U nas nie pojawiła się do tej pory informacja o wprowadzeniu limitu w rynku do 20 mln
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Ponieważ obecnie nie wiadomo które zasoby pochodzą z legalnego źródła, a które nie - czy Team uważa, że prawidłowym sposobem postępowania jest tworzenie zgłoszenia po skanie - w celu uzyskania potwierdzenia ze flota / zasoby które chcesz atakować są legalne?
Przecież farmiąc lewe zasoby stajesz się nie tylko paserem (zwrócisz ... no właśnie - zysk czy całe zasoby? ) - ale także narażasz się na bana. Przecież Team nie może narażać graczy na taką odpowiedzialność (gracz nie ma wiedzy o pochodzeniu środków - natomiast Team ją ma).
Podobna sprawa z handlem - handlując wysyłam komuś swoje środki. Czy jeżeli okaże się, że jego zasoby pochodziły z bugu - czy moje środki (te, które przesłałem handlującemu) zostaną mi zwrócone?
@Art
@smoki
@kruszynka
@Migotka
@Kasia321
Jakie jest stanowisko Teamu w przypadku tych dwóch pytań. Regulamin znam - pytam o to, jaka interpretacja będzie stosowana. I pytam się jaka będzie w przypadku normalnych graczy - a nie "nadzwyczajnych okoliczności".
Przyjąłem założenie, że skoro wy rozpatrujecie zgłoszenia o lewych zasobach - to przecież musiRentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 OberonPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez dexPL ().
-
-
dwa zdania tłumaczone dwa dni. Pewnie oficjalne stanowisko GF to cały akapit to trochę poczekamy na tłumaczenie.
Czy ograniczenie ilości surowców do 20 mln wpływa na duplikowaną surkę?Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post?? -
Qnick napisał(a):
dwa zdania tłumaczone dwa dni. Pewnie oficjalne stanowisko GF to cały akapit to trochę poczekamy na tłumaczenie.
Czy ograniczenie ilości surowców do 20 mln wpływa na duplikowaną surkę?
Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Qnick napisał(a):
bug ciagle dzialaArt1 to moje stare konto
-
Qnick napisał(a):
Uni Taurus [ON] -
Wcześniej jeden handel to mogło być 500kk , więc 20kk to jakieś 25x więcej handli.
-
flota nie jest ograniczona wiec ograniczenie surki nie wpływa na bugSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Hahaha, no to naprawili aktualizacją Szacunek dla GF i +1 do respektu.
-
abraaa napisał(a):
Wcześniej jeden handel to mogło być 500kk , więc 20kk to jakieś 25x więcej handli.
Już gościa zbanowali za wystawianie autoofert więc będą wyłapywać resztę i bucup nie jest potrzebny -
Apofis napisał(a):
abraaa napisał(a):
Ja tam jestem za backup-em. Pytanie tylko, o ile się cofnąć? -
abraaa napisał(a):
eraz to już po filipku. Mogą 100 kolejnych lat łapać.
Ja tam jestem za backup-em. Pytanie tylko, o ile się cofnąć
gdzie się chcesz cofnąć do zeszłego dziesięciolecia ? kpina jakaś
to jak by się cofnąć w czasie to psutej już przeszłości - zamęt gorszy i spustoszenie a kto odda flociarzom zdobyte surowce rozwalone floty czas stracony badania -
konta złapia, surowcow nieSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
konta złapia, surowcow nie
już banują bo widzę na uni -
a surowce legalnie na inne konta nie połączone z bugiem :))
pomyslSprzedam metal na Quantum.
Banują, ale konta które były zgłaszane przez support. A ile transakcji nie było zgłoszonych oraz ile było zrobionych przez zaprzyjaźnione konta? Surka poupychana i czeka na lepsze czasy.
-
Muniek napisał(a):
surowce legalnie na inne konta nie połączone z bugiem :))
pomysl
-
nie dojdaSprzedam metal na Quantum.
abraaa napisał(a):
Banują, ale konta które były zgłaszane przez support. A ile transakcji nie było zgłoszonych oraz ile było zrobionych przez zaprzyjaźnione konta? Surka poupychana i czeka na
Muniek napisał(a):
nie dojda
-
Muniek napisał(a):
Jestes strasznie naiwny.
u nas już poszło 2 z topowych flociarzy jak dla mnie moga pól top 50 zbanować wepnę sie wyżej a te lewe surki mi nic nie zrobią -
Apofis napisał(a):
Muniek napisał(a):
Jestes strasznie naiwny.
Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
innych interesuje
-
Zostawiam cie w dyskusji z samym soba bo widze ze nie ma to sensu.
pozdrawiamSprzedam metal na Quantum.
Apofis napisał(a):
abraaa napisał(a):
Banują, ale konta które były zgłaszane przez support. A ile transakcji nie było zgłoszonych oraz ile było zrobionych przez zaprzyjaźnione konta? Surka poupychana i czeka na
Muniek napisał(a):
nie dojda
Ad 2 - na maj? Jasne, pewnie impotentów w teamie nie ma - więc jak zechcą to dojdą. Ja bym jednak wolał mieć pewność, że cała lewa surka została namierzona. A z dnia na dzien coraz pewniejsze staje się to, że nigdy całej nie wyeliminują. Plus - obecnie coraz więcej surki wypływa i leci przez legalny handel czy farmienie - za chwilę będzie już w pełni legalna. Zobaczysz - 2-3 tygodnie sraki z banowaniem i potem już nikt za lewą surkę nie poleci.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Apofis napisał(a):
gdzie się chcesz cofnąć do zeszłego dziesięciolecia ? kpina jakaś
to jak by się cofnąć w czasie to psutej już przeszłości - zamęt gorszy i spustoszenie a kto odda flociarzom zdobyte surowce rozwalone floty czas stracony badania
To nie jest standardowa sytuacja, gdzie pusher/pusherzy przerzucają sobie surkę z jednych kont na drugie. W przypadku tego bugu po pierwsze surowce brane są z ogólnodostępnego narzędzia czyli rynku, po drugie skala możliwości oszustów i nieuczciwych graczy jest nieporównywalnie większa niż w przypadku "klasycznej" pusherki. Właściwie to nawet mimo wprowadzonych zmian nie ma jakiś limitów, trwa to teraz po prostu dłużej.
Lecz to nie dwa powyższe problemy są tutaj najgorsze - chodzi mi oczywiście o nieświadomy udział wielu graczy w procederze, co w przypadku innych pushy nie ma nigdy miejsca. Dodatkowo sytuacje utrudnia fakt, że lewa surka mogła:
a) rozejść się po lewych kontach, na których będzie czekała sobie spokojnie aż wszystko ucichnie i będzie nieuczciwie "żywiła" konta przez dobre miesiące/lata
b) mogła zostać przehandlowana z innymi kontami (mogą być to gracze, którzy nie mieli pojęcia o procederze, chcesz im teraz odpisać uczciwie zarobione surowce?)
c) zostać wyfarmiona w cholerę przez X graczy (część nieświadomych, że te surowce są "lewe")
d) zamienić się we flotę która: 1) mogła złomować graczy jak leci 2) zdejmować księżyce 3) zostać zezłomowana (uczciwie lub też nie)
Myślę, że kreatywność Graczy pozwoliłaby dopisać wałków na sporą część alfabetu, ale chyba już łapiesz o co chodzi.
Zatem mamy sytuację, w której po uniwersach rozeszła się kosmiczna ilość surowców. Część została przetopiona, co po kosmicznych przyrostach zostało dość szybko wyłapane i ukarane permami - super. Lecz co z tymi surowcami, które wymieszały się z normalną surką, czy to poprzez handel czy farmingi lub złomy. Kogo teraz karać ? Zrozum, że teraz gdy mleko się rozlało niezwykle ciężko będzie wyłapać całą surkę.
Mówisz, że nie chcesz tracić poświęconego czasu na farming itd. - ale niestety cały Twój cenny czas włożony w to jest gówno wart, bo Twoi sąsiedzi mogą sobie mnożyć surkę do woli i czerpać z tego korzyści.
Na starszych uni sytuacja jest dramatyczna, bo konta budowane przez wiele lat stracą na "wartości" dużo bardziej niż te na nowych. Back up nie jest dobrym rozwiązaniem, ale na dzień dzisiejszy żadne rozwiązanie nie jest ok wobec każdego, a każdy dzień bezczynności tylko pogarsza cały bajzel.
Pozostaje mi jedynie współczuć i życzyć powodzenia całej ekipie Operatorów, bo nie z ich winy mają teraz masę problemów. Więc zamiast wieszać psy na Bogu ducha winnym GO - patrzcie na podejrzane przyrosty, zwróćcie uwagę na absurdalne ilości surowców i zapisujcie nicki oszustów - może uda się jakoś wspólnymi siłami ogarnąć ten burdel.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez sheaker ().
-
Muniek napisał(a):
pozdrawiam
Nie interesuj się tak co cie to obchodzi ich sprawa czy będa szukać czy nie znasz kogoś kto poszedł w pkt wysoko bardzo zgłoś
co masz za problem?
sheaker napisał(a):
kosmicznych przyrostach zostało dość szybko wyłapane i ukarane permami - super. Lecz co z tymi surowcami, które wymieszały się z normalną surką, czy to poprzez handel czy farmingi lub złomy. Kogo teraz karać ? Z
-
Apofis napisał(a):
Kogo to obchodzi taka surka jest w obiegu to się ja zezłomuje sfarmi i po krzyku ja nie widzę problemu w tym, że koleś se coś zkitrał na boku
Sprawiedliwości w Twoich słowach nie ma. Sklonowane surowce nie powinny należeć się nikomu. -
Ruda napisał(a):
Sprawiedliwości w Twoich słowach nie ma. Sklonowane surowce nie powinny należeć się nikomu.
Sprawiedliwości nie ma nigdzie nie było i nie będzie halo ziemia -
Apofis napisał(a):
Muniek napisał(a):
pozdrawiam
To by było na tyle rozmowy z tobą.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 36
36 gości