w sensie?
Licytator - kto głupszy ten wygrywa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
rowniez tego nie rozumiem.
Dla mnie albo licytujesz tak aby osiagnac zysk, albo dla fun, albo jestes hazardzista i wysisz wygrac za wszelka cene.Bla, bla, bla, bla -
pit napisał(a):
rowniez tego nie rozumiem.
Dla mnie albo licytujesz tak aby osiagnac zysk, albo dla fun, albo jestes hazardzista i wysisz wygrac za wszelka cene.
-
Skończcie ten offtop w temacie. Pomysł świetny i jestem za.
-
Jestem na nie bo kiepskie te pomysły,lipne i naciągane.Licytator trzeba wzbogacić o nowe oferty,typu przeniesienie planety czy zmiana klasy.Ciekawe na ile wtedy wycenicie te przedmioty.Teraz sobie pójde i kupie za 30kk stocznie 30 minut.JAk darmowe to biore.
-
Pisałem już o tym, rozwiząnie jest według mnie w tym przypadku dość błahe - otóż możliwość podbicia w licytatorze tylko o 1000 surowca ewentualnie 10 000 / 100 000 to wszystko. To premiuje słabszych graczy / nowych, jest możliwość rywalizacji, a nie ścisły top ma kontrolę stawką. To to jest jest najbardziej logiczne rozwiązanie sytuacji, do tego skupiałoby to graczy więcej czasu bycia - online czyli coś dobrego dla firmy. Jak nowy graczy który wchodzi do gry klika w licytator ma poziom metalu 21 z kimś kto rzuca stawkami 21 000 000? Przecież to totalny nonsens."Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat...Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ardnas ().
-
Qwant-holon napisał(a):
(...) kont podbijających cenę o dziesiątki milionów szerzy się niczym wścieklizna w schronisku dla zwierząt w kraju trzeciego świata.
Dodanie cennych itemów do licytatora było proponowane w formie przetargów. Albo kto to tam czytał, lepiej lać wodę od rzeczy przez kolejne 6 stron i zaśmiecić temat.
psychotic napisał(a):
te pomysły,lipne i naciągane.
Tak nawiasem, serwery za darmo nie będą chodzić. Jak chcesz wszystko za darmo to załóż sobie patronite żeby inny cie sponsorowali, bo GF nie będzie, ono tylko robi zachętę żeby wydawać więcej ... -
pit napisał(a):
tylko się pytam co miales na myśli pisząc "zależy z kim grasz na uni" wraz z załączonym linkiem
-
I am back napisał(a):
gdzie ktos od razu wbija cene zaporowa i juz kazdy sobie odpuszcza.
To jak granie w Lotto wykupując 13.983.816 różnych kuponów. Jesteś pewny że wygrasz, ale i pewny że wtopiłeś kupę szmalu. -
A wracając do tematu lotto, całkiem fajne mogłoby też być gdyby 1 raz dziennie był faktycznie losowany jakiś cenny przedmiot i każdy wpłacałby nań sumę surowców wedle własnego uznania.
Szansa wygrania przez takiego delikwenta to po prostu:
Jego_oferta/Suma_wszystkich_ofert -
Temat zaktualizowany, odwołuję teraz do pierwszego postu:
board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8793750#post8793750 -
Ach to o to chodziło z tą kostką!
Fajne, podobuje mię się. I to, że spisałeś nie tylko swoje propozycje. A teraz sio na .en! -
Opcja z tym, żeby inni nie widzieli Twojej licytacji i była ona możliwa raz na pewno ożywiłaby nieco licytatora i zainteresowanie nim.
Dałbym od siebie jeszcze może przedmiot niespodziankę. Skrzynka np złota ze znakiem zapytania. I może tam być cokolwiek złotego.
Ogólnie ta część gry ma spory, moim zdaniem niewykorzystany potencjał. -
Temat ponownie przeczyszczony.
Jeżeli nadal będą się tu pojawiać posty, które nic nie wnoszą a obrażają będę zmuszona go zamknąć. -
Qwant-holon napisał(a):
dodatkowe sloty floty, ekspedycji, zmiana klasy etc.
-
Dzień dobry
Ślędzę waszą zapiekłą dyskusję panowie.
I pragnę tylko zwrócić uwagę na jeden aspekt,
mianowicie tytuł tego postu " kto głupszy ten wygrywa" - jeżeli można proponowałbym edycje,
I zmianę na bardziej neutralną bo może to obrażać każdego kto uczestniczy w licytacji,
nie tylko tych którzy angażują większe ilości surowców.Pozdrawiam
Magneto -
Nonick napisał(a):
Dałbym od siebie jeszcze może przedmiot niespodziankę. Skrzynka np złota ze znakiem zapytania. I może tam być cokolwiek złotego.
-
Ruda napisał(a):
Jeżeli nadal będą się tu pojawiać posty, które nic nie wnoszą a obrażają będę zmuszona go zamknąć.
magneto_one napisał(a):
Dzień dobry
Ślędzę waszą zapiekłą dyskusję panowie.
I pragnę tylko zwrócić uwagę na jeden aspekt,
mianowicie tytuł tego postu " kto głupszy ten wygrywa" - jeżeli można proponowałbym edycje,
I zmianę na bardziej neutralną bo może to obrażać każdego kto uczestniczy w licytacji,
nie tylko tych którzy angażują większe ilości surowców.
-
Nikogo personalnie nie obraża. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat.
Nie porównuj proszę lawiny postów obrażających i personalnych wjazdów.
W każdym temacie na Forum pojawia się pewne grono użytkowników i zaczyna się spamowanie i offtopowanie.
Post jest czysto informacyjny i proszę się do niego nie odnosić by nie zmieniać tematu wątku. -
Nonick napisał(a):
Qwant-holon napisał(a):
Oferowanie co jakiś czas przedmiotów w ciemno - kontener z pytajnikiem jak w imporcie/eksporcie.
Nonick napisał(a):
Ogólnie ta część gry ma spory, moim zdaniem niewykorzystany potencjał.
Myślę też że czas się rozstać, mieliśmy tydzień na ewolucję tego projektu. Pomimo wielu przeciwności udało się nam dojść do sedna i rozwinąć cześć pomysłów wykluczyć, znaleźć możliwe furtki dla oszustów etc. Za to chciałbym podziękować!
Ostatnia prośba, jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł i chce go przedyskutować to maj jeszcze chwilę, ale jak powiedziała już Ruda i ja powiem: Jeśli wypowiedzi będą cytatami w 90% i nie wnosząc nic do tematu będą stanowić treść bezużyteczną lub obraźliwą, temat zostanie zamknięty. Także proszę nie brać nazwy tematu do siebie, jest prosta - każdy ją rozumie i we dlaczego tak, a nie inaczej temat nazwałem. -
Tak,z tymi pomysłami trzeba leciec teraz szybciutko do Niemcow.Oni uwielbiają takie bezsensowne ograniczenia,utrudnienia i rozmaitości.Z przyjemnoscią dla ułatwienia wprowadza antymaterie do licytatora w ramach wdzięczności i widocznej chęci rozwoju i postępu pro-europejskiego.Powodzenia Wam życze,tam takich potrzebują i trzymamy kciuki. Tymczasem na darmowych licytacjach za nic niewarte cyferki tłok.
-
Dzięki kolego ;), żeby ci tylko ta ironia w gardle nie stanęła.
-
A może takie itemy do któregoś z działów które proponowałem (licytacja, przetargi losowanie)?
Mógłby być też item na przenoszenie planet. -
Qwant-holon napisał(a):
A może takie itemy do któregoś z działów które proponowałem (licytacja, przetargi losowanie)?
Mógłby być też item na przenoszenie planet.
-
To dorzucam, myślę też że największa szansę miałyby itemy relokacji.
-
Qwant-holon napisał(a):
myślę też że największa szansę miałyby itemy relokacji.
-
I am back napisał(a):
Predzej to sie przyda niz te glupie dopalki energii.
-
Qwant-holon napisał(a):
I am back napisał(a):
Predzej to sie przyda niz te glupie dopalki energii.
-
Mówię przecież że to prawie żaden zarobek (1 farma). Używam fuzyjnej i nie przejmuje się jej spalaniem. Ale dopałki bardziej przydatne są jest potrzeba energii na kliknięcie budynku - niesławnego doku albo terra lub grawitonów. Innych zastosowań nie widzę.
-
Zrobiłem narzędzie które pozwala określić tygodniowe zyski z dopalaczy, również dopalaczy energii. Zastosowałem wskazówki które pojawiały się w tym temacie, a dotyczyły one zarówno podejścia związanego z kopalniami, jak również porównanie pakietów surowców z przedmiotami. Tam druga metoda pozwala także wycenić skracacze.
Zapraszam do zapoznania się z następującym tematem, narzędzie może okazać się przydatne dla licytujących:
board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8798653#post8798653
Oczywiście, co zaznaczyłem we wstępie, abstrahuje od strategi aukcyjnej polegającej na mniejszej stracie i ostatecznym przepłaceniu. To czysto informacyjny kalkulator.
Pozdrawiam,
holon
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość