Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ruda napisał(a):

Koordynaty już widać w podglądzie planety ;) Nie wiem czy zauważyliście walki z piratami mają dostępne API rw.
      @Void nas wszystkich irytują błędy w grze. Niestety musimy się z nimi zmagać i jakoś razem doprowadzić by grało nam się dużo wygodniej.
      Razem ...

Z teamu PL tylko ty i ciapka aktywnie gracie (nie piszę o modach forum, a Adanio co ma bunkier na Virgo nie licze jako gracza). Z tego tylko ty masz cokolwiek floty do atakowania graczy.

Natomiast gdyby choć jeden manager z tego projektu grał aktywnie w ogame - to gwarantuję ci, że połowy zmian by nie było. A tak - ktoś rzuca pomysłem, inni to klepną, programiści mają za mało czasu i umiejętności aby to wykonać poprawnie, testów nie ma, czasu na poprawki nie ma - bo szybciej szybciej ... i nikt się nie przejmuje za bardzo graczami. Popatrz sama jakie było tempo wprowadzania zmian w zeszłym roku, a jakie jest od grudnia - szybciej szybciej ... zanim się zorientują, że to nie ma sensu.
    • Void napisał(a):

Doprawdy ten x przy własnych flotach wywrócił grę do góry nogami.
      Mi przeszkadza w tym samym pasku sek. Jest dość miejsca żeby napisać cały wyraz sekund. Nie rozumiem jak tak można spieprzyć grę.

Void napisał(a):

- losowe wyrzucanie z gry, teraz jest już rzadziej, ale czasem nadal się zdarza
      Mnie też wywaliło przed chwilą, bo...

Ruda napisał(a):

Koordynaty już widać w podglądzie planety
      ...bo czasem coś majstrują, albo klepie się dane uploadem tak szybko, że serwer nie nadąża i wywala. Nic nowego.
    • Midam napisał(a):

Mi przeszkadza w tym samym pasku sek. Jest dość miejsca żeby napisać cały wyraz sekund. Nie rozumiem jak tak można spieprzyć grę.
      A o tym sek mówisz. No ale weź pod uwagę, że jest X min. Y sek. Z obu przedziałów po 3 litery, więc powiedzmy, że ma to jakiś sens. Ale przypomniałeś mi o kolejnej fenomenalnej zmianie, która niesamowicie zmieniła grę. W podglądzie galaktyki każdy status gracza jest oznaczony jakąś jedną literą. Ale doby gracz już nie jest oznaczony literą d, tylko jakimś sek. Już na to nie zwracam uwagi i mi umknęło, ale można to dołączyć to największych zmian z x flot własnych i ostatnie ułożenie planet i księżyców na liście.

Ruda napisał(a):

nas wszystkich irytują błędy w grze. Niestety musimy się z nimi zmagać i jakoś razem doprowadzić by grało nam się dużo wygodniej.
      A w jaki sposób możemy to zrobić? My, zwykli gracze, możemy o tym najwyżej ponarzekać na forum. Z tego, co widzę, nic to nie daje. Jak były błędy, tak przy każdej aktualizacji pojawiają się nowe. Wcześniej też mówiłem, że te zmiany z oznaczeniem dobrego gracza i ilości flot są bez sensu i nie tylko nikt raczej się ich nie spodziewał, co zupełnie nie były potrzebne. I co? GF zamiast przywrócić stare wersje tych elementów, które były dobre, miały sens i pasowały do pozostałych elementów ze swoich kategorii, woli dodawać następne "zmiany", które jedynie denerwują i kompletnie nie były w tym miejscu potrzebne. Ta gra zamiast być przyjazna graczom, staje się wroga i niezrozumiała. Kiedyś też wspominałem o tym, że zaprosiłem do gry kilku znajomych, ale żaden z nich nie wytrwał przy grze więcej, niż kilka dni. Gra jest trudna, dla mnie to zaleta, ale interfejs mógłby być nieco bardziej przyjazny właśnie poprzez takie drobne szczegóły. Przydałoby się odświeżyć samouczek i dodać w nim chociaż tekstową informację o praktycznym wykorzystaniu księżyców do robienia FS, czy poinformowanie o możliwości opóźniania floty agresora, żeby nowy gracz w roli obrońcy mógł być na to przygotowany.
      No i zmiana opisu dopalaczy też by się przydała. Bez obrazy do nikogo, ale według mnie te opisy są po prostu prostackie, a pierwsze zdanie jest bez sensu.
      Na planecie wzrośnie motywacja pracowników energii dzięki większym wynagrodzeniom za ich ciężką pracę. Darmowe masaże, lepsze jedzenie w stołówce oraz darmowe piwa po fajrancie zwiększają wydajność do 40
      Motywacja pracowników energii/górników kryształu, bo tam jest analogicznie bez sensu. Co to jest pracownik energii? Jeśli już, to pracownik elektrowni, pracownik zajmujący się wytwarzaniem energii. Mam wrażenie, że przy niektórych zdaniach autor stosuje jakieś skróty myślowe, ale sam nie wie, jak je sformułować.
      Przykładowo opisy badań są ciekawe i dosyć dobrze napisane. Również zdarza się kilka błędów w składni, czy zbyt częste powtarzanie tych samych wyrazów, ale ogólnie całe opisy mają sens i przede wszystkim nadają klimatu całości. Pasują do tej gry. A darmowe piwa po fajrancie? Kto w to gra? Alkoholicy po fajrancie? W tej grze trzeba mieć podstawowy poziom IQ, żeby codziennie nie być przemielonym przez recki. W to nie grają ludzie bez ambicji, ani sensu życia, którym tylko piwko w głowie, którzy mogliby się poczuć jakby gra była o nich. Mnie osobiście taki opis po prostu obraża, bo opisy dopalaczy drastycznie obniżają immersję z gry i nie pasują do opisów niczego innego. Można by wspomnieć o jakiejś technologii zwiększającej produkcję energii, całość ubrać w jakieś kosmiczne słowa dodające wrażenie niesamowitości. Tylko trzeba na chwilę przysiąść i skomponować kilka złożonych zdań składających się z bardziej kosmicznych i naukowych słów.
    • a to ja dodam od siebie, że zmienili czas powrotu floty po tym, jak na ekspie dostanie się sprzężenie zwrotne. Do tej pory taka flota wracała od razu na planete startową na uniwersach z prędkością x2 i wyżej. Czyżby zmienili na % wartość czasu powrotu ;>

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Avinashi napisał(a):

a to ja dodam od siebie, że zmienili czas powrotu floty po tym, jak na ekspie dostanie się sprzężenie zwrotne. Do tej pory taka flota wracała od razu na planete startową na uniwersach z prędkością x2 i wyżej. Czyżby zmienili na % wartość czasu powrotu ;>
      Od wczoraj jest ta zmiana flota wraca o 30% szybciej.
      Fachowcy majstrowali w wielu miejscach a miał być handel i jakaś kosmetyka.
    • cokolwiek napisał(a):

Danek napisał(a):

Kolejna "super" zmiana (a może tylko błąd) - oderwano księżyce od planet na liście wybierania celu do wysłania floty - wcześniej księżyce były pod swoimi planetami, a teraz gdzieś tam indziej sobie są. Brawo...
      Ustaw "Alternatywne listy rozwijalne" w Ustawieniach - i będzie poprawnie.
      Problem jest taki, ze jak chce to zmienic to tez chce mi zmienic nazwe konta na email do ktorego jest przypisane poniewaz w polu Nowa nazwa gracza : jest email...
    • szpic napisał(a):

cokolwiek napisał(a):

Danek napisał(a):

Kolejna "super" zmiana (a może tylko błąd) - oderwano księżyce od planet na liście wybierania celu do wysłania floty - wcześniej księżyce były pod swoimi planetami, a teraz gdzieś tam indziej sobie są. Brawo...
      Ustaw "Alternatywne listy rozwijalne" w Ustawieniach - i będzie poprawnie.
      Problem jest taki, ze jak chce to zmienic to tez chce mi zmienic nazwe konta na email do ktorego jest przypisane poniewaz w polu Nowa nazwa gracza : jest email...
      Klikasz OK i tyle - ten komunikat nic nie robi i nie ma żadnego znaczenia. (to jest staroć sprzed istnienia lobby - z którym do tej pory nie zrobili porządku). Wartości ustawień się zmienią ( tylko rób od razu - zaznaczenie checkboxu - i zapisanie zmian - bo na tej formatce jest burdel i kilka podformatek)
    • Macmichael1 napisał(a):

Maniak87 napisał(a):

Qnick napisał(a):

Co do zakładki handle to od wczoraj na ekspach trafiłem 3 handlarzy, żadnego z nich nie dostałem...
      Nie jesteś jedyny, handlarz znaleziony na expie nie podbija przeliczników.
      Przecież tak było od zawsze, że jeśli nie trafią się lepsze przeliczniki na znalezionym to pozostają stare...
      Ja tam zawsze odnosiłem wrażenie, że praktycznie za każdym razem się trochę poprawiały... na maxa zawsze "zużywałem" z jakiś 3 handlarzy z expa (czasem mniej). Gdyby było tak jak mówisz, to podejrzewam, że czekałbym dłużej.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • ^BrzydaI^ napisał(a):

Ja wiecej niz 5 handlarzy z ekspedycji i wciaz nie mam maxa.
      Ogolnie nie wiem czy czasem wielkosc magazynow nie ma znaczenia przy przywolywaniu handlarza za anty bo jak mialem okolo 17 lvl to max 10(30k anty)razy i byl max teraz przy ppnad 20 lvl zdarza sie wydac 100k anty czasem deczko ponad zeby znalezc max...
      Nope, kwestia farta, u mnie przy jeszcze wyższych magazynach teraz już 4. czy 5. raz z rzędu wszedł max za anty za pierwszym razem, a czasami potrafiło też nie wchodzić po naście razy
    • Info wyczytane z forum EN, w poniedziałek nowy patch:

[Bugfix] The merchant items found on expeditions are credited to the account now.

[Bugfix] The old link to the merchant won't throw errors in the game any longer.

[Bugfix] Pathfinders and reapers count now towards the total ranking points also while flying.

[Bugfix] Sending a message to a person that is not active won't show activity on their account.

This patch will also bring the following changes in the server settings world wide:

- The production bonus of crystal in positions 1, 2 and 3 will be increased.

Position 1: from 0.3 to 0.4

Position 2: from 0.25 to 0.3

Position 3: from 0.15 to 0.2

Pewnie na PL wkrótce się ukaże :)

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • Nadal wiele rzeczy jest niejasnych. Powiązane z kontem będą przedmioty z ekspedycji znalezione od momentu wejścia aktualizacji. A co z poprzednimi? Jak zamierzają je rozdzielić z ekwipunku? A jeśli wejdzie taka zmiana, to znaczy, że wróci możliwość sprzedaży przedmiotów na rynku? Jeśli tak, to w jakiej postaci? Nadal będą takie śmieszne ceny, przez które rynek będzie służył do wymiany przedmiotów po dogadaniu się poza tym rynkiem? Czy w końcu będzie można ustalić jakąś realną wartość takiego przedmiotu?