S&D Universum 68 Edycja 2 [20.10.2019-20.11.2019]

• Dyskusje

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• S&D Universum 68 Edycja 2 [20.10.2019-20.11.2019]

Ruszyły zapisy do drugiej edycji Seek and Destroy na uni 68.

Ten temat powstał żebyście mogli swobodnie dyskutować o jej przebiegu :)

Pamiętajmy, że każdego z nas obowiązuje Regulamin Forum OGame.pl, a także Regulamin działu Seek & Destroy.
    W szczególności nie życzymy sobie w tym temacie spam'u, wulgaryzmów jak i rozmów na tematy niezwiązane z przebiegiem projektu Seek And Destroy na 68.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • Wisior wrote:

Próg na 500% i skończą się loty po satelitach ;) Ułatwi życie moderatorom bo zamiast pierdylariarda małych starć będzie mniej, ale będą konkretne.

Pozdrawiam
    Wisior
    500% pasuje idealnie.
    Pewnie raz przez rok poleciałem na mniejszy %, więc niższe procenty to tylko zabawa w szczura-szkodnika.
  • I może od razu warunek, żeby Grubego vel KKS (czy jakie konto/konta teraz posiada? ) od razu odrzucić. Znów na banie wyląduje i na co komu taki gracz? Zrobi na początku kilka ST na ustawionych kontach i tak się skończy.
    Jak będzie możliwość, to wolałbym nie być z nim w drużynie.

Pozdrawiam
    Wisior

EDIT:
    Uderz w stół a puszer się odezwie :) Zamierzasz się zgłosić ? Lepiej od razu odpuść dla dobra zabawy...

The post was edited 1 time, last by Wisior ().

• W poprzedniej edycji próg wynosił 150%. W tej edycji zostanie zwiększony, dokładną wartość postaramy się podać w piątek.

Edycja 21:13 - przepraszam za błąd w poprzedniej edycji próg wynosił 150%, a nie 300%
    Członek Rady S&D oraz moderator podforum Wojny

W razie jakichś wątpliwości/zapytań/interpelacji zapraszam do pisania na pw.
  • Kilku graczy na pewno wieje zazdrością o aktywistę lub trzęsie kolanami bo poprzenosiło się na 15 pozycje lub swoje konta push/multi i teraz obawia się o satelity których nastukał czasami 100k i nie dopilnuje. Prawda wychodzi też drugą stroną ? czemu w takim razie złomiarzowi nie zrobić progu by każdy powyżej 50k% rw. się tylko liczyło a niższe tylko dla nagrody drużynowej nie inwidualnej . Ktoś pisze że pseudo aktywiści to niech pisze Apel do Rady SD by wycofać takową nagrodę ( aktywista) z SD lub niech sam zrezygnuje z uczestnictwa jak nie rozumie projektu SD.
    W każdym SD rzucali "postami" w kierunku moim i nagrody aktywisty i mówię tu o wrogim sojuszu PN ale jak w ostatniej rozgrywce moja drużyna składała się z większości PN i mimo tego z sumując nasze wysiłki i rw z aktywisty i wspólne ACS WYGRALIŚMY i o dziwo gracze z moje drużyny z tagu PN nie wymawiali mi rw ;)
    Wszystko się zaczyna kręcić od tego w jakiej drużynie się wyląduje i wtedy się dopinguje.
    Próg aktywisty pamiętajcie że nie zależy to od wysokości progu i że ktoś nie poleci już na jakiś cel i ten cel już jest bezpieczny :D po prostu puści mniej statków by większy zrobić pz i tak poleci na to co miał polecieć i żaden podniesiony próg temu nie zaprzepaści Life is True.
    Moim zdaniem próg max można mieć 200% bo pamiętajcie że zniszczenie moona liczy się jako rw. a przeciętnie zaczynają się wartości około 200% za zniszczenie moona jak byśmy podnieśli do 500% ( mi to rybka) to chłopaki walczący o Postrach Księżyca nie wzbogacali by swojej drużyny w ogólnych %%% dla drużyny bo się by im żadne rw. z zniszczenia moona nie liczyło do drużynowego dorobku.

ps: moja drużyna jak to zwykle bywa w mixie więc witam wszystkie sojusze w drużynie i obyśmy wygrali jak ostatnio i w tytule każdego ACS mieli ( Ponad Podziałami ) co dało nam wygraną
  • Ja tu widzę aktualnie posty PN, 3X, Misiów, Avalon, Templarsów i chyba jeszcze Komornik jakiś.
    I chyba wszyscy zgodnie stawiają na 500%.
    Niższe są po prostu na poziomie wywołującym zniesmaczenie.
    Mamy eko x7, floty rozrośnięte do granic absurdu. Po prostu nie ma po co śmiecić tematu.

@Filu: o aktywistę możesz być raczej spokojny, bo jakoś wątpie aby komuś chciało się po to schylać i tracić czas na zasypywanie okolic miriadami ułamków flot aby tylko +1 rw trzasnąć :/ Może john polata po aktywa? Może ktoś uziemiony np. złamaną nogą?
  • Ja sam niszczyłem w zeszłym roku moony i to sporo tych najmniejszych należących do idlaków...żadna sztuka i nic trudnego tylko troche gs padało. Przy podniesieniu progu te najmniejsze księżyce nie będą się liczyły do % tylko do klasyfikacji niszczyciela moonów. I tak byłoby najlepiej. Pisze to ten, który korzystał z % za niszczenie rok temu :E
    Niektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.
  • no i git 200% pasuje
    co do grubago KKS to tak jak @Wisior stwierdził że to jest niereformowane wynaturzenie tej gry i nie nadaje się na grę społecznościową już przypomnijmy że 2 edycje temu wyłapał Bana za puszczenie na siebie 100 ataków by uzyskać 100 rw do aktywisty - Żenada i on się udziela coś o aktywiście
    1 edycje temu w miesiąc czasu trwania SD 2 BANY za pushe by wygrać złomiarza - wstyd
    Aj to bym dopisał do apelu Wisiora żeby mieć na uwadze wszystkie konta i ST oraz rw które wykonają komornicy bo Pro emeryt grubas gra i żeby nie było że już zaczął szfingle i przygotowania pod ustawki konta dla komornic jak i masowe rw.

ps: Gruby to zdjęcie w podpisie że niby FILU na banie to myślisz że na u68 są tak naiwni gracze nawet w opozycji że uwierzą ci że to ja :D :D :D trzeba mieć jednak piochu w głowie żeby zrobić konto na nekakr z moim nickiem i doprowadzić je do bana by zrobić sobie sygnie <X
    JA to bym namówił natwoim miejscu wszystkich z Komornic by zrobili sobie ta samą sygnie :D zgodnie z przekazem za jednym łupiem sznur łupków stoi ;)
    nara pusherze i pozdrów swoje psiaki z tą sama sygnią ]:-D
  • NM było 171 sztuk, w tym:
    - do 100% - 2 szt.,
    - 101-200% - 33 szt.,
    - 201-300% - 53 szt.,
    - 301-400% - 41 szt.,
    - 400 i więcej % - 42 szt.,

Wyższy próg wcale nie wpłynie znacząco na przebieg. Dodatkowo powstanie więcej ACS`ów i procent też będzie automatycznie wyższy z takich starć.