Starrk napisał(a):
trytytki
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
A to spoko bo dodałem wszystko do kupy i coś mi tu nie pasowało
-
To jeszcze jedno: jak to będzie działało? Zdobędę 1000 trytu i biorę pierwszy tier, to zabiera mi to 1000 trytu, czy zostaje 1000 i mogę zdobywać resztę?
-
Zostaje 1000 i możesz zdobywać resztę
-
Ale teraz chyba 2500 za pierwszy poziom powinno być? bo inaczej nie osiągnie się wszystkich poziomów.
-
Event zaczyna się jutro a jak dotąd nie ma sprecyzowanych szczegółów typu: mechanika, nagrody itp w oficjalnym komunikacie. Same domysły/porównania do serwera testowego. Trochę żenua.
-
Z tego co widzę, to na polski:
"Jest 5 Poziomów nagród.
Dzienny limit jaki się da zebrać 1.000 tritium.
poziom 1: 2.500 tritium
poziom 2: 5.000 tritium
poziom 3: 7.500 Tritium
poziom 4: 10.000 tritium
poziom 5: 12.500 tritium"
Czyli w okolicy 3dnia, albo 4, skoro zaczyna się o 14:00 jutro, można zdobyć pierwszy poziom. Jeśli wszystko będzie działać tak jak do tej pory u GF, to zakładam, że tuż przed osiągnięciem 2,5k trytu trzeba wykupić komplet Oficerów, to zaliczy też wszystkie nagrody z 2giego poziomu 'premium'.
start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N -
Calipso napisał(a):
Dzienny limit jaki się da zebrać 1.000 tritium.
poziom 1: 2.500 tritium
-
3 minuty, zadania wykonane. Ale patrząc na te nagrody co tu ludzie wrzucali a to co jest w rzeczywistości to będzie tutaj duuuży ból tylnej części ciała większości użytkowników ;D...Z kubryku ruszył każdy z nas, wprost od cynowych mis, Kulawy bosman dzieli broń, na pokład każe iść,
Mocarna ręka chwyta nóż i dłoń zaciska się, Dziś marny, brygu, jest twój los - wzbudziłeś gniew...
-
gdzie te zadania są dostępnę
mnie się nic nie wyświetlaPozdrawiam
Magneto -
na fale trzeba zlapac kogos ruch floty ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
-
Muniek napisał(a):
na fale trzeba zlapac kogos ruch floty ?
Ktoś wie czy misja "Ciekawość - Wyszpieguj planety (10)" jest wykonalna? U mnie niestety postęp nie rośnie po szpiegowaniu planety gracza. -
-
Ruda napisał(a):
Tu są częściowe objaśnienia do zadań > Wersja 7.6.0
Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Ruda napisał(a):
Tu są częściowe objaśnienia do zadań > Wersja 7.6.0
"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA -
Zarówno część zadań jest bez sensu (np. rozpocznij badanie X - współczuję osobom, które je mają mocno wylevelowane xD), jak i balans poszczególnych tierów to właściwie żart, nie licząc siły boosterów, to np. tier 5, najwyższy, jest IMO słabszy niż 2 czy 3.
-
usunąłem PZa spod planety oraz z 16 pozycji - nie zalicza zadania. Ktoś coś?
-
@Hahohe w ogóle zauważcie, że event w grze jest aktywowany na 12 dni, a nie tak jak mówi forum na 14
Niemiaszki w ten sposób zmuszają do aktywowania sztabu, jeśli ktoś chce wbić 5 lvl w ciągu tych 12 dni (12x 1k = 12k, na 5lvl potrzeba 12,5k xD)
Aktywny sztab daje gratisowe nagrody... które absolutnie nie są warte aktywowania sztabu
W moim przypadku jedyny sens mają lvl 1: dok, lvl 2: msbn, lvl 3: fabryka robotów. Lvl 4 i lvl 5 nie są warte inwestowania czasu w rozwiązywanie zadań.
Aaaa i na dzień dobry dostałem zadanie... Zacznij badanie Plazmy 21.[ciach] Czekam na zadanie z badaniem astro
Sprawdzałem na testowym i nagrody były przegięte. Ale tak jak mówiłem tam, spodziewałem się nerfu nagród. Ale teraz dostaliśmy licytacje 2.0
Super Moderator Ruda:
Wulgaryzm -
Żeby jeszcze wszystkie zadania działały...
-
haha, no u mnie też na przywitanie plazma 21 level do rozpoczęcia. Już lecę pędzę
Mam msbn na 13 levelu przy 14 planetach, wniosek taki, że gdy uzyskam tę nagrodę będę chyba jedynym graczem, który ma to badanie "w zapasie" -
-
Starrk napisał(a):
@Hahohe w ogóle zauważcie, że event w grze jest aktywowany na 12 dni, a nie tak jak mówi forum na 14
Niemiaszki w ten sposób zmuszają do aktywowania sztabu, jeśli ktoś chce wbić 5 lvl w ciągu tych 12 dni (12x 1k = 12k, na 5lvl potrzeba 12,5k xD)
Aktywny sztab daje gratisowe nagrody... które absolutnie nie są warte aktywowania sztabu
W moim przypadku jedyny sens mają lvl 1: dok, lvl 2: msbn, lvl 3: fabryka robotów. Lvl 4 i lvl 5 nie są warte inwestowania czasu w rozwiązywanie zadań.
Aaaa i na dzień dobry dostałem zadanie... Zacznij badanie Plazmy 21. Zajebiście. Czekam na zadanie z badaniem astro
Sprawdzałem na testowym i nagrody były przegięte. Ale tak jak mówiłem tam, spodziewałem się nerfu nagród. Ale teraz dostaliśmy licytacje 2.0
Ja jako pierwszą serie nagród mam sztab na 4 dni więc to rozwiążę problem za free. Dodatkowo chce połaczyc ten 4dniowy free z tygodniowym za anty i moze zmieszcze sie w całym evencie ze sztabem jezeli faktycznie bedzie 12 dni tylko.Sprzedam metal na Quantum.
@Muniek na testowym było statyczne 1k dziennie.
Jeżeli stwierdzisz, że dodatkowe nagrody z poziomu 4 i 5 nie są specjalnie atrakcyjne to nie musisz kupować sztabu, zakładając że wybierzesz go jako nagrodę za lvl 1. W ten sposób przez kolejne 4 dni dostaniesz ekstra 800 trytytków (12-->12,8) i dostaniesz "gratisy" z poziomów 2 i 3 -
Ok faktycznie te nagrody gratisowe szału nie robią. Nieco kuszą boostery eko ale nie są warte wydawania anty...puszcze na quantum 1-2 fale idlaków i wartość farm będzie taka sama jak te boostery....zrobie wszystko na 4dniowym free sztabie.
Te poziomy msbn. robotow itp to na stałe ?? To są konkretne nagrody.Sprzedam metal na Quantum.
Nonick napisał(a):
Mam msbn na 13 levelu przy 14 planetach, wniosek taki, że gdy uzyskam tę nagrodę będę chyba jedynym graczem, który ma to badanie "w zapasie"
imgur.com/zzWk2uf -
A to nie idzie odebrać nagród (przed)ostatniego dnia?
Bierzesz sztab z pierwszego rzędu i potem masz komplet z reszty? -
@NowyLolek Polak znajdzie sposób xD
Nie wiem, nie testowałem tego w taki sposób, aleeee... Zakładając brak aktywnego sztabu przez co najmniej 3 dni wykonywania zadań, uzyskasz mniej niż 12,5k trytytków, przez co nie wbijesz 5lvl -
NowyLolek napisał(a):
A to nie idzie odebrać nagród (przed)ostatniego dnia?
Bierzesz sztab z pierwszego rzędu i potem masz komplet z reszty?
-
w sumie to jeszcze ktos wpadnie na pomysł zeby całe konto przetopic pod 1 badanie lub budynek i przy odbiorze nagrody dostac tyle pkt w statsach że GO dla bana "bo na pewno oszukał"Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2
2 gości
-