Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Tak jest celowo zrobione. Najcenniejsze statki, najbardziej potrzebne badania są robione za kryształ. Jest on najcenniejszy, jest go najmniej, a jednocześnie każdy chce go sprzedać. Tzn. każdy kto ma antymaterię. W ten sposób napędza się jej zakup.

Lwica jest boska :)
    • Przeciwko małym bunkierkom sprawdzają się całkiem nieźle - podobnie (straty, potrzebna liczba) jak niszczarki, a jednak tańszy lot. No i koniec zastosowania. Przez to, że kompletnie nie radzą sobie w walkach z flotą - nikt nie będzie ich robił jedynie do orania bunkrów. Lepiej zrobić niszczarki albo reapery - efekt praktycznie taki sam, a jak przyjdzie do walki z flotą - to też wstydu nie ma.
      Latam na ekspedycję i co znajdę, to się przyda - natomiast produkować ich nie mam zamiaru.

Zostaje więc jeszcze jedno zastosowanie - latają po jednej sztuce na ekspedycje ( + pionier + dt + sonda) - aby po znalezieniu floty dostać tam niszczarki i reapery.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • A w dupe z tym rynkiem :D Klikałem na telefonie, wszedłem w zapytania i akurat żona mi zaczęla coś gadać. Gadała tak długo, ze zapomniałem, ze jestem w zapytaniach. Patrze a tam dopalacze za grosze. Zaczałem klikać, ale zajebiscie tanio to ludzie sprzedają :D Co za lamerzy haha 10% kryształu za 40k deu Hahaha... Zanim sie zorientowałem co czynie opylilem 9 :D
      Pozdrawiam szczęściarzy z u68 :E
    • @Piciu napisał(a):

A w dupe z tym rynkiem :D Klikałem na telefonie, wszedłem w zapytania i akurat żona mi zaczęla coś gadać. Gadała tak długo, ze zapomniałem, ze jestem w zapytaniach. Patrze a tam dopalacze za grosze. Zaczałem klikać, ale zajebiscie tanio to ludzie sprzedają :D Co za lamerzy haha 10% kryształu za 40k deu Hahaha... Zanim sie zorientowałem co czynie opylilem 9 :D
      Pozdrawiam szczęściarzy z u68 :E
      Ja w podobny sposób pozbyłem się dwóch złotych dopalaczy metalu... pewnie po to ci ludzie wystawiają takie zapytania, liczą na pomyłkę innych. Powinno być jakieś potwierdzenie zakupu czy coś, a nie samo tylko pojedyncze kliknięcie.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Void napisał(a):

To akurat przykład pushu
      Ale jakiego pushu?? przecież to jest prawidłowo działające mechanizm w grze.

To tak jakbyś powiedział, że używanie falangi, która pokazuje twoje ruchy z planety to bug w grze. Taka mechanika gry się teraz wytwarza. Rynek się sam reguluje :)

To jest lepszy rodzynek :)
      Pamiętaj.
      Jeśli spotkasz samotnego wilka uciekaj.
      Za nim stoi stado.
      Jeśli zaś ugodzisz tego wilka,
      do końca życia będziesz oglądał sie przez ramię.
      A pewnego dnia ~ za tobą stanie stado.
      I rozszarpie Cię na strzępy.

Uni 29 [Jackass] {macierz} top 90
      Uni 41 [MCNE] {pawelos} top 20, top 1 floty
      Uni Quantum [LioN] {pawelos} top 4, top 1 floty (przed UF z Electra)
    • Void napisał(a):

Baju napisał(a):

Mr.Riddler napisał(a):

Niezły ten rynek i przeliczniki XD
      są i takie rodzynki
      To akurat przykład pushu
      Gdzie to jest zapisane w regulaminie ? bo narazie tylko były wypowiedzi że przeliczniki na rynku sa legalne
      Wkleje też kilka swoich rodzynków i pozdrawiam może art znowu szybko zareaguje bo sam odkryje błąd

prnt.sc/qh8g8g
      prnt.sc/qh8gho
      prnt.sc/qh8gp3

Przykłady można by było mnożyć , tak działa bardzo sprawne i dobre narzędzie jakim jest rynek
      Podkreślam że wystawiałem zwykłe oferty nawet nie auto
    • _Pawelos_ napisał(a):

Void napisał(a):

To akurat przykład pushu
      Ale jakiego pushu?? przecież to jest prawidłowo działające mechanizm w grze.
      To tak jakbyś powiedział, że używanie falangi, która pokazuje twoje ruchy z planety to bug w grze. Taka mechanika gry się teraz wytwarza. Rynek się sam reguluje :)

Ale wykorzystywanie takiego mechanizmu kończy się banami, bo admini sami nie wiedzą jakie są zasady. Ja tam wolę nie tykać większości graczy aktywnie udzielających się na rynku. W Polsce coraz częściej prawo działa wstecz i pewnie jeszcze polecą kolejne bany. Do kogo wtedy się zgłosisz z roszczeniami? Do tych, którzy ci dali tego bana? Nikogo innego tu nie ma, bo wszyscy wszystkich kryją. A jak mam pisać do Niemiec, wszystko dokładnie tłumaczyć, najlepiej mieć jeszcze dowody chociażby w postaci screenów to mi się po prostu nie chce.
    • Void napisał(a):

_Pawelos_ napisał(a):

Void napisał(a):

To akurat przykład pushu
      Ale jakiego pushu?? przecież to jest prawidłowo działające mechanizm w grze.To tak jakbyś powiedział, że używanie falangi, która pokazuje twoje ruchy z planety to bug w grze. Taka mechanika gry się teraz wytwarza. Rynek się sam reguluje :)

Ale wykorzystywanie takiego mechanizmu kończy się banami, bo admini sami nie wiedzą jakie są zasady. Ja tam wolę nie tykać większości graczy aktywnie udzielających się na rynku. W Polsce coraz częściej prawo działa wstecz i pewnie jeszcze polecą kolejne bany. Do kogo wtedy się zgłosisz z roszczeniami? Do tych, którzy ci dali tego bana? Nikogo innego tu nie ma, bo wszyscy wszystkich kryją. A jak mam pisać do Niemiec, wszystko dokładnie tłumaczyć, najlepiej mieć jeszcze dowody chociażby w postaci screenów to mi się po prostu nie chce.

Nie słyszałem żeby ktokolwiek dostał bana za przeliczniki na rynku , sprawdzone info ?
    • ja na rynku wystawiam statki z ekspedycji - z trudem schodzą mimo, że zawsze wystawiam je poniżej ceny produkcji (około 80-90%) licząc po 3-2-1 ;) Jednocześnie na rynku mielą się dziesiątki ofert za minimalne / maksymalne sumy. ;) To co ja wystawiam opłaciłoby się KAŻDEMU flociarzowi, bo jest poniżej kosztów w stoczni pod jednym warunkiem - musiałaby ta flota latać, a nie być przeznaczona na pusze i inne krzywe deale. ;)

Także po początkowym zachwycie raczej rynek zostanie ciekawostką dla puszerów, skoro już z trudem schodzą statki po okazyjnych cenach. ;)
    • Nonick napisał(a):

ja na rynku wystawiam statki z ekspedycji - z trudem schodzą mimo, że zawsze wystawiam je poniżej ceny produkcji (około 80-90%) licząc po 3-2-1 ;) Jednocześnie na rynku mielą się dziesiątki ofert za minimalne / maksymalne sumy. ;) To co ja wystawiam opłaciłoby się KAŻDEMU flociarzowi, bo jest poniżej kosztów w stoczni pod jednym warunkiem - musiałaby ta flota latać, a nie być przeznaczona na pusze i inne krzywe deale. ;)

Także po początkowym zachwycie raczej rynek zostanie ciekawostką dla puszerów, skoro już z trudem schodzą statki po okazyjnych cenach. ;)
      Na Ledzie wchodzę średnio 5 razy dziennie, żeby poszukać jakiejś fajnej oferty floty za deuter i nie ma, wszystko wywindowane do niebotycznych przeliczników.
    • Starrk napisał(a):

@@Piciu nie testowałem, bo nie tylko na papierze, nie tylko w praktyce, ale już nawet z samego założenia Bombowce są bez sensu
      ja tam używam i sobie chwale latam na obronę że hej lepiej niż wcześniej jedną rundę mniej. :D do tego niszczary i rozpruwcze przy niewielkiej ilości obrona szybko pada lepiej niż przy wlocie ow pancki zysk m/k/d za często się tym nie lata więc dużo sensu nie ma co ich robić. Alternatywą sa jeszcze czasem GS ale nie zawsze zdążą na czas. :P
    • cichah2o napisał(a):

Ten rynek to jakaś kpina - ustawiłem autozapytanie na dex, chciałem kupić 1 kk za minimalny przelicznik jaki daje rynek czyli 1,75 kk metalu. Zgadnijcie za ile ktoś mi sprzedał ten dex.. za 65 kk !!!! Jak to możliwe? Czy jest jakiś problem z tolerancją? Nie da się ustawić - losowo wybiera ile będzie %..
      BANA MU, ALE TO JUZ BANA MU !!!!!

WYKORZYSTUJE BUG W GRZE

a tak na serio, jak tu grac, jak takie błędy występują,
      Pamiętaj.
      Jeśli spotkasz samotnego wilka uciekaj.
      Za nim stoi stado.
      Jeśli zaś ugodzisz tego wilka,
      do końca życia będziesz oglądał sie przez ramię.
      A pewnego dnia ~ za tobą stanie stado.
      I rozszarpie Cię na strzępy.

Uni 29 [Jackass] {macierz} top 90
      Uni 41 [MCNE] {pawelos} top 20, top 1 floty
      Uni Quantum [LioN] {pawelos} top 4, top 1 floty (przed UF z Electra)
    • cichah2o napisał(a):

Ten rynek to jakaś kpina - ustawiłem autozapytanie na dex, chciałem kupić 1 kk za minimalny przelicznik jaki daje rynek czyli 1,75 kk metalu. Zgadnijcie za ile ktoś mi sprzedał ten dex.. za 65 kk !!!! Jak to możliwe? Czy jest jakiś problem z tolerancją? Nie da się ustawić - losowo wybiera ile będzie %..
      Co do tolerancji to popsuta jest lista wyboru. Wybiera prawidłową wartość - ale nie pokazuje jej (na ekranie ciągle jest 1%). Więc myślisz, że nie wybrało, ustawiasz jeszcze raz, i jeszcze raz itd. Zauważ, że na następnym ekranie (czyli juz po wystawieniu autozapytania) jest juz ok pokazane.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

cichah2o napisał(a):

Co do tolerancji to popsuta jest lista wyboru. Wybiera prawidłową wartość - ale nie pokazuje jej (na ekranie ciągle jest 1%). Więc myślisz, że nie wybrało, ustawiasz jeszcze raz, i jeszcze raz itd. Zauważ, że na następnym ekranie (czyli juz po wystawieniu autozapytania) jest juz ok pokazane.
      i tu się mylisz - nic nie wybrałem - ustawiło 20 %, wybrałem 25% - ustawiło 19%.. wybierałem 1 % - ustawiało 25%..
    • Nieznany napisał(a):

Dzień dobry!
      Otóż chcielibyśmy wynająć Twoje stocznie :)
      Udostępniamy na Librze zlecenie na budowę LMów. Po przeliczeniu na jeden surowiec, produkcja 10.000 Lekkich Myśliwców kosztuje od 45 do 46,6 milionów metalu lub adekwatnie od 28 do 30 milionów kryształu. Co oferujemy w zamian? Zarobek. Z chęcią kupimy Lekkie Myśliwce po cenie wyższej niż ich koszt produkcji i marża rynku!
      Za każde 10.000 Lekkich Myśliwców oferujemy 50,75 milionów metalu (po opłatach rynkowych na czysto od 1.612.500 do 3.212.500 jednostek metalu zysku) lub adekwatnie 32,63 milionów kryształu (od 1.000.000 do 3.000.000 jednostek kryształu zysku).

Nie czekaj!
      Już dziś zarabiaj nic nie robiąc!
      Wystarczy, że idąc do pracy lub kładąc się spać, wrzucisz LMy do produkcji na swoich planetach, a następnie sprzedasz je nam z prowizją!
      Flociarz, Górnik, nie wiem jak nazwać tego typu gracza :E Ale pomysł na przetop miliardów sury na 10 kontach jest też dobry. Nie trzeba boosterów a skracanie zdaje się być teraz całkiem bez sensu :E

PB Solo | PB ACS | Top 1 ACS Uni28
      :top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:

• Leonidas napisał(a):

Nieznany napisał(a):

Dzień dobry!
      Otóż chcielibyśmy wynająć Twoje stocznie :)
      Udostępniamy na Librze zlecenie na budowę LMów. Po przeliczeniu na jeden surowiec, produkcja 10.000 Lekkich Myśliwców kosztuje od 45 do 46,6 milionów metalu lub adekwatnie od 28 do 30 milionów kryształu. Co oferujemy w zamian? Zarobek. Z chęcią kupimy Lekkie Myśliwce po cenie wyższej niż ich koszt produkcji i marża rynku!
      Za każde 10.000 Lekkich Myśliwców oferujemy 50,75 milionów metalu (po opłatach rynkowych na czysto od 1.612.500 do 3.212.500 jednostek metalu zysku) lub adekwatnie 32,63 milionów kryształu (od 1.000.000 do 3.000.000 jednostek kryształu zysku).

Nie czekaj!
      Już dziś zarabiaj nic nie robiąc!
      Wystarczy, że idąc do pracy lub kładąc się spać, wrzucisz LMy do produkcji na swoich planetach, a następnie sprzedasz je nam z prowizją!
      Flociarz, Górnik, nie wiem jak nazwać tego typu gracza :E Ale pomysł na przetop miliardów sury na 10 kontach jest też dobry. Nie trzeba boosterów a skracanie zdaje się być teraz całkiem bez sensu :E
      Powiem tak :ocb: :ocb: :ocb: :ocb: :ocb: :ocb: :ocb: :ocb: :ocb: