Qnick napisał(a):
Też się zastanawiałem, ale nadal dla zbieracza i generała będzie dawał x2 surowców znalezionych na ekspach. Moim zdaniem warto jednego puścić w składzie floty ekspedycyjnej.bobro napisał(a):
To właściwie teraz do czego te pioniery będą?
Taki fajny statek, nie za pojemny, nie najszybszy, nie najmniej palący, nie za silny... no, fajny, no...
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Antharas napisał(a):
Gram na uni x1 różnica między Mt a pionkami na dalszym dystansie jest taka że można sobie życie poukładać na nowo
U mnie techy prędkości 18/17/15
Technologia nadprzestrzenna na 15
Prędkość/Ładowność/Dex - MT
54k/10k/10
Prędkość/Ładowność/Dex - Pionek
66k/17,5k/150
Wniosek :
Pionek jest 22% szybszy i ładowność ma 75% wyższą od MT ale ważny szczegół to koszt wysłania 1 pionka jest równa 15 sztuk MT, dlatego Ładowność MT wzrasta 15 krotnie.
Podsumowanie :
Wysyłając 15 MT załadujemy 850% surki więcej od pionka. Zapłacimy tyle samo dexu ale będziemy lecieć 1/5 czasu dłużej niż pionek.
Zależy Ci na czasie a nie na przepalonym dexie wysyłaj pionki. Nie zależy Ci na czasie a na ilości zebranej surki spawaj MT. -
buleon napisał(a):
Qnick napisał(a):
Też się zastanawiałem, ale nadal dla zbieracza i generała będzie dawał x2 surowców znalezionych na ekspach. Moim zdaniem warto jednego puścić w składzie floty ekspedycyjnej.
-
A ja farmię dt na spokojnie i prawie 80% najwyższych wyników średnio mi wpada, bez nalotów wyprzedzających. Nie czaję po co latać małymi i pionierami, skoro większość farmiących lata na pałę.
-
Damaon napisał(a):
A ja farmię dt na spokojnie i prawie 80% najwyższych wyników średnio mi wpada, bez nalotów wyprzedzających. Nie czaję po co latać małymi i pionierami, skoro większość farmiących lata na pałę.
Pioniery są super - np na dofarmy wlatujące sekunde po pancach (pance na 100%, pioniery na 90%). Mt tego nie zrobisz (chyba ze masz jakieś absurdalne poziomy impulsu). Dobrze sprawdzają się także do farmienia na nowych uni, gdzie wiele farm ma coś obrony (niby niewiele - ale 20-30 wr juz boli) - a tak - wlatujesz nie dosc ze szybko, to jeszcze bez strat.
W większej walce pioniery są słabe (jak giną to niewiele w zlomie odzyskujesz), ale czasem i tak zdarzają się ataki np 50k pionierów - dokładnie tak samo, jak loty kr - nie przebijesz się przez gsa - ale jednak na zlomie zarobisz - a liczy się prędkość.
Do farmienia standardowych idlaków raczej się nie opłaca - ale jak wszystkie mt polecą na piratów - a pioniery stoją bez sensu na moonie godzinę - to masz czas polecieć na farmienie z tego moona. -
cokolwiek napisał(a):
konkurencja do farm niewielka
cokolwiek napisał(a):
W większej walce pioniery są słabe
-
Przy wprowadzaniu klas już to pisałem, że pompowanie jednej klasy kosztem innych i późniejsze zmiany są po to, żeby ludzie zmieniali je za antymaterię. Jedyne co mnie dziwi, chociaż też nie do końca, to "tempo" wprowadzania zmian ."Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA -
@Pan Krecik no widzisz przyjacielu
Ja mam 20/18/19
Powtorze że speed x1
Główna flota dolatuje złomuje za nią 15/20 minut lecą mtki które polecasz
Obrońca loguje się 10 minut przed mtkami (pioniery jak już ładnie wspomniał @cokolwiek wylatują chwilę po panckach)
Przez te 10 minut jak lecą mtki muszę skanować pocić się i martwić co zrobi obrońca
Czy za sure z dofarmu postawi i przeklika obronę (no tak do Mt należy dodac obstawę która też swoje spali)
Czy może obrońca wyda całą sure w stocznie i nic nie dofarmie lub wyda wszystko w licytacji
Myślę że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, dla mnie pioniery są nieocenione i nigdy nie wrócę do mtkow -
Tak samo jest ze żniwiarkami, są mocne i szybkie jak na ciężkie statki oraz ładowne aż tak, że nie trzeba wysyłać już z nimi DT w atak na obronę przeciwnika i jeszcze złomu trochę zbiorą.
-
^BrzydaI^ napisał(a):
nie zgodze sie mialem klase zbieracz , zmienilem na odkrywce latam sobie na ekspedycje po surke i mam 2-3x wiekszy przyrost jak na klasie zbieracza znaczy z eko do tego wpada sporo floty ktora mozna sprzedac na rynku no i nie mozna zapomniec ze to pewny zysk. Dla kogos kto nie ma czasu latac i farmic (pilnowac atakow ) mysle ze wciaz najlepsze rozwiazanie(wybor tej klasy)
Czyli jeśli ekspedycja odkrywcy z pionierem w składzie może zebrać od 5,25kk do 105 kk metalu na raz, to ekspedycja zbieracza/generała zbierze od 500k do 10 kk metalu. Chyba bardziej opłaca się farmić (większe zyski, większa pewność zysku, na uni od x2 w górę i uni z ładownymi sondami farming jest też szybszy).
Lwica jest boska :) -
Z tym zmniejszeniem ilości antymaterii za bardzo ich ponioslo. Jak trafiałem kilka razy dziennie anty, tak dzisiaj nic. Może to tylko przypadek.
-
Mi dzisiaj parę wpadło:
Zrabowano: 607 Antymateria.
Zrabowano: 344 Antymateria.
Zrabowano: 392 Antymateria.
Zrabowano: 339 Antymateria.
Zrabowano: 606 Antymateria.
W sumie jak nigdy, tylko no takie ilości... -
Za to u mnie przedwczoraj raz piraci, wczoraj dwa razy, dzisiaj raz. Do tej pory było koło pięciu/sześciu razy na dzień (na około 40 dziennych ekspedycji).
Jak tylko przerzucam się na cywilne lub nocne i wysyłam same pionki lub trampki, nagle co druga ekspedycja spotyka obcych/piratów...
Przypadek?nie -
bobro napisał(a):
Za to u mnie przedwczoraj raz piraci, wczoraj dwa razy, dzisiaj raz. Do tej pory było koło pięciu/sześciu razy na dzień (na około 40 dziennych ekspedycji).
Jak tylko przerzucam się na cywilne lub nocne i wysyłam same pionki lub trampki, nagle co druga ekspedycja spotyka obcych/piratów...
Przypadek?
Tak
Niesamowite jakie teorie spiskowe potrafią wymyślić ludzie którzy nie rozumieją czym jest wariancja
-
Przypadek. Uni gdzie idą same mt i dt - 2 do 4 rw dziennie (większej ilości przynajmniej nie zapamiętałem) .
Tam gdzie śle pod piratów, to 2 do 9 (max). -
CzarnyPan napisał(a):
bobro napisał(a):
Przypadek?
Niesamowite jakie teorie spiskowe potrafią wymyślić ludzie którzy nie rozumieją czym jest wariancja
Ha, oczywiście, tylko dlaczego te wariancje są powtarzalne?
Dlaczego jak jest "wydarzenie" na więcej antymaterii, to wpada ona rzadziej?
Prowadziłem swego czasu statystykę i widziałem jak to działa, ale czy dla Niemców problemem jest napisanie kodu, który te Twoje wariancje ustawia różnie dla różnych kombinacji?
NowyLolek napisał(a):
Przypadek. Uni gdzie idą same mt i dt - 2 do 4 rw dziennie (większej ilości przynajmniej nie zapamiętałem) .
Tam gdzie śle pod piratów, to 2 do 9 (max).
@CzarnyPan, niech Ci będzie
Edit:
Właśnie się potwierdziło. Wcześniej, w ciągu całego dnia, wysłałem ponad 40 ekspów i raz spotkałem piratów, teraz, przed chwilą, weszły pierwsze nocne ekspy (kilkaset pionków) - 8 slotów - 3 spotkania z obcymi/pirataminie -
bobro napisał(a):
Dlaczego jak jest "wydarzenie" na więcej antymaterii, to wpada ona rzadziej?
sierpień 149 znaleziona anty, 16 na promocji
lipiec 141, 10 na promocj
czerwiec 142, 12 na promocji
maj 117, 19 na promocji - tu event trwał 3 dni
bobro napisał(a):
Edit:
Właśnie się potwierdziło. Wcześniej, w ciągu całego dnia, wysłałem ponad 40 ekspów i raz spotkałem piratów, teraz, przed chwilą, weszły pierwsze nocne ekspy (kilkaset pionków) - 8 slotów - 3 spotkania z obcymi/piratami
zresztą nawet jakby na pionkach było częściej, to na flocie bojowej masz i tak te8,5% które gwarantują zysk w dłuższym okresie czasu
-
ktos wie jak zdobyc te nowe pakiety surowcow?
dropi to z ekspedycji? -
PacSzaman napisał(a):
ktos wie jak zdobyc te nowe pakiety surowcow?
dropi to z ekspedycji?
-
Ile bym musiał wysłać dziennie exp. Aby się bardziej opłacały niż Zbieracz?
-
Starrski Ci tego jeszcze nie wyliczył?
A na jakim uni?
A sumie to bez znaczenia czy młode czy stare.
Na nowym zbieraczem miałem przewagę przez pierwsze 12 godzin. Gra bez anty. Potem jak zaczęli ludzie słać ekspy, to leciałem w dół.
Na starym? Jedna ekspedycja wojskowa trafi na piratów i masz setki milionów czy tam miliardy surowców. Ekspy cywilne? A jakie masz eko i ile masz czasu by słać ekspy? Czy musisz ich pilnować? mając lamerskie konto na u68, eko 27/24/26, ponad 300kk sury na badanie uzbierałem w dwa dni z ekspedycji. Wydobycie szło na bieżący rozwój -
Wysyłając z jakieś 5 fal x 7 slotów uzbierasz średnio ponad 100kk surowca + statkiWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Eko mam 40/35/31gram na nekkar eko czasu nima za wiele. Dlatego mam zbieracza. To jaki skład najlepiej wysyłać?
-
Kuciapa+ napisał(a):
czasu nima za wiele
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
wampek napisał(a):
Więc jeśli nie masz zamiaru wchodzić na konto co dwie godziny to może lepiej pozostań na zbieraczu.
-
Ja zastanawiam się nad przejściem z odkrywcy na zbieracza mimo że jestem w stanie odpowiedni czas wygospodarować... po prostu znudziło już mi się to ciągłe klikanie ekspów.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
wampek napisał(a):
po prostu znudziło już mi się to ciągłe klikanie ekspów.
-
Kuciapa+ napisał(a):
wampek napisał(a):
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Nowy Lolek napisał(a):
Od czasu wersji 7 i jej patologii, to se może. Bo wcześniej bywało różnie:
-
Kuciapa+ napisał(a):
wampek napisał(a):
Zwykły realizm i trzeźwe myślenie. Dnia zero jesteście na tym samym poziomie floty (ty i gracz X). Gracz X w trzy miesiące wysyła piratów i obecnie ma flotę 20x większą niż miał w dniu zero. Ty robisz flotę tylko z eko - i masz flotę 2-4x większą niż w dniu zero.
Zagadka - jak bardzo gracz X może olewać twoje groźby, że go zezłomujesz?
Niestety - bez piratów flota nie urośnie (pomijam pushe) - a jak flota nie rośnie to tracisz na znaczeniu. I po kilku miesiącach już stanowisz co najwyżej średniaka, jak nie plankton na uni.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 18
18 gości