Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @ciap wczoraj Ci proponowałem pokazanie działania rynku
      Wkleiłem też cenę ponad 5mld sury za 10 dt

Bez obrazy nie wiem czy udajesz czy naprawdę korpo tak ci mózg wypralo że piszesz posty tego typu

ciap napisał(a):

Muniek napisał(a):

ciap napisał(a):

Muniek napisał(a):

Zrobiłbym to co GO by odpisał ale nie odppisał nic.
      Pisałam Ci ze masz odesłać na planetę administracji jako GO.
      a tak juz buduje DTki, czekaj tylko jesszcze anty kupie zeby dtki w stoczni przeklikac.albo najlepiej Ty przylec z zagranicznego uni i bys odesłala to swoimi dtkami jak mozesz :) dzieki :)
      Czyli dostałeś 26kkk deuteru gdy masz mała ładowność to ile musiałeś handlować?

Już padłem od tego :D

Proszę cię założę konto na u 68
      I zobaczymy jak sobie poradzisz z tym problemem
    • @szturman
      Gdzie ja napisałam że nie rozumiem jak się mnoży surowce? :)
      Ja tylko nie wierzę że na takie sumy można to zrobić przypadkiem/nie zauważyć.

Dlatego powtórzę jeszcze raz:

Surowce należy odesłać na dowolną planetę administracji + napisać ticketa.

Raz dwa trzy... Minusowania czas START!
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • ciap napisał(a):

@szturman

W tym przypadku nie chodzi o to czy zauważył, czy nie, tylko o to dlaczego to gracz ma brać odpowiedzialność za błędy gry? Z pilnowaniem surowców i ich odsyłaniem łącznie?
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • wampek napisał(a):

W tym przypadku nie chodzi o to czy przypadkiem, czy nie, tylko o to dlaczego to gracz ma brać odpowiedzialność za błędy gry? Z pilnowaniem surowców i ich odsyłaniem łącznie?
      Tak to niestety jest że błędy się zdarzają. Nic z tym niestety nie zrobię jako Team. Choć sobie dla rozrywki programuję (np. historię) to kodu OGame nie poprawię. :fsmile:
      Takie pytania proszę kierować do GF. Z tego co mi wiadomo (i co można ciągle słuchać w filmikach na YT) osoby decydujące o rozwoju gry grają na OGame.DE więc może tam zadacie to pytanie do nich? :)
    • ciap napisał(a):

wampek napisał(a):

W tym przypadku nie chodzi o to czy przypadkiem, czy nie, tylko o to dlaczego to gracz ma brać odpowiedzialność za błędy gry? Z pilnowaniem surowców i ich odsyłaniem łącznie?
      Tak to niestety jest że błędy się zdarzają. Nic z tym niestety nie zrobię jako Team. Choć sobie dla rozrywki programuję (np. historię) to kodu OGame nie poprawię. :fsmile:Takie pytania proszę kierować do GF. Z tego co mi wiadomo (i co można ciągle słuchać w filmikach na YT) osoby decydujące o rozwoju gry grają na OGame.DE więc może tam zadacie to pytanie do nich? :)
      Z tego co widzę to od tygodnia próbujemy wybłagać odpowiedź przedstawiciela GF, ale jakoś tak bezskutecznie...
    • ciap napisał(a):

Gdzie ja napisałam że nie rozumiem jak się mnoży surowce?

Czy do Ciebie nie dociera?? Zadałem Ci pytanie (po raz trzeci). Czym mam odesłać 120kk surowców mając do dyspozycji 10k mt? mam to wozić przez cały czas? oddasz mi za to deuter? oddasz mi za to czas? a jak ktoś w międzyczasie to wyfarmi to co? mam wziąć odpowiedzialność za błędy GF i za to płacić?
      Czy mam Ci pokolorować post i powiększyć żeby to do Ciebie dotarło?

Emerytowany lotnik - 856.607,43%

" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... "

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Crion ().

• @ciap skoro tak chętnie udzielasz odpowiedzi na nasze pytania, to może warto wyjść przed szereg i samej zapytać twórców czy mają zamiar z tym cokolwiek zrobić? może dostaniesz o 10zł droższy talon :E
      sama skupujesz dex po 1:1 za metal w niebotycznych ilościach i wypisujesz takie debilizmy XD

z jakiej paki ja mam ślęczeć przed kompem i wyliczać sobie na kalkulatorku ile surowców za dużo dostałem, a ile powinienem dostać? tym bardziej, że rynek nie działa prawidłowo i osoba sprzedająca dostaje jedynie 80% tego za ile chciała sprzedać xD
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • justvroum napisał(a):

@ciap skoro tak chętnie udzielasz odpowiedzi na nasze pytania, to może warto wyjść przed szereg i samej zapytać twórców czy mają zamiar z tym cokolwiek zrobić?
      Zrobiłam to parę dni temu. :fsmile:

Nawet jeden gracz mi tłumaczył bo u mnie angielski level 0.
      Serdecznie mu za pomoc dziękuję. :fkiss:

Crion napisał(a):

Czym mam odesłać 120kk surowców mając do dyspozycji 10k mt? mam to wozić przez cały czas? oddasz mi za to deuter? oddasz mi za to czas? a jak ktoś w międzyczasie to wyfarmi to co? mam wziąć odpowiedzialność za błędy GF i za to płacić?
      Ticket i opisać swój problem.

Zgłoszenia robione są w miarę możliwości na tyle ile team ma czasu.
      Wczoraj sama 5h spędziłam nad OGame a końca nie widać. :ffreak:
    • ciap napisał(a):

wampek napisał(a):

Tak to niestety jest że błędy się zdarzają. Nic z tym niestety nie zrobię jako Team. Choć sobie dla rozrywki programuję (np. historię) to kodu OGame nie poprawię. :fsmile:Takie pytania proszę kierować do GF. Z tego co mi wiadomo (i co można ciągle słuchać w filmikach na YT) osoby decydujące o rozwoju gry grają na OGame.DE więc może tam zadacie to pytanie do nich? :)
      1. Dla nas przedstawicielem GF jest Art. Tylko, że on zapadł się pod ziemię. Przypadkiem tylko ...
      2. Nikt nie wymaga poprawienia kodu przez ciebie, moja droga. Ale od Arta gracze by chcieli zwykłej informacji / ostrzeżenia o błędzie. Ma to dwa plusy - mniej roboty przy weryfikacji i więcej złapanych - więc dlaczego tego nie zrobiliście (jako wy, Support - ale to jest rola Arta). I znów ktoś daje ciała od tygodnia ... zamiast w 5 min ogarnąć informację.
      3. A nie prościej manualnie odpisać taką surkę? Przecież jak ogarniacie ticket to macie wyliczoną kwotę do zapłaty - jaki to problem. A nie potem gracz ma wozić przez dwa dni całą swoją flotą zasoby - poświęcajac czas, sloty, paliwo i jeszcze ryzykując utratą floty. No dziękuję bardzo za taką pomoc supportu.

I na koniec - na części uni tickety wiszą od tygodnia - i co - przez tydzien gracz ma opiekować się tymi zasobami? Bo przecież nawet nie potrafiliscie dać spójnego info (np wyślij ticketa - a zasoby możesz od razu odsyłać - albo czekać na rozstrzygnięcie zgłoszenia). To naprawdę takie trudne, aby czasem pomyśleć jak ułatwić choć trochę życie graczom?
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • ciap napisał(a):

justvroum napisał(a):

to może podziel się z nami wszystkimi tą objawiającą informacją zwrotną? :D
      Pisałam już kiedyś że GO dowiaduje się w tej samej chwili o tym co GF ma do przekazania. ;)
      A teraz wybaczcie. Sprawy teamowe
      to po kiego każesz nam wypisywać do twórców gry skoro sama pisalas i doskonale zdajesz sobie sprawe z tego, ze nie otrzymamy zadnej odpowiedzi? czy ty jestes normalna?
      czy mam grzeczniej pisać do SIR TEAMOWCA bo mnie znowu zwyzywa na privie? xD
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • Teraz żeby nie dostac rozmnozonej surki to trzeba zrezygnować z rynku. Ciap u nas na uni są gracze wystawiający swoje dzienne produkcję deu czy krissu z planet właśnie małymi ilościami bo po kilka kk z każdej planety.
      Każdy gracz czytający forum wie że dużym autozapytaniem namnoży surowców tym co ich wyżej opisałem. Sam mozolnie skupuje pojedyncze małe oferty, żeby nie narazić kogoś na zbędne odsyłanie surowców.
      Pytanie brzmi którzy gracze robią celowo małe oferty a którzy celowo duże autozapytania?
      Moim zdaniem nikomu nie da się tu niczego udowodnić. A to gracz co będzie musiał odesłać musi też pisać tickety i czekać na odpowiedź...Gdybym chciał to zrobię problem wszystkim co wystawili cokolwiek na rynku ... Czy wtedy ja dostanę bana za bugushing bo napisałem tego posta?
      Niektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.
    • ciap napisał(a):

Dlatego powtórzę jeszcze raz: Surowce należy odesłać na dowolną planetę administracji + napisać ticketa.
      Niech dobrze zrozumiem Twój tok myślenia.
      Błąd niewywołany z winy graczy a winy producenta produktu, którego nikt nie ma zamiaru jak na razie naprawiać, informować klientów o tym co jest błędem a co nie.
      I teraz - gracze mają tracić własny czas potrzebny na wysłanie transportu i pilnować tego?
      Poważnie?
      Ktoś kto ma 20kkk surowców przez Wasz błąd, a ładowność 5x mniejszą ma stracić 3-4 godziny na transporty surki bo szanowne Państwo z teamu/GF nie potrafią lub nie chcą poradzić sobie z problemem który sami stworzyli?
      Ps. Jeśli wszedłeś między wrony musisz krakać tak jak one?

Myślałem, że deszcz pada a to team napluł mi w twarz...

• Ludzie wy nie rozumiecie co Ciapka wam pisze?????

ciap napisał(a):

@szturman

Napisała "nie wierzę, że na takie sumy można to zrobić przypadkiem/nie zauważyć".
      Więc jak ktoś robił bugusing to teraz jak chce uniknąć bana to ma to odwozić. A jak? To już jego problem. Ja też nie wierzę, że ktoś przypadkiem dostał 100kkk surowca. Kombinatorzy wymyślają sztuczne problemy.
      To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
    • To się nazywa podejście frontem do klienta - bo klient jest najważniejszy. Tylko jakoś wyszło na opak.

Tak jak rynek działa prawidłowo. Tylko ma bug dyskwalifikujące dalsze granie.

Duży plus dla @Art i reszty Teamu (poza ciapką - serio - ona przynajmniej coś próbuje) - za zdolności komunikacyjne - poziom strusia. Głowa w piasek i udajemy, że nas nie ma.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Duch Szerszenia napisał(a):

Ludzie wy nie rozumiecie co Ciapka wam pisze?????

ciap napisał(a):

@szturman

Napisała "nie wierzę, że na takie sumy można to zrobić przypadkiem/nie zauważyć".Więc jak ktoś robił bugusing to teraz jak chce uniknąć bana to ma to odwozić. A jak? To już jego problem. Ja też nie wierzę, że ktoś przypadkiem dostał 100kkk surowca. Kombinatorzy wymyślają sztuczne problemy.
      Nie że my nie rozumiemy tylko ciapa nie potrafi napisać na zadane pytanie... Moje i criona pytanie był na temat jej/jego wypowiedzi odnośnie odesłania surowców.... jeszcze ktoś nie może przeczytać tego ze zrozumieniem ?
      Lamy :P
      @Crion tak wgl to witaj po latach :)
    • Maniak87 napisał(a):

ciap napisał(a):

To ja zapytam kolejny raz...Kto pokryje koszty dostaw!!
      Sa ludzie co po złości robią autozapytania by wygenerować bug... Więc kto pokryje koszty??
      To se policz ile ci te dt spalą i se zostaw tego deuteru na pokrycie kosztów spalonego. Myślę, że się wtedy nie przyczepią.

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
    • Nie o to chodzi
      Dla teamu jakie to wszystko jest proste
      Weź wyślij i już!!! A mój czas a moje sloty?? W tym czasie mógłbym polecieć na expa albo idlak pofarmic....

Aaa jeszcze jedno niech jakiś jaśnie hrabia z teamu ruszy swój leniwy zad i napisze o tym Bugu info w grze.... Jest pełno graczy którzy nie wchodzą na forum, które nie jest obowiązkowe...

Uni Taurus [ON]
    • ciap napisał(a):

@szturman

Dobra ludzie napisze aniech stracę
      @ciap opisałem sutuacje w support
      Uwierz mi ze jedno kliknięcie tworzy sure rzędu 200 mld gracz zobaczy że lecą transporty ale co ile już nie cofnie
      Na planecie dopiero okazuje się że masz 200 mld sury
      Ja mając 500 k dt po tym matrixie wiosłuję od południa sure
      Gracz który sprzeda na rynku 100 k DT dostanie sure na cały dzień wiosłowania
    • Duża skala problemu, mldy surowców gdzieś w galaktyce,zawiłości kto winny, ludzie wrobieni w push-, i według was sędzią ma być osoba która za darmo jest w team-ie,poświęci swój prywatny czas, a na zgłoszenie odpisuje po kilku dniach :D :D :D .Nawet załóżmy że GF zrobi jakieś narzędzia pomocnicze to i tak wszystkich nie sposób wyłapać, poza tym szkoda czasu i pieniędzy.
    • Jest jeszcze druga strona medalu... strach przed samym tylko korzystaniem z rynku. Chciałbym posprzedawać flotę zdobytą na ekspedycji, ale człowiek boi się że bana przez to załapie... i tak wożę sobie te stateczki z fs'a na fs czekając na odpowiedź gf, która nie nadchodzi i nie wiadomo,czy w ogóle nadejdzie.
    • co maja czuc osoby - co tworzyly i rozwijaly konta tracac na to setki godzin - a teraz ludzie za pomoca rynku w pare dni nadgonili LATA gry uczciwych ? a GO - nawet nie wie kto korzysta z tego bugu.
      na KALYKE serwerze mlody serwer i musieliby z TOP 10 zbanowac 6 kont minimum - odważą się ? za nic w życiu.

GF wypuscilo bubel z ktorego nie potrafia teraz wyjsc z twarza. a UCZCIWYM graczom pluja w twarz.

co z poswieconym czasem i kasa wydana w handlarzy, relokacji, przyspieszania badan, boosterow ? - maja w dupie
      co z ludzmi co uzywaja bugu z rynku ? - grajcie sobie :)

a ticketow nawet nie odczytuja.
    • Duch Szerszenia napisał(a):

To se policz ile ci te dt spalą i se zostaw tego deuteru na pokrycie kosztów spalonego. Myślę, że się wtedy nie przyczepią.
      Zgodnie z tym co parokrotnie miałem w odpowiedziach GO dotyczących błędów, takie zachowanie jest możliwe tylko i wyłącznie po zgodzie GO, Jednakże jak to też parokrotnie GO i SGO mi pisali każdy lata za swoje i na własny koszt. Dlatego też zazwyczaj nie dostawałem zgody na odpisanie kosztów lotu na planetę GO. Więc odpowiedź @ciap o odsyłce na planety GO jest co najmniej działaniem na szkodę gracza.
      Pamiętaj.
      Jeśli spotkasz samotnego wilka uciekaj.
      Za nim stoi stado.
      Jeśli zaś ugodzisz tego wilka,
      do końca życia będziesz oglądał sie przez ramię.
      A pewnego dnia ~ za tobą stanie stado.
      I rozszarpie Cię na strzępy.

Uni 29 [Jackass] {macierz} top 90
      Uni 41 [MCNE] {pawelos} top 20, top 1 floty
      Uni Quantum [LioN] {pawelos} top 4, top 1 floty (przed UF z Electra)
    • A ile ci te dt spalą? Jeśli dostałeś surowce przypadkiem to raczej koszt lotu jest pomijalny. A jak celowo nabijałeś buga to kara ci się należy - chociaż koszt odsyłki nawet bardzo dużą ilością dt to nadal żadna kara...

WRÓCIŁEM

Kynyky

• a co za znaczenie czy mi spala 1 k deuta czy 1 kk deuta. Jest strata dla konta jest. Kto mi ją pokryje
      Pamiętaj.
      Jeśli spotkasz samotnego wilka uciekaj.
      Za nim stoi stado.
      Jeśli zaś ugodzisz tego wilka,
      do końca życia będziesz oglądał sie przez ramię.
      A pewnego dnia ~ za tobą stanie stado.
      I rozszarpie Cię na strzępy.

Uni 29 [Jackass] {macierz} top 90
      Uni 41 [MCNE] {pawelos} top 20, top 1 floty
      Uni Quantum [LioN] {pawelos} top 4, top 1 floty (przed UF z Electra)