Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @19dawid45 osobiście nie rozumiem czemu ciągle tu schizujecie - od 13 grudnia puszczam expy. Będzie 1000 sztuk, wszystko spisane skrupulatnie w Excelu - linia trendu (taka prawdziwa, nie taka jaką jakiś koleś tu w paincie sobie domalował) idzie stale prosto lub minimalnie w górę z zyskami. Nasze oko to dość ułomny organ. Ani razu tych danych nie podałem i nie podam, bo w sumie bawi mnie ta panika "puściłem 5 expów, 5 pustych, znerfiiiili" "a mój kumpel Pioter puścił wczoraj 20 i miał 2x mniej niż zwykle, oszusty z GF"

[ciach]

Super Moderator Ruda:
      offtop
    • Nonick napisał(a):

@19dawid45 osobiście nie rozumiem czemu ciągle tu schizujecie - od 13 grudnia puszczam expy. Będzie 1000 sztuk, wszystko spisane skrupulatnie w Excelu - linia trendu (taka prawdziwa, nie taka jaką jakiś koleś tu w paincie sobie domalował) idzie stale prosto lub minimalnie w górę z zyskami. Nasze oko to dość ułomny organ. Ani razu tych danych nie podałem i nie podam, bo w sumie bawi mnie ta panika "puściłem 5 expów, 5 pustych, znerfiiiili" "a mój kumpel Pioter puścił wczoraj 20 i miał 2x mniej niż zwykle, oszusty z GF"

@Ruda drugi raz już tu wpadasz ze swoją miotełką sprzątać i informować ludzi o czym można, a o czym nie można pisać. Nikt Ci tu od tematu strasznie nie odbiegał. Zluzuj. Przemyśl skasowanie tego wątku może po prostu, choć jak na razie to tutaj ludzie (zamiast teamu) sobie wszystko powyjaśniali i sami podzielili się między sobą odpowiedziami, które powinni otrzymać od Teamu.

P.s. Takie sztywne trzymanie się zasad w psychologii wiąże się z osobowością kompulsywną.
      to nie schizowanie a fakty...puszczam kilkadziesiąt ekspów na dzień i widzę różnicę a walczę z tym od początku:) i nie tylko ja widzę ale mniejsza o to beda glosy ze zmiejszyli beda i ze nie zmniejszyli...zarzut dawno temu poszedl do dzis nie ma stanowiska GF wobec tego jak i wszystkich innych sytuacji wobec najwiekszej zmiany na OG od powstania
    • El Baaboollo napisał(a):

Teraz jak wysyłam kolonizuj z księżyca z 15 pozycji na 1 w tym samym układzie to po powrocie floty dostaję info że wróciła z planety 15stej na moona na pozycji 15stej. To tak ma być ?
      • Jak jestem na koncie i ktoś mnie skanuje to po odświeżeniu strony widziałem na liście planet taki mały trójkącik i wiedziałem gdzie leci ten skan. Teraz tego nie widać.

Jak wyłączysz AGR to będzie widać gdzie leci skan
    • ja prosze publicznie o rozliczenie mojego konta taki oto tiket wyslalem i niech ktos sie odwazy cos mnie banowac

witam

prosze o rozliczenie mojego konta z lewych sorowcow w grze ... jak wiecie apeluje od dawna o wylaczenie rynku ... widze ze nie dziala dalej ... jestesmy w kontakcie ,ps nie bede analizowal ile czego co i po ile nie mi oceniac ... zapraszam GO do studiowania i termionowe mieszczace sie w czasie na odp tiketa ... kwota do odsylki ile czego .... rozumiem ze zaczynam korzystac juz z rynku na potege na zwyklych ofertach .... w razie watpliwosci znajdziecie mnie wszedzie forum dsc gra ...

ale cios vel the_end zniszczyliscie ogame

to juz 3 moj wiszacy tiket tamte mniej istotne ale kolejnosc rzecz swieta ... pooczekam a jesli zrobia sie jakies mld surki na kkkkk dt to napewno nic odyslac nie bede a zapraszam na priv do debaty co odpiszemy ....profilaktycznie odesle tyle ile uwazam poki jeszcze ogarniam co od jutra bedzie nie wiem

ps mimo zrobienia z 400 transakcji na rynku nie uwazam zebym korzystal z czegoklwiek nazwanum bugiem swiadomie .. .nie mi oceniac mam gdzie sure mrozic a GO jak bedzie chcial to odliczy co do centa oparte to bedzie musialo byc merytorycznymi faktami z data i z jakim graczem ....

od jutra sprzedaje dobowe wydobycie deu z kazdej ;planety codziennie 16 zwyklych ofert na 10 baniek deu za mete czy kris ... oczywiscie po uczciwym 3 2 1
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().

• ale cios antynazista napisał(a):

ja prosze publicznie o rozliczenie mojego konta taki oto tiket wyslalem i niech ktos sie odwazy cos mnie banowac

witam

prosze o rozliczenie mojego konta z lewych sorowcow w grze ... jak wiecie apeluje od dawna o wylaczenie rynku ... widze ze nie dziala dalej ... jestesmy w kontakcie ,ps nie bede analizowal ile czego co i po ile nie mi oceniac ... zapraszam GO do studiowania i termionowe mieszczace sie w czasie na odp tiketa ... kwota do odsylki ile czego .... rozumiem ze zaczynam korzystac juz z rynku na potege na zwyklych ofertach .... w razie watpliwosci znajdziecie mnie wszedzie forum dsc gra ...

to juz 3 moj wiszacy tiket tamte mniej istotne ale kolejnosc rzecz swieta ... pooczekam a jesli zrobia sie jakies mld surki na kkkkk dt to napewno nic odyslac nie bede a zapraszam na priv do debaty co odpiszemy ....

ps mimo zrobienia z 400 transakcji na rynku nie uwazam zebym korzystal z czegoklwiek nazwanum bugiem swiadomie .. .nie mi oceniac mam gdzie sure mrozic a GO jak bedzie chcial to odliczy co do centa oparte to bedzie musialo byc merytorycznymi faktami z data i z jakim graczem ....

od jutra sprzedaje dobowe wydobycie deu z kazdej ;planety codziennie 16 zwyklych ofert na 10 baniek deu za mete czy kris ... oczywiscie po uczciwym 3 2 1
      Tobie zapewne jest trudno to zrobić, ale czy bierzesz pod uwagę całkowita kasacje kont?
    • KristoXYZ napisał(a):

ale cios antynazista napisał(a):

ja prosze publicznie o rozliczenie mojego konta taki oto tiket wyslalem i niech ktos sie odwazy cos mnie banowac

witam

to juz 3 moj wiszacy tiket tamte mniej istotne ale kolejnosc rzecz swieta ... pooczekam a jesli zrobia sie jakies mld surki na kkkkk dt to napewno nic odyslac nie bede a zapraszam na priv do debaty co odpiszemy ....

Tobie zapewne jest trudno to zrobić, ale czy bierzesz pod uwagę całkowita kasacje kont?
      A czy bierzesz pod uwagę że gra straciła sens że konto ciosa moge miec w 2 dni ? Że lata pracy poszły w piach? Że tickety są rozliczane według mnie wobec widzi mi sie operatora...mniej wygodni gracze czekają dłużej? Bierzesz to pod uwagę? Czym jest kasacja konta wobec zyskow GF z anty?
    • 19dawid45 napisał(a):

KristoXYZ napisał(a):

witam

A czy bierzesz pod uwagę że gra straciła sens że konto ciosa moge miec w 2 dni ? Że lata pracy poszły w piach? Że tickety są rozliczane według mnie wobec widzi mi sie operatora...mniej wygodni gracze czekają dłużej? Bierzesz to pod uwagę? Czym jest kasacja konta wobec zyskow GF z anty?
      Stawiam flaszkę, że nie zrobisz w dwa dni konta takiego jak ma cios :) może i punktowo dobijesz do tego ale jeśli chodzi o stabilne podstawy, eko nie dasz rady
    • to nie jest do konca glupie
      bo wtedy bedzie duzo ofert po 20 baniek ale oczywiscie z prawdziwym problemem nie ma to wspolnego nic .
      latwiej znajda , niemniej jednak dalej nie rozumiem dlaczego nie zamkneliscie rynku
      @Art dlaczego nabrales wody w usta?
      nie latwiej napisac nie wiem nie znam sie , nie mam kontaktu z gf bo nie przekazali mi odpowiedzi mimo ze czekam tak samo jaka WY? nie mozesz tak napisac bo szef spojrzal by na Ciebie krzywym okiem?
      przeciez to i tak jest koniec ogame wiec czym sie martwisz?

ktos pisal wyzej - otoz drogi programisto sprawa jest banalnie prosta.
      przyblokowac proceder i sprwadzac wszystko , zmudne trudne ale wykonalne.
      trzeba po prostu chciec .
      @Art tak wiec co z tym rynkiem milo by bylo jakbys napisal i tu Ci dam pare przykladow:
      nie wiem co z tym rynkiem nie odemnie to zalezy jestem tylko slugusem niemiaszkow
      niewiem co powiedziec sytuacja mnie zaaskoczyla nie sadzilem ze skala problemu bedzie tak duza
      przekazalem odpowiednie informacje odpowiednim ludzia zwykle nie czekam tak dlugo na odpowiedz , ale od razu jak czegos sie dowiem to Wam zakomunikuje.
      jednoczesnie sam podejmuje decyzje o zablokowaniu rynku
      moze nawet wysle wam jakas informacje z grze zebyscie z tego nie korzystali -to tak dlatego zeby potem moim operatorom i moim podwladnym bylo latwiej zarzegnac kryzys.

a ty co zrobiles ? pozatym chyba drogi ten dentysta skoro od 13 grudnia bez sensownej odpowiedzi u niego przebywasz , no chyba ze klamiesz tak jak z przelicznikiem 2.5;1.5;1 i chowasz sie jak strus w piaseczek. misiu malinowy jak ktos juz napisal
      a ja nazwalbym cie po prostu kims kto nie powinein byc tam gdzie jest
      bo sie po prostu nienadajesz na swoje stanowisko oraz zwyklym tchorzem
    • KrzysDRJ napisał(a):

19dawid45 napisał(a):

KristoXYZ napisał(a):

witam

Stawiam flaszkę, że nie zrobisz w dwa dni konta takiego jak ma cios :) może i punktowo dobijesz do tego ale jeśli chodzi o stabilne podstawy, eko nie dasz rady
      A czemu by nie? zakupujesz za gruby hajs anty do skracania budowy surowce mnożysz w nieskończoność i lecisz...w kilka minut gośc zrobił 200kkk deu ...w kilka minut!!
    • a ja zapytam inaczej:
      wystawiłem 20kk deuteru za 60kk metalu bo rynek wprowadził limity:

Wymiana zakończona. 05.01.2020 09:37:15
      Od: Rynek

Handel został ukończony.
      Sprzedano: 20.000.000 Deuter
      Na planecie XXX otrzymano 47.500.000 Metal.
      Opłata rynkowa: 2.500.000 Metal

chciałem zapytać gdzie podziało się 10kk metalu?
      ...Z kubryku ruszył każdy z nas, wprost od cynowych mis, Kulawy bosman dzieli broń, na pokład każe iść,

Mocarna ręka chwyta nóż i dłoń zaciska się, Dziś marny, brygu, jest twój los - wzbudziłeś gniew...
    • Czarnobrody napisał(a):

a ja zapytam inaczej:

Handel został ukończony.

nie wystawiłeś przypadkiem auto oferty z tolerancja?
    • 19dawid45 napisał(a):

Czarnobrody napisał(a):

a ja zapytam inaczej:

Handel został ukończony.

nie wystawiłeś przypadkiem auto oferty z tolerancja?
      Nie musiał. Wystarczy że druga strona miała autozapytanie z tolerancja.

Tutaj cena koncowa = 50kk
      A więc druga strona miała kupię 20kk deu po cenie 50kk + tolerancja > 13%.

Tak to działa obecnie - @Art miał się dowiadywać czy taki był zamiar.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • no nic. zatem były to ostatnie moje przygody z rynkiem.
      wystawiam po 3,0 minus podatek to jakieś 2,9 a dostałem po 2,375.

U handlarza sobie będę wymieniał za anty z expedycji.
      ...Z kubryku ruszył każdy z nas, wprost od cynowych mis, Kulawy bosman dzieli broń, na pokład każe iść,

Mocarna ręka chwyta nóż i dłoń zaciska się, Dziś marny, brygu, jest twój los - wzbudziłeś gniew...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Czarnobrody ().

• Pytanie czy to bug w komunikacji czy też bug z generowaniem surki przez system?

Zapytanie moje na 99k jednostek podzieliło się (ustalona cena za całość: 3.168.000.000)

efekt:
      98.900 za 3.164.800.000
      100 za 3.168.000.000

Mi zeszła właściwa ilość surki, umówiony sprzedawca dostał też ok, a co z tymi 100 sztukami?
    • Baju napisał(a):

Genek napisał(a):

a co z tymi 100 sztukami?
      odlicz cenę tych stu, a reszta .. napiwek odesłać na planetę opków
      Ja kupowałem, dostałem tyle ile chciałem za tyle ile chciałem.
      Umówiony sprzedawca, który mi wyspawał 99k, sprzedał mi finalnie przez podział oferty 98,9k normalnie.

Pytanie brzmi:

czy: 100 za 3.168.000.000

jest błędem komunikacji i system rynku po prostu nie radzi sobie z odejmowaniem?
      czy jest błędem tworzenia surki i owa oferta dała komuś 3kkk za 100 sztuk?
    • Genek napisał(a):

Baju napisał(a):

Genek napisał(a):

a co z tymi 100 sztukami?
      odlicz cenę tych stu, a reszta .. napiwek odesłać na planetę opków
      Ja kupowałem, dostałem tyle ile chciałem za tyle ile chciałem.Umówiony sprzedawca, który mi wyspawał 99k, sprzedał mi finalnie przez podział oferty 98,9k normalnie.

Pytanie brzmi:

czy: 100 za 3.168.000.000

jest błędem komunikacji i system rynku po prostu nie radzi sobie z odejmowaniem?
      czy jest błędem tworzenia surki i owa oferta dała komuś 3kkk za 100 sztuk?
      to drugie. Za 100 sztuk ktoś dostał (surka z dupy - tj od gry - a nie twoja) - 3kkk zasobów. Na tym własnie polega ten bug - tworzysz taką sytuację - a nastepnie sprzedajesz po 10 sztuk lmów czy czegos ... za miliardy. I masz biliony deuteru na koncie. i za to własnie można dostać bana (ps. zglos swoj przypadek do supportu i jestes bezpieczny)
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

Tak to działa obecnie - @Art miał się dowiadywać czy taki był zamiar.
      Jak taki miał być zamiar to gratuluję geniuszu.Wstawiasz sprzedaż stateczków za max i dostajesz po kosztach,wstawiasz towar z mniejszym zyskiem i dostajesz poniżej zysku.
      Wystawiasz towar i nie wiesz czy cię nie ograbią ,zupełnie legalnie.
      Super zamiar ,kolejny genialny pomysł.
      Mam nadzieję ,że szybko ogarną błędy w zasadzie sam zamysł rynku podoba mi się,tylko te błędy i brak jakiejkolwiek reakcji jest żenujący ze strony GF i jej przedstawicieli.

ciap napisał(a):

GF nie dał mi upoważnienia do wypowiadania się na temat GF więc przedstawiciel ze mnie marny. Nawet nie jestem informowana przed graczami.
      Ciap czy GF dało Ci upoważnienie czy nie,czy marny z Ciebie przedstawiciel czy nie,nic to zmienia fakt zostaje faktem .Pracuję i mam kontakt z klientami ,nie jestem upoważniony do niektórych spraw ,ale klientów to nie obchodzi ,oni rozmawiają ze mną i ode mnie oczekują rozwiązanie spraw lub wyjaśnienia sprawy z osobą kompetentną ,nie oni będą szukać dochodzić co nie gra i kto za to odpowiada,jak to naprawić itp. Dla mnie jest to logiczne i sensowne.
      Podsumowując ,wszyscy narzekają ,ale główny zamysł i wprowadzone zmiany są fajne wprowadziły sporo ożywienia,weźcie tylko naprawcie co trzeba i będzie OK.
    • Niektórzy po OGame oczekują supportu i obsługi rodem z platform i tytułów rynku gier AAA a rzeczywistość jest taka, że tutejsza administracja to jakaś łapanka niczym ochrona przed tanim klubem, nie za dużo wie, nie za dużo robi ale liczy, że będzie spokój i cisza i jakoś się dokula do końca zmiany. :E To cud, że ta gra w ogóle dalej się trzyma na tym archaicznym kodzie i jako tako działa. GF jest zainteresowane tylko spływającym hajsem z anty i tak długo jak pieniądze będą do nich trafiać tak długo to będzie żyło a to czy gra działa jak należy czy jest pełna bugów i sama się zajeżdża swoimi funckjami to ich mało obchodzi. W tabeli zysków / kosztów jest 5 ojro na plus więc kit tam, niech se UGame chula dalej. :E
    • Mirmir napisał(a):

Ciap czy GF dało Ci upoważnienie czy nie,czy marny z Ciebie przedstawiciel czy nie,nic to zmienia fakt zostaje faktem .Pracuję i mam kontakt z klientami ,nie jestem upoważniony do niektórych spraw ,ale klientów to nie obchodzi ,oni rozmawiają ze mną i ode mnie oczekują rozwiązanie spraw lub wyjaśnienia sprawy z osobą kompetentną ,nie oni będą szukać dochodzić co nie gra i kto za to odpowiada,jak to naprawić itp. Dla mnie jest to logiczne i sensowne.
      Podsumowując ,wszyscy narzekają ,ale główny zamysł i wprowadzone zmiany są fajne wprowadziły sporo ożywienia,weźcie tylko naprawcie co trzeba i będzie OK.
      Smoki napisała że czekamy na odpowiedź. Więc co mam napisać? Zmyślić? :fsmile:
      Zadajecie pytania na które sama nie znam odpowiedzi. Pomagam na tyle ile mogę. :roll:
      Ja nie pracuję w GF. Nie mogę podejść do szefa GF i z nim pogadać. Nawet nie znam języka angielskiego. Google translator? Nikt mnie nie rozumie wtedy choć staram się pisać prostymi zdaniami.

Choć nie wiem po co bo sam hejt. :E
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap napisał(a):

Smoki napisała że czekamy na odpowiedź. Więc co mam napisać? Zmyślić?
      Zadajecie pytania na które sama nie znam odpowiedzi. Pomagam na tyle ile mogę.
      Ja nie pracuję w GF. Nie mogę podejść do szefa GF i z nim pogadać. Nawet nie znam języka angielskiego. Google translator? Nikt mnie nie rozumie wtedy choć staram się pisać prostymi zdaniami.
      Rozumiem to wszytko i nie mam do Ciebie żadnych pretensji ,jesteś jedyną osobą która stara się coś wyjaśnić jednak nie zmienia to faktu ,że dla nas jesteś przedstawicielką GF i nic tego nie zmieni.
      Smoki napisała ,że czekamy na odpowiedź ,super tylko gdzie mam się dokopać do tej informacji od Smoki ,pierwszy raz słyszę,ale nic to dobrze ,że coś się dzieje.