Rynek - dyskusje

• Nie patrz jakie oferty wiszą na rynku, bo wiszą te które się nie sprzedają - patrz jakich nie ma ;). Na bieżąco sprzedaje deuter za kriss, tylko stosuje przelicznik 1,2 - po potrąceniu prowizji mam 1,14 krissu za każde 1 deuteru. Kurs absurdalny, ale przynajmniej się sprzedaje.
    • Muniek napisał(a):

ile czasu nieodebrana sura z rynku leży w nicości ?
      dokładnie 7 dni. Sekunde po upływie 7 dnia - zostaje automatycznie odebrana (czyli np moze pojawic się w nocy, jak jesteś na fsie).

Ciekawi mnie tylko czy automatyczne odebranie jest blokowane w przypadku ataku :D moim zdaniem nie (nie możesz odebrać ręcznie z rynku w ostatnich 10 min - ale automat - odbierze). Ktoś to przetestuje?
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • wampek napisał(a):

A sprawdził już ktoś, czy aby na pewno ręczne odbieranie jest blokowane na czas ataku? Zakładam, że tak, ale nie miałem jeszcze okazji tego przetestować, więc zapytam...
      Tak, sprawdzane, ostatnie 10 min - rynek jest zablokowany (zarówno nie da się wystawić np floty czy zasobów jak i odebrać).

Jak ktoś sprawdza, bo nie wierzy - wejście na rynek jest komunikat o blokadzie, a przy odebraniu - możesz niby kliknąć "odbierz" - ale wtedy pojawi się pop-up z komunikatem błędu. Więc nie odbierzesz ręcznie.

Natomiast jak do ataku jest 11 min - możesz wystawić zasoby / flote na rynku, możesz odebrać transport - i problemu nie ma (nie było ok 2 tyg temu).
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • edes napisał(a):

Nie można odebrać tam gdzie leci atak czy z żadnej planety?
      Tylko tam gdzie leci atak. Dodatkowo - jak atak leci na moona - to na planecie możesz bez problemu odebrać / korzystać z rynku. Więc można np kupić flotę na planetę, a potem podesłać ją na moona (i ew. tele).

Od razu dodam - możesz także mieć kupioną flotę na innego moona, tam odebrać i tele na moon atakowany (taka dodatkowa możliwość podstawki dzięki rynkowi). Np kupujesz 1000 gsów na moona, którego nikt nie atakuje, zostawasz jakiegoś fsa paliwowego na moonie, gdzie czesto ktoś atakuje i liczysz, że ktoś poleci. Kampisz ... i może się udać.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Art napisał(a):

Zgłoś błąd w odpowiednim dziale. Wiem jednak, że jeśli odnosisz się do wyświetlanych kwot w dymku, to tylko błędne wyświetlenie, prowizja jest obliczana poprawnie po przeprowadzeniu transakcji.
      Błąd zgłosiłem i dostałem taką samą odpowiedź jak od Ciebie,a nie jest to prawda.
      Przy sprzedaży 20 mln kryształu za 14 mln deuteru dostaję 13.300.000 deuteru pobrane zostaje 700.000 opłaty rynkowej .Tak jest na koncie odkrywcy i tak jest na koncie zbieracza. Podpowiem ,że tak jest we wszystkich zapisach i takie kwoty są też w rzeczywistości dostarczone i pobrane. Nie jest to błąd tylko w dymkach jak piszesz.
      Sprawdźcie to z łaski swojej ,a nie powielacie niesprawdzone informacje.
    • Mogliby w końcu zabrać się do roboty i połatać błędy w tej grze. Zamysł na patch i nowości fajny, wykonanie tragiczne. Zdarza się, trudno. Jeśli przyjęliby to na klatę i naprawili, to gracze by wybaczyli. Ale oni nie, lepiej udawać, że nic się nie dzieje. A to tylko gra przeglądarkowa. Wymaga przejrzenia i wprowadzenia zmian w kodzie. Tylko tyle, a dla GF to chyba aż tyle -_- . To już trwa 2 miesiące. Ciekawe czy w ogóle zdają sobie z tego sprawę?
      Dla ścisłości wymienię elementy wymagające najszybszej zmiany:
      ♣ klonowanie statków podczas produkcji
      ♣ jeśli naprawiliście generowanie surowców na rynku, to wypadałoby zdjąć kaganiec cenowy, ponieważ korzystanie z tego rynku praktycznie się nie opłaca, przez co nie ma żadnych ciekawych ofert. Obecnie to raj dla pushu i ewentualnego przesyłania floty między kontami
      ♣ naprawa opisów klas, zwłaszcza generała i jego "-0% zużycia deuteru dla wszystkich statków" oraz zrobienie porządku ze zmniejszonym spalaniem paliwa przez recyklery
      ♣ wyjaśnienie zmiany w działaniu laboratorium. Po wprowadzeniu patcha można było budować nowe laboratoria, które nie brały udziału w aktualnie prowadzonym badaniu, później budowa była zablokowana, teraz niby znowu można. Według mnie taka możliwość jak najbardziej ma sens, ale i tak należy wybrać jedną wersję i się jej trzymać.
      ♣ naprawa błędu, przez który gra czasami wyrzuca do ekranu logowania
      ♣ naprawa błędu, przez który zbieracz wcale nie ma niższych opłat rynkowych. Również to testowałem i nie widzę różnicy między żadną klasą.
      ♣ naprawa błędu z wyświetlaniem czasu budowy. Na nowym koncie na serwerze Aquarius czas budowy/rozbudowy niby wynosił ponad 2 minuty, a po przejściu do zakładki surowce lub stacja i powrotu, budowa była ukończona. Nie wiem czy ten problem występuje też na innych serwerach, bo na innych mam już znacznie dłuższe czasy budowy.
      ♣ wpisując 9999 podczas budowy rakiet i przeciwrakiet, czasami w silosie powstaje więcej, niż jest dostępnego miejsca.
      ♣ zacznijcie ulepszać AntiGame, bo stoi w miejscu tak samo jak Ogame.
      ♣ zmieńcie sposób wywoływania menu kontekstowego po najechaniu na cokolwiek w podglądzie galaktyki, bo to najbardziej irytująca rzecz w grze
      ♣ po wybraniu budynku, który mogę rozbudować za antymaterię, można zobaczyć brakujące i posiadane surowce do budowy. Po ich klikaniu przycisk z antymaterią zjeżdża w dół aż zniknie

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Void: dodanie nowych elementów ().

• A mi tam rynek bardzo się podoba, wszystko co wystawię schodzi jak świeże bułeczki, przynajmniej nie mam problemu z pozbyciem się stateczków zdobytych na ekspach, a przy odkrywcy jest ich dużo, bo jak jakby nie rynek to bym musiał u handlarza je złomować i to tylko za 75% ich wartości tracąc przy tym również anty

Sygnatura by Madzia
    • Crion napisał(a):

Void napisał(a):

A co innego jak postawisz flotę za własne surowce i musisz ją sprzedawać poniżej kosztów budowy.
      "musisz"? jak wybudowałeś flotę, to chyba nie po to, żeby ją sprzedawać? chyba że chcesz budować po to, żeby na tym zarabiać?
      Np brakuje ci 10kk kr do wrzucenia badania, a fs z zasobami już poszedł.

Ja kiedyś kilka razy tak deuter dorabiałem - szybkie złomowanie pionierów u handlarza - i już mam te 10-20kk deu na jakiś lot czy recki - w sytuacji, gdy fs poszedł / nie wrócił a warto polecieć.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Crion napisał(a):

"musisz"? jak wybudowałeś flotę, to chyba nie po to, żeby ją sprzedawać? chyba że chcesz budować po to, żeby na tym zarabiać?
      Nie przekręcaj sensu mojej wypowiedzi, mam ci to rozrysować?
      Jeśli CHCESZ sprzedać statki, które sam zbudowałeś, to MUSISZ to zrobić poniżej kosztów budowy. Przykład? Postawiłem flotę na zniszczenie obrony jakiemuś graczowi, a później nie jest mi już potrzebna. Na codzienne robienie fs'ów szkoda paliwa, trzymanie jej na księżycu zaraz sprowokuje wlot, jedynym sposobem jest pozbycie się tej floty. Więc dlaczego muszę to zrobić za mniej, niż wydałem na budowę?
      A nawet jeśli chcę budować, żeby na tym zarabiać, to co z tego? Każda klasa ma swoje statki na wyłączność, więc nie ma przeszkód żeby wystawiać je za wysoką cenę, bo chętni i tak się znajdą. Więc dlaczego gra nie uznaje wolnego rynku, tylko gospodarkę centralnie kierowaną?
    • Void napisał(a):

Crion napisał(a):

Nie przekręcaj sensu mojej wypowiedzi, mam ci to rozrysować?Jeśli CHCESZ sprzedać statki, które sam zbudowałeś, to MUSISZ to zrobić poniżej kosztów budowy. Przykład? Postawiłem flotę na zniszczenie obrony jakiemuś graczowi, a później nie jest mi już potrzebna. Na codzienne robienie fs'ów szkoda paliwa, trzymanie jej na księżycu zaraz sprowokuje wlot, jedynym sposobem jest pozbycie się tej floty. Więc dlaczego muszę to zrobić za mniej, niż wydałem na budowę?
      A nawet jeśli chcę budować, żeby na tym zarabiać, to co z tego? Każda klasa ma swoje statki na wyłączność, więc nie ma przeszkód żeby wystawiać je za wysoką cenę, bo chętni i tak się znajdą. Więc dlaczego gra nie uznaje wolnego rynku, tylko gospodarkę centralnie kierowaną?
      Prawo popytu i podaży. Jak znajdziesz chętnego, który zapłaci drożej (np płacąc ekstra za produkcję lmów) - to jaki problem - rynek to umożliwia. Więc nie MUSISZ sprzedawać taniej - tylko jak sprzedajesz taniej to łatwiej / szybciej sprzedasz. A jak wystawiasz za minimum, a wciąż nie ma chętnych - to po prostu zainwestuj w promocję i marketing (privy do flociarzy - "Hej, chcesz może trochę pancy za minimum?".
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon