S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
- Dyskusje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Pomyłka piśmiennicza wakata została już poprawiona
-
Ej no chyba nie będziemy latali po satlkach a byle co no i co stoi ,np 300 dt lub tam racki dajmy sobie fory tu nie ma procentu z obronki tu trzeba floty,trzeba szukać pany czas na skanowanie:)to NIE ZIBAL ŻE 30% Z OBRONY KONIEC CHCEMY MIEĆ STATY TO SZPIEGUJMY A TRUDNO BĘDZIE
-
Jak bedziecie dobierać składy druzyn to proszę bardzo o to abym nie był w drużynie razem z graczami z sojuszu Delete ponieważ nie będę z nimi współpracował.
Mam swoje powody do takiego zdania.
Pozdrawiam -
Ranisz me uczucia . Jest mi smutno z tego powodu.
-
riphagen napisał(a):
Ranisz me uczucia . Jest mi smutno z tego powodu.
-
a to przepraszam bo sie tak zastanawialem
-
Mamy podział > S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
Kilka spraw organizacyjnych.
- Moony zgłaszamy 12h przed niszczeniem księżyca do mnie w wiadomości prywatnej. (Tutaj mam małą prośbę, aby moony zgłaszać w jednym wątku w wiadomościach. Nie róbmy sobie bałaganu tworząc za każdym razem nowe wiadomości.)
Wzór zgłoszenia:
nick agresora
koordynaty księżyca
numer Uniwersum
średnicę księżyca
nick atakowanego.
Wzór na obliczenie procentu z niszczeń:
% za zniszczenie moona =((średnica/100)^2)/17
- Bardzo istotną rzeczą jest wstawianie odpowiednich nagłówków w raportach.
Poprawny nagłówek :
2016-02-17 22:53:05 Ruda [SUMMER] - 78652% - Bitwy ACS rozliczane są indywidualnie przez każdego gracza biorącego w nim udział, zgodnie z Zasadami Publikacji RW.
- Próg to : 200% (% z niszczeń nie musi spełniać progu). W informacji z gry dotyczącej zniszczenia księżyca wymagane jest by znalazły się tam również kordy.
- Moony zgłaszamy 12h przed niszczeniem księżyca do mnie w wiadomości prywatnej. (Tutaj mam małą prośbę, aby moony zgłaszać w jednym wątku w wiadomościach. Nie róbmy sobie bałaganu tworząc za każdym razem nowe wiadomości.)
-
Widzę, że wszystkie prośby zostały spełnione
1. @Durendal nie chce być liderem
2. ten że sam @Durendal nie chce być w sojuszu ze słodziakami z DELETE
2. kruche dwa nie chcą być w jednym teamie.
+ mały update: PSYCHO DAD został zezłomowany i nie ma już floty xD
board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8727462#post8727462
Z racji, że @PSYCHO DAD jest u mnie w drużynie chciałbym jasną deklaracje czy gra czy nie
Gratuluję sojusznikowi @khz chyba najlepiej zbilansowanej drużyny.
Pozdrawiam,
<@sexi^violka> pamietaj LordJ - przed Piwkiem nic nie chroni
<@Przemysław> - to że co wieczór obiegniesz de_dust2 nie znaczy że jesteś sportowcem piwek ;d
<@Revoutz> ja uwielbiam twoje skille ogejmowe latanie obserwacja zasadzki farmy tajna wiedza 10/10, ale sure wydajesz jak debil
<@zjemtwojdeser> baba ma dwie pory roku... złomowa i niezłomowa -
-
cholera , jak to jest wiadomo ze co poniektórzy ze sobą grać nie będa , a jednak wrzucacie ich do teamu. Miało być fajnie a zgrzyt na samym początku...
Mi osobiście było bez różnicy z kim zagram, wiec i tak licze na dobrą zabawę.
Najlepsze solo 236944.04%
uHydra -14ST
uUrsa - 144ST
uWasat - 35ST
uUriel -60ST - top 3 solo
uXanthus - 10ST
uKalyke - 109ST -
Jak już pisałam zainteresowanym: Ja Waszego uniwersum nie znam, kompletnie
Składy kompletowane są tak, aby siły były wyrównane i jeżeli chodzi o Wasze uniwersum trochę nad tym siedziałam z uwagi na ilość osób.
Z uwagi na rezygnację kruchego nowy podział > S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020] -
a ja nie chce być z sadysta w drużynie, ja go muszę znosić codziennie w sojuszu i była szansa ze mu łomot spuszczę na legalu, a tak dupa bladaBuc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant
pis Pierd Oli My [SZAMBO] - Uni 18
NOOB level PRO - jestem jak świeże gówno na Twoich białych sandałach
stary oGame
nowy game -
-
Nie otrzymałam informacji jak wygląda teraz jego flota, więc nie mam możliwości edytowania jego floty
Jeżeli @PSYCHO DAD zrezygnuje z rozgrywki drużyna będzie mogła sobie dobrać kogoś z podobną flotą. -
Smell my Farts napisał(a):
a ja nie chce być z sadysta w drużynie, ja go muszę znosić codziennie w sojuszu i była szansa ze mu łomot spuszczę na legalu, a tak dupa blada
Powitac DRUŻYNE.sadysta
ELEKTRA OFF
KALYKE ON
SZAMBO SIĘ WYLAŁO -
Nie to, że coś, ale skoro to temat na offtop to @Ruda spójrz na date starcia 29-03-2020 03:51:39
TO nawer kruchy na hotfixie i Hakawai by się odbudował
<@sexi^violka> pamietaj LordJ - przed Piwkiem nic nie chroni
<@Przemysław> - to że co wieczór obiegniesz de_dust2 nie znaczy że jesteś sportowcem piwek ;d
<@Revoutz> ja uwielbiam twoje skille ogejmowe latanie obserwacja zasadzki farmy tajna wiedza 10/10, ale sure wydajesz jak debil
<@zjemtwojdeser> baba ma dwie pory roku... złomowa i niezłomowa -
misiek7706 napisał(a):
Smell my Farts napisał(a):
a ja nie chce być z sadysta w drużynie, ja go muszę znosić codziennie w sojuszu i była szansa ze mu łomot spuszczę na legalu, a tak dupa blada
kij Ci w oko, cegła w twarzBuc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant
pis Pierd Oli My [SZAMBO] - Uni 18
NOOB level PRO - jestem jak świeże gówno na Twoich białych sandałach
stary oGame
nowy game -
Jak bym mógł Lisku mnie usunąć z listy
-
W takim razie drużynie Skellige przysługuje możliwość wymiany uczestnika w zamian za gracza PSYCHO DAD.
Lider drużyny niech zgłosi się do mnie na pw jeżeli znajdziecie kandydata. -
Dziękuje Lisku w następnym wystąpię:)
-
@Durendal w nagłówku nie może znaleźć się nick obrońcy > S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
Nagłówek jest do poprawy.
Polecam generować nagłówki w ogotcha wybierając odpowiednią opcję:
Potem zmieniamy tylko nazwę sojuszu na nazwę drużyny. -
Kolejne poprawki
Gdy mamy starcie ACS nie możemy w nim podawać nicku swoich towarzyszy ani obrońcy, ponieważ wynik będzie zakłamany
@riphagen >S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
@DudaKolno > S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
Nagłówki z ACS są do korekty. Są one dość specyficzne, ponieważ musimy ręcznie wyliczyć % ze starcia, który jest zależny od wysłanej wielkości floty.
Toadie napisał(a):
Zasady projektu Seek & Destroy
1. Dozwolone są ataki ACS z członkami swojej drużyny, drużyny przeciwnej jak i z niebiorącymi udziału w S&D graczami. Każdy z uczestników S&D biorących udział w ataku publikuje swój raport wojenny, wpisując w temacie odpowiednią ilość % w zależności od wartości swojej floty, biorącej udział w starciu.
Gracz z najsilniejszą flotą przyznaje sobie 100%, a następni w kolejności 80, 60, 40, 20 % z ogółu zdobytych, przy czym przy obliczaniu siły floty liczymy floty wszystkich graczy, także tych nie biorących udziału w S&D
Przykład: starcie z udziałem 5 graczy - zdobyty % wynosi 200.
Gracz z największą flotą zdobywa 200%
Następny 160%
Następny 120%
Następny 80%
Następny 40%
Razem zdobyli 600% o ile wszyscy atakujący biorą udział w S&D.
Jeśli dwóch graczy wysyła flotę o identycznej wartości, dzielą się %, na przykład dwie identyczne największe floty zdobędą 2x90% ze starcia. (w omawianym przypadku byłoby to 2x 180%)
WAŻNE: Warunkiem koniecznym publikacji dodatkowych RW przy ataku łączonym jest to, by wartość wszystkich dołączonych flot jednego gracza była równa co najmniej 10% wartości głównej floty atakującej.
WAŻNE: Pojęcie flota główna rozumiemy, jako największa flota biorąca udział w ataku wysłana przez jednego gracza, niezależnie od tego, czy jest ona podzielona - liczy się suma flot jednego gracza. (Np. Gracz A posłał 1500 OW, 400 Pancerników, Gracz B posłał 1600 OW - flota główna to flota gracza A)
Wyjątek: jeśli flota dołączana przez gracza do ACS'a nie stanowi 10% wartości floty podstawowej ale jednocześnie stanowi 100% jego floty bojowej zgłoszonej do programu (można wykluczyć Gwiazdy Śmierci z powodu ich niewielkiej prędkości i przydatności w takich sytuacjach) - jego RW również może zostać opublikowane i będzie liczyło się na poczet drużyny tego gracza.
-
-
-
@mario500v nie wklejamy nagłówków w tytuł posta, tylko w jego treść
Proszę o skasowanie nicku obrońcy zgodnie z tym co pisałam wcześniej. > S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
@Burza99 ten nagłówek jest niekompletny > S&D Universum Kalyke Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
Proszę dodaj godzinę i datę wg moich wcześniejszych wskazówek.
Im więcej błędów tym więcej oczekiwania na poprawę. Proszę przyłóżcie się do tych nagłówków
Unikniemy poprawek w podliczeniach i będą one sprawniej przebiegały.
Dzięki! -
Poprawione, mam nadzieję że teraz jest siGracz : cześć , mam prośbe abys przestała skanowac moje gospodarstwo , z góry dzieki
Gracz : lub przestał ,
sorki
Ostatnio nic bardziej mnie nie rozbawiło -
-
I jak wygląda sytuacja z czarnym?
-
Jak tylko będę coś wiedzieć dam znać
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0