CzarnyPan napisał(a):
Jeśli całe ogame.pl to jeden kraj, to jedno uni to województwo, a czy mieszkając w mazowieckim, możesz głosować do sejmiku województwa małopolskiego?
![:E](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/beaten.gif)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
CzarnyPan napisał(a):
Jeśli całe ogame.pl to jeden kraj, to jedno uni to województwo, a czy mieszkając w mazowieckim, możesz głosować do sejmiku województwa małopolskiego?
CzarnyPan napisał(a):
dobrze podsumowując:
na franka głosowali ludzie spoza uni, albo tacy którzy z nim grali w sojuszu. Albo nieświadomi kto to jest głosujący losowo, bo mają takie prawo i chcieli z niego skorzystać
Wszystkie głosy radzące mi olać ewidentną manipulację bo inaczej nie będę prawdziwym facetem/jestem płaczliwym cos tam/nikt mnie nie lubi - pochodzą od jego kolegów puszerów.
Sam frank głosując na siebie jest ostoją wszystkich cnót, a ten ban i znikająca flota to tak tylko.
Na pewno pokazałby na co go stać, gdyby tylko jego sojusznicy nie łapali dzwonów na przemian z banami i nie musieli oddawać połowy swoich punktów. On sam wprawdzie złoma nie dostał, ale głównie dlatego że nikomu się nie chciało klikać kilka godzin dla floty 5kk zwłaszcza w dobie piratów.
Oczywiście sam konkurs jest nic nie warty i nie warto zabiegać o tytuł dlatego frank zmobilizował wszystkich swoich kumpli, którzy choć w ten sposób mogą zaznaczyć swoją obecność na janice
Marvin napisał(a):
Prawie wszystkie odpowiedzi opierają się na tym, że według Was noyza nikt nie lubi. Ale nie, tu nie chodzi o pojedyncze zastosowanie argumentu ad personam, nie - Wy musicie to pisać w każdym z Waszych postów. Nie tylko argumentacja, ale też sposób wypowiedzi na poziomie podstawówki. I to początkowych lat. Może jeszcze zacznijcie stosować kij z kupą?
Fajnie, że niektóre osoby potrafiły kulturalnie i bez spiny przyznać, że zagłosowali kierując się wyłącznie sympatią. Proszę bardzo - Wasz wybór, skoro organizatorzy dopuścili coś takiego. To jednak pokazuje problem w nazywaniu plebiscytu konkursem na NAJLEPSZEGO gracza. Może po prostu wystarczyłoby zmienić nazwę na najpopularniejszego gracza danego uni albo zrobić konkurs na najlepszego/najpopularniejszego, zwał jak zwał, gracza ogame.pl. Można oczywiście zwiększyć liczbę zwycięzców, czemu nie.
Albo po prostu z tego zrezygnować, litości. Po co to komu?
KRAKEN WTB napisał(a):
rozumiem to co piszesz i po części mogę się zgodzić . Cała zabawa polega na tym że pan noyzt wzywa ludzi do tłumaczenia się itp . Tu jest problem . Inaczej brzmi prośba o wypowiedź i wypowiedzenie swojego zdania a co innego co tu mamy. Każdy widzi żal przegranej i żądanie wytłumaczenia przez innych by można było ulżyć swemu ego . Przy jednoczesnym poniżaniu ludzi wytykaniu błędów i pokazywaniu czego to się nie zrobilo by podnieść swoje ego .
Pan dmuchane ego zawsze mógł zrezygnować z brania udziału jako osoba którą można wybierać. Jednak liczył na wygraną bo go to obchodzi a teraz serce mu pęka z przegranej co dowodzi forma tego tematu
CzarnyPan napisał(a):
Obecna formuła konkursu pozwala każdemu użytkownikowi forum i zgłosić kandydata i na niego głosować. Natomiast wg mnie prawo głosu powinny mieć tylko osoby które grają na danym uniwersum. Można by to rozwiązać za pomocą ankiety w grze zamiast na forum. Inną opcją, moim zdaniem lepszą byłby wybór takiego gracza przez Team, a zgłoszenia i argumentacji dokonywaliby sami zainteresowani tytułem. Tak byłoby wg mnie najlepiej gdyż np sporo osób prędzej zagłosuje na swojego sojusznika niż na kogoś kto mu paru sojuszników wybił.
CzarnyPan napisał(a):
Zobaczmy na ten przykład co ma miejsce na janice (przejrzałem inne uni i nigdzie czegoś podobnego nie widziałem).
Uni jest dość martwe, więc temat o zgłoszeniach wisiał sobie pusty ale na 4 dni przed końcem Ruda zawołała nicki ze ST i parę osób się odezwało w tym parę osób które tu w ogóle nie grały, a posłały nominację w stronę Franka Blacka.
Natomiast w dzień powstania ankiety ów franek dostał od razu 16 głosów, z czego moze 3-4 od ludzi grali kiedykolwiek na janice. W tym głos od siebie, innnego puszera i uwaga super moderatorki Rudej (która nie grała na janice a na pewo nie w 2020, w temacie i na PW nie uzasadniła w jakikolwiek sposób swojego wyboru). Reszta to zapewne jego znajomi z forum lub innych uni. Do tego frank ma przynajmniej nick z gry w ankiecie (który jest taki sam jak na forum), ale w przypadku niektórych graczy jest podany nick z forum co jest bez sensu bo niewiadomo w ogóle kto to
Starrk napisał(a):
A tak na serio skoro wszyscy na forum mogą wszędzie głosować to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłby plebiscyt na Najlepszego Gracza Ogame PL 2020 - i powiedzmy kilka etapów w tym nominacje, eliminacje i finałowa trójka otrzymująca ten właśnie tytuł.
kasai napisał(a):
Team może brać udział w ankietach. Wybór ten jest tak samo fair, jak innych graczy. Nikt nie jest zobowiązany do tłumaczenia się ze swojego wyboru. Widzisz, nawet w takich sytuacjach insynuujesz oszustwa itd. ( a jest to tylko 1 głos) to jakbyś zareagował jakby to team wybrał kogoś, kto Tobie by nie pasował?My nie weryfikujemy osób które są zgłaszane. My dodajemy jedynie kandydatury do głosowania. My także nie weryfikujemy czy te osoby zasługują na ten tytuł. To, ze ktoś widnieje pod takim nickiem, a brakuje nicka z gry to jest to wina osób które tę osobę zgłosiły. Miałam identyczną sytuację na jednym z uniwersów. Ktoś się zapytał dlaczego wszyscy mają dwa nicki, a jedna osoba nie ma. Poproszony przeze mnie o podanie drugiego nicka z gry, nie potrafił go podać jednoznacznie. My nie jesteśmy w stanie wyszukiwać na wszystkich uniwersach pod jakimi nickami się teraz gracze ukrywają.
Pamiętaj, że po zakończeniu konkursu głosy będą weryfikowane i niektóre anulowane. Już zdarzały się przypadki, gdy zmieniło to wygląd podium.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez CzarnyPan ().
kasai napisał(a):
A jakbysmy weryfikowali czy ktos mial bana?
CzarnyPan napisał(a):
+ Nie odpowiedziałaś na pozostałe zarzuty tylko na ten 1 który mogłaś zbić![]()
No to już chyba żart ale podpowiem - mmorpg jeśli nie macie swojego wewnętrznego pręgierza. Zresztą sami gracze by na takie coś zwrócili uwagękasai napisał(a):
A jakbysmy weryfikowali czy ktos mial bana?
CzarnyPan napisał(a):
Czy uważasz że to ok że gracze spoza uni nominują nam gracza którego nikt z uni nie nominował?
i czy to ok że gracz wygra mimo że nie ma ani jednego głosu od kogokolwiek kto gra obecnie na janice? (a nie, ma - od siebie)
CzarnyPan napisał(a):
Czy uważasz że to ok że gracze spoza uni nominują nam gracza którego nikt z uni nie nominował?
Forumowy As napisał(a):
Ewentualne zmiany? Gdybym mógł o tym decydować, to zorganizowałbym turniej na najlepszego gracza. Turniej składałby się z pojedynków między nominowanymi przez społeczność graczami. Zwycięzca pojedynku przechodziłby dalej, a przegrany odpadał (system play-off). Sam pojedynek polegałby na tym, że dwóch walczących ze sobą graczy ma za zadanie skomponować swoją flotę, w taki sposób aby nie przekroczyć ustalonego w regułach budżetu. Następnie gracze przesyłają składy tych flot arbitrowi. Arbiter sprawdza, czy wartość flot nie przekroczyła budżetu i przeprowadza symulację walki między tymi flotami. Flota, która zwycięży według symulatora daje awans do kolejnej fazy odpowiedniemu graczowi. Jeśli walka zakończy się remisem, to o awansie decyduje to, kto poniósł mniejsze straty.
CzarnyPan napisał(a):
frank na pewno ma o wiele więcej znajomych
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Forumowy As ().
CzarnyPan napisał(a):
Ja nie zaczynam od nowa co 3 miesiące
1 gość