To byś musiał chyba zamienić "Drodzy gracze" na "Drodzy odkrywcy"
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
un_rest napisał(a):
3x czarna w 3dni to sie nazywa zysk tylko ja czy ktos jeszcze ?
CyrusSwirus napisał(a):
Takie pytanie mam bo po kilku dobrych latach przerwy zacząłem na Octans i jak dużo osób które miało przerwę i nie wiedziało o co chodzi z klasami nie wybrałem Odkrywcy Poczytałem sobie informację na ten temat na tym forum i zagranicznym dlaczego Odkrywca jest taki niezbalansowany i natknąłem się na wzór:
Odkrywca: (1 + 0,5 za bycie Odkrywcą) * prędkość uni * 2 (jeżeli jest dołączony pionier) = na Octans wychodzi 21
Inna klasa: 1 * 2 (jeżeli jest dołączony pionier) = na Octans wychodzi 2
Przeglądałem różne wątki i nie natknąłem się na info dlaczego inne klasy w swoim wzorze nie uzyskują boostu za speeduni? Zupełnie inaczej wyglądałaby gra jakby inni na takim Octans z wykorzystaniem mnożnika x7 mieli łącznie x14 zysk (jeżeli użyliby pioniera), a odkrywca x21. Byłoby to o wiele bardziej zbalansowane. To jest jakiś bug czy faktycznie nie warto na speed uni grać czymkolwiek innym niż Odkrywca?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez H4wk ().
H4wk napisał(a):
Dlaczego niby odkrywca jest najlepszy, da najwięcej zysku i jak dzięki niemu szybciej się rozwinę niż jako zbieracz?
Hintes napisał(a):
Grałem jakoś zbieracz odkąd weszły klasy, nie dawno zmieniłem na odkrywcę. Robię 2x większe zyski z samych surowców co daje ekspa, do tego dochodzą jakieś statki całkiem sporo jak za darmo, przepalam na rynku za surowiec i mam 3x tyle co na zbieraczu, ale za to siedzę całe dnie i puszczam ekspedycje. Dla kogoś kto ma czas to odkrywca, dla kogoś kto jest leniwy i gra od fsa do fsa pasuje bardziej zbieracz. Chociaż wysłanie kilku eksp dziennie nie jest jakieś straszne, a prawdopodobnie będziesz miał większe zyski przy wysłaniu 10 eksp niż jakbyś liczył tylko bonus za zbieracza.
H4wk napisał(a):
Dlaczego niby odkrywca jest najlepszy, da najwięcej zysku i jak dzięki niemu szybciej się rozwinę niż jako zbieracz? Wróciłem po 4 latach przerwy i nadal nie wiem co zrobić.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez H4wk ().
H4wk napisał(a):
Jak to liczysz mi powiedz ... Jak według punktów top1 liczyć ile mogę przywieźć. To coś nowego dla mnie.
.:czubulus:. napisał(a):
Poradź coś aby zwiększyć szanse na spotkanie z obcymi lub piratami lub jak ominąć czarne dziury.
Dziękuję
Mirmir napisał(a):
To może ja pomogię:)Mniej pij ,co da ci mniej czarnych dziur..:czubulus:. napisał(a):
Poradź coś aby zwiększyć szanse na spotkanie z obcymi lub piratami lub jak ominąć czarne dziury.
Dziękuję
Więcej przebywaj z rodziną i przyjaciółmi to przestaną być obcy i wtedy będziesz miał szansę na spotkanie prawdziwych obcych i piratów.
Pozdrawiam ja:)
1 gość