Klasa Odkrywcy - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ZDOBYWCA1 napisał(a):

będąć top7 we flocie (generał) top 1 (odkrywca) wyprzedza mnie już dziesięciokrotnie
      ja mam 186kk pkt a Top 1 1,7kkk gdzie przed wprowadzoną zmianą nawet dwukrotnie mnie nie wyprzedzał
      Karykatura tak fajnej gry powstała masakra
      No dokładnie to jest nie do odrobienia a inni też robią te lm na potęgę.

Ojczyznoslaw napisał(a):

Ja to tylko tu zostawię:
      jak za jednym zamachem można tyle surki zgarnąć to nic dziwnego że konta puchną

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• To jest ogromna przepaść jakaś, jeśli tyle mln sury za jednym zamachem można przywieść, a zbieracz ile musi czasu mieć, żeby miał taki zysk z pełzaczy i tych 25 % z kopalń nie mówiąc już o generale. Ktoś chyba przesadził z wyliczeniami. Na klasę odkrywcy nie zostały nałożone ograniczenia tak jak w przypadku generała czy zbieracza w postaci pełzaczy. O_O

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• To jest tak jak z biznesem - trzeba mieć najpierw odwagę, potem szczęście i jeszcze trzeba to utrzymać. Kto się odważył i mu się pofarciło, to ma bardzo dużo. Stracić też można dużo. Ja na początku latałem cywilne expy, potem trochę na piratów, ale bez większego powodzenia, potem znowu cywilne, od niedawna znowu na piratów, ale bez spinki, bez ciągłego powiększania slotów i zyski mam takie sobie. Byłem i nadal jestem przeciętniakiem w top 30-40.
      nie
    • bobro napisał(a):

apisałem - jak w biznesie - jednym się powodzi i ich widać, a tych, którym się nie wiedzie - nie widać - zamykają interesy - przestają latać na piratów i mają mniejsze zyski
      z tym, że to jest gra a nie biznes i tu każdy ma takie same szanse, wywieźć to co inni, po prostu jet jakiś klucz, który ułatwia zbieranie profitów mimo czasem strat jak w kasynie
    • Co do przedmiotów i ich usunięcia z rynku, trochę rozumiem GF. Tam nie ma głupców, a nawet jeśli jakaś niekompetencja się zdarzy, to niemożliwym jest, żeby wszyscy zajmujący się projektem byli niekompetentni. Przy dobrym układzie multikonto złożone z 4 pushówek na odkrywcy mogło dać kontu głównemu 360 przedmiotów miesięcznie + 90 darmowych z konta głównego. Mogło nawet więcej, jeśli nie wydawało antymaterii, tylko kupowało przedmioty (np. detroidy) podczas eventów. Antymateria z konta głównego wystarcza na sztab na szybszych uni, więc OGame stało się grą darmową, z ewentualnymi doładowaniami na jakiś skrót czy relokację.

Dziwi mnie natomiast trochę fakt, że zmniejszono ilość przedmiotów na samej ekspedycji. W momencie braku możliwości sprzedaży, ma to znaczenie marginalne, a graczy spoza top mogło nawet zachęcić do wciągnięcia się w przedmioty.

Lwica jest boska :)
    • Muniek napisał(a):

tak i bedziesz miał miliardy surki za kilka klikniec a gupki beda dalej budować kopalnie i zbierac tygodniami, gupki.
      Taaa tylko ,że mnie gupkowi w tej gierce własnie to się podobało . Mozolne ,wytrwałe zbieranie na kolejne kopalnie i nie dać się złapać wszelkim bandyckim piratom polującym na moja surkę.
      Teraz co kwestia czasu i kończę z gierką ,nie ma dla mnie sensu taka gra.
      Ciekawe kiedy goście typu ART zorientują się ,że coś jest nie tak i zaczną alarmować centralę.Tylko nie piszcie ,że Art nie ma tu na nic wpływu,owszem ma po to jest żeby wyłapywać sugestie graczy i błędne kierunki rozwoju gry.
      Kiedy się zorientują ,że coś jest nie tak ,stawiam że jak pierwsza 10 zestawienia ucieknie innym graczom na grube mld punktów , a reszta unii przestanie w ogóle grać .Wcale nie przesadzam to już się dzieje ,gracze skaczą miesięcznie po 200 mln punktów ,bezsens totalny.
      Też mogę tak robić,jasne że tak tylko to nie jest TO co mi się podobało w tej grze.
      Czy to GF się opłaca ,wątpię na dłuższą metę więcej stracą niż zyskają.
      Wystarczy mała zmiana ,limit floty złomowanej na ekspedycjach i gra wróci do normalności.
      Pozdrawiam ja:)
    • @Mirmir

O limicie wielkości złomów z piratów (który notabene był na serwerach testowch - Bermuda) - ludzie pisali już kilka miesięcy temu. Zero reakcji. Więc nie spodziewaj się, że coś się w tej kwestii zmieni, dopóki ci przetapiający zasoby kupują anty na przyspieszenia. Nie po to blokowali zakupy detroidów oraz handel przedmiotami na rynku, aby teraz jeszcze ludziom surke zabierać. Z surki nic nie zrobisz - szczególnie jak po fuzji zabiorą rynek z uni (albo jeszcze wcześniej - zabronią handlu jednostkami na rynku - zostanie tylko wymiana surki). Więc musisz wydać antymaterie.

A to, że kilka kont ucieknie niewspółmiernie reszcie uni - przecież to nigdy nie był jakiś argument. Bug ze stocznią i ewidentne klonowania przez tele - kogo to obchodziło. Flota zostawała na stałe, reszta uni mogła tylko patrzeć. "Balans" zachowany - tj. jak nie oszukujesz to nie pojedziesz.

PS. Brak handlarza w zasadzie i tak jest dobrym ograniczeniem wielkości flot

PS2. Ogame mocno przyspieszyło - może GF czuje, że to już koniec - i trzeba żreć czym prędzej, bo koryto zabierają. Więc GF nie interesuje przyszłość gry - najwyżej zrobi się jak na jakims ogamele (czy inne podróby) - czyli miliardy pancerników we flocie, tylko nie ma przeciwników, aby z kimś powalczyć. Za to ładne obrazki :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez cokolwiek ().

• cokolwiek napisał(a):

O limicie wielkości złomów z piratów (który notabene był na serwerach testowch - Bermuda) - ludzie pisali już kilka miesięcy temu.
      Między innymi i ja o tym pisałem,nie jest to dla mnie żadna nowość.

cokolwiek napisał(a):

PS. Brak handlarza w zasadzie i tak jest dobrym ograniczeniem wielkości flot
      wielkość flot to raczej ograniczyłby brak rynku,ale co ludziska robiliby z nadmiarem floty zdobytej na ekspedycjach i jak np odkrywca zdobywałby pełzacze
      nie jedynym sensownym rozwiązaniem jest limit złomu na ekspedycjach,nie musi to być mała ilość może być całkiem pokaźna kupka złomu,ale nie z taką przesadą jak dziś

cokolwiek napisał(a):

Ogame mocno przyspieszyło - może GF czuje, że to już koniec - i trzeba żreć czym prędzej, bo koryto zabierają
      Wątpię ,ogame moż
      e jeszcze pociągnąć długie lata ,są jeszcze ciekawe pomysły które można zrealizować,ale teraz faktycznie sami mogą tą grę zarżnąć

cokolwiek napisał(a):

najwyżej zrobi się jak na jakims ogamele (czy inne podróby) - czyli miliardy pancerników we flocie, tylko nie ma przeciwników, aby z kimś powalczyć. Za to ładne obrazki
      i tu się w 100% zgadzam

Pozdrawiam ja:)
    • Faktycznie, tak jak piszecie na dzień dzisiejszy GF bardzo dobrze zaczęła zarabiać na graczach przez błąd, którego nie naprawiają, skracanie budowania w stoczniach, w badaniach oraz w ekonomi, ludzie mają tyle surowców że nie ma gdzie ich trzymać, tylko problem jest taki że gra straciła grywalność stała się po prostu karykaturą i po początkowej euforii związanej z budowaniem na maksa wszystkiego zaczyna się to pomału nudzić, gdyż tak naprawdę na ten moment gra opiewa się na logowaniu się puszczeniu ekspedycji , czekaniu na raporty i tak w "koło macieja".

Co cieszyło w tej grze - udany atak lub udany atak na kimś z kim miało się "kose" , na wybudowaniu lub wybadaniu czegoś za zdobyte surowce a na ten moment wygenerowanych surowców (dodajmy łatwych surowców) jest tyle że na wszystko stać gracza, więc coraz to bardziej będzie się nudził tą grą.
      Idąc dalej nawet nie chce się takiemu Odkrywcy poskanować bo aby zrobić dobre RW trzeba sporo czasu stracić a to jest bezsensu bo dobre RW i tak jest słabsze od ekspedycji z piratami...

Grając przez ponad dekadę gra miała trochę nakładek, zmian itp - to co teraz zostało zaserwowane graczom to jest tragedia a najgorsze jest to że ludzie odpowiedzialni za komunikacje mają to w czterech literach, wystarczyło by aby coś napisali czy kiedyś to zostanie naprawione czy już tak zostanie , czy coś jest robione w kierunku wyrównania klas, najgorsze jest to że zmiany zaszły już tak daleko że na najstarszych uniach straty są już nie do odrobienia

Brawo dla programistów GF!!!

gra Ogame na ten moment jest dla ludzi, którzy kochają dużą ilość cyferków zdobytych bez jakiegokolwiek wysiłku lecz tak jak pisałem wcześniej gra stała się tak nudna jak oglądniecie po raz dwudziesty filmu "Zenek" a życie jest zbyt krótkie na nudne rzeczy :P

pozdrawiam wszystkich tych co widzą problem

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
      ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
      ST#67Fenrir - OFF
      ST#3 Dorado - ON
      ST łącznie - 421