wylogowywanie z konta

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• wylogowywanie z konta

+4

od wprowadzenia nowej wersji gry, CO CHWILA wylogowuje z konta. jest to juz bardzo irytujace!!!!!!!!!!

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

justvroum, sheaker, Apofis i jeden inny lubią to.

• Moze i gram flota ale nie jestem kamperem wiec tu akurat nie mam problemu. Generalnie nie mam w ogole problemu. Chodzi fakt koniecznosci logowania pierdyliard razy w ciagu dnia .....

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
  • Już któryś dzień wywala.... zgłosiłem ale tu potwierdzam. Naprawcie to bo grać się odechciewa!
    1 k OW na Ledzie bym wtopił bo przy opóźnianiu wywaliło mnie z konta 3x i nie opóźniłem- w ostatniej chwili zawróciłem a pół godziny później zjedli moją ofiarę...

EDIT: od kilku godzin to się zupełnie nie da grać- choć tylko podglądam co się dzieje to po niemal każdym kliknięciu w zakładki wychodzi z gry do lobby. Włączam urlop bo to bez sensu.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mordi ().

• Mnie wywala z gry już ponad pół roku więc raczej nie ma to nic wspólnego z aktualizacja.
    Na szybko popytałem w sojuszu oraz na innym uni i problem w wylogowaniem też występuje i to od dawna.
    Nie ma różnicy czy to na telefonie czy komputerze.
    Ale najczęściej wylogowanie wystepuje podcas wysyłania flot i "skakanie" po plantach czyli w czasie robienia FSów i wysyłania ekspedycji.
    U mnie tak to sie objawia.
  • czasem wystarczy nic nie robić na koncie i wyloguje. Np. odswiezam konto, za kilka minut chcę powtorzyć czynność bądź zrobić cokolwiek innego to muszę się zalogować. Jakby wygasała ważność strony, czy jak się to fachowo nazywa

S. King

Apofis lubi to.

• Art napisał(a):

Czy istnieje coś co powoduje owe wylogowanie?
    To pytanie pokazuje tylko, że nie czytasz tego co piszą ludzie na forum...

EzeQieL napisał(a):

Wywala podczas wysyłania flot oraz w bezczynności.

Avinashi napisał(a):

czasem wystarczy nic nie robić na koncie i wyloguje. Np. odswiezam konto, za kilka minut chcę powtorzyć czynność bądź zrobić cokolwiek innego to muszę się zalogować. Jakby wygasała ważność strony, czy jak się to fachowo nazywa

19dawid45 napisał(a):

wywala niezależnie od tego co się robi czasami w 30 sek muszę 2 razy logować

Pazik napisał(a):

Ale najczęściej wylogowanie wystepuje podcas wysyłania flot i "skakanie" po plantach czyli w czasie robienia FSów i wysyłania ekspedycji.
    U mnie tak to sie objawia.
    Żeby nie było, to na Twoje pytanie odpowiem tak; istnieje coś, co powoduje wylogowanie - granie w OGame.

Emerytowany lotnik - 856.607,43%

" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... "

el delfino lubi to.

• W mojej opinii problem leży nie po stronie użytkownika (i tego co robi z kontem) ale serwera i jego obciążenia. W takim wypadku zwykły gracz nie jest wstanie zaobserwować zależności. Osobiście od siebie dodam tylko, że w moim odczuciu problem ten nasila się w godzinach późno nocnych - wczesno porannych... wówczas responsywność serwera jakby spada.
    Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
  • Art napisał(a):

To tylko pokazuje losowość owego zdarzenia nic więcej. To za mało, aby znaleźć źródło problemu.
    przed wprowadzeniem wersji 7, problem występował raz na dzień - czasem w ogóle, teraz występuje co kilkanaście sekund, co minutę, czasem co pół godziny, czasem co kilka godzin
    edit. czego oczekujesz? że gracze napiszą Ci co trzeba zrobić, od a do z? może zarejestruj się na jakimś uni (jeśli nie jesteś zarejestrowany) i pograj, to sam zobaczysz jak to wygląda.

Emerytowany lotnik - 856.607,43%

" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... "
  • Jeżeli ktoś gra na tyle często, to statystycznie ma większą szansę na odkrycie sposobu problemu, aniżeli mała grupa pracowników, którzy muszą owy błąd przetestować.
    Musisz sobie chyba zdawać sprawę z tego, że istnieje większa szansa na odkrycie sposobu działania danego błędu w przypadku większej grupy osób, aniżeli gdyby miałby to sprawdzać jeden człowiek, nieprawdaż?

Z mojej strony oczekuję wsparcia w rozwiązaniu problemu. Nie widzę przeszkód w zepchnięciu tego 'dalej' do działu technicznego, który nie dość że jest zasypany innymi zgłoszeniami, to jeszcze ma 'zarejestrować konto i zobaczyć jak to wygląda'. Pewnie w końcu się uda, ale chyba chcemy tego samego: sprawnego rozwiązania problemu.

Inny_koles lubi to.

• Ale tutaj nie ma jednego powodu wylogowania. Nie podamy przepisu jak to zrobić. Nie da się. Nie wywołasz tego błędu robiąc krok po kroku.
    To jak mamy to inaczej przekazać skoro jest całkowita losowość wydarzenia?

Wczoraj w godzinach 8-16 wylogowalo mniej pod 2cyfrową wartość.
    Dziś w tych samych godzinach raz czy dwa( mamy 14;50) robiąc te same czynności w tych godzinach.

Konto nie jest ruszane 10 minut, odświeżam, logoff.
    Następnie mogę godzinę nie zaglądać i po odświeżeniu nie wywali.

Robię zsyłkę z kilkunastu planet i potrafi 3x wywalić w tym czasie. Robię to samo przez kolejne 2 dni i nie stanie się tak.3ciego powtórka z rozgrywki.

Lecę jak dzik w żołędzie ze skanami 100 układów. W poniedziałek nie dało się tego dokończyć, co chwilę wywala. Wczoraj było fatalnie, dziś poszło sprawnie. Nie wiem. Tak się dzieje. Nie robię nic inaczej.

Czy Twoim zdaniem każdy z nas powinien siedzieć z zeszytem i notować? Nie tak średnio bym powiedział, tak średnio.
    Art to żart.

Stare, niesłuszne zbanowane konto

I am not a king, I am not a god, I am... worse...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Poka Bydlaka Smierdziela ().

• Ogólnie owszem, zgadza się... im więcej osób zaobserwuje błąd tym szybciej można znaleźć przyczynę... ale nie w tym przypadku. Otóż wylogowanie raczej nie jest błędem samym w sobie, ale reakcją serwera na błąd z którym sobie nie poradził. Wszystkie takie wylogowywania są na pewno zapisywane w logach... jeśli spowodowane było ono wyjątkiem serwera, to identyfikator tegoż wyjątku na pewno też został w logu zanotowany. Innym słowem programiści mają wszystko na tacy... wystarczy, że spojrzą w logi.
    Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wampek ().

justvroum lubi to.

• Wylogowywanie ma prawdopodobnie jakiś związek z kontami założonymi przed rc17, na koncie założonym po wersji rc17 logouta dostaje jedynie o 3 w nocy, z pewnymi - BARDZO rzadkimi wyjątkami.
    Osobiście stawiałbym na logouty w momencie przeglądania logów z panelu GO :E
    Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
    Strzel se dagmarkę!