Lista sytuacji nadzwyczajnych - dodanie do regulaminu

  • Zagubiony wrote:



    W tej sprawie żenujące jest pisanie zgłoszeń o pożyczkę recków przez osobę nieuprawnioną (zasady tego nie przewidują) :thumbdown:

    Dokładnie. Zasady nie przewidują. Zasady mówią wyraźnie- że nie ma to znaczenia:



    Art wrote:

    Zgłoszenie pożyczki recyklerów w Systemie Support należy dokonać tylko w wypadku, gdy słabszy gracz użycza recyklerów graczowi silniejszemu i następuje transport słabszy -> silniejszy. W takim przypadku, jeżeli gracze nie dokonają zgłoszenia, Operator Gry może potraktować transport jako push i zablokować obydwa konta.
    Nie ma znaczenia czy zgłoszenie zostanie wysłane przez osobę wypożyczająca czy użyczająca recyklerów. Ważne aby zgłosić to w przeciągu 72h od momentu starcia.
    To jest na pewno to czego nie doczytałeś :)
    This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
    Now is the time for action.
  • @DUDEUSZ Ja wiem a Tobie się wydaje,że wiesz ;) O pożyczkę recków wystąpił gracz będący wyżej w statystykach od gracza dla którego chciał odesłać surowce :thumbsup:

    Twoje doczytanie cyt." Zgłoszenie pożyczki recyklerów w Systemie Support należy dokonać tylko w wypadku, gdy słabszy gracz użycza recyklerów graczowi silniejszemu i następuje transport słabszy -> silniejszy. W takim przypadku, jeżeli gracze nie dokonają zgłoszenia, Operator Gry może potraktować transport jako push i zablokować obydwa konta."

    Kluczowe jest czytanie ze zrozumienie "SŁABSZY" ;)
  • @ViZZioN az tak wielkimi kolegami to nie jestesmy, nie umiem opowiadac bajek i snuc teorii 8) a rwczej nie glosze ich na glos. Probujesz mojego bana(dalej czuje sie poszkodowany) zaslonic temat ? Zbaczasz z tematu

    Miales w dupie i nie pisales ticketa ? Choroba dwubiegunowa ?

    @Art
    Byles swiadomy decyzji lamania regulaminu to w sumie jakis plus bo widac ze jakas czesc swiadomosci walczy z tym rakiem jaki jest w TEAM'ie.

    Pytanie na przyszlosc. Jaka jest pewnosc ze przy nastepnej podobnej sytuacji, dodajmy ze "nadzwyczajnej" sytuacji decyzja bedzie taka sama ? Bo z przeszłości juz wiemy ze podobno nie mozecie naprawiac błędów graczy.
  • Kończąc temat podkreślam jeszcze raz @Art miał prawo: cyt." Community Management gry zastrzega sobie w każdej chwili możliwość odstępstwa od niniejszych zasad. Zasady gry mogą być zmienione lub zniesione np. podczas trwania eventu. O zmianach zostaną poinformowane grupy graczy, których te zmiany dotyczą."
    Ma prawo do podejmowania decyzji o odstępstwach, wielu oczekuje ich uzasadnienia (ja też) :(

    Ten zapis nie uprawnia @Art do łamania zasad gry przez niego, jego podwładnych i innych graczy :thumbdown:

    Dlatego oczekuję wyjasnień. :thumbsup:
  • Co za banda hien z was. @Art korzysta z prawa do podjęcia decyzji innej niż nakazują Zasady Gry w przypadku @pl1 oraz @Whisky i obydwoje lądują na banie BEZ ZŁAMANIA ZASAD GRY - cała społeczność klaska pośladkami z zachwytu. @Art korzysta z prawa do podjęcia decyzji innej niż nakazują Zasady Gry w przypadku, gdy ktoś nieumyślnie skasoał swoją flotę i suma sumarum nawet po nadzwyczajnej decyzji CoMy JEST DALEJ [ciach] NA MINUS, tłum żąda krwi i drze ryje "ALE JAK TO, TAK NIE MOŻNA, PRAWO TAK NIE DZIAŁA!!!11!!!!OOOOONEEEEEE!!". [ciach] Albo cieszymy się z tego, że pl1 i Whisky dostali bana i cieszymy się z tego, że flota tego kogoś z Wezn powróciła, albo linczujemy decyzję bana dla pl1 i Whisky oraz decyzję o pomocy dla tego kogoś z Wezn. [ciach]


    Super Moderator Ruda:
    nieodpowiednie słowa zostały wycięte
  • ViZZioN wrote:

    @nowynick skoro odsylka zlomu do jego poprzedniego wlasciciela jest dla was jakims problemem tylko dlatego ze ktos jest nizej w statach to nie mam pytan XD a czekaj no tak bo to gleboka przestrzen.. to niech wlasciciel poprzedniej floty zmieni nick na gleboka przestrzen wtedy bedzie zgodne z regulaminem :)
    Ja tylko przypomnę jak to sam czubek twierdził że to nie jego flota została zezłomowana! Tak wielce krzyczeliście że to nie jest jego flota bo w starci jest głęboka przestrzeń, a teraz nagle to jest jego flota?! Ludzie zmieniacie swoje zdanie jak flaga kierunki na wietrze.

    Flota nie była jego i cała ta pokopana akcja jest jawnym złamaniem regulaminu, na który przyzwolenie dał team.

    Swoją drogą ile kosztuje "nadzwyczajne rozpatrzenie indywidualnego przypadku"? Trzeba się umawiać na indywidualne audiencje przy kawie/piwie/winie?
    :lm: :ow:

    zrobione kulki:
    z przypadku - 28 :juzpotobie:
    metodą kalendarzyka - 10 :kocham:
    ____________________
    *zezwalanie na przekręty przez GO/SGO/GA jest żałosne*

    *polski support to kółeczko wzajemnej adoracji *
    *Art do odwołania*
    *grę zabijają nieuczciwi gracze, leniwy support i czubulus*

  • @Starrk dla mnie pl1 i Whiski to sa tez jacys tam ludzie z innego uni, w sumie nie dotyczy to mnie :E
    Art mam bowiazek za stanie na strazy i pilnowania porządku a nie robienie sobie samowoli bo on jest swiadomy, a ze komebtarze takie czy takie zawsze byly i juz sie przyzwyczail.

    O nic innego tu nie chodzi jak o podwojne standardy, chyba wszyscy chcemy byc traktowani tak samo prawda?
  • Safar wrote:

    @Starrk dla mnie pl1 i Whiski to sa tez jacys tam ludzie z innego uni, w sumie nie dotyczy to mnie :E
    Art mam bowiazek za stanie na strazy i pilnowania porządku a nie robienie sobie samowoli bo on jest swiadomy, a ze komebtarze takie czy takie zawsze byly i juz sie przyzwyczail.

    O nic innego tu nie chodzi jak o podwojne standardy, chyba wszyscy chcemy byc traktowani tak samo prawda?
    Należałoby przeprowadzić porządną restrukturyzację całego "drzewa" teamu a przede wszystkim wrócić do jawności nakładania banów - pręgierz i egzekwowania kasacji kont!i
    :lm: :ow:

    zrobione kulki:
    z przypadku - 28 :juzpotobie:
    metodą kalendarzyka - 10 :kocham:
    ____________________
    *zezwalanie na przekręty przez GO/SGO/GA jest żałosne*

    *polski support to kółeczko wzajemnej adoracji *
    *Art do odwołania*
    *grę zabijają nieuczciwi gracze, leniwy support i czubulus*

  • Zagubiony wrote:

    @DUDEUSZ Ja wiem a Tobie się wydaje,że wiesz ;) O pożyczkę recków wystąpił gracz będący wyżej w statystykach od gracza dla którego chciał odesłać surowce :thumbsup:

    Twoje doczytanie cyt." Zgłoszenie pożyczki recyklerów w Systemie Support należy dokonać tylko w wypadku, gdy słabszy gracz użycza recyklerów graczowi silniejszemu i następuje transport słabszy -> silniejszy. W takim przypadku, jeżeli gracze nie dokonają zgłoszenia, Operator Gry może potraktować transport jako push i zablokować obydwa konta."

    Kluczowe jest czytanie ze zrozumienie "SŁABSZY" ;)
    Czepiasz się słówek dla samego czepiania się słówek. Coś tam dzwoni ale nie w tym kościele.
    Zdecydujcie się, o co wam chodzi.

    Pokazałem punkt mówiący, że nie ma znaczenia czy wysyła ticket osoba która recki pożycza komuś, czy wypożycza od kogoś.

    Art wrote:

    Zgłoszenie pożyczki recyklerów w Systemie Support należy dokonać tylko w wypadku, gdy słabszy gracz użycza recyklerów graczowi silniejszemu i następuje transport słabszy -> silniejszy. W takim przypadku, jeżeli gracze nie dokonają zgłoszenia, Operator Gry może potraktować transport jako push i zablokować obydwa konta.
    Nie ma znaczenia czy zgłoszenie zostanie wysłane przez osobę wypożyczająca czy użyczająca recyklerów. Ważne aby zgłosić to w przeciągu 72h od momentu starcia.
    I owszem, kluczowe jest czytanie ze zrozumieniem.
    Jeżeli pożycza recki osoba słabsza od silniejszej, nie ma konieczności wysyłania ticketa, bo pożyczka odbywa się na zasadzie zwykłego transferu surowców silniejszy-> słabszy.
    I o tym mówi punkt, który zacytowałeś.
    Zgłoszenia dokonujemy TYLKO gdy jest transfer słabszy silniejszy.
    I o tym mówi punkt, który zacytowałeś.
    Zgłoszenia przy pożyczce słabszy->silniejszy może dokonać zarówno strona wypożyczająca, jak i użyczająca recyklerów.
    I o tym mówi punkt zaznaczony na czerwono.

    Piszesz co Ci nie pasuje, dostajesz zapis jasno przeczący Twoim teoriom, jako kontrargument dajesz inny zapis... który jeszcze bardziej przeczy temu co mówisz.
    Czytanie ze zrozumieniem nie boli,serio.
    Administracyjnie wszystko się zgadza. Podany przez Ciebie punkt określa warunki, w których zgłoszenia trzeba w ogóle dokonać. To, kto może dokonać takiego zgłoszenia reguluje inny punkt ( według którego może zgłoszenia dokonać każdy). Wszystko zgodnie z zasadami.

    Zagubiony wrote:

    Ma prawo do podejmowania decyzji o odstępstwach, wielu oczekuje ich uzasadnienia (ja też)
    No oczekiwać masz prawo. Oboje wiemy,że takiego uzasadnienia nie dostaniesz, bo uzasadnienie otrzymują tylko strony zainteresowane, czyli Czubulus i jego sojusznicy, którzy w akcję zbiórkową byli zaangażowani. Wy (Smerfy)



    Zagubiony wrote:

    Ten zapis nie uprawnia @Art do łamania zasad gry przez niego, jego podwładnych [...]
    Nie uprawnia. Uprawnia go za to do zmiany tychże zasad w dowolnym momencie. Na jedno wychodzi. Jeśli ma Ci to pomóc poczuć się lepiej, to możemy uznać że zmienił zasady na 5 minut, rozpatrzył sprawę, poinformował zainteresowanych (KNR) i zmienił zasady spowrotem. Jak się już czepiamy słówek to się czepiajmy słówek.

    __________

    [ciach]
    Super Moderator Ruda:
    komentarz do usuniętego postu mniam
    This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
    Now is the time for action.

    The post was edited 1 time, last by DUDEUSZ ().

  • @DUDEUSZ nie czepiam się słówek tylko piszę o faktach :D .

    Fakty w tej sprawie są takie o pożyczkę recków wystąpił gracz będący wyżej w statystykach od gracza do którego chciał odesłać złom, oprócz złomu mógł odesłać co chciał bo takie są zasady :popcorn:

    Dla tego przypadku istotne jest cyt." Zgłoszenie pożyczki recyklerów w Systemie Support należy dokonać tylko w wypadku, gdy słabszy gracz użycza recyklerów graczowi silniejszemu i następuje transport słabszy -> silniejszy." :thumbup: Jeśli ktoś nie ma takiego obowiązku to zgłoszenia nie wysyła (tak było w tym przypadku) to powinno być zrozumiałe :> .

    Wybacz nie będę się rozwodził na tym co by było gdyby było: cyt." Nie ma znaczenia czy zgłoszenie zostanie wysłane przez osobę wypożyczająca czy użyczająca recyklerów" Dla tego przypadku zgłoszenie nie było potrzebne. Twój wywód nie ma tu zastosowania. ;)

    Ponadto żeby napisać takie zgłoszenie należy: cyt,"Jeżeli chodzi o pożyczkę recyklerów to może Pan poprosić dowolnego kolegę z uniwersum aby pomógł Panu zebrać złom - zarówno złom ze starcia solo jak i ACS. Gracz od którego pożyczy Pan recki musi Panu złom odesłać w ciągu 72h od starcia. W przypadku gdy złom zbiera gracz słabszy należy zgłosić pożyczkę recyklerów przez Support podając informacje:
    - kod API starcia
    - kod API zbiorki
    - raport z dostawy surowców

    Pożyczka recyklerów powinna zostać zgłoszona albo przez osobę która złom zebrała i go odsyła. Albo przez osobę która ten złom otrzymała i brała udział w starciu.

    Tak się składa że osoba do której trafił złom nie brała udziału w starciu. :thumbup:

    W jaki sposób mogę rozwiać Twoje wątpliwości, służę pomocą. Temat tak prost a jakże złożony. :)
  • Zagubiony wrote:

    Tak się składa że osoba do której trafił złom nie brała udziału w starciu. :thumbup:
    No dobra. To teraz przyjmijmy, że tak jest i zastosujmy analizę konsekwencji.

    Taki hipotetyczny przykład.

    • Ugaduję się z TOP 1 danego uni, płaci mi tysiaka, kasuję planetę z flotą za powiedzmy 100 kk punktów.
    • On to złomuje i zbiera sobie złom.
    • Zgodnie z Twoją teorią, takie rozwiązanie nie byłoby pushem. Bo skoro czubulus nie brał udziału w omawianym starciu, to w moim przykładzie nie ma nielegalnego transferu słabszy -> silniejszy ( a taki musi być żeby była wgl mowa o pushu -> patrz definicja pushowania). Nie ma transferu A->B , bo nie istnieje A :E . Surowce wzięły się znikąd.


    Tak to działa? No oboje wiemy,że nie.

    I oboje wiemy, że takie działanie jest jak najbardziej nielegalne, i można za nie zarobić bana.

    Więc skoro takie działanie jest interpretowane jako "surowce może i pochodzą z głębokiej przestrzeni, ale i tak był to transfer surowców słabszy->silniejszy, a więc push" ; to w drugą stronę też to działa -> zezłomowana przez was flota jak najbardziej jest flotą obrońcy, a więc brał on udział w starciu.

    Albo rybki, albo akwarium.

    Sam kiedyś złomowałem sojusznika, bo po spożyciu używek różnego rodzaju wyszedł z discorda, soja i pokasował planety. Odwalił numer, zdarza się, ale żeby nie zezłomował floty ktoś inny - polecieliśmy, rozbiliśmy, zebraliśmy i po konsultacji z GO wysłaliśmy surowce do osoby słabszej w statach (oczywiście można było odesłać do planety GO. Ale uznaliśmy,że lepiej żeby Gsówka miała fajny prezent :E )

    Gdyby było tak, jak mówisz, mógłbym sobie przywłaszczyć te surowce, bo przecież "mój słabszy sojusznik nie brał udziału w starciu" . A jednak GO nakazała mi odsyłkę.

    Tak było to interpretowane od lat, a teraz nagłe zdziwienie.
    This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
    Now is the time for action.
  • @DUDEUSZ nie będę zabierał głosu i bawił się w GO analizując Twój nowy wywód ;)

    Ten temat dotyczy sytuacji "Nadzwyczajnej" w której gracz z niższego top odesłał złom do gracza będącego wyżej w statystykach oboje za to dostali bana, który następnie został wycofany po szybkiej interwencji GA. :D

    Interwencja GA opiera się na fikcyjnej pożyczce recków ( o którą nie wystąpił gracz odsyłający złom ani gracz przyjmujący) :thumbdown:

    Sam chyba rozumiesz że w tym przypadku nie można mówić o pożyczce recków :thumbsup:

    Ponadto nie mogli o to wystąpić prnt.sc/psoo75 .

    Odsyłam do moich wcześniejszych wypowiedzi, może po przeczytaniu całości zrozumiesz.

    Co do zasad to jest to takie prawo które funkcjonuje w grze. W krajach cywilizowanych nie działa wstecz. Nadzorujący jego przestrzeganie nie ma uprawnień do jego łamania a jedynie działania w granicach prawa :thumbup: