wampek napisał(a):
W skrócie...na uniwersach z 30%DF odratujesz więcej floty z doku niż na serwerze z 70%DF
Klasa Odkrywcy - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
I am back napisał(a):
Z kazdego slota masz takie zyski czy chybil trafil?
-
ackra napisał(a):
To jest maksymalna ilość i trafia się rzadko
Tech. nadprzestrzenna tez duzo daje. Dla 2400DT przy 17 lvl tej technologii mam pojemnosc rowne 126kk. Wysylasz mniej, mniej stoi w bunkrze, mniejsze ryzyko ataku. -
wampek napisał(a):
Jest, tylko teraz inaczej się go interpretuje...
-
I am back napisał(a):
No wlasnie, loteria. Na idlakach by zarobic tez trzeba przysiasc i klikac. No i oczywiscie idzie conajmniej 20 slotow jesli ekspy odpuscic. I przy farmingu 70% z idlaka moglbys zarobic wiecej niz na leniwym wysylaniu ekspedycji rownowazac tym samym bonus zbieracza do wydobycia tak na oko liczac.
-
ackra napisał(a):
wampek napisał(a):
Jest, tylko teraz inaczej się go interpretuje...
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
ackra napisał(a):
Na idlaki tracisz znacznie więcej czasu niż na wysyłanie eksp.
-
I am back napisał(a):
Na pewno 40%?
Ja bym powiedzial, ze kolo 10% max
@I am back 37 % wystarczy, dlaczego niby ma oddać 15% jak napisane, że ponad 30?
Widziałem nie nie raz jak ludzie odzyskiwali ok 30 % floty, więc nie rozumiem skąd te wasze procenty ? -
I am back napisał(a):
Poswiecasz czas by wyciagnac lepszy zysk. Jak general, ktory poluje na inne floty...
Apofis napisał(a):
Dok kosmiczny 37 % statków w polu wrakowym. To skąd te 10 %?
-
Apofis napisał(a):
I am back napisał(a):
Na pewno 40%?
Ja bym powiedzial, ze kolo 10% max
@I am back 37 % wystarczy, dlaczego niby ma oddać 15% jak napisane, że ponad 30?
Widziałem nie nie raz jak ludzie odzyskiwali ok 30 % floty, więc nie rozumiem skąd te wasze procenty ?
"The circus is gone, all that's left is the clowns..."
Robbie Williams "Ego a go go " -
ackra napisał(a):
17,1 % przy 18 poziomie doku, jest w opisie.
-
ackra napisał(a):
Jak ktoś nie chce poświęcać więcej czasu, nie ma dopałekna wszystkich planetach na 15 pozycji i nie skupuje dexu żeby wymieniać u handlarza po maksymalnym przeliczniku to gra odkrywcą a nie zbieraczem czy generałem.
Apofis napisał(a):
Nie, poziom 7 - 37,1 % tak jest w opisie.
imgur.com/QOfchf5 -
I am back napisał(a):
Taki masz opis na uni z 70% zlomu na pz. Ile masz debrisu na uni gdzie grasz?
-
I am back napisał(a):
Sam sobie przeczysz ale juz nie bede Ci punktowal z jakimi kwestiami nie masz racji.
-
Apofis napisał(a):
I am back napisał(a):
Taki masz opis na uni z 70% zlomu na pz. Ile masz debrisu na uni gdzie grasz?
-
ackra napisał(a):
Nie będziesz punktował bo nie masz czego punktować, inaczej byś sobie, nie podarował.
mmorpg-stat.eu/comparaison.php…1&select_diff_a=&jouall=0 -
I am back napisał(a):
Sam tego chciales. Przez dlugi czas jak grasz na odkrywcy nie mozesz mnie przerobic. A wylapalem juz dwa zlomy na lacznie miesiac przyrostu.
-
Anty wydaje tylko na handlarza. Duzo nie idzie wbrew pozorom bo mam rozbudowane magazyny. Jak wydam raz na miesiac 200k anty to jest max. Dopalki mam z licytacji, zapraszam sie zapoznac ile wygrywam na tych aukcjach.
Siedzimy po rowno w grze i mamy jednakowy potencjal konta. Tylko, ja latam kiedy mam wolny czas bo latanie po idlakach to nie to samo co puscic kilka fal ekspedycji. A z tel trudno sie farmi. -
Ten kto uważa że Zbieracz jest lepszy od odkrywcy. To po prostu wypisuje głupoty. Ja ślę 5 exp co 3 godziny w ciągu dnia i nawet jak ktoś ma kopalnie 43/38/34 lub więcej to se może tym zbieraczem tylek podetrzeć. A nie w kulko powtarzać bo on ma zbieracza to jest lepszy. Jeszcze jak był rynek to się i statki sprzedawało.
-
Kuciapski8 napisał(a):
Ten kto uważa że Zbieracz jest lepszy od odkrywcy. To po prostu wypisuje głupoty. Ja ślę 5 exp co 3 godziny w ciągu dnia i nawet jak ktoś ma kopalnie 43/38/34 lub więcej to se może tym zbieraczem tylek podetrzeć. A nie w kulko powtarzać bo on ma zbieracza to jest lepszy. Jeszcze jak był rynek to się i statki sprzedawało.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
wampek napisał(a):
Ja wysyłam po 7 exp na raz, a i tak bez pełzaczy osiągałbym gorsze wyniki niż na zbieraczu
-
ackra napisał(a):
mistrz_yoda napisał(a):
Muszę się z Wami zgodzić, faktycznie są dwie kwestie - owy "betonowy sufit" dla odkrywcy (wynikający choćby z limitu 417 DT na ostatnim poziomie dla TOP1), jak i również dobrego eko w przypadku zbieracza po długim czasie grania. Zatem muszę stwierdzić, że faktycznie odkrywca jest dobry na początek, a później przewagę ma zbieracz
-
Kuciapski8 napisał(a):
wampek napisał(a):
Ja wysyłam po 7 exp na raz, a i tak bez pełzaczy osiągałbym gorsze wyniki niż na zbieraczu
-
I am back napisał(a):
Dobre zaplecze ekonomiczne zawsze sie przydaje.
-
Zbędne komentarze nie wnoszące nic do tematu poleciały do kosza.
-
W całej dyskusji ODKRYWCA vs. ZBIERACZ nie istnieje jednoznaczna odpowiedź, ale zawsze będzie część graczy, która chce mieć prawo do świętej racji. To prawdopodobnie Ci sami ludzie, którzy po godzinach są selekcjonerami reprezentacji Polski, specjalistami od wypadków lotniczych, a także autorytetami w dziedzinie himalaizmu
Po ostatniej zmianie (zwinięcie się rynku) trochę się zmienia w opłacalności, bo jednak nie sprzeda się już statków za 100% lub więcej wartości. Tym, którzy biją jednak na alarm też kubełek wody na głowę - tak jak średnio z ekspa wychodziło 2,5 mln paliwa w przeliczeniu, to uwzględniając sprzedaż u handlarza po 35% wychodzi teraz około 2,2 mln paliwa w przeliczeniu na 1 lot ekspa (nie ma znaczenia czy udany czy nie).
Granicę opłacalności bycia odkrywcą każdy ma w swojej głowie. Nazwałbym to współczynnikiem zdrowia psychicznego
Opłacać się będzie ekspowanie nawet na solidnym eko, ale pytanie jakim kosztem - ten koszt rośnie z kazdą wybudowaną kopalnią (nie drastycznie, ale jednak rośnie). Przyjmuję, że zdrowy w miarę czlowiek (nie używający botów) jest w stanie wysłać uśredniając z 50-70 ekspów zależnie jaki ma ten dzień. I przy około 50 ekspach na dzień, zyski równoważy już zbieracz z eko 43/37/41 około (zakładając, że będąc zbieraczem też się polata nieco tych ekspów). -
Nonick napisał(a):
Opłacać się będzie ekspowanie nawet na solidnym eko, ale pytanie jakim kosztem - ten koszt rośnie z kazdą wybudowaną kopalnią (nie drastycznie, ale jednak rośnie). Przyjmuję, że zdrowy w miarę czlowiek (nie używający botów) jest w stanie wysłać uśredniając z 50-70 ekspów zależnie jaki ma ten dzień. I przy około 50 ekspach na dzień, zyski równoważy już zbieracz z eko 43/37/41 około (zakładając, że będąc zbieraczem też się polata nieco tych ekspów).
Ale zbieracz ma około 60% większe wydobycie z kopalń niż inne klasy.
Czy to jest tak dużo? zależy?
Odkrywca jest w stanie przebić te 60 % wydobycia jeśli wysyła sporo expów, więc dalej można zarobić więcej niż na zbieraczu.
Jeśli nie wysyła albo wysyła dość mało to powinien lepiej zmienić na odkrywcę żeby mieć więcej sury.
Nawet przy wysokich poziomach kopalń w przyszłości myślę, że te 60% da się przeskoczyć. -
W obecnym evencie z nagrodami na koniec możemy wybrać darmowego odkrywcę.
Obecnie gram zbieraczem i daje mi on taką przewagę nad odkrywcą:
od 104,16 kk do 172,46 kk metalu na dobę
od 30,12 kk do 49,82 kk kryształu na dobę
od 45,41 kk do 75,11 kk deuteru na dobę
Ile średnio dostanę surowców z ekspedycji na eko x7? Ciekawy jestem ile ekspedycji dziennie musiałbym wysłać, żeby przekroczyć zysk ze zbieracza. -
Mniej więcej właśnie tyle wyciągam przy dobrym dniu z ekspedycji na Taurusie. Bywają dni jeszcze lepsze, ale bywają i gorsze.nie
-
cichah2o napisał(a):
Ciekawy jestem ile ekspedycji dziennie musiałbym wysłać, żeby przekroczyć zysk ze zbieracza.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości