Announcement OKA - Dyskusje

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• Dla mnie też event mega. Trochę odskoczni od narzekania, ale nawet tu znaleźli się marudy (iksde). Mimo kilku wątpliwości i czasem dyskusyjnie sformułowanych pytań uważam że to dobra inicjatywa i czekam na powtorke
    Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
  • Qnick wrote:

Dla mnie też event mega. Trochę odskoczni od narzekania, ale nawet tu znaleźli się marudy (iksde). Mimo kilku wątpliwości i czasem dyskusyjnie sformułowanych pytań uważam że to dobra inicjatywa i czekam na powtorke

Mordeczko, a skąd mogłeś wiedzieć ile leniwa gruba ruda miała skasować tematów w 1999 roku ? No skąd? Połowa pytań 9/10 - druga połowa 0/10 (nie miała pomysłów z kasai to takie wymyślały? domysły). Co to za konkurs gdzie wiedza to podrzędny temat?
    "Znak interpunkcyjny wielokropek [...] zawsze miał wielorakie interpretacje. Może służyć jako pauza, ale też implikować niepotrzebne rzeczy.
    Postawienie kropki jest jak dla mnie zbyt obcesowe. Wielokropek to coś jakby niedopowiedzenie, stawianie go w zdaniu może faktycznie stworzyć problem.
    Cecha ludzi po 40-roku życia, którzy niosą ze sobą pewien ciężar komunikacyjny w internecie"

Brytyjski lingwista David Crystal
  • Ja z tych właśnie "marud" no ale i tak chcę pogratulować wszystkim wygranym, przegranym - szczególnie tym, co wytrwali i wzięli udział we wszystkich 24 pytaniach / zadaniach. ;) Wymagało to jednak regularności.

Ze swojej strony po początkowym entuzjazmie, odpuściłem po tym jak przeze mnie zablokowano temat na dzień. Liczyłem na coś nieco innego i inną formę zabawy i że będzie to konkurs miłośników OGame, skończyło się tak, że stał się to konkurs miłośników forum i teamu ;) Ale sama idea jak najbardziej jest świetna. Pokombinujcie - może i na Wielkanoc coś fajnego zorganizujecie ;)
  • Dziękuje wszystkim za wspólną zabawę i przedewszystkim @kasai za to , że dzielnie znosiła marudzenie innych i za całe przedsięwzięcie oraz związane z nim trudy organizacyjne :xga:
    Oby w przyszłości było jak najwiecej podobnych konkursów i inicjatyw ]:-D

Pozdrowionka i jeszcze raz Wesołych Świąt ]:-D
  • Ciekawe czy te marudy też tak przy kolacji wigilijnej marudziły :E
    Konkurs całkiem fajny, aczkolwiek pytania do oszacowania powinny być poparte jakimś screenem jako dowód, no bo równie dobrze "zieloni" mogli wpisać jakiekolwiek liczby, żeby tylko było, a my uczestnicy nie mamy jak tego zweryfikować :P
    Ale tak całościowo to było fajnie :)

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
  • Z mojej strony chciałabym podziękować wszystkich biorącym udział. Nie myślałam, że będzie aż tylu zainteresowanych :) Dziękuje także za te pozytywne, ale i negatywne komentarze. Oczywiscie tylko te, z jakimiś argumentami bo napisanie, że ''konkurs jest do bani bo nie lubię teamu" się dla mnie nie liczą ;)

Oraz osobiste podziękowania dla @Ruda i @Toadie którzy zostali lekko przeze mnie zmuszeni do pomocy mi :D
    oraz elfowi @Neferet za liczenie :*

Wyniki na dniach :)
    Jestem i mnie nie ma ^^
  • kasai wrote:

Z mojej strony chciałabym podziękować wszystkich biorącym udział. Nie myślałam, że będzie aż tylu zainteresowanych :) Dziękuje także za te pozytywne, ale i negatywne komentarze. Oczywiscie tylko te, z jakimiś argumentami bo napisanie, że ''konkurs jest do bani bo nie lubię teamu" się dla mnie nie liczą ;)

Oraz osobiste podziękowania dla @Ruda i @Toadie którzy zostali lekko przeze mnie zmuszeni do pomocy mi :D
    oraz elfowi @Neferet za liczenie :*

Wyniki na dniach :)
    Pewnie że był fajny konkurs. Mieliśmy z kolegami czasem ubaw licząc te głupoty xD

Pozdrawiam
  • Revenine wrote:

Fajny konkurs ale jak dla mnie obnażył totalne braki w opisach statków/budynków itp. Szukanie info na forum w jakiś tematach itp nie powinno mieć miejsca, tymczasem często jest nic nie mówiący opis, a całą mechanikę gry trzeba szukać poza grą, jak co działa.
    Spojrz na to z innej strony. FAQ na forum odpowiadaja takze na najczesciej zadawane pytania. Gdyby byly wcielone do gry to wiekszosc osob by i tak tego nie czytala "bo za duzo opisu". W opisach z gry sa tylko podstawowe informacje np. Jaki statek na jakim napedzie lata, lub ilosc szybkich dzial. Ma to w jasny i klarowny sposob pokazac jak dziala gra. Ten, kto chce zglebic jednak troche wiecej wiedzy musi szukac na wlasna reke lub dzialac metoda prob i bledow i testowac samodzielnie. Z tego wzgledu powstaly wlasnie faq- dla ludzi chcacych wiedziec wiecej;)
    Wiele FAQ jest naprawde bardzo rozbudowane, nie wyobrazam sobie wiec aby moglo tyle tekstu znajdowac sie bezposrednio w grze. Dodatkowo cos, co jest dla kogos oczywiste (i wg tej osoby nie musialoby sie znajdowac w faq/opisie) nie zawsze takie jest dla poczatkujacego gracza.
    Jestem i mnie nie ma ^^
  • Konkurs super sprawa, świetny kierunek w stronę graczy. niektórzy zapomnieli, że jest to KONKURS - czysty 4fun - zabawa, a niektóre pytania były "na strzała" - kto bliżej, więc jest element losowości wygrania. Pozdro!
    "Sztuka To Ludzkość" 8)
    W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat...
  • kasai wrote:

Revenine wrote:

Fajny konkurs ale jak dla mnie obnażył totalne braki w opisach statków/budynków itp. Szukanie info na forum w jakiś tematach itp nie powinno mieć miejsca, tymczasem często jest nic nie mówiący opis, a całą mechanikę gry trzeba szukać poza grą, jak co działa.
    Spojrz na to z innej strony. FAQ na forum odpowiadaja takze na najczesciej zadawane pytania. Gdyby byly wcielone do gry to wiekszosc osob by i tak tego nie czytala "bo za duzo opisu". W opisach z gry sa tylko podstawowe informacje np. Jaki statek na jakim napedzie lata, lub ilosc szybkich dzial. Ma to w jasny i klarowny sposob pokazac jak dziala gra. Ten, kto chce zglebic jednak troche wiecej wiedzy musi szukac na wlasna reke lub dzialac metoda prob i bledow i testowac samodzielnie. Z tego wzgledu powstaly wlasnie faq- dla ludzi chcacych wiedziec wiecej;)Wiele FAQ jest naprawde bardzo rozbudowane, nie wyobrazam sobie wiec aby moglo tyle tekstu znajdowac sie bezposrednio w grze. Dodatkowo cos, co jest dla kogos oczywiste (i wg tej osoby nie musialoby sie znajdowac w faq/opisie) nie zawsze takie jest dla poczatkujacego gracza.
    Masz w sumie rację, ściana tekstu zniechęca, ale wobec tego może warto by było chociaż te podstawowe FAQ usystematyzować i np dać przycisk w grze, tak jak przy przejściu do Forum. Wiem, że to nie Wasze zadanie jako moderatorów, ale byłby większy porządek. Ja sporo rzeczy się dowiedziałem z tego konkursu :)
  • Danek wrote:

W sumie mało brakowało, a peleton kiepsko strzelających jednak by wygrał .

Konkurs ogólnie całkiem fajny.
    Bo każdy z tych lepiej strzelających gdzieś po drodze potracił punkty :)

W sumie jeszcze mniej brakowało do tego, żeby podium było zajęte w całości przez szczęśliwych strzelaczy :) Wystarczyłoby, że:
    1) leciejkowi chciałoby się zrobić bombkę;
    2) nie pomyliłby się przy falandze
    3) doczytał FAQ przy powłokach

Lwica jest boska :)
  • Ja tam się fajnie bawiłem nic nie wygrałem ale udział wziąłem,
    raczej PRO gracze wykazali się tutaj większą dyscypliną i wiedzą

Raz na kwartał mógłby taki konkurs się pojawiać to jest dobra inicjatywa
    I daję szersze zaangażowanie w arkana gry.

Oczywiście pytania loteryjne dają też trochę fanu bo inaczej mielibyśmy zbyt nudno.

Pozdrawiam
    Magneto
    Pozdrawiam
    Magneto