Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• +SAURON+ napisał(a)
      O lol jakie gdybanie...

A gdyby Drogba a gdyby nie karne...

A gdyby Liverpool wygral z Chelsea to by nie byli w finale...

Co za ludzie :quasi:

Dobra dobra , wypominnaz innym ze "gdybaja"
      Teraz czas na twoja wypowiedz :

W pierwszej polowie powinno byc 3:1 dla Manchesteru...

Strzal Caricka

Miniecie sie z pilka Teveza

i bylo by po meczu...

Hmm , a coz to wdarlo sie twoja wypowiedz ? Czyzby to bylo gdybanie ? :E

Zabralismy Chelsea wszytsko i puchar europy i mistrza bylismy lepsi a gdybanie mozna sobie wsadzic...

pozdrawiam kibicow NAJLEPSZEGO KLUBU SWIATA

Mozesz sobie wsadzic ...
      Najlepszego klubu EUROPY , zreszta jeszcze nie wiadomo , czeka was Superpuchar z Zenitem xO
      A najlepszym klubem na Swiecie MU bedzie jak zdobedzie Klubowe Mistrzostwa Swiata :>
      Majk3l

Jeżeli chodzi o karne to Cristiano przynajmniej trafił w światło bramki. A nie to co Terry :]

Tyle ze zadaniem zawodnika jest by pokonac bramkarza a nie uderzyc w swiatlo bramki ;] Oboje tego nie uczynili xO
      Jeszcze raz Graty ;-]
      PS.Ronaldo napewno nie byl najlepszym zawodnikiem tego spotkania :O
    • Nie to nie bylo gdybanie tylko podanie najlepszych sytuacji z gry MU i slupek Drogby to jak dla mnie najlepsza ich okazja na bramke...

Po drugie jaki zespol z poza Europy moglby powalczyc z klubami z europy nie mowie tu tylko o MU???
      Mysle ze niema takiego klubu wiec niespodzianek by nie bylo...

Po trzecie sam sobie mozesz wsadzic bo MU zdobylo dla swoich kibicow to co mieli zdobyc a reszta niech sobie gdyba..

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez +SAURON+ ().

• R K W D napisał(a)
      Najlepszego klubu EUROPY , zreszta jeszcze nie wiadomo , czeka was Superpuchar z Zenitem xO
      A najlepszym klubem na Swiecie MU bedzie jak zdobedzie Klubowe Mistrzostwa Swiata :>

Superpuchar Europy ma dużo mniejszy prestiż niż Liga Mistrzów. W założeniu miał na celu wyłonić najlepszy klub Europy. Ale według mnie jest całkowicie zbędny, ponieważ jego rolę pełni Liga Mistrzów.
      A w Finale Klubowych Mistrzostw Świata praktycznie zawsze gra drużyna brazylijska ze zwycięzcą Ligi Mistrzów. I mimo że to Brazylijczycy częściej wygrywają, poziom ich ligi jest zdecydowanie niższy. Więc ten puchar też do najbardziej prestiżowych nie należy :)

kulpet
      Przecież nie będę wymyślał nowej historii czy też opisu stadionu, skoro takie informacje są już w internecie. To jest tylko prezentacja, a nie nowy serwis o ManUtd.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().

• +SAURON+ napisał(a)
      Nie to nie bylo gdybanie tylko podanie najlepszych sytuacji z gry MU i slupek Drogby to jak dla mnie najlepsza ich okazja na bramke...

Po drugie jaki zespol z poza Europy moglby powalczyc z klubami z europy nie mowie tu tylko o MU???
      Mysle ze niema takiego klubu wiec niespodzianek by nie bylo...

Po trzecie sam sobie mozesz wsadzic bo MU zdobylo dla swoich kibicow to co mieli zdobyc a reszta niech sobie gdyba..

Kurde xD

W pierwszej polowie powinno byc 3:1 dla Manchesteru...

Powinno a jest to jest duza roznica xO

Strzal Caricka

Miniecie sie z pilka Teveza

i bylo by po meczu...

No to jest wlasnie GDYBANIE . Bo Gdyby strzelil , gdyby Tevez sie nie minal .Tak sie nie stalo :quasi:
      Osobiscie nie przekreslam Zenitu w meczu z MU , choc Zenit Raczej nie doszedl by do Finalu LM to sadze ze z MU powalczy ;)
      John Shepp ^^
      Superpuchar Europy ma dużo mniejszy prestiż niż Liga Mistrzów. W założeniu miał na celu wyłonić najlepszy klub Europy. Ale według mnie jest całkowicie zbędny, ponieważ jego rolę pełni Liga Mistrzów.
      A w Finale Klubowych Mistrzostw Świata praktycznie zawsze gra drużyna brazylijska ze zwycięzcą Ligi Mistrzów. I mimo że to Brazylijczycy częściej wygrywają, poziom ich ligi jest zdecydowanie niższy. Więc ten puchar też do najbardziej prestiżowych nie należy :)

Zgadza sie ze mniejszy prestiz lecz to ten puchar wyjawia NAJLEPSZY klub w Europie i tego nie zmienicie ;) Bo Jesli MU przegra z Zenitem to to wlasnie Zenit jest Najlepszym klubem w europie ;]
      Najlepszym przykladem jest Sevilla ktora wygrala z Fc Barcelona 3:0 bodajze ;] Kolejny przyklad ?
      Valencja w Meczu z Sevilla ;]
      A w moim przekonaniu dobrze ze jest taki puchar :)
      Klubowe Mistrzostwa Swiata ... Tylko jeden Europejski klub je zdobyl i byl nim Milan :O
      Raz Barcelona i raz L'pool polegl wiec statystyki sa za PoludnioAmerykanskimi druzynami ;)
      Jesli liczyc Puchar Interkontynentalny to i tak statystyki sa po Stronie zwyciezcow Copa Liberatores x_x 23:21 (Az musialem sie pokusic zeby sprawdzic xD)
      jest tylko jedna roznica w tym wszystkim .
      Ze dla zwyciezcow Ligi Mistrzow jest to mecz malo prestizowy >_> A dla przeciwnikow jest to jeden z wazniejszych meczow w roku ;]
      Pozdro =)
      Edit: Jeszcze jedno
      Jak sprawdzasz ktorej ligi Poziom jest wyzszy ? ^^ Malo ktory klub ma tak dobra ofensywe jak kluby brazylijskie :> (O bramkarzach nie wspominam bo to jest porazka :O )
      Edit: Troche to glupio napisalem - nie chce mi sie poprawiac , jak czegos nie rozumiesz - pisz :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez R K W D ().

• Jak sprawdzasz ktorej ligi Poziom jest wyzszy ?

Wystarczy zobaczyc kilka spotkań..., mowi sie ze w Hiszpanii kluby mają ekstra atak, prawda jest taka ze zespoly posiadają tam dziurawą obrone i dlatego pada mnostwo bramek
    • Jak sprawdzam hmmm...

Po zawodnikach...
      Po stylu...
      Po akcjach...
      Po bramkach...

Wolalbys ogladac lige Chinska czy Angielska??? treraz sobie mozesz napisac ze Chinska ale podejrzewam ze wielu wybralo by Anglie...

Gdybanie to jest wlasnie

A gdyby Drogba gral do konca...
      A gdyby Terry strzelil...
      A gdyby nie karne...
      A gdyby Anelka strzelil...

A ja pisze ze moglo byc po meczu wczesniej niz w karnych i tak MU wygralo i tak tylko w inny sposob..wiec ja jako kibic MU niemam co gdybac bo to moj klub wygral..

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez +SAURON+ ().

• Godlike Cieslak napisał(a)
      Jak sprawdzasz ktorej ligi Poziom jest wyzszy ?

Wystarczy zobaczyc kilka spotkań..., mowi sie ze w Hiszpanii kluby mają ekstra atak, prawda jest taka ze zespoly posiadają tam dziurawą obrone i dlatego pada mnostwo bramek

Mnostwo bramek ?
      Trzy najlepsze kluby(niechce mi sie wszystkich lizcyc :P ) w Lidze Hiszpanskiej zdobyly lacznie 222 bramek
      a w lidze Angielskiej 219 .
      Wiec nie sadze ze chodzi o o to ze pada duzo bramek tylko o to ze gra sie Finezyjnie a w Angli bardziej silowo ;]

Wolalbys ogladac lige Chinska czy Angielska??? treraz sobie mozesz napisac ze Chinska ale podejrzewam ze wielu wybralo by Anglie...

Chiny nie leza w Poludiowej Ameryce :quasi: Mi jakos styl Chelsea(Choc w Finale zagrali ladnie ) czy L'pool sie nie podoba i wolalbym ogladnac mecz Ligi Brazylijskiej czy Argentynskiej (mowie teraz tylko o tych dwoch ligach , reszta jest na niskim poziomie )
      Tak samo nie podobalo mi sie spotkanie MU z Barcelona i Chelsea w lidze (choc kazdemu zespolowi sie zdarzy) >_>

Po zawodnikach...
      Po stylu...
      Po akcjach...
      Po bramkach...

Jedyna rzecza ktora jest na + w Lidze Angielskiej sa zawodnicy chociaz czolowe kluby C.L. maja tych zawodnikow b. dobrych .
      Styl , Akcje , Bramki - Sa na takim samym poziomie jak nie lepszym (choc tu sa dwie rozne rzeczy. Tu faktycznie jest dziurawa obrona i slabi bramkarze , ale styl , akcje oraz bramki padaja fantastyczne )
      Chyba nigdy nie ogladales chociaz Copa Liberatores (choc bardziej polecam Lige, bo tam tak nie kalkuluja ;] )
      A ja pisze ze moglo byc po meczu wczesniej niz w karnych i tak MU wygralo i tak tylko w inny sposob..wiec ja jako kibic MU niemam co gdybac bo to moj klub wygral..

Ale to co piszesz to tez jest gdybanie xP GDYBY Tevez nie minal sie z Pilka bylby (MOZE) przesadzony mecz .
      Edit: zakonczmy temat gdybania bo jest on bezsensowny :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez R K W D ().

• Mnostwo bramek ?
      Trzy najlepsze kluby(niechce mi sie wszystkich lizcyc :P ) w Lidze Hiszpanskiej zdobyly lacznie 222 bramek
      Wiec nie sadze ze chodzi o o to ze pada duzo bramek tylko o to ze gra sie Finezyjnie a w Angli bardziej silowo ;]

Liga nie składa sie tylko z 3 najlepszych klubów...do tego widac roznice jak zespoly z Hiszpani i z Anglii grają ze sobą w LM...

Finezyjnie potrafią grać tylko dwa zespoły na świecie;] /w Hiszpanii gra sie najwyzej w miare ladnie, ale jest to w duzym stopniu spowodowane bardzo cienką dyspozycją defensywy...

Co do gdybania to: gdybanie po finale jest zawsze gdy jeden zespół kontrowersyjnie wygrał LM...Gdyby to Chelsea wygrała sądze ze najwyzej pojawiałyby sie kwestie tego karnego Ronaldo...a potem cisza;]
    • Godlike Cieslak napisał(a)
      Mnostwo bramek ?

Liga nie składa sie tylko z 3 najlepszych klubów...do tego widac roznice jak zespoly z Hiszpani i z Anglii grają ze sobą w LM...

Finezyjnie potrafią grać tylko dwa zespoły na świecie;] /w Hiszpanii gra sie najwyzej w miare ladnie, ale jest to w duzym stopniu spowodowane bardzo cienką dyspozycją defensywy...

Co do gdybania to: gdybanie po finale jest zawsze gdy jeden zespół kontrowersyjnie wygrał LM...Gdyby to Chelsea wygrała sądze ze najwyzej pojawiałyby sie kwestie tego karnego Ronaldo...a potem cisza;]

Specjalnie dla ciebie uzylem kalkulatora ^^
      977 vs 966 - Faktycznie tak duza roznica ze normalnie .... x_x
      No dobra ... Tyle ze Liga Mistrzow jest tak prestizowa ze naprawde zawodnicy graja na 100% ,nie mozna tego porownywac do PD czy PL ;p
      A moze wymienisz te wg. ciebie dwa finezyjnie grajace zespoly ? (Zapewne wymienisz kluby ktorym kibicujeesz x_x
      W tym sezonie to Liga Angielska byla na "topie" , pare lat temu byla Wloska ;]
      Co do gdybania to sie zgodze ;] Noi moze kwestia tej "parady" Cecha =)
    • A moze wymienisz te wg. ciebie dwa finezyjnie grajace zespoly ? (Zapewne wymienisz kluby ktorym kibicujeesz x_x

Jeden klub dobrze znasz, a drugi:
      KLIK

Zobacz całe;]

977 vs 966 - Faktycznie tak duza roznica ze normalnie .... x_x

Nom duza;]

Lekki spam sie zrobil ale tam:D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Dejwid ().

• FERGUSON OPUSZCZA OLD TARFFORD

devilpage.pl
      Sir Alex Ferguson zapewnił, iż za maksymalnie trzy lata przestanie być menadżerem Manchesteru United. Szkot, który na Old Trafford niepodzielnie panuje już 22 lata swoje stanowisko w tej sprawie ogłosił kilka dni po zdobyciu drugiego w swojej karierze Pucharu Europy.

- Nie będę trenerem United dłużej jak trzy lata. To jest maksimum. Możecie być tego pewni przyznaje Fergie.

Ferguson, który w 2002 roku również był bliski przejścia na emeryturę przyznał, że chce poświęcić więcej czasu swojej rodzinie. Myślę, że moja żona zasługuje na trochę więcej mojego czasu. Im jesteś starszy, tym bardziej winny czujesz się zaniedbując tę kwestię.

- Moja żona, Cathy, ostatnio mówiła o mojej emeryturze, ale na pewno teraz tego nie będzie robić. Wiem, że niezwykle trudne będzie porzucenie pracy trenerskiej w Manchesterze United.

- Nie mogę tego zrobić jeszcze w tym momencie kończy Szkot.

Wszystko wskazuje zatem na to, że sir Alex Ferguson będzie dążył do detronizacji Liverpoolu FC pod względem ilości zdobytych tytułów mistrza Anglii. The Reds ligę wygrywali osiemnastokrotnie, a United mają jeden puchar mniej.

Bez niego to będzie inna drużyna. Nie wyobrażam sobie jak za te trzy lata będzie wyglądał Manchester. Przecież Ferguson to United :(
    • Shepp^^ napisał(a)
      FERGUSON OPUSZCZA OLD TARFFORD

devilpage.pl
      Sir Alex Ferguson zapewnił, iż za maksymalnie trzy lata przestanie być menadżerem Manchesteru United. Szkot, który na Old Trafford niepodzielnie panuje już 22 lata swoje stanowisko w tej sprawie ogłosił kilka dni po zdobyciu drugiego w swojej karierze Pucharu Europy.

- Nie będę trenerem United dłużej jak trzy lata. To jest maksimum. Możecie być tego pewni przyznaje Fergie.

Ferguson, który w 2002 roku również był bliski przejścia na emeryturę przyznał, że chce poświęcić więcej czasu swojej rodzinie. Myślę, że moja żona zasługuje na trochę więcej mojego czasu. Im jesteś starszy, tym bardziej winny czujesz się zaniedbując tę kwestię.

- Moja żona, Cathy, ostatnio mówiła o mojej emeryturze, ale na pewno teraz tego nie będzie robić. Wiem, że niezwykle trudne będzie porzucenie pracy trenerskiej w Manchesterze United.

- Nie mogę tego zrobić jeszcze w tym momencie kończy Szkot.

Wszystko wskazuje zatem na to, że sir Alex Ferguson będzie dążył do detronizacji Liverpoolu FC pod względem ilości zdobytych tytułów mistrza Anglii. The Reds ligę wygrywali osiemnastokrotnie, a United mają jeden puchar mniej.

Bez niego to będzie inna drużyna. Nie wyobrażam sobie jak za te trzy lata będzie wyglądał Manchester. Przecież Ferguson to United :(

Święta racje... Ferguson to cały Man Utd =(

Ciekawi mnie tylko,kto go zastąpi na tym stanowisku?

Ale jedno jest pewne... On jest nie zastąpiony,nie dziwie sie ze nie może odejść... przywiązał sie do Nich...

Ehhh =(
    • Sir Alex ferguson to prawdziwy trener anie jak 2 lata czy rok temu w Realu Madryt nie wychodziło nie kleiła sie gra to zaraz zmiana trenera a SAF czy nie wychodziło w ManU były słabsze momenty to dalej jest w ManU i chwała mu za to
    • Niestety, już pierwszy zawodnik opuszcza Old Trafford tego lata. Na transfer do FC Barcelony zdecydował się wychowanek ekipy z Katalonii, Gerard Pique, który dołączył do klubu w 2004 roku.

Manchester United wraz z Barceloną osiągnęły porozumienie w sprawie odstępnego za młodego Hiszpana. 21-letni stoper podpisze niebawem 4-letni kontrakt z Blaugraną.

W związku z długoterminową współpracą Rio Ferdinanda oraz Nemanji Vidica, drzwi do pierwszego składu dla Pique były wciąż zamknięte. Hiszpan przez cztery lata zaledwie czternaście razy występował od pierwszych minut, natomiast dziewięć razy wszedł z ławki rezerwowych.

Mimo że sezon 2007/2008 oznaczał dla Pique zdobycie Premier League oraz Champions League, Gerard zdecydował się na powrót do swojego macierzystego zespołu. Warto dodać, że dziadek Pique był kiedyś wiceprezydentem FC Barcelony.

moim zdaniem źle zrobili że go sprzedali, jakoś bardzo sie na nim nie wzbogacili a mógś bardzo przydatnym piłkarzem w niedalekiej przyszłości :(
    • zbanowany26
      Bardzo w to wątpię...
      Keane jest zbyt bezpośredni, mówi to co myśli i często pakuje się w kłopoty. Ciężko by mu było znaleźć wspólny język z obecną drużyną.
      Według mnie faworytem do objęcia schedy po Szkocie jest Queiroz. W klubie jest już jakiś czas. Ma oko do wyszukiwania talentów. Dobrze zna piłkarzy, z którymi pracuję i według mnie spokojnie mógł by zostać następcą SAF'a
      A no i warto dodać że Gill widziałby go na tym stanowisku :)

.:: Ciejmok ::.
      W Manchesterze nie miał szans na grę w podstawie... nawet nie wiem czy załapał by się na ławkę. Poza tym Ferguson planuje dokupić jeszcze jednego obrońce i Brown będzie mógł grać na środku. Więc wątpię by Pique chciał zostać w klubie, w którym nie ma większych szans na grę i którego nigdy nie był kibicem. Po prostu zarząd nie utrudniał mu odejścia z klubu... i tyle.

btw.
      Szkoda że Benzema zdaje się być "nietykalny"... chętnie bym go widział w United.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().

• .:: Ciejmok ::. zgodzę sie z tobą w 100% Na pewno sie przyda Życie jest różne a to mogą być kontuzje a to kartki a on jest młody o ile pamiętam to chyba strzelił bramkę w Lidze Mistrzów??
    • Shepp^^ napisał(a)
      W Manchesterze nie miał szans na grę w podstawie... nawet nie wiem czy załapał by się na ławkę. Poza tym Ferguson planuje dokupić jeszcze jednego obrońce i Brown będzie mógł grać na środku. Więc wątpię by Pique chciał zostać w klubie, w którym nie ma większych szans na grę i którego nigdy nie był kibicem. Po prostu zarząd nie utrudniał mu odejścia z klubu... i tyle.

Ekhm, moim zdaniem Brown przez te swoje "popisy" z karnymi nijak nie powinien grać w podstawie, może być jedynie dobrym zamiennikiem. Środek? Mamy dwóch najlepszych na świecie (Ferdinand & Vidić) ? Lewa? Mamy jednego z najlepszych na świecie (Evra), Prawa? Póki co Brown, co prawda moim zdaniem dużo lepiej spisywał się tam Owen Heargreaves (tak, tak!!), aczkolwiek jeśli ściagniemy Alvesa or Lahma, to przyszłość Wesa nie maluje się zbyt jasno. ;)
      Oczywiście szkoda Pique, miał niesamowity talent i przypuszczam, że w Barcelonie nic nie osiągnie.

Shepp^^ napisał(a)
      btw.
      Szkoda że Benzema zdaje się być "nietykalny"... chętnie bym go widział w United.

Ja i tak wolę Berbatova ;)
    • MAN to mój ulubiony klub w piłkę nożną!!! Pięknie ograli Londyn w lidze mistrzów oby tak dalej Czerwone diabły

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez darek11 ().

• Manchester United uzgodnił warunki z AS Roma i ściągnął na Old Trafford zawodnika młodzieżówki tego klubu. Za transfer 16-letniego Davide Petrucciego Włosi otrzymają 200 tysięcy funtów rekompensaty.

Petrucci okrzyknięty został w ojczyźnie jakonowy Franscesco Totti. W zakończonym sezonie strzelił 14 bramek w 19 spotkaniach w młodzieżówce stołecznego klubu. Świetna dyspozycja Włocha pozwoliła mu na występy w reprezentacji do lat 17.

Młody napastnik przyznał, że ciężko byłoby mu odrzucić tak wspaniałą ofertę. Ponadto wpływ na korzystną decyzję piłkarza miał jego ojciec, któremu angielski klub zaoferował pracę ogrodnika na Old Trafford. Tym samym młody Włoch nie będzie czuł sie osamotniony i nie powinien mieć problemów z aklimatyzacją.

- Możliwość gry dla najlepszego klubu na świecie to wspaniała okazja da mnie. Ciężko byłoby powiedzieć nie, mimo że jestem fanem Romy. Nawet jeśli bym został w Rzymie byłbym bardzo szczęśliwy.

- United zaoferowali także mojemu ojcu, Stefano możliwość pracy jako ogrodnik. Będzie mi on towarzyszyć w ciągu najbliższych lat.

- 30 czerwca przenoszę się do Anglii i zaczynam grę w Akademii United już następnego dnia.

- Roma miesiąc temu oferowała mi kontrakt z minimalną płacą. W ogóle nie powiedzieli mi, jak długo ten kontrakt byłby ważny. Poprosiłem o czas na namyślenie. Wkrótce potem United zgłosili się po mnie i na podjęcie decyzji od Romy dostałem tylko 3 dni.

- Roma zamknęła przede mną drzwi, podczas gdy United otworzyli dla mnie kolejne. Zdecydowanie bardziej mnie docenili.

Ciesze sie że MU inwestuje w młodzież, an pewno w przyszłości Davide Petrucci będzie cennym piłkarzem :]
    • Manchester wiadomo, że jeden z najlepszych klubów piłkarskich. Wolałem jednak ten klub gdy grali w nim: Roy Keane(chodzi o grę, nie charakter :P), Ruud van Nistelrooy, David Beckham. Teraz jeszcze to Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Edwin van der Saar(niedługo pewnie skończą kariery, Ferdinand jeszcze pewnie trochę pogra, bo ma coś koło 30). To moi ulubieni piłkarze ManU =). Teraz wole bardziej w Premiership Chelsea niż MU.

Pozdrawiam
    • Man Utd= czołówka kubów świata.

Uwazam iz jest to klub praktycznie doskonały.Swietni trenerzy,utalentowani zawodnicy, Piekny stadion, wspaniali kibice(długo by jeszcze wymieniac).Mam cicha nadzieje ze powtórzą wyczyny z ubiegłego sezonu a moze upoluja cos wiecej.

Nani,Ronaldo,Anderson i wielu innych graczy "Żądzicie".

P.S mam nadzieje ze kiedys Kuszczak zagosci w bramce manu na dłużej niż kilka meczy. :)