Ruda napisał(a):
@Elkanen nie jestem osobą, która może stwierdzać czy coś jest bugiem czy nie. Jeżeli uważasz, że wykorzystują jakikolwiek bug to zgłoś to
Klasa Odkrywcy - dyskusja
-
-
Elkanen napisał(a):
Ruda napisał(a):
@Elkanen nie jestem osobą, która może stwierdzać czy coś jest bugiem czy nie. Jeżeli uważasz, że wykorzystują jakikolwiek bug to zgłoś to
-
@---Webber--- spójrz na screena, który podałem i wyjaśnij skąd u Malacka taki dzienny farming i brak ST na forum?
-
ze starć z piratami to żaden bug
-
Winter napisał(a):
-
-
---Webber--- napisał(a):
zawsze może trafić na czarną dziurę i stracić ten przyrost
-
Elkanen napisał(a):
---Webber--- napisał(a):
Też możesz to robić -
Elkanen napisał(a):
Winter napisał(a):
-
Winter napisał(a):
Elkanen napisał(a):
---Webber--- napisał(a):
-
-
Nie krzyczę tylko dyskutując próbuje coś wyjaśnić bo nie do końca wszystko rozumiem z tego co się dzieję. Dział przeznaczony chyba do dyskusji, prawda?
-
Bandal napisał(a):
Grając zbieracz + expy nie powinno być znacznej różnicy miesięcznej pomiędzy odkrywcą a samymi expami.
-
Bandal napisał(a):
Grając zbieracz + expy nie powinno być znacznej różnicy miesięcznej pomiędzy odkrywcą a samymi expami.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Elkanen napisał(a):
Ruda napisał(a):
Moderatorzy nie zajmują się odpowiadaniem na tickety w sprawie gry. To ostatni raz kiedy reaguję na takie zaczepki skierowane w moją osobę. -
Baju napisał(a):
teraz wróciła 37 flota ekspa z jednego układu i dalej widnieje komunikat: Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.
-
56 exp - i tylko raz piraci jak ich potrzeba to się chowają ... wstyd panowie, stańcie do walki. Gdzie wasz honor piracki?Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Co do EXP vs piraci.
Słana flota - 240k krk / 40k panca / 67k ow / 1.8mln lm -- osobno.
Zyski poniżej. Latanie po surowce mija się z celem - wyjątek to nowe uni. Co do dzisiejszego dnia 1.7mld+. Ryzyko wessania floty za zysk. Każdy robi jak chce, osobiście mogę stracić 3x flotę np. 1.8mln lm, a i tak będę na sporym plusie.
Gra stała się mega casualowa, nie dziwne, że opinia niektórych osób jest jaka jest.
-
-
Das140 napisał(a):
@Miikuu,
i po co to pokazywałeś? Teraz nie zdążę wybudować jako takiej floty, żeby mieć jakiekolwiek szansę z topką
Osobiście już skończyłem pisać swój własny symulator walki i biorę się za pisanie programu do szukania optymalnego składu flot wysyłanych na ekspy
Tyle, że dziś 56 exp - raz trafiłem piratów (i to akurat obcych - mały event). No super ... powinno być 5-6 sztuk.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
@dexPL,
nie do końca. Nie wiesz, czy istnieje lepszy skład.
Jak dla mnie, to większe zyski będę, jak będziesz wysyłał lm-y z DT-kami pół na pół.
Oczywiście flociarze mają o wiele więcej lm-ów niż DT-ków, ale ja buduję flotę tylko pod ekspy, bo na skanowanie i szukanie celów jestem zbyt leniwy
dexPL napisał(a):
Optymalny skład uwzględnia jedynie koszt deuteru na loty
-
Das140 napisał(a):
@dexPL,
Jak dla mnie, to większe zyski będę, jak będziesz wysyłał lm-y z DT-kami pół na pół.
Oczywiście flociarze mają o wiele więcej lm-ów niż DT-ków, ale ja buduję flotę tylko pod ekspy, bo na skanowanie i szukanie celów jestem zbyt leniwy
dexPL napisał(a):
Optymalizacja byłaby możliwa, gdyby nie duży rozrzut przeciwnika - od 30 do 80% twojej floty (plus techy). Ciężko więc sterować czymś innym niż koszt lotu (dobór floty) - a przede wszystkim - posiadanej floty. Co z tego, że najbardziej opłaca się 2kk lm - jak masz połowę tego - a tu przecież potrzeba 7 slotów zapełnić.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Juva napisał(a):
Baju napisał(a):
teraz wróciła 37 flota ekspa z jednego układu i dalej widnieje komunikat: Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.
ktos moze tez wysylac expy na twoje kordy
co do optymalnego skladu floty uwazam ze najkorzystniejszy bylby sklad ze statkow zbudowanych tylko z metalu i krysztalu (LM, CM, OW) poniewaz dexu z PZ nie jestes w stanie zebrac wiec po co dodawac sobie strat. dodatkowo jesli mialbym juz wybierac to wysylalbym same CM bo tylko pance maja na nie szybkie dziala ale nie ma szans znalesc pancy wysylajac same CM wiec nie ma duzych stratNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
dexPL napisał(a):
Das140 napisał(a):
@dexPL,
dexPL napisał(a):
Optymalizacja byłaby możliwa, gdyby nie duży rozrzut przeciwnika - od 30 do 80% twojej floty (plus techy). Ciężko więc sterować czymś innym niż koszt lotu (dobór floty) - a przede wszystkim - posiadanej floty. Co z tego, że najbardziej opłaca się 2kk lm - jak masz połowę tego - a tu przecież potrzeba 7 slotów zapełnić.
Nadal twierdzę, że mogę optymalizacować moje straty. Jeżeli będę wysyłał statki, które nie mają możliwości zniszczenia DT-eka na strzała, to dodając go zwiększam "póle życia" mojej flocie. Oczywiście przeciwnik też je dostaje, a więc równocześnie osłabiam swój atak, ale jeżeli nie przesądzę z ilością DT-ków, to od małego do średniego eventu powinno być zwycięstwo po mojej stronie, a przy dużych remisy z nie tak dużymi stratami. To właśnie chcę zoptymalizować
Ilość slotów do zapełnienia się nie liczy, liczą się proporcje statków w składzie. Jak mówiłem, idę pod ekspy, więc jak się okaże, że muszę dobudować 1kk DT-ków, zrobię to.
Piraci/obcy mogą mieć od 22% do 99% składu naszej floty. -
Popatrz na posta @Miikuu - czy naprawdę robi ci różnicę, czy tracisz 6 czy 10kk? (przy koszcie lotu 5-10kk deu)?
Jak pisałem - jedyne na czym można zyskać to koszt lotu - a tutaj stosunek lm / suma punktów strukturalnych wychodzi najlepiej. Jeszcze tylko można się zastanawiać czy nie chcesz mieć więcej kr w tym złomie - wtedy pance również dadzą radę (mimo sieczki z twoich dt - wysyłasz pance + dodatek dt pod średni event na metalu - czyli max 60kk pojemności).Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Elkanen napisał(a):
Winter napisał(a):
Raz masz farta raz nie, podsumowując- zespawałem 2kk lm- poszły w czarną dziurę przy pierwszym locie.
Więc zespawałem jeszcze 800k żeby sobie po 100/200k wysyłać, zanim zdążyłem zarobić na nie znów czarna dziura i 200k w plecy -
Też bez sensu z tym złomem na ekspedycjach
Kwestia czasu jak tylko to zmienią i słusznie
Powinno być jakieś ograniczenie co do wielkości floty wysyłanej na ekspedycje,albo zwiększone ryzyko straty floty im większa wysłana tym prawdopodobieństwo zniknięcia floty większe.
Wiem zaraz podniesie się krzyk ,ale tak nie może być.
Drakean napisał(a):
RNG RNG.
Raz masz farta raz nie, podsumowując- zespawałem 2kk lm- poszły w czarną dziurę przy pierwszym locie.
Więc zespawałem jeszcze 800k żeby sobie po 100/200k wysyłać, zanim zdążyłem zarobić na nie znów czarna dziura i 200k w plecy
-
Mirmir napisał(a):
Drakean napisał(a):
RNG RNG.
Więc zespawałem jeszcze 800k żeby sobie po 100/200k wysyłać, zanim zdążyłem zarobić na nie znów czarna dziura i 200k w plecy
-
Tak może być i tak będzie
W sojuszu już poszły cztery floty ekspedycyjne w otchłań czarnej dziury, więc nie ma zabawy bez ryzyka.
Skoro już niestety tutaj ujawniliście wielkości RW z expów, to dodam jeszcze od siebie. ZAWSZE najlepszy bilans będą robiły LMy. Większy od OW mimo mylących podobieństw
Wysyłanie na expa czegokolwiek, co w swoim składzie ma deuter jest skrajną głupotą, ponieważ expy mają ograniczenie do 20% PZ, a co za tym idzie, takie loty nie opłacają się. Na średnich piratach i obcych będzie duży minus dla flot deuterowych, w czasie gdy OW ma zysk na małych i średnich piratach, strata na dużych piratach, zysk na małych obcych, plus minus na zero na średnich obcych i nie wraca z dużych obcych. LM z kolei ma zysk z małych i średnich piratów, strata/na zero na dużych piratach, zysk na małych i średnich obcych, minus na dużych. Do LM najlepiej właśnie dodać MT/DT (a nawet oba), żeby podbić ilość kryształu. -
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0