Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ja wiem po co im ten rynek ... chca wylapac co za cwani i w noc tych dlugich banow wszystkich niewygodnych graczy chca sie pozbyc ... konkurencje wykosza a potem powiedza sory nie testowalismy rynku na taka skale ... i w tedy powstana zasady rynku i jego regulacje ... moze na wiosne jak @Art odpocznie od swiat nowego bozego nagrodzenia xd
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu
    • Przeliczniki beznadziejne ale mogły być gorsze więc w miarę ok. Trochę mniej ludzi będzie już korzystać z rynku trochę popsuli te przeliczniki za bardzo moim zdaniem jeśli chodzi o handel surowca. deuter - metal to stare 2;1;1 trochę mnie bo 2,1 ; 1 lepiej niż w zwykłym eh zrąbane

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• roermond napisał(a):

Przeliczniki na rynku się unormowały.Oczywiście wszystko wgrane po cichaczu.Żadnego powiadomienia.
      Wolałem informować po fakcie, aniżeli przed w takiej sytuacji.

dexPL napisał(a):

Przeliczniki zmienione - ale stare oferty, zapytania, autozapytania i zautooferty nieruszone.
      Kolejna wersja, która ma wprowadzić korekty do ofert na rynku jest obecnie testowana. Nie wiem czy dziś wersja trafi na serwery.
    • @Art zostaną wprowadzone korekty ale:
      - transakcje po zmianie przeliczników, ale sprzed korekty ofert istniejących - są ważne - choć pójdą po starych przelicznikach
      - nie wpływa to na bug z generowaniem mega zasobów (np, max 500kk minus prowizja - ale można to robić wiele razy) - czy coś zamierzasz (jako ty, a nie jako programiści Ogame) z tym działać? Czy pozostaje czekanie?

BTW - a moze po prostu wycofać wszystkie oferty - tylko nie pobierać prowizji za anulowanie? Np zmienić współczynnik prowizji za anulowanie na zero, wycofać wszystkie istniejące oferty, a potem przywrócić wartość współczynnika?

Bo teraz zmienisz wartość oferty (nadpiszesz) - po 3 dniach oferta się anuluje - i prowizja pobrana. Wystawiając ofertę / zamówienie gracz liczył na inne kursy - i prowizja pokrywała np opłacalność wymiany względem handlarza. Po nowych kursach juz nie. I znów zmieniacie zasady, a gracz za to płaci
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • widze uczciwe przeliczniki na rynku i teraz pada wiekopomne pytanie ... po co nam zwykly handel ktore ma i tak gorsze przeliczniki ? wracamy do poczatku .... @Art prosze o uzasadnienie zwyklego handlu w ktorym mamy regulamin o push
      mamy rynek z lepszym przelicznikiem bez regulaminu na push

powtarzam proste pytanie po co handlowac po staremu ?
      podatek nie wydaje sie wystarczajacym problemem
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu
    • Apofis napisał(a):

ale cios antynazista napisał(a):

mamy rynek z lepszym przelicznikiem bez regulaminu na push

powtarzam proste pytanie po co handlowac po staremu ?
      podatek nie wydaje sie wystarczajacym problemem
      Nikt nikomu nie każe handlować, ci co mają swoich dostawców będą handlować po staremu. Bez problemu

I tu jest całe podsumowanie rynku! Zawsze może zostać po staremu czyli sojusz/sąsiad.
      Byly za niskie źle , teraz są ok - jeszcze gorzej.
      Wcześniej uczciwi składali protest , teraz będzie protest nieuczciwych bo zablokowali im darmowe surowce...
    • GramBoLubie napisał(a):

I tu jest całe podsumowanie rynku! Zawsze może zostać po staremu czyli sojusz/sąsiad.
      Byly za niskie źle , teraz są ok - jeszcze gorzej.
      Wcześniej uczciwi składali protest , teraz będzie protest nieuczciwych bo zablokowali im
      Mogli wyśrodkować te przeliczniki bo tamte były złe a te dobre też nie są
      Ceny statków jedynie są OK. Co do handlu nie podoba mi się, większość handlu będzie tradycyjna :D
    • Jakis tam lekki puszyk mozliwy ale biorąc pod uwage opłaty rynku i koszty transportu flotą to wg mnie juzz tylko desperaci beda robić pętle rynek - handel dt - rynek - handel dt...itd. Juz bardziej normalne bedzie skupowanie deu ze wszystkich zrodeł i handlarz 321
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • @Art
      Informujcie graczy o istotnych zmianach w mechanice, bądź zasadach poprzez pw w grze. Ja mam już na to forum wywalone (tak jak Ty na graczy) i nie mam zamiaru sprawdzać co ma się zmienić i jak mam grać i za co masz zamiar dawać bany według swojego widzi mi się - gram tak, jak na to pozwala gra i zasady. Informujesz kiedy chcesz, o czym chcesz i gdzie chcesz. Po jakichś 13 latach gry mam już dość tego, w jaki sposób to obecnie funkcjonuje - i nie dziw się, że ludzie wieszają na Tobie psy, bo akurat na to zapracowałeś.

Emerytowany lotnik - 856.607,43%

" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... "
    • Muniek napisał(a):

Jestem swiadom problemu. Niestety kazde rozwiazanie bedzie mialo zwolenników i przeciwników a grac 'trzeba' dalej.
      Rzecz w tym, że Art nie próbuje przeciwdziałać - tylko czeka na gotowe rozwiązanie. Zamiast spróbować utrudnić sprawę pusherom, przy okazji chroniąc tych niewinnych (tolerancja = 0 albo 1 - chroni w wiekszości przypadków - ale nie uniemożliwia specjalnego wykorzystania buga) - to czeka na gotowe rozwiazanie,
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • podkreślam że zmiana tolerancji na 0/1 % spowoduje to że bug będzie wykorzystywany przez każdego więc nie wiem czy na tym zyskamy czy stracimy .
      jedyną radą jest zakaz używania rynku do rozwiązania . Można by wysłać do graczy wiadomość ale to wiadomo że tylko wtedy jak chodzi o kase to się wysyła
    • Zlomek_Mistrz napisał(a):

Kurde dexpl ty piszesz o naduzyciach w używaniu rynku, przecież gdyby nie rynek to Krystian od was na Wezn nie mialby jak przerobić konta loyko, ktore to cala flote sprzedało dla Krystiana tak samo konto watchme zostało przez was przerobione.
      To po kolei:
      1. Wróc do 13 grudnia - pisałem (po 5 min myślenia) jak naprawić rynek, aby nie było pushu. Popatrz jak wygląda teraz rynek - ups - dwa pierwsze zdania się zgadzają, zostało tylko naprawienie przedmiotów.
      2. Ja kupilem lmy - zapłaciłem za nie normalną cene - zyskałem głównie to, że nie musiałem ich produkować. Krystian takze płaci normalną cene - zero bugusingu. To, że nie widzisz ile zasobów zostało zapłaconych - to wyobrażasz sobie, ze flotę za darmo dostajemy. LOL.
      PS. A spytaj się swojego kolegi czubka co kupił od Bandziora i w jaki sposób.

3. Wiesz na czym polega obecnie aktywny bug? Handlując zasobami mogę wygenerować 1.5kkk zasobów / minute (tak około) - to są dodatkowe zasoby, wyczarowane z zera. To nie jest 30% z kapitału - to są zasoby wygenerowane przez grę (rynek) w wyniku błędnego działania.

Popatrz na screen - to tylko handel zasobami - stąd to ograniczenie na 3x500kk /minute:
      prnt.sc/qhzoxt

Podpowiem - handlując flotą nie masz żadnych ogranicze - jedynie wielkość floty. Np mając flotę 50kkk (ale jej nie tracąc nawet przez chwile) możesz robić ok 50kkk zasobów / minute. Mało? Top1 flota WORLD w pół godziny, dysponując tylko przez chwile flotą 50kkk.

Masz małą flotę - 1kkk (1kk punktów). Trudno - zrobienie floty 200kkk (top1 na wezn) zajmie ci całe 15 min. I nie potrzebujesz nawet do tego transportowców czy budynków.

I tak - ten błąd jest aktywny i nie został poprawiony. Może zostanie - kto to wie, ale ile KKKK zasobów ukryją ludzie? Ilu z nich zostanie bezkarnych?

Naprawdę, najpierw popatrz jak działa rynek, jak poważne są błędy - a potem narzekaj, że gracz A sprzedał (z zapłatą zgodną z rynkiem) część swojej floty.

PS. @Art Jakbyś chciał wiedzieć jak wyglada proces - to pytaj Wisiora albo tych zbanowanych - bo to nie ma za duzo wspólnego z błędem opisanym przez buleona (płacenie 1.3kk vs 1.5kk) - choć mechanizm ten sam.

Albo zajrzyj do zgłoszenia 17604228 / 17604274 (wiszą na support, nikt do nich nie zajrzał od wczoraj) po szczegóły ... Albo po prostu popytaj na zagranicznych supportach - tam ludzie wiedzą o co chodzi - a nie "to chyba tolerancja, ale teraz to ja chce mieć spokojny weekend"
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez dexPL ().

• Na pewno wiecie co się dzieje na u.Leda.
      To jest żart. Ja pierdole. Bo już inaczej nie można powiedzieć.

@Art widziałem raporty handlu 10kk metalu za 1kk kryształu. Ja rozumiem że tam jest nadmiar metalu ale to się nie mieści w żadnych przelicznikach.

Czy leda jest dla graczy speclanej troski? Art czy tam tak można szukać jeleni czy jednak to nadal błąd?
    • arts napisał(a):

Na pewno wiecie co się dzieje na u.Leda.
      To jest żart. Ja pierdole. Bo już inaczej nie można powiedzieć.

@Art widziałem raporty handlu 10kk metalu za 1kk kryształu. Ja rozumiem że tam jest nadmiar metalu ale to się nie mieści w żadnych przelicznikach.

Czy leda jest dla graczy speclanej troski? Art czy tam tak można szukać jeleni czy jednak to nadal błąd?
      Pykam na Ledzie i powiem szczerze że jak na nowe uni ten rynek to kpina...wszystko ma ceny z kosmosu a zapytania to juz hipokryzja... a to nowe uni-konta nierozbudowane a juz tak bogate...