@deathofrats można zapytać czym śmigasz na expy?
Klasa Odkrywcy - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Ja w ciągu 3 dni uzbieralem okolo 400kk surowcow, do tego sporo detroidow, dopalaczy, i sporo floty i jakies 8k anty. Przy moim eko na Galatei uwazam ,ze obecnie odkrywca jest lepszy niz zbieracz, dodatkowo kupilem pelzacze wiec trace tylko te 25% za zbieracza jesli chodzi o wydobycie. Zapewne tak jak mowisz jak osiagne jakis tam poziom eko to zbieracz bedzie lepszy.
-
wampek napisał(a):
Mam pytanie do odkrywców... idzie spokojnie wyciągnąć średnio te 80kk dziennie? Taki sobie wyznaczyłem próg opłacalności poniżej którego lepiej będzie sięgnąć po zbieracza...
Pokaż spoiler
17.12.2019 20:51:10
Od: dowódca floty
Na małym księżycu z własną atmosferą Twoja ekspedycja znalazła ogromne złoża surowców. Załoga na powierzchni stara się zebrać i załadować naturalny skarb.
Zrabowano: 42.000.000 Metal.
Pokaż spoiler
17.12.2019 19:45:26
Znaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 22.050.000 Metal.
Pokaż spoiler
17.12.2019 17:57:21
Znaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 19.950.000 Metal.
Pokaż spoiler 17.12.2019 17:57:13
Od: dowódca flotyZnaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 21.000.000 Metal. -
A teraz na Uni Leda optymalna ilośc DT ile wynosi? Z odkrywcą oczywiście.
-
Wynik ekspedycji 17.12.2019 01:14:42
Ekspedycja donosi o znalezieniu ogromnego wraku obcego statku kosmicznego. Nie udało się poznać ich technologii ale zdołano podzielić statek na podstawowe elementy i odzyskać z nich surowce.
Zrabowano: 53.550.000 Metal.
Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana. -
na Taurusie:
podsumowanie ze 105 ekspedycji:
122,6 kk mety
101,5 kk krychy
22,7 kk ropy
4,7 k antymaterii
9 kk złomu z obcych/piratów
17 x nic
3 x opóźnienie
0 x przyspieszenie
4 przedmioty
2 handlarzy
1623 lamki
1546 ciężkich myśliwców
541 krk
149 owiec
81 pionierów
2829 mt
8 dt
9k sond szpiegowskichnie -
A komuś udało się już ustalić, czy pozostałe klasy również mają szanse na złapanie przedmiotu?
'Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Tak, mam zbieracza i czasem wpadnie jakiś przedmiot.
-
Około 200exp zrobione.
6k OW
1,1k DT
150 Path
1 sonda
wpada max 25k surowca, flota duoy nie urywa, jakieś brązowe przedmioty i RW na 20-35kk złomu.
Nie jest źle, ale w porównaniu z tym co wpada innym to ja mam śmieci z exp.
edit: za każdym razem trafiam na MAŁĄ ekspedycje. Ani razu średnia lub duza.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Raynevan ().
-
Byłem ciekaw jak będzie się prezentowała krzywa różnicy w przyrostach po update tych 75% z idlaków. Może i jest jeszcze za wcześnie, żeby ta różnica była jaskrawo transparentna, ale jednak widać.
Edit:Obraz może być mylący, w sensie takim, że kąt nachylenia sugeruje więcej niż +25%, z tego powodu, że zacząłem latać 3 razy dziennie, zamiast 2. Ale tak czy inaczej najbardziej zastanawia mnie fakt, że dziwnym trafem na moim uni chyba spadło zainteresowanie idlakami i na 20 slotów trafiają mi się opcje od 1,1~1,2kk wzwyż, gdzie poprzednio cieszyłem się, gdy na te 20 trafiły mi się takie ze 4-5. A teraz top opcji ma średnio po 2,4 do 3.
Dziś trafiło mi się tak cóś:
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Bearded ().
-
Pierścienie minerałów wokół nieznanej planety zawierają niezliczone ilości surowców. Statki wracają z pełnymi ładowniami.
Zrabowano: 91.449.300 Metal.
za mało DT wysłałem -
Pytanie a czy odkrywca jest w stanie znalezc przedmioty jak pola planet, ksiezycowe, zbieracz, general itp ?
i jak z antymateria jakie ilosci zbieracie? bo u zbieracza z pionierem 500-1000 znajduje pzdr -
un_rest napisał(a):
Pytanie a czy odkrywca jest w stanie znalezc przedmioty jak pola planet, ksiezycowe, zbieracz, general itp ?
i jak z antymateria jakie ilosci zbieracie? bo u zbieracza z pionierem 500-1000 znajduje pzdr
Anty jest tyle samo co dla innych klas - czyli ~600-800 jako podstawa (z pionierem - on zwiększa anty x2). Klasa odkrywcy nic tu nie zmienia - jedynie to, że na starszych uni opłaca się wysyłać ekspedycje (dla innych klas - więcej zarobisz farmiąc idlaki).Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Dodam jeszcze, że odkrywca może wysłać dwie ekspedycje więcej, więc w ogólnym rozrachunku dziennym anty możesz zarobić więcej niż pozostałe klasy.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Czy zauwazyliscie, że za kazdym razem jest info że ekspedycja porusza się przez niezbadany sektor, wcześniej było to chyba 10 exp w układzie, a potem spadała szansa na dobry event, ale teraz albo to znieśli, albo jest jakiś bug i nie wiadomo, czy jest sens patrzeć na te wiadomości?
-
Pojawia się znacznie później, po około 30 ekspach w danym układzie. Jest sens
-
26.878 antymaterii 36x znaleziona 8,04% na raport znaleziono srednio 747
wynik 450 ekspedycji
un_rest napisał(a):
i jak z antymateria jakie ilosci zbieracie? bo u zbieracza z pionierem 500-1000 znajduje pzdr
Booster 14
3,13%
poki co same dopalacze do surki stoczni badan i budynkow roznych gatunkow. jak sie cos dowiem to wrzuceNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
Napiszcie w jakim składem latacie że macie takie wyniki. Jak wygląda sprawa z piratami, czy opłaca się słać duże floty na zyski?
-
Ja latam na dwa rodzaje (jakoś za mało tych pionierów plus fsy ostatnio długie):
- 1 pionier + 1 bomb + 1 sonda + 2000-2500 dt (ile tam akurat pod ręką było - zależnie od planety)
- 4-5k pionierów - lot w układzie, pojemność podobna do dt - ale licze na piratów.
Piraci w przypadku 4-5k pionierów dają 6-10kk zysku (w tym wiecej kr) - wiec mniej więcej podobnie co drop surowców. Można wysyłać więcej - zysk będzie większy - jednak koszt paliwa także. Moim zdaniem trochę bez sensu (choć zysk i tak jest).Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
ilosc wyslanych statkow i pojemnosc jest zalezna od twojego poziomu tech. nadprzestrzennej. im wyzszy poziom tym mniej statkow trzeba, z kolei wielkosc lupow jest zalezna od tego ile pkt ma najlepszy gracz na uni orasz predkosci eko uni. dla odkrywcy na uni virgo (eko x7) max pojemnosc to 52,5kk bez pioniera, i 105kk z pionierem, wiec mozesz wyslac praktycznie byle jakie statki byle by ich pojemnosc byla 105kk. 2400DT, 1x ss i 1x niszczara, mozesz tez zamienic DT na same pioniery (6k sztuk). teraz ekspedycje sa liczone wedlug pojemnosci jaka wysylasz a nie pkt statkow tak jak kiedysNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
wy tez zauwazyliscie kolejny prawdopodobny nerf odkrywcy? od jakiegos czasu zwiekszyla sie ilosc pustych expedycji- albo mi sie wydajeNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
Uni Himalia - latam tak - 1 Rozpruwacz + 1 Pancernik + 1 sonda + 100 pionier + 2100 DT
Kupilem w sumie 40 Rozpruwaczy na rynku i razem ze znalezionymi na ekspach mam ich juz ponad 200.
Duzo statkow mozna znalezc ogolnie. Maksymalna ilosc surowcow jakie znalazlem to 16kk mety lub krisu.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez LordOfLights ().
-
LordOfLights napisał(a):
Uni Himalia - latam tak - 1 Rozpruwacz + 1 Pancernik + 1 sonda + 100 pionier + 2100 DT
Kupilem w sumie 40 Rozpruwaczy na rynku i razem ze znalezionymi na ekspach mam ich juz ponad 200.
Duzo statkow mozna znalezc ogolnie. Maksymalna ilosc surowcow jakie znalazlem to 16kk mety lub krisu.
Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
dexPL napisał(a):
Po co pancernik? Wtedy w przypadku spotkania piratów masz pancerniki za przeciwnika - a to oznacza rzeź DT. Lepszy bombowiec albo sam rozpruwacz.
-
jak wysylasz rozpruwacza lub niszczarke pancernik ci nie potrzebny.No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
Wiem, jest tak jak piszecie. Wyslalem tak na probe, zeby zobaczyc czy to cos zmienia jesli chodzi o trafienie czegos lepszego niz pustki.
-
algorytmu nie przeskoczysz;d a rodzaj statkow jakie wysylasz ma wplyw tylko na to jakie statki mozesz znalescNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
KissOfTheDragoon napisał(a):
zwiekszyla sie ilosc pustych expedycji- albo mi sie wydaje
-
u mnie dziś bardzo słabo
Zrabowano: 1.750.000 Deuter.
Zrabowano: 3.150.000 Kryształ.
Zrabowano: 18.900.000 Metal.
Zrabowano: 4.900.000 Deuter.
Zrabowano: 5.250.000 Kryształ.
Zrabowano: 5.250.000 Metal.
Zrabowano: 36.750.000 Metal.
Zrabowano: 3.150.000 Kryształ.
ale w weekend nie pracują podobno GF
więc nie fart po prostu -
od czwartku lub piatku oslabloNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości