.:czubulus:. napisał(a):
Bardzo dobra rada. Pomagasz jak możesz.
Rozumem że to z własnego doświadczenia te wnioski.
Mi pomogło,dla Ciebie też jeszcze jest szansa
Nie łam się ,trzymam kciuki
Powodzenia życzę ja:)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
.:czubulus:. napisał(a):
Bardzo dobra rada. Pomagasz jak możesz.
Rozumem że to z własnego doświadczenia te wnioski.
Void napisał(a):
A odnośnie odkrywcy to też się coś nie zgadza. Od czego dokładnie zależą wielkości planet? Dlaczego odkrywcą można bez problemu dostać planetę o wielkości 300 pól w standardzie, a zbieraczem 250 to już jest cud po kilkunastu próbach? Wielkości planet zależą też od serwera czy co?
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Muniek ().
Muniek napisał(a):
Wystarczy srednio 15 recków i mamy 300+
Muniek napisał(a):
Wystarczy srednio 15 recków i mamy 300+
dexPL napisał(a):
Generalna rada - skasuj obecne konto, załóż drugie, wybierz odkrywcę (ew. jak kupiłeś anty - dokup i zmien klasę na Odkrywcę). Po tygodniu już i tak więcej zyskasz niż grając inną klasą bez odkrywcy od początku uni. Tylko uważaj na bana za dwa konta - więc albo ticket z opisem, albo ryzyko (ale na poprzednie jak wrzucisz urlop i kasację - to raczej się nikt nie czepi multikonta).CyrusSwirus napisał(a):
Takie pytanie mam bo po kilku dobrych latach przerwy zacząłem na Octans i jak dużo osób które miało przerwę i nie wiedziało o co chodzi z klasami nie wybrałem Odkrywcy Poczytałem sobie informację na ten temat na tym forum i zagranicznym dlaczego Odkrywca jest taki niezbalansowany i natknąłem się na wzór:
Odkrywca: (1 + 0,5 za bycie Odkrywcą) * prędkość uni * 2 (jeżeli jest dołączony pionier) = na Octans wychodzi 21
Inna klasa: 1 * 2 (jeżeli jest dołączony pionier) = na Octans wychodzi 2
Przeglądałem różne wątki i nie natknąłem się na info dlaczego inne klasy w swoim wzorze nie uzyskują boostu za speeduni? Zupełnie inaczej wyglądałaby gra jakby inni na takim Octans z wykorzystaniem mnożnika x7 mieli łącznie x14 zysk (jeżeli użyliby pioniera), a odkrywca x21. Byłoby to o wiele bardziej zbalansowane. To jest jakiś bug czy faktycznie nie warto na speed uni grać czymkolwiek innym niż Odkrywca?
Co do wzorów - czy tak było planowane czy nie - to nawet niemiaszki nie wiedzą. Ale obecnie odkrywca = 99% kont ... tak to powinno wyglądać. Nie ma znaczenia speed floty, nie ma znaczenia (no, prawie nie ma) styl grania - na nowych uni odkrywca i tak da ci więcej zysku niż pozostałe klasy.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dexPL ().
jak dla mnie było to bardzo nie miłe z Twojej strony o wielki SGO @Art@art napisał(a):
trasznie marudzisz i generalizujesz. Równie dobrze mógłbym napisać, że przez dziesięć lat ZDOBYWCA1 nie napisał żadnego sensownego posta. Zresztą takie wywody są bez znaczenia.
Wasze spostrzeżenia i niezadowolenie spowodowane różnicami w klasach zostały złożone na ręce osób odpowiedzialnych. Osobiście wciąż czekam na podsumowanie wybranych klas, aby użyć tego jako argumentu wspierającego Waszą opinię. Skoro Odkrywca jest tak dobry, to przynajmniej znacząca większość powinna nim już grać, prawda?
Na tę chwilę nie widziałem, aby zapowiadało się na jakiekolwiek zmiany. Gdyby było inaczej, to przecież wspomniałbym o tym w innym wątku. Nie trzeba zakładać kolejnego.
Ten wątek zamknę i zachęcam do skierowania swojej uwagi na: Klasa Odkrywcy - dyskusja oraz Wersja 7.x - dyskusja
[list][*]
[/list]
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez wampek ().
Zlomek_Mistrz napisał(a):
przy odkrywcy tyle dt z pionierem aby ładowność wynosila 105kk bo tyle maks możesz znaleźć metalu na ekspie
Qnick napisał(a):
Ktoś tu kiedyś pisał o pomnożeniu surowców na planecie @wampek to Ty?
Udało Ci się wyjaśnić jak do tego doszło?
ShaDowBurn napisał(a):
Mógłby mi ktoś udzielić informacji czy jest sens przechodzić z klasy zbieracza na odkrywce przy stanie pkt - 5mln i 9 planetach ?
Ruda napisał(a):
Zrabowano: 3.390 Antymateria.
Dzisiaj tyle anty wpadło
Ruda napisał(a):
ktoś miał więcej?
TakiOwaki napisał(a):
Rozumiem kolega odkrywca? Wspomniałem o klasie, bo temat jako tako dotyczy klasy odkrywcy właśnie - a moja odpowiedź dotyczy offtopu zapoczątkowanego przez panią siupej modejatoj
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wampek ().
TakiOwaki napisał(a):
Wiem, i co z tego? Bez eventu też mi kilka razy wskoczyło w okolicach 5 tysięcy
7 gości