Wersja 7.x - dyskusja

• No to powoli, jak zwykle milczenie jest złotem bo wszyscy już prawie że się dostosowali do panujących warunków :E

@Art byku mija za chwilę 2 miesiące jak to gówno zostało wprowadzone, falanga dalej nie chodzi, klasy dalej nie są jakoś szczególnie zoptymalizowane - Odkrywcy tłuką kapuchę aż miło, a tekst o wysyłaniu floty z planety na atak żeby dok oddał tyle ile powinien rozbawił mnie do łez. Błędy wręcz śmieszne, czy na serio wymagają tyle czasu ? Planowane są kolejne zmiany w klasach ? Chciałbym zmienić na odkrywcę ale jak znam życie to ja zmienię a za tydzień będzie jakaś zmiana a 500k anty piechotą nie chodzi, chyba że się jest w teamie :E

Może jakaś garść informacji nad czym aktualnie się pracuje ? Jakie plany ? Jakieś oficjalne informacje ? Bo sobie odpisujesz w temacie z błędami jak jakiś pierwszy lepszy giermek "zgłoszono" zamiast się zająć poważnymi rzeczami.

Tak tylko piszę bo mamy coraz bliżej do Świąt Wielkanocnych to już powinno coś być wiadomo :E

PB Solo | PB ACS | Top 1 ACS Uni28
      :top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:

• Leonidas napisał(a):

No to powoli, jak zwykle milczenie jest złotem bo wszyscy już prawie że się dostosowali do panujących warunków :E

@Art byku mija za chwilę 2 miesiące jak to gówno zostało wprowadzone, falanga dalej nie chodzi, klasy dalej nie są jakoś szczególnie zoptymalizowane - Odkrywcy tłuką kapuchę aż miło, a tekst o wysyłaniu floty z planety na atak żeby dok oddał tyle ile powinien rozbawił mnie do łez. Błędy wręcz śmieszne, czy na serio wymagają tyle czasu ? Planowane są kolejne zmiany w klasach ? Chciałbym zmienić na odkrywcę ale jak znam życie to ja zmienię a za tydzień będzie jakaś zmiana a 500k anty piechotą nie chodzi, chyba że się jest w teamie :E

Może jakaś garść informacji nad czym aktualnie się pracuje ? Jakie plany ? Jakieś oficjalne informacje ? Bo sobie odpisujesz w temacie z błędami jak jakiś pierwszy lepszy giermek "zgłoszono" zamiast się zająć poważnymi rzeczami.

Tak tylko piszę bo mamy coraz bliżej do Świąt Wielkanocnych to już powinno coś być wiadomo :E
      Falanga nie działa? W jakich sytuacjach?

Co do klas, kompletnie nie zgadzam się z tym, że obecnie Odkrywca jest najlepszą klasą, trzeba mieć i czas i szczęście (np. do piratów). Zbieracz ma bonus stały, bez robienia czegokolwiek, jedynie co smuci to, że Generał obecnie nie ma tańszych recków i generalnie jest klasą wydaje się najmniej opłacalną jeżeli zwrot floty z pola wrakowego nie jest zawsze, a w określonych warunkach, których chyba nikt oprócz programistów nie zna.
      ~650 ST na uni x1, #1 KFZ
    • wSCIEKŁY napisał(a):

---Webber--- napisał(a):

Co do klas, kompletnie nie zgadzam się z tym, że obecnie Odkrywca jest najlepszą klasą, trzeba mieć i czas i szczęście (np. do piratów).
      Trzeba mieć tylko czas, a mając go i wysyłając ekspy ( zwykłe ekspy, bez liczenia na trafienie piratów) wychodzi się codziennie na duży plus w porównaniu do zbieracza przy bardzo dobrym eko
      Dużo czasu... i to w losowych porach dnia. Gdy ktoś dostanie tego samego dnia kilka opóźnień na 12h,10h oraz kilka pomniejszych to zrozumie o co chodzi.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • ---Webber--- napisał(a):

Tylko czas? Aż czas. Gra powinna promować aktywną grę, ekspy są bardziej aktywną formą rozgrywki niż klepanie eko, tutaj cierpi tylko Generał.
      W moim przypadku mogę porównać tylko do zbieracza, generała nigdy nie brałem pod uwagę, a grając jako zbieracz i zmieniając na odkrywcę, to różnica duża. A z drugiej strony czy tego czasu aż tak dużo trzeba poświęcić na te ekspy? Uważam, że nie. 3 razy po 5 minut w robocie, później na spokojnie w domu i tak można puścić ponad 50 eksp dziennie, ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Zyski są lepsze, przy minimalnym nakładzie czasu

Sygnatura by Madzia
    • wSCIEKŁY napisał(a):

---Webber--- napisał(a):

Tylko czas? Aż czas. Gra powinna promować aktywną grę, ekspy są bardziej aktywną formą rozgrywki niż klepanie eko, tutaj cierpi tylko Generał.
      W moim przypadku mogę porównać tylko do zbieracza, generała nigdy nie brałem pod uwagę, a grając jako zbieracz i zmieniając na odkrywcę, to różnica duża. A z drugiej strony czy tego czasu aż tak dużo trzeba poświęcić na te ekspy? Uważam, że nie. 3 razy po 5 minut w robocie, później na spokojnie w domu i tak można puścić ponad 50 eksp dziennie, ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Zyski są lepsze, przy minimalnym nakładzie czasu
      Tylko wiesz jaki jest problem? Że często ekspa wraca szybciej lub później, łatwo się pozbyć trampków jak nie masz czasu by pilnować czy wraca to szybciej czy później, oczywiście na pewnym poziomie to są groszowe sprawy no ale na młodszych uniach nie.
      ~650 ST na uni x1, #1 KFZ
    • ---Webber--- napisał(a):

Tylko wiesz jaki jest problem? Że często ekspa wraca szybciej lub później, łatwo się pozbyć trampków jak nie masz czasu by pilnować czy wraca to szybciej czy później, oczywiście na pewnym poziomie to są groszowe sprawy no ale na młodszych uniach nie.
      Akurat to mnie nie dotyczy, choć wiem, że dla niektórych może to być problem, przez który wybiorą zbieracza niż odkrywcę. albo będą żałować, że wybrali odkrywcę, jak kilka razy stracą flotę ekspedycyjną( raczej na świeżo powstałych uniach)

Sygnatura by Madzia
    • A na starych Uni wygląda to tak:

Z klasą Odkrywca:
      • Metal: 70.350.000
      • Kryształ: 44.625.000
      • Deuter: 34.300.000

A z tego co w sojuszu wrzucają można przywieźć jeszcze więcej.

Z klasą dowolną:
      • Metal: 10.000.000
      • Kryształ: 4.150.000
      • Deuter: 2.500.000
      Jak ja mam perspektywę zarobienia 10kk mety na expie o najniższym prawdopodobieństwie to mi się odechciewa ich wysyłać.

I ja nie mówię żeby każda klasa miała takie same boosty ale w perspektywie starych Uni czym jest u Generała dok który jeszcze oddaje dopiero po 5% strat :E Ja muszę stracić 10k panca wysyłając 200k panca żeby dok oddał 3k. A nie daj Bóg spadnie 9k :E Rozumiałbym sytuację gdyby dok był przy każdej stracie dla Generała, jakoś by to zrekompensowało sprawę :D

PB Solo | PB ACS | Top 1 ACS Uni28
      :top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:

• Każdy widzi zawsze to co chce widzieć
      Grałem i zbieraczem i odkrywca na u68
      Zbieracz dawał mi około 110kk metalu 26kk kryształu i 30kk dexu za nic
      Dodatkowo szybsze trampki do zwozki jak i farmy, plus przy farmieniu idli oraz dofarmow

Przeszedłem na odkrywce
      Puszczem w jednej fali 7 slotów
      Piratów ostatnio mam problem trafić
      Jak już to obcych trafiam co tak fajnie nie wychodzi, co do surowców raz chyba trafiłem na 20-25kk metalu, nie powala, dodatkowa flota? Mam już 48kk ssow
      Expy trzeba puszczać cały czas i pilnować dodatkowo przy ostatniej fali trzeba się liczyć z opóźnieniem, ostatnio 3x musiałem ustawiać budzik na 1-2 w nocy bo flota wracała

Tak, jak trafisz piratów jest zysk, wielkości 10 procent wysłanej floty, można założyć że po 10x flota na siebie zarobiła więc jak wpadnie w czarna dziurę to jest spoko, otóż nie do końca
      Pozostaje jeszcze sprawa dexu którego flota mało mnie pali, w US około 2.5kk poza US około 6kk

Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma :)
    • Leonidas napisał(a):

I ja nie mówię żeby każda klasa miała takie same boosty ale w perspektywie starych Uni czym jest u Generała dok który jeszcze oddaje dopiero po 5% strat :E Ja muszę stracić 10k panca wysyłając 200k panca żeby dok oddał 3k. A nie daj Bóg spadnie 9k :E Rozumiałbym sytuację gdyby dok był przy każdej stracie dla Generała, jakoś by to zrekompensowało sprawę :D

A ja widzę coraz więcej ustawek - lecisz lmami/kr na wystawioną flotę, 60-70% złomu, 15-20% obrońca ma z doku, a twoje lmy/kr - dostajesz z doku generała. I prawie 100% floty przekazane do pushu :) wychodzi taniej niż przerzucać to przez rynek.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Leonidas napisał(a):

To pograj generałem jeszcze :E bo moi tęczowi odkrywcy akurat robią takie przyrosty że ciężki szok. 30% wartości konta w miesiąc :E przy 240kk pkt :E
      @Leonidas Leoś czyżbyś z Milim nas wywoływał do tablicy? :E
      The End

uni13 Bociek [GanjaBoys] - The End

uni31 Geronimo [BM & nXg] - The End

uni Q Bociek/Astrida [ZLY SEN] - The End

Uni68 Bociek [3 X] - The End

Jakieś 3,9kk % w 589 ST. ST > 1k%
    • Antharas napisał(a):

Grałem i zbieraczem i odkrywca na u68
      Zbieracz dawał mi około 110kk metalu 26kk kryształu i 30kk dexu za nic
      Tylko zapomniałeś dodać, że dalej część tych surowców dalej dostajesz po zmianie klasy, bo pełzacze dalej ci dodatkowo produkują surowce

Antharas napisał(a):

Expy trzeba puszczać cały czas i pilnować dodatkowo przy ostatniej fali trzeba się liczyć z opóźnieniem, ostatnio 3x musiałem ustawiać budzik na 1-2 w nocy bo flota wracała

Antharas napisał(a):

Pozostaje jeszcze sprawa dexu którego flota mało mnie pali, w US około 2.5kk poza US około 6kk
      A wystarczy puszczać zwykły skład i olać zarobek z piratów i obcych, do tego postawić większą obronę na planecie i problem z pilnowaniem floty i dexem rozwiązany, a do tego i tak będziesz na dużym plusie w porównaniu ze zbieraczem

Sygnatura by Madzia
    • Przed update pisałem i ciągle podtrzymuję podział klas:
      - generał - gracze flotowi , co siedzą na urlopie - z eko nie korzystasz, jak puścisz exp to i tak niewiele zyskasz - masz zdjąć urlop, polecieć szybko i tanio, trafić - i jest super
      - zbieracz - klasa dla tych, co logują się raz na dzien zrobić zwózkę - i nic więcej. Ew top3 eko z danego uni (ale i tak dopiero przy ok 200kk pktów eko się opłaca)
      - odkrywca - dla graczy aktywnych, co siedzą, farmią.

I nie ma znaczenia czy piraci działają czy nie - opis ciągle aktualny. To, że część graczy nie patrzyło i wybrało złą klasę - to nie powód, aby marudzić. A wystarczyło popatrzeć jak to działało na ledzie czy testowym i dobrać klasę pod siebie.
      Oczywiście, można marudzić, że przy wdrożeniu nie było info poza forum o wzorach. Plus - każdy wie, że recki generała powinny palić więcej niż 1 deu. Ale to niewiele zmienia.

Moim zdaniem to co powinni jeszcze dodać to jakieś ograniczenie na zlom z piratów, uzależniony od wieku uni. Tylko ustawić to rozsądnie i po sprawie - jest balans.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon