak nie są to tak bezmyślne i masowe zakupy jak w przypadku Realu, gdzie kupowany jest każdy kto osiągnął sukces, nawet jeśli nie potrzeba już kolejnego napastnika :].
      MU dokonuje 2-3 zakupów (z czego zazwyczaj 1 sensacyjny), jednak przemyślanych i odpowiadających potrzebom klubu. Dlatego Manchester ciągle jest w czołówce potęg futbolu :).
    • Mysle, ze mistrza(tu 3mln%) i Puchar Anglii(tu z kilkadziesiat :P) zdobeda. Gorzej z Liga Mistrzow, ale jezeli przejda Rome to juz maja final(Bayern i Milan w tym sezonie sa w tym sezonie duuuuuuuuzo gorsi niz MU). Zobaczycie bedzie powtorka roku 1999 :D, trzeba tylko wierzyc :P

Edit: Nie wydaja tez duzo na transfery, bo musza jeszcze splacic dlug Glazera, ale moge sie mylic i prosze mnie porpawic w razie co :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez peper3 ().

• peper3 napisał(a)
      Mysle, ze mistrza(tu 3mln%) i Puchar Anglii(tu z kilkadziesiat :P) zdobeda. Gorzej z Liga Mistrzow, ale jezeli przejda Rome to juz maja final(Bayern i Milan w tym sezonie sa w tym sezonie duuuuuuuuzo gorsi niz MU). Zobaczycie bedzie powtorka roku 1999 :D, trzeba tylko wierzyc :P

Edit: Nie wydaja tez duzo na transfery, bo musza jeszcze splacic dlug Glazera, ale moge sie mylic i prosze mnie porpawic w razie co :)

z bayernem lub milanem to moga sie spotkac tylko w POLFINALE!!!! :tongue:
    • peper3 napisał(a)
      Mysle, ze mistrza(tu 3mln%) i Puchar Anglii(tu z kilkadziesiat :P) zdobeda. Gorzej z Liga Mistrzow, ale jezeli przejda Rome to juz maja final(Bayern i Milan w tym sezonie sa w tym sezonie duuuuuuuuzo gorsi niz MU). Zobaczycie bedzie powtorka roku 1999 :D, trzeba tylko wierzyc :P

Chyba wszyscy mamy na to nadzieję, jednak pamiętajmy, że taki nacisk osłabia graczy nie tylko kondycyjnie, ale także mentalnie. Oczywiście będę kibicował Diabełkom ze wszystkich sił w walce z Romą, jednak już za sukces ogromny uważam wywalczenie mistrzostwa Premiership po wielu latach (zakładam, że nic się już nie może stać :D):). Jeśli natomiast mielibyśmy już obstawiać jak zagra Manchester z Romą, to ja tak samo uważam, że to właśnie tutaj stoczą cięższy bój, niż ten który przyjdzie im stoczyć po ewentualnym awansie do finału ;).

aluss napisał(a)
      a ja caly czas czekam na torresa. wogole jest jeszcze szansa na transfer??

Heh - w lidze hiszpańskiej kibicuje właśnie Atletico i trochę żal byłoby osłabiać madrycki klub, jednak fakt jest faktem, że Torres pasowałbym do MU idealnie ;).
    • Najlepszym z ManU jest Sir Alex Ferguson. to już chyba 20 lat jak prowadzi ten sam zespół?? :) wielki plus dla niego za "wierność" :) no ale mówiąc na serio kto by chciał odchodzić z takiego klubu ;]
    • Red Devils MU napisał(a)
      do autora tematu: informacje o drużynie zaczerpnięte ze Skarbu Kibica Premiership?

też mam, a wyniki uzupełniam :D

MU RULEZ!!!

nie no wiedze ze koles w moim stylu jestes :P swoj ziom jednym słowem hehe...

a jeszcze co do tematu... MU następny mecz grają z BlackBurn, niby słabi bo 10 miejsce w PL, ale mogli by sprawic niespodzianke ( jakby grali u siebie) hehe, no ale chyba znowu bedzie łatwe zwyciestwo MU i mam nadzieje kolejny wystep Kuszczaka :D no a potem 1/4 LM - Roma i to juz za dokładnie 2 tygodnie i jedną godzine :D
    • jak ktoś ma Skarb Kibica Premiership - też macie w nim błędy?

ha, mecz z "czelsi" przełożony na 9 maja, ten mecz będzie jako przedostatni w sezonie :tongue:

coś o mnie:

nick: Manchester United
      nazwy planet/moona: Manchester United/MU
      nazwa sojuszu/TAG: Manchester United/MU

wszyscy fani Red Devils - reklamujcie MU!!!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Red Devils MU ().

• Z blackburn spokojne 3 pkt na konto Red Devils. Potem w LM a Romą tez moze przejdzie. Myśle że wygrają LM i Premiership bo mają RONALDO!! :D :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez CwaniaczeK ().

• CwaniaczeK napisał(a)
      Z blackburn spokojne 3 pkt na konto Red Devils. Potem w LM a Romą tez moze przejdzie. Myśle że wygrają LM i Premiership bo mają RONALDO!! :D :D

no bardzociekawe rozumowanie masz :D Mu maja Ronaldo i wygrywaja.. a ja mam brata i go bije :P heh... a tak na serio to g**** prawda... co z tego ze jedne pilkarz bedzie w dobrej formie jak reszta bedize lipnie grała... Mu juz raz popelnili ten bład i polegali na jednym graczu - bylo Ruud Van Nistlerooy... teraz odszedł, zespół sie podbudował... fakt ze C. Ronadlo jest w dobrej formie.. ale nie tlkyo on strzela gole i nie tlyko on asystuje w meczach...
    • Nie ma innej opcji mój kochany Manchesterek wygra Premiership i Ligę Mistrzów :) nikt ich nie powstrzyma ;) wkoncu maja C.Ronaldo i Roooneya :)
      Lubie Real, ale mam nadzieje ze Ronaldo zostanie w ManU.

Pozdro dla fanów MaNuTd :)
    • Lord Sidious-Naboo napisał(a)
      no bardzociekawe rozumowanie masz :D Mu maja Ronaldo i wygrywaja.. a ja mam brata i go bije :P heh... a tak na serio to g**** prawda... co z tego ze jedne pilkarz bedzie w dobrej formie jak reszta bedize lipnie grała... Mu juz raz popelnili ten bład i polegali na jednym graczu - bylo Ruud Van Nistlerooy... teraz odszedł, zespół sie podbudował... fakt ze C. Ronadlo jest w dobrej formie.. ale nie tlkyo on strzela gole i nie tlyko on asystuje w meczach...

Dokładnie - jest to jeden z powodów dla którego tak szanuje ten klub i podziwiam zawsze, niezależnie od wyników. Potrafią nie tylko wychować gwiazdę futbolu, potrafią też nią doskonale pokierować. Nie trzymali na siłę Beckhama, nie trzymali też na siłę van Nistelrooy'a. Sprzedali swoje "mega-gwiazdy", a mimo to dalej grali składnie, potrafiąc obyć się bez tychże graczy. Po prostu MU opiera swoją grę na 11 zawodnikach, a nie stawia na to, że ci "wybrańcy" uratują sytuację. Dlatego z taką swobodą Ferguson stawia na nowych graczy, dlatego MU nie przeprowadza wielu hitów transferowych, a mimo to cały czas utrzymuje się w czołówce światowej piłki :).

Co do meczu z Blackburn, to żadnego przeciwnika nie wolno bagatelizować, a Blackburn jest tego typu drużyną co Tottenham - potrafią zaskoczyć nawet tych najsilniejszych, co udowodnili np. walcząc z Arsenalem ;).
    • Macie rację...i w tym podziwiam Manchester United i ich
      bardzo doświadczonego szkoleniowca, który nie przeprowadza
      co roku spektakularnych transferów
      (sprzedając przy tym swoją jedną z gwiazd-
      takich jak wspomniani
      np. David Beckham czy Ruud van Nistelrooy
      który jeszcze jako jedyny coś pokazuje
      w tym Realu z Robinho
      bo to co grają to żenada z takim składem- ale to inna sprawa), za to szanuje trenera MU i uważam, że zasługuje na LM.
      Real Madryt i Chelsea Londyn to zupełne przeciwieństwa MU.
      I niech tak zostanie :)
    • Real, czy właśnie Chelsea dopadła gorączka sprowadzania mega-gwiazd wraz z dopływem pieniędzy i nowych, młodych szkoleniowców, menadżerów. Choć trzeba przyznać, że Murinio nie tylko wzmocnił skład Chelsea, ale z jej starego składu sam, od podstaw zbudował gwiazdy takie jak Lampard, Terry, Duff, Cole, Cech. Pomógł im się rozwinąć, co teraz prezentują na boisku. Tak samo dostrzegł potencjał niechcianego w Realu Makelele ;). Tutaj za pogoń za "gwiazdami" odpowiada raczej Abramowicz ;).

Tyle o Chelsea, ale wracając do MU, to właśnie Ferguson jest trenerem starej daty, co więcej już wiele lat pracuje w tym klubie. On po prostu wie, że każdy zawodnik może błysnąć indywidualną akcją, jeśli jednak nie będzie zgrania w drużynie, to nic z tego nie wyjdzie ;). Dodatkowo nie ma tzw "kolesiostwa" jak między np. Lampardem, Drogbą, a Murinio. Ferguson jest legendą Old Trafford i szanuje go każdy zawodnik przychodzący na ten stadion. Przyjacielska atmosfera - owszem, ale każdy wie, że to on tutaj decyduje i nie ma rządenia klubu przez "gwiazdki", co było ogromną plagą Realu ;).
    • Korpeq napisał(a)
      Ja osobiscie lubie Man ale nienawidze kuszczaka i chce żeby wyleciał z czerwonych diabłów tak szybko jak do nich trafił:)

czy mógłbyś wyjaśnić, dlaczego "nie nawidzisz Kuszczaka"?
      czy chodzi o tą bramkę co puścił z Kolumbią?
      Rzeczywiście to był blamaż, ale dajmy spokój,
      teraz nie broni najgorzej, każdemu się może zdarzyć błąd :)
      a że był to wielbłąd, to należy zapomnieć <lol2> :)
    • Korpeq napisał(a)
      Ja osobiscie lubie Man ale nienawidze kuszczaka i chce żeby wyleciał z czerwonych diabłów tak szybko jak do nich trafił:)

troche dziwny jestes :D Kuszczak jest swietny
    • Korpeq napisał(a)

to sie zdziwisz bo Kuszczak szybko nie wyleci powoli bedzie zastępywał Van der Sara :D
    • milkimilki napisał(a)
      Korpeq napisał(a)

to sie zdziwisz bo Kuszczak szybko nie wyleci powoli bedzie zastępywał Van der Sara :D

Właśnie ja hcce by Van der Sara nie było bo kuszczak wtedy nr 1 będzie w MAnu :)
    • Tak - chyba wszyscy to pamiętamy, jednak zapewniam Cię, że nie jeden bramkarz światowej klasy popełniał podobne gafy. Po prostu miał pecha, jednak mimo to gra w czołowym zespole Premiership, czym raczej żaden z innych naszych zawodników nie może się pochwalić. Jak widać po jego obecnej grze - Ferguson nie pomylił się co do niego. Nie można oceniać całości kariery, umiejętności na podstawie 1 zagrania. Wtedy należałoby powiedzieć, że Beckham to beztalencie po jego fantastycznym kiksie z karnego w meczu przeciw Turcji ;). Ja tam w Kuszczaka wierze i życze nam wszystkim, aby jego kariera nadal szła tym torem ;).