a gdzie to jest napisane.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Bylem na urlopie. Czy to prawda ze posypały sie bany za uzywanie rynku ? Jak to mozliwe ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
W informacjach detalicznych statku
Zrób sobie konto na jednym, dwóch uniwersach, wybierz sobie generała i sobie sam posprawdzaj co i jak. -
No zaraz. Czyli robie konto i paczam co ma za bonusy. Nastepnie place 500k anty zmiane klasy i paczam na bonusy. Tak?
Bo z tego co pamietam to byl ten zapis na poczatku wyboru w bonusach klas. Zabrali to czy po prostu zabrali z opisu klasy? Skad mam to wiedziec? Ciap mi przeciez nie powie. -
...
Odpowiedam tobie, a co ma robić nowy gracz co nic nie wie, to inna bajka.
Tobie radzę zrobić konto na jakimś uni, na którym nie grasz i zwyczajnie sprawdzić bonusy.
Co do informacji zawartych w opisie klas:
Część z nich jest po prostu "z dupy". -
czesc z dupy a druga czesc nie zostala zapisana
Generalnie general poczatkowo (?) mial dawac 25% mniejsze spalanie dla flot bojowych i recy. Koncowo jest mniejsze spalanie dla wszystkich statkow. I MIALO BYC tez dodatkowe 25% mniejsze spalanie dla recy. Ale GF matematyki nie umiejo i wyszlo im 1-50%-25%-25%=0 i rece nie palily nic to wywalili to spalanie dla recy, w opisie klasy zmienili (nie wiedziec czemu) ze mniejsze spalanie statkow rowna sie 0% ale w praktyce juz wszystko dziala. Tzn tylko to OGOLNE spalanie wszystkich statkow jest mniejsze o 25%. Takze wsio na generale pali 1/4 deuteru liczac ze punkt wyjsciowy spalania to pierwotne 1
Na librze mamy ustawienie serwerowe spalanie dexu -50%
Edit: tylko to pole wrakowe by zrobili bo czuje sie oszukiwana widzac kogos rozbijajacego sie na kilka kkk i dostajacego zwrot floty w postaci PW, a ja rozbije sie na kilka kkk i dostaje zwrot w postaci "cmoknij sie w..." ......................
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Precyzja opisu zmian, opisu klas to jest jakaś porażka. Zresztą w tej grze większość opisów (statków, badań, budynków i ogólnie mechaniki) to jest dramat. Ja zawodowo zajmuje się czytaniem i interpretacją tekstu i no niestety k... nic nie rozumiem z tych opisów klas. Gdyby nie forum to byśmy zginęli. Osoba, która to robiła ma znaczny deficyt intelektualny.
-
@ale cios antynazista
Kiedyś napisałeś dlaczego nic nie robię jako team.
Ostatnio jak miałam jakiś pomysł do Gry (nie związany z wersją 7.X ale było tok ok 3-4 tygodnie przez wejściem wersji 7.0) wysłałam PW do każdego członka teamu każdej wersji językowej. Żeby nie było "to tylko pomysł jakiejś ciap". Nie można powiedzieć że nic nie zrobiłam dla swojego pomysły - Bardzo dobrze go opisałam (dziękuję za pomoc osobą które pomagały mi tłumaczyć) i miałam poparcie innych osób. Czego mnie to nauczyło?
GF ma swoją wizję na rozwój gry. Zdanie paru osób, nawet jeżeli są członkami teamu, nie zmieni tego. Do zmian potrzeba więcej osób. Dlatego śmieszą mnie zarzuty "ciap to Twoja wina bo się nie postawiłaś". Zdanie 'jednej ciap z teamu' ma taką samą siłę jak 'zdanie dowolnego jednego gracza'.
W mojej innej grze kiedyś miała być aktualizacje i gracze wywalczyli jej brak. Nie dokonała tego jedna osoba czy parę jednak cała społeczność. idzie? Idzie. Tam również CoMa jest Art. Nie powiem bardzo mnie dziwiło to rozwiązanie ponieważ GF na pewno sporo czasu poświęciło czasu na napisanie nowej wersji.
Pragnę również zaznaczyć że nie jest to nic dziwnego. Każda zmiana u dwóch graczy może wywoływać skrajne odczucia. Jednym się podoba inni nienawidzą dlatego ocenianie zmiany po paru opiniach nie jest dobrym odniesieniem do całości. Większość zmian które miały negatywny odbiór w Polsce było pomysłami graczy z innych krajów gdzie odbiór był pozytywny np. powiększanie planet za anty.
Rozmawiałam z wieloma osobami w grze o wersji 7.0 i większość chciała zmian. Na pewno nie widziałam tutaj takiego oporu przed aktualizacją jak gdzie indziej gdzie gracze wywalczyli.
ale cios antynazista napisał(a):
ty jako koleżanka cisnełas go o ten rynek by cos zrobił ? tego tez nie mozesz ?
-
ciap a moze gracze nie b9jkotowali bo i po co skoro gf ma nas (graczy) w dupie?
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Avinashi napisał(a):
ciap a moze gracze nie b9jkotowali bo i po co skoro gf ma nas (graczy) w pupie?
Próbować zawsze trzeba.
Choć wiedziałam że mój pomysł ugrzęźnie i przepadnie - spróbowałam. Wiem że zrobiłam wszystko żeby dokonać zmiany na ile mogłam.
Wersja 7.0 jest faktem. Przecież serwerów każdemu graczowi nie cofną o 2 tygodnie. -
Tutaj nie chodzi o zmiany. Tutaj chodzi o totalny balagan i sprzeczne informacje. Pamietasz jak pisalem przed aktualizacja ze przyjme konto na q obojetnie jaki top? Jak mnie ze swoim tołdim zefirem wysmialiscie? No to teraz dobrze wiesz ze spokojnie mozna sie puszowac z kont co stoja nizej. 5:1 do jednego, taki jest maksymalny przelicznik za metal. Ale git ja to rozumiem. Zasady sa klarowne dla wszystkich. Tak sie teraz gra w Ogame. Pytanie brzmi. Czy powiedzmy 10 stycznia nie wyhacze bana za pusz. Jestes w stanie mi to potwierdzic?
-
Koloc napisał(a):
Co do magicznego mnożenia surowców i floty to już kilka dni po akcji wruma na różnych uni nagle się pojawiają jakieś top1 na wcześniej nie znanych kontach a to tylko wierzchołek bo ile jest surowca przemielonego bez przyznania się do tego na boardzie? Odpowiedzcie sobie sami
Przyrosty od aktualizacji.
Hmm -
No to jest szczyt.
To teraz ciap powiedz jeszcze, ze nikt z luki przez 3 tygodnie nie korzystał. Zobacz aktywnosc na kontach po aktualizacji, zobacz ile kont zeszło po rocznym albo połrocznym urlopie. Jak nagle mieli sie floty po kilkanaście kkk.
Doskonale wiesz, ze gdyby wrum i aduch robili przyrosty o jedno zero mniejsze to pies z kulawa noga by sie tym nie zainteresował. A najciekawsze jest to ze gameforge wiedzialo o tym wczesniej, juz po akcji z tureckiego ogame.
Takze broniac tej wersji to kochana jak mawia słynny aktor "leżysz i robisz pod siebie". -
NowyLepszyYossarian napisał(a):
To teraz ciap powiedz jeszcze
Od Twojego poprzedniego posta dałam tylko post z przyrostami.
Dlaczego piszesz "jeszcze" jeżeli dałam tylko statystyki żeby każdy sam sobie przeanalizował?
Doskonale wiesz, ze gdyby wrum i aduch robili przyrosty o jedno zero mniejsze to pies z kulawa noga by sie tym nie zainteresował.
serwer speed eko speed floty nick sojusz ujemny przyrost Virgo 7 6 Wesolych Swiat vb PUSH_1 -1.124.730.907 68 7 1 aduch vb MAMMAMIA -1.287.703.082 68 7 1 Wrum vb MAMMAMIA -1.315.747.276 Virgo 7 6 Sory vb PUSH_1 -641.863.077 Virgo 7 6 Ulisses vb PUSH_1 -1.238.634.334 Virgo 7 6 jadowity kutanG vb - -893.133.642
-
No to jest szczyt.
To teraz ciap powiedz jeszcze, ze nikt z luki przez 3 tygodnie nie korzystał. Zobacz aktywnosc na kontach po aktualizacji, zobacz ile kont zeszło po rocznym albo połrocznym urlopie. Jak nagle mieli sie floty po kilkanaście kkk.
Doskonale wiesz, ze gdyby wrum i aduch robili przyrosty o jedno zero mniejsze to pies z kulawa noga by sie tym nie zainteresował. A najciekawsze jest to ze gameforge wiedzialo o tym wczesniej, juz po akcji z tureckiego ogame.
Takze broniac tej wersji to kochana jak mawia słynny aktor "leżysz i robisz pod siebie".
Dla mnie akcja z Wrumem to dokładny pokaz siły rynku...akurat w tym wypadku powinny być unbany plus przelew darmowej anty
Dzięki nim problem rynku został ukazany dosłownie...gdyby nie oni team nadal by twierdził że wszystko wporząsiu -
ciap "jeszcze" bo pokazalas przyrosty po aktualizacji. Pokaz spadki z ostatnich dwoch tygodni. A moze ty faktycznie nie ogarniasz?
Zobacz:
gracz A ma floty za 10kkk i wystawia ja na rynku z mozliwoscia 25% tolerancji. Gracz B kupuje te flote za 7.5kkk a do gracza A leci 10kkk. I ok. Wedlug mnie to jest blad gry. Gites. Zostalo ta mozliwosc zamknieta. Bo sobie nagle robili handle za 100kkk. A teraz paczaj:
Gracz A ma flote za 10kkk i 25kkk wartosci calego konta. Kupuje flote gracz B za 7.5kkk wartosci a ma konto warte 200kkk. To kto traci na transakcji? Nie konto słabsze aby? Wedlug Ciebie to nie jest pusz?
Pokaz prosze spadki z q z ostatniego tygodnia.
ogotcha.universeview.be/en/rep…35-572b-9b3e-d8bd0fb8ec83
Tutaj masz atak na konto grubo ponizej top6000. Wez kuknij kiedy to konto zostalo załozone -
@NowyLepszyYossarian
I co z tego że pokazałam? Miałam prawo do wygenerowania to sobie wygenerowałam. Miałam również prawo do pokazania to je pokazałam.
Robisz jakaś nadinterpretację tego.
Jeżeli na podstawie statystyk ktoś uzna że jakiś gracz mógł złamać Zasady Gry. Super! Niech zgłosi.
Teraz sobie generuję statystyki dla innych krajów. Dlaczego? Bo mam do tego prawo. -
brawo. Oczywiscie ze masz prawo bo to twoja stronka. Nic nie musisz robic, widac to na stronce mmorpg. W poscie widac nerwa. I nic dziwnego. Na twoim miejscu tez bym mial nerwa.
Edit: A moze ja czego po prostu nie wiem? Moze wy macie gdzies w jakims aneksie napisane ze mimo ewidentnych dowodow i tak nie mozecie nic pisac na przelozonych i gameforge? Jak tak to sorensnen. -
Jeśli ktoś jest na tyle sprytny by nauczyć się zarabiać na rynku, to może również znaleźć w sobie tyle sprytu by nie było tego widać w przyrostach... całej prawdy się raczej nie dowiemy.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
brawo. Oczywiscie ze masz prawo bo to twoja stronka. Nic nie musisz robic, widac to na stronce mmorpg. W poscie widac nerwa. I nic dziwnego. Na twoim miejscu tez bym mial nerwa.
Jeżeli gracz będzie mieć 20 punktów jutro 10 a kolejnego dnia 30 to strona pokaże przyrost 10. Suma ujemnych za to pokaże -10 bo jednego dnia miał ujemny przyrost.
Tego tamta strona nie pokazuje.
wampek napisał(a):
Jeśli ktoś jest na tyle sprytny by nauczyć się zarabiać na rynku, to może również znaleźć w sobie tyle sprytu by ukryć to w przyrostach... całej prawdy się raczej nie dowiemy.
-
-
@NowyLepszyYossarian
Tam jest ostatnie 24h a nie cały czas.
Przecież nikomu nie rozkazuję przeglądać moich statystyk. Jeżeli komuś pomoże, skorzysta super.
Jeżeli uważasz za zbędne to olej post.
Ja nigdy nie robiłam rzeczy komercyjnych, dla wszystkich. -
no i chwala Ci za to. Potrzebujemy ludzi dobrej roboty. Mi chodzi tylko o to, że z jednego dnia widac ruchy na kontach za 20kkk. Na koncie założonym 14.12. Doskonale wiesz ze to aktualizacja dala mozliwosc takich dzialan. I tak masz racje to tylko jeden dzien. JEDEN dzień.
Mi tylko chodzi o to, csy wedlug ciebie aktualka daje mozliwowc legalengo puszu. Tylko tyle. -
Mi chodzi tylko o to, że z jednego dnia widac ruchy na kontach za 20kkk. Na koncie założonym 14.12.
-
O na pewno. Wyslalem w calej karierze chyba 50 ticketow i prawdopodobienstwo wynosi tyle co trafienie czarnej dziury na ekspie u mirmira. Ale co mam pisac w powodzie? Pusz przez rynek? przeciez kasia321 napisala, ze to jest legal. Chcesz screena?
Kurcze pospieszylem sie. Nie mam tego screena. Podrzuci ktos? -
zefir napisał(a):
Na stanie mam, hmm nie wiem dokladnie ale na 12 planetach po 1kkk deu okolo plus 3kkk rezerwy.
-
zefir napisał(a):
Na stanie mam, hmm nie wiem dokladnie ale na 12 planetach po 1kkk deu okolo plus 3kkk rezerwy.
To nie było wyśmiewanie, tylko dobra rada. Sam miałem zamiar tak postąpić, wiedząc (mając doświadczenie) co działo się na rynku na uni Leda oraz na serwerach testowych.
W tym okresie moje laboratorium akurat mieliło 22 poziom napędu spalinowego (1,8kkk deuteru). Niestety wprowadzenie zmian zaskoczyło w nieodpowiednim momencie - w samym środku 4 dniowego fs'a. Przez to nie miałem jak i gdzie pomieścić 6kkk metalu. Dlatego postąpiłem zgodnie z radą znalezioną na francuskim forum w ogłoszeniu dotyczącym wprowadzenia nowej wersji - w miarę możliwości nie prowadźcie badań w takcie aktualizacji - dlatego sklikałem to badanie rano, w dniu wprowadzenia wersji 7.0 na wszystkie uniwersa, przekreślając sobie tym samym szansę na dodatkowy zarobek z rynku.
Z tego co pamiętam, jak zauważył ktoś w poście pod tym, który cytujesz, flociarz, który by kupił te 15kkk paliwa i za nie zapłacił innymi surowcami, zyskał by niewiele.
Ale wg mnie gracz, który sobie to całe paliwo wyfarmił lub sam wykopał, sporo by zarobił. Gram na uni z eko x7. Z wyłączonymi kopalniami. Z wszystkich dostępnych klas od razu wykluczyłem granie zbieraczem. 25% z zerowego wydobycia dalej daje zero przyrostu. Z założenia nie handluję i nigdy nie handlowałem z innymi graczami. Wszystkie surowce, które wydaję, zdobywam wyłącznie w ataku. Nie zapłaciłem ani jednej jednostki surowca za to paliwo. Dla mnie byłby to czysty zysk.
W momencie gdy pisałem tego posta handlarz przyjmował dynamiczne przeliczniki, zależne od aktualnych kursów na Rynku. Dlatego sam Handlarz proponował przeliczniki w okolicy 1:1:1.
Wprowadzona wersja pozostawiła handlarza z przelicznikami jak wersji 6.x. Nie mógłbym postąpić tak jak opisałem, ale patrząc na to, jakie oferty obecnie widać na rynku uni68, te 6kkk metalu było by dużo więcej warte niż przed wprowadzonymi zmianami...
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
Znaczy, chcesz mnie przeprosic? To jest post z 5 grudnia. Jak chcesz to ci pokaże jak sie z tych 45kkk deu robi hmmm 60kkk. No zajmie mi to koło 2 godzin bo bede musial pozwozic no i te transporty sporo czasu lecą. I wszystko na legalu bo się SGO wypowiedziała na ten temat.
A Ciap juz lajkowac posta nie bedzie? Przeciez nikt tych postow nie kasuje póki co i widac co piszecie. -
@NowyLepszyYossarian
Nie rozumiem o co Ci chodzi.
Poradziłem Ci w dobrej wierze, aby przed zmianami wymienić deuter na metal, opierając się na wiedzy zdobytej na serwerach testowych (Rynek, Handlarz). Od razu było widać, że cała ta mechanika działa tragicznie i o ile nie została by zmieniona, to był najsensowniejszy sposób aby na niej skorzystać, operując narzędziami dostarczonymi przez GF, bez wykorzystywania bugów.
Skorzystałeś, nie skorzystałeś, Twoja sprawa.
Za to zostałem zwyzywany od jakiś "tołdich ciap" i bezpodstawnie oskarżony o wyśmiewanie.
Dbam o swój wizerunek, nie tylko tu na forum, ale w ogóle wszędzie i nie pozwolę się bezkarnie obrażać. Pewnie jeżeli trafiło by to na jakiegoś innego gracza po prostu machnął by ręką. Dla mnie jest to jednak NIEZWYKLE ważne.
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
A to moze sie nie zrozumielismy. Bo według mnie napisales, ze jak wymienie 45kkk deuteru ( ciap swego czasu pytała kto wozi 10kkk i ten post tez znajde jak sobie zażyczy) co to go mam na koncie przed aktualizacja to mi nic nie da bo po aktualizacji nic nie zyskam bo bede w stanie po cenach rynkowych uzyskac te same 45kkk deu. Było to 5 grudnia. Jak wiesz teraz na duzym luzie uzyskam na rynku conajmniej 60kkk deu. Oznacza to zysk 15kkk. W poście wcześniejszym posiłkowałes się danymi z ledy a potem przyznałeś ze nie miałes racji. A teraz dbasz o wizerunek. A jaki wizerunek masz po tych postach?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 20
20 gości