To miała być zabawa a już jest temat oszukiwania
Niektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.
Leonidas napisał(a):
Miałem pisać że to i tak turniej o pietruszkę ale przypomniałem sobie że tu też gramy o złote gacie
Leonidas napisał(a):
Skróć ruch gracza o połowę
justvroum napisał(a):
Dlatego polecałbym grać na platformie lichess gdzie można zweryfikować uczciwość graczaDuch Szerszenia napisał(a):
Ja też bym mógł zagrać. Z tym, że szachy korespondencyjne obecnie nie mają sensu. Wtedy jest to gra program kontra program...
KapitnChorazyTorpeda napisał(a):
Nie bądźmy takimi pesymistami. Po co ktoś miałby odpalać program, zamiast zagrać samemu? Przecież to czysto rozrywkowy turniej, przegram to przegram, trudno, nauczę się czegoś przynajmniej.
FreakyLumberjack napisał(a):
normalne partie... bullet albo blitz
Chodzi mi tu bardziej o amatorskie myślenie, gracze do 1500 elo a w szczególności ci poniżej, graja 10min i więcej, ale graja szybko... mając z 10min jeszcze 7min na zegarze panikują bo mało czasu zostało i pozycyjnie przegrywają.
Co do blitzów i bulletow, skoro grałes dany wariant setki razy na dłuzszych partiach to co za problem z automatu grać od reki na krótszych czasach, za każdym razem i ruchem zastanawiasz się co zagrać? To wtedy znaczy ze nie masz opanowanego wariantu albo nie jesteś jeszcze na tym poziomie żeby tak robić
Gram na swoim poziomie, ale jak widze link i ktos ma 1400elo i wrzuca partie na 20min to mam za każdym razem odrzucać? Chodzi o to ze to jest zabawa i lepiej rozegrac wiecej partii krotszym tempem niz jedną dlugą i tak mało kto analizuje i umie analizować, włacza silnik i nawet nie wie czemu jest błąd albo niedokładność ale komputer przeciez pokazał ze jest błąd.