Klasa Odkrywcy - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Teraz mało kto skanuje graczy, a jeszcze mniej osób / botów skanuje planety. Więc spokojnie stocznie pracują, jak stracisz raz na miesiąc trochę lmów - to jest to wliczone w koszty rozwiązania. Możesz pomagać jeszcze aktywkami, aby odstraszać chętnych na zarobek.

A własne stocznie - jak masz BARDZO DUŻO FLOTY to niewielu jest chętnych, aby zaczynać z tobą wojnę o jakieś 20-30k lmów stojących. A na Virgo to nawet nie ma komu zaatakować :P
    • ja uważam że wprowadzenie przez gf klas nie jest przypadkowe ... po pierwsze .... oni to już jadą z nami jak z g....m :)

1. otwierają uni by zedrzeć więcej siana
      2. zauważyliście że przy każdym otwarciu uni odrazu są promocje na dopalacze ? xD
      3. przy otwarciu uni 2 dni po jest event księżycowy by PRO NAJLEPSZA topka mogła zrobić księżyce i mogła kliknąć tpeki na moonach xD

IDE NA OKOŁO ALE MÓJ POST MA SWÓJ CEL CZYTAĆ DO KOŃCA

4.i teraz klasa Odkrywca bo to wszystko się łączy dali taką klase by w 2-3 dni konta puchły statkami surowcami (statki) do robienia szybko księżyców <parz dalej pkt 3>
      5. a teraz najważniejszy podpunkt . kosmiczne expy wiecie dlaczego gf takie coś wprowadził ? jest nowe uni grasz 24h ... topka cisnie za anty by móc jak najszybciej wysłać expy kolejny skok na kase .
      a gdy już je wysyłasz nagle z 6 fal przychodzi ci ponad 20 mln surowca a takowy Pro player nie ma nawet nanitów postawionych . dławi sie surowcami i co robi ?? KUPUJE ANTY by skrócić czasy budowy o co chodziło GF by zasypać graczy surowcami wszyscy zadowoleni GF bo robi nas w chu ... a gracze dają sie zrobic

GF to firma cwana wyciska już ostanie poty z gry .. to samo robią z innymi gierkami typu metin2 . tam to totalne pay2win

wszystko co jest wprowadzone jest to robione dla kasy ameryki nie odkryłem ale oni to są banda kretynów taką gre zniszczyć DRAMAT

p.s pare dni temu ukrócili znajdowanie przedmiotów dlaczego? bo ludzie mało ich kupowali bo znajdowało sie w miare na expach xd to im nie odpowiadało . na początku na expach znajdowało sie sporo anty też ukrócili bo ludzie za mało kupowali \

a teraz rynek dlaczego ukrócony ? nie chodziło o legalny pusz który ludzie robili tu ku...wa chodziło o przedmioty o handel przedmiotami ludzie robili 10 kont i dzienne przedmioty z exportu przehandlowywali do siebie :) to GFFOWI nie leżało

i tak GF robi wszystkich na hajs :)

to tyle Dziekuje :)
    • Muniek napisał(a):

wbitka bez strat mocniejsza flota i 14 bunkrow od nowa
      1. Bunkry ciągle są, tylko trochę mniejsze.
      2. Koszt paliwa na taki lot.
      3. Serio bez strat? Serio?
      4. A potem władca tego konta, czyli główny flociarz, tak zupełnie przypadkiem poleci na ciebie ...

Na jakim świecie ty żyjesz, myśląc, że ktoś będzie specjalnie pilnował i szukał zwady, do tego wychodząc na tym na minus. Szczególnie, że sam może w tym czasie wysłać expy i zarobić. Widocznie przegapiłeś jak się gra zmieniła od wprowadzenia 7.0
    • @Ergon

Jak widać GF boi się przedmiotów :D

31.07 - dezaktywacja przedmiotów na rynku

W sumie napisałeś wszstko dobrze, ale mam wrażenie, że przyczyna jest inna. Ty zakładasz, że wszystko to jest starannie zaplanowane przez GF. A moim zdaniem w GF nie panują nad tym. Oni zrobili klasy i wg nich jest balans - bo goście totalnie nie ogarniają, że istnieje push, że gracze potrafią być sprytniejsi od nich. Dlatego potem GF próbuje to naprawiać takimi nerwowymi ruchami - bo sami nie wiedzą co zrobić. Najpierw przez swoje błędy rozwalają grę, a potem próbują jakimiś pseudopoprawkami to zmieniać.

BTW Zobaczcie co zostało z pięknego mechanizmu rynku:
      - na nowych uni wspaniały produkt został wyłączony - i śmiem twierdzić, że już nie wróci (ale tego nikt nie przyzna)
      - na starych uni wyłączają handel przedmiotami - zamiast po prostu urealnić ceny. To wskazuje jasno, że im nie chodzi o balans (urealnienie cen rozwiązuje ten problem) co o spadek zysku z anty.
      - oczywiście ukryte autozapytania itp z miejsca każdy widział, że są złe - wszyscy poza GF :D

A taki był piękny, niemiecki. Taki dopracowany (chyba z rok go robili). A potem pół roku poprawiania i jedyne rozwiązanie to wyłączenie tego gówna.
    • cokolwiek napisał(a):

Muniek napisał(a):

wbitka bez strat mocniejsza flota i 14 bunkrow od nowa
      1. Bunkry ciągle są, tylko trochę mniejsze.2. Koszt paliwa na taki lot.
      3. Serio bez strat? Serio?
      4. A potem władca tego konta, czyli główny flociarz, tak zupełnie przypadkiem poleci na ciebie ...

Na jakim świecie ty żyjesz, myśląc, że ktoś będzie specjalnie pilnował i szukał zwady, do tego wychodząc na tym na minus. Szczególnie, że sam może w tym czasie wysłać expy i zarobić. Widocznie przegapiłeś jak się gra zmieniła od wprowadzenia 7.0

1 - masz straty, odbudowujesz na nowo, zapychasz stocznie obrona
      2 - znikomy
      3 - serio
      4 - nie wiem o co chodzi

Zyje w swiecie quantum. zapraszam z tą strategia bunkróww.
      blebeble "wychodząc na tym na minus" - wyjdzie na plus
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • Muniek napisał(a):

Chłopie u mnie latają ludzie na 500 dt + 1000 pełzaczy a Ty myslisz ze 30 tys LM postoi ?
      Bunkry to aluzja
      Jak będziesz sprawdzać co leci to postoi.

I nie wiem czy znasz znaczenie słowa "aluzja" .... jak widać wyżej nie znasz albo nie znasz.
      sjp.pwn.pl/sjp/aluzja;2549668.html

PS> Skoro ludzie wystawiają lmy także na Q - to albo pilnują, albo twoje wyobrażenie o uni jest mylne. Ludzie produkują lmy w "stoczniówkach" na masową skalę. To jest fakt. Jak to robią - poskanuj, spróbuj lotu - to się dowiesz.
    • Ojczyznoslaw napisał(a):

Ja to tylko tu zostawię:

A tak serio to @Muniek ma na myśli, że gracze z poza topki nie mogą sobie LMów budować bo topka im to zaora czy to GSami czy czymkolwiek innym :)
      Przestawiłeś się na lmy? Nie za mało tam mt/dt? Patrząc po stosunku metal/kr - to praktycznie same lmy. Popraw sie :P

Ja wiem co muniek chciał napisać - tyle, że jednak gracze spoza topki na każdym uni jednak te lmy robią (i nie robią dla siebie - tylko na handel). Magia :P I myślę, że 50% sukcesu jest w tym, że niewiele osób w ogóle skanuje planety.
    • Jest tak że część osob nie poleci bo zysk minimalny.
      Jest część co wlatuje na czysto w bunkry.
      Jest nawet na Q kilka graczy którzy wlecą bo mają 3 mln zysku.....mimo że z idlaka tyle jest.

Ja tam jestem mikro graczem...wiec mnie nie do konca ten problem dotyczy.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • cokolwiek napisał(a):

gracze spoza topki na każdym uni jednak te lmy robią (i nie robią dla siebie - tylko na handel)
      Mówisz w 90% przypadków o multikontach / botach, lub typowych pushówkach aka "stoczniówkach" które ktoś im prowadzi w zamian za to samo na innym uni a robią je tylko dlatego, bo skoro je sprzedają topce to ich topka nie atakuje (captain obvious :E). A tu chyba nie mówimy o tym, żeby zostać czyjąś stocznią tylko jak samemu grać i się rozwijać :P

cokolwiek napisał(a):

Przestawiłeś się na lmy? Nie za mało tam mt/dt? Patrząc po stosunku metal/kr - to praktycznie same lmy. Popraw sie

To nie moje akurat, ukradłem z discorda :P
    • @Ojczyznoslaw
      Oczywiście, że o takich przypadkach - bo nawiązuje do postu @ZDOBYWCA1 z poprzedniej strony.
      Swoich stoczni to każdy raczej upilnuje i bez bunkra, więc mogą 24h pracować. Jak raz na miesiąc ktoś wleci - to nie jest duży problem.
      A w "stoczniówkach" właśnie jakiś rozsądny bunkier także pomaga. Wbrew temu, co pisze Muniek - co widać po rynku na starych uni :) Handel lmami idzie jak złoto :)
    • wampek napisał(a):

Ojczyznoslaw napisał(a):

A szkoda, bo przez to mniej anty na detroidy idzie dla GFu
      W sumie racja... GF jak zwykle nie myśli kompleksowo. Co z tego, że zablokowali możliwość skupowania dopałek, jak nadal można kupować gotowe statki. Owszem, nieco to komplikuje sprawę, ale dla chcącego nic trudnego.
      Jeszcze można.

Zdziwi was, jak po fuzji na wszystkich uni zostanie odebrany Handlarz oraz rynek? Bo brak handlarza - moim zdaniem tak będzie. Z rynkiem pewności nie mam - ale widząc co robią - pewnie tak się skończy.
    • cokolwiek napisał(a):

wampek napisał(a):

Ojczyznoslaw napisał(a):

A szkoda, bo przez to mniej anty na detroidy idzie dla GFu
      W sumie racja... GF jak zwykle nie myśli kompleksowo. Co z tego, że zablokowali możliwość skupowania dopałek, jak nadal można kupować gotowe statki. Owszem, nieco to komplikuje sprawę, ale dla chcącego nic trudnego.
      Jeszcze można.
      Zdziwi was, jak po fuzji na wszystkich uni zostanie odebrany Handlarz oraz rynek? Bo brak handlarza - moim zdaniem tak będzie. Z rynkiem pewności nie mam - ale widząc co robią - pewnie tak się skończy.

To dopiero byłby koniec gry, bo bez handlarza nie ma deu, bez deu nie ma expów, bez expów nie ma surki, i zamknięte koło :E
    • roermond napisał(a):

Nie zdziwię się jak po zdjęciu dopalaczy z rynku, pójdą za ciosem i zablokują handel statkami.
      Myślisz że wreszcie to zauważą ?

Po co liczyć na złotówki za anty za skrócenie budowy np. 100 tys. lmów jak można wprowadzić rynek i kupić te same LMy od swojego multikonta z VPNem z Bangladeszu, gdzie w bunkrze będą się spokojnie robić kilka dni ?

Sami sobie strzelili w stopę.
      Dobrze ktoś wyżej pisał - miała być wielka rewolucja, nowe klasy a teraz łatanie swoich błędów. A może tak może siak, tamto skasujemy, tego nie będzie.

Jakby zarządzał tym jakiś debil który nie potrafi przewidywać co będzie.