Ergon [Remondis] & Cyborg [Remondis] vs. oddam Konto Lysy [N-M] ~ 40137.48%

• Ergon [Remondis] & Cyborg [Remondis] vs. oddam Konto Lysy [N-M] ~ 40137.48%

historia tego zaczeła się ze miesiąc temu łysy to mistrz kampienia na koloni .. . miesiąc temu wyleciałem na niego i z MR Poolem szukaliśmy jego planet oczywiście kampił na lotce XD był ugadany z DJ z dawnej GRUPY na podstwke ... napisałem mu po tym że go zniszcze prędzej czy pózniej to się śmiał ...

obcenie mam podwójną satysfakcje ... kara ... a do tego nie zdążył sprzedać więc pieniądze w plecy XD

akcja prosta Cyborg wyrakietował mu moona ja wbiłem w układ lot gsami .. a potem czekać na egzekucje

Obrońca nad ranem musiał zalogować bo miałem już pilota ustawionego a nad ranem nie zgadzał sie o 30 minut więc zalogował i zawrócił swojego fsa ... i chyba nie zwrócił nawet uwagi że brakuje mu 1 moona XD

pozdrawiam sojusz

Cyborg dzięki za akcje

REMONDIS Sprzątamy profesjonalnie zapraszamy do współpracy może kolejnym posprzątanym będziesz ty ?

Dnia 13-08-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Ergon [Remondis]

Mały transporter 200.001
    Lekki myśliwiec 1.000.000
    Krążownik 141.125
    Okręt wojenny 21.680
    Pancernik 175.317
    Bombowiec 5.956
    Duży transporter 1

Agresor Cyborg [Remondis]

Bombowiec 3.267
    Pancernik 3.819
    Krążownik 34.792
    Okręt wojenny 6.160
    Niszczyciel 2.381

Obrońca oddam Konto Lysy [N-M]

Mały transporter 36.561
    Duży transporter 19.439
    Lekki myśliwiec 59.855
    Ciężki myśliwiec 11.298
    Krążownik 26.095
    Okręt wojenny 10.494
    Statek kolonizacyjny 5
    Recykler 32.916
    Sonda szpiegowska 14.108
    Bombowiec 2.009
    Satelita słoneczny 196
    Niszczyciel 2.619
    Gwiazda Śmierci 6
    Pancernik 21.342
    Reaper 1.225
    Pathfinder 8.251
    Wyrzutnia rakiet 345.232
    Lekkie działo laserowe 13.851
    Ciężkie działo laserowe 10
    Działo jonowe 1.043
    Wyrzutnia plazmy 43
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Ergon [Remondis]

Mały transporter 171.387 ( -28.614 )
    Lekki myśliwiec 856.701 ( -143.299 )
    Krążownik 138.965 ( -2.160 )
    Okręt wojenny 21.625 ( -55 )
    Pancernik 175.146 ( -171 )
    Bombowiec 5.949 ( -7 )
    Duży transporter 0 ( -1 )

Agresor Cyborg [Remondis]

Bombowiec 3.265 ( -2 )
    Pancernik 3.809 ( -10 )
    Krążownik 34.244 ( -548 )
    Okręt wojenny 6.149 ( -11 )
    Niszczyciel 2.377 ( -4 )

Obrońca oddam Konto Lysy [N-M]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    433.641.522 Metalu, 2.143.641 Kryształu i 10.805.388 Deuteru

Agresor stracił łącznie 786.851.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 6.291.929.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 2.386.169.100 metalu i 1.627.579.100 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 446.590.551 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Olbrzymie ilości metalu i kryształu łączą się.
    Księżyc o powierzchni 8.888 km został uformowany.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

agresor zyskał łącznie 3.673.487.751 jednostek.
    obrońca stracił łącznie 6.738.519.551 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1
  • "Obrońca nad ranem musiał zalogować bo miałem już pilota ustawionego a nad ranem nie zgadzał sie o 30 minut więc zalogował i zawrócił swojego fsa ... i chyba nie zwrócił nawet uwagi że brakuje mu 1 moona "

@Ergon
    Z ciekawości:
    - jaki to był rodzaj misji?
    - jaki pilot - na tą samę sekundę, sekundę po czy inny?
    - jak ustawione recki (o ile nie uznajesz tego za tajemnicę) względem pilota / floty / bitwy - ta sama sekunda czy później
    - te 30 min - dobrze myślę, ze obrońca zalogował 15 min przed dolotem (np na kolonizuj) i widząc atak zawrócił? a więc pierwotny pilot był ok 30 min później niż bitwa

Ciekawi mnie, bo moim zdaniem flotę dało się uratować - a przynajmniej to wnioskuję z twojego opisu.

Jak nie chcesz publicznie - to poproszę o priv. Tylko dio mojej wiadomości, nikomu nie ujawnię
  • cokolwiek napisał(a):

"Obrońca nad ranem musiał zalogować bo miałem już pilota ustawionego a nad ranem nie zgadzał sie o 30 minut więc zalogował i zawrócił swojego fsa ... i chyba nie zwrócił nawet uwagi że brakuje mu 1 moona "

@Ergon
    Z ciekawości:
    - jaki to był rodzaj misji?
    - jaki pilot - na tą samę sekundę, sekundę po czy inny?
    - jak ustawione recki (o ile nie uznajesz tego za tajemnicę) względem pilota / floty / bitwy - ta sama sekunda czy później
    - te 30 min - dobrze myślę, ze obrońca zalogował 15 min przed dolotem (np na kolonizuj) i widząc atak zawrócił? a więc pierwotny pilot był ok 30 min później niż bitwa

Ciekawi mnie, bo moim zdaniem flotę dało się uratować - a przynajmniej to wnioskuję z twojego opisu.

Jak nie chcesz publicznie - to poproszę o priv. Tylko dio mojej wiadomości, nikomu nie ujawnię
    to żadna tajemnica pilot puszczasz na tą samą sekundę by nikt ci nie wbił przed tobą on zalogował i zawrócił widząc atak więc cofka pilota i ustwienie drugiego on fsował na zbieraj na pozycje 16 ta flota była nie do uratowania już nawet jak by zwołał cała unie do obrony byliśmy gotowi

co do recków niestety tego nie mogę mówić chodzi głownie o to by nikt nie walnął złomu a panowie z TOALETY próbują już wszystkiego xD :P
  • Ergon napisał(a):

no jak ... przcież ja mu moona sciągnałem ... miałem cała jego flote na fali ...
    Tak to :)

@Burori Pan wytłumaczy temu koledze jak to się rozminąłeś z flotą 350kk wracającą z misji zbieraj, po zniszczeniu moona. :)

I jak pisałem - tak, wystarczyło floty nie zawracać, zrobić sobie kawę i poprosić kolegę o moona w miejsce zniszczonego, aby mieć z czego latać. A flota by bezpiecznie wróciła i została bezpieczna.
  • cokolwiek napisał(a):

Ergon napisał(a):

no jak ... przcież ja mu moona sciągnałem ... miałem cała jego flote na fali ...
    Tak to :)
    @Burori Pan wytłumaczy temu koledze jak to się rozminąłeś z flotą 350kk wracającą z misji zbieraj, po zniszczeniu moona. :)

I jak pisałem - tak, wystarczyło floty nie zawracać, zrobić sobie kawę i poprosić kolegę o moona w miejsce zniszczonego, aby mieć z czego latać. A flota by bezpiecznie wróciła i została bezpieczna.
    xD flota nadal by wracała pod moonem xD
  • Ergon napisał(a):

cokolwiek napisał(a):

Ergon napisał(a):

Tak to :) @Burori Pan wytłumaczy temu koledze jak to się rozminąłeś z flotą 350kk wracającą z misji zbieraj, po zniszczeniu moona. :)

xD flota nadal by wracała pod moonem xD
    Ten moon to na przyszłość :) przecież nie będzie latał z planety z tobą w układzie :D

Serio - jeżeli opis jest taki jak myślę, a pilot ustawiony na sekundę powrotu (tą widoczną na falandze) - to obrońca zrobił połowę tego ST (no, może 1/3 - skoro to ACS). Gdyby nic nie robił - do bitwy by doszło, byś ją wygrał - a jego flota byłaby cała i nietknięta :D
  • cokolwiek napisał(a):

Ergon napisał(a):

cokolwiek napisał(a):

Ergon napisał(a):

Tak to :) @Burori Pan wytłumaczy temu koledze jak to się rozminąłeś z flotą 350kk wracającą z misji zbieraj, po zniszczeniu moona. :)
    XD flota nadal by wracała pod moonem XD
    Ten moon to na przyszłość :) przecież nie będzie latał z planety z tobą w układzie :D
    Serio - jeżeli opis jest taki jak myślę, a pilot ustawiony na sekundę powrotu (tą widoczną na falandze) - to obrońca zrobił połowę tego ST (no, może 1/3 - skoro to ACS). Gdyby nic nie robił - do bitwy by doszło, byś ją wygrał - a jego flota byłaby cała i nietknięta :D
    nie wiem o co ci chodzi sory za głupi jestem i słabo złomuje mam zero pojecia o tej gierce

tak masz racje Miłego :)

z bugiem tej gry to mało osób wie .. i po co rozpisywać sie na forum o takich rzeczach ? xD czym mniej farm o tym wie tym lepiej :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ergon ().

• @Burori ci opisze swój przypadek na tym samym uni, żeby nie było, że jakoś dawno.

Jak flota leci na zbieraj - ale jeszcze nie doleciała - to ustawiając pilota ZANIM flota doleci na zbieraj - efekt będzie taki:

- atakujesz planete - jest bitwa - ale bez floty obroncy (tzn jak był bunkier czy coś - to normalna bitwa jest)
    - następnie wpadają twoje recki (o ile ustawione tuż po pilocie ale zanim flota doleciała do punktu zbieraj)
    - flota obroncy wraca na planete

no i tyle. Jak lecą jakieś dofarmy na późniejsze sekundy - to możesz jeszcze być nawet stratny - ale najważniejsze, że flota wróci bezpiecznie PO BITWIE.

-----

Aby nie było - jak flota "obrońcy" DOLECIAŁA do punktu zbieraj i już jest w drodze powrotnej - a ty wtedy ustawiasz pilota na sekundę powrotu - to jest bitwa i flota pada. Recki to sam wiesz - że także zbiorą.

Po prostu ma znaczenie czy flota doleciała już do punktu Kolonizuj / zbieraj / szpieguj. Bo to wpływa na kolejność powrotów (w sekundzie bitwy)
  • cokolwiek napisał(a):

@Burori ci opisze swój przypadek na tym samym uni, żeby nie było, że jakoś dawno.

Jak flota leci na zbieraj - ale jeszcze nie doleciała - to ustawiając pilota ZANIM flota doleci na zbieraj - efekt będzie taki:

- atakujesz planete - jest bitwa - ale bez floty obroncy (tzn jak był bunkier czy coś - to normalna bitwa jest)
    - następnie wpadają twoje recki (o ile ustawione tuż po pilocie ale zanim flota doleciała do punktu zbieraj)
    - flota obroncy wraca na planete

no i tyle. Jak lecą jakieś dofarmy na późniejsze sekundy - to możesz jeszcze być nawet stratny - ale najważniejsze, że flota wróci bezpiecznie PO BITWIE.

-----

Aby nie było - jak flota "obrońcy" DOLECIAŁA do punktu zbieraj i już jest w drodze powrotnej - a ty wtedy ustawiasz pilota na sekundę powrotu - to jest bitwa i flota pada. Recki to sam wiesz - że także zbiorą.

Po prostu ma znaczenie czy flota doleciała już do punktu Kolonizuj / zbieraj / szpieguj. Bo to wpływa na kolejność powrotów (w sekundzie bitwy)
    ja wiem o co chodzi . dlatego robię to na swój niezawodny sposób . mówić nie zamierzam bo zaraz TOALETY podłapią
  • cokolwiek napisał(a):

Zależy kiedy i jak ustawiony pilot. Przy ustawieniu zgodnie z opisem - bitwy by nie było. Ale ty twierdzisz, że ustawiasz w sposób niezawodny i wiesz o tym co piszemy - więc możliwe, tyle, że to inaczej niż w opisie :D
    wiesz co nie chce tu pisać co i jak robię musisz mi uwierzyć na słowo