ogólnie fajny ten General. Generalnie to mogli zostawić te darmowe recki bo doku podczas ataku jak nie było tak nie ma.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Dok działa, wlasnie kolega mi napisal że dostał info po ataku lmami (proba moonowa), że mu wraca 102 lmy zebrane po walce
-
Revenine napisał(a):
Dok działa, wlasnie kolega mi napisal że dostał info po ataku lmami (proba moonowa), że mu wraca 102 lmy zebrane po walce
-
Bunny napisał(a):
Revenine napisał(a):
-
Działa chyba wszędzie przynajmniej powinno
Z tego co testowałem to pole wrakowe działa tylko w walkach 1 vs 1 i pod pewnymi warunkami...
Jesli zrobisz acs nawet sam ze sobą opóźniając atak 1 sonda to pole wrakowe nie powstanieuni [64] - Off [LaMki]
uni [66] - Off [LaMki]
uni [Jupiter] - Off [E-X-P]
uni [Taurus] - ON [SKY] -
Latający Holender napisał(a):
Z tego co testowałem to pole wrakowe działa tylko w walkach 1 vs 1 i pod pewnymi warunkami...
Jesli zrobisz acs nawet sam ze sobą opóźniając atak 1 sonda to pole wrakowe nie powstanie
-
Bunny napisał(a):
Jesli zrobisz acs nawet sam ze sobą opóźniając atak 1 sonda to pole wrakowe nie powstanie
Wszystkie ataki miałeś w 1 slocie ? Jeśli tak to dziwne i zgłosiłbym to jako błąd.
Pytałem sojuszników i mają tak samo.. Pole wrakowe powstawało tylko w przypadków ataków kiedy flota leciała w 1 slocie ...dzielenie na sloty powodowało odczyt przez system jako acsuni [64] - Off [LaMki]
uni [66] - Off [LaMki]
uni [Jupiter] - Off [E-X-P]
uni [Taurus] - ON [SKY] -
@Art prosiłbym o przekazanie błędu wyżej.
Po tygodniu testów ekspedycji na klasie zbieracza stwierdzam, że nie działa bonus ekspedycji dla klas innych niż Odkrywca.
Zgodnie ze wzorem zawartym w temacie:
MCO - ważne informacje zbiorcze
(Podstawowy łup + bonus klasy) * prędkość_eko * 2 (bonus pioniera)
Łup odkrywcy z pionierem przy eko x7 powinien mieć następującą wartość:
(1+0,5)*7*2=21
Łup zbieracza lub generała z pionierem przy eko x7 powinien mieć następującą wartość:
(1+0)*7*2=14
Wynika z tego, że klasy inne niż odkrywca powinny mieć łup 1/3 mniejszy od odkrywcy. Niestety tak nie jest. Aktualnie inne klasy dostają łup 1/10 odkrywcy. Także wygląda na to, jakbyście we wzorze pozostałych klas pominęli prędkość eko, stosując coś takiego (1+0)*1*2=2. Wtedy pogrubione wartości końcowe 21/2 faktycznie wskazują, że pozostałe klasy dostają w zaokrągleniu 10% łupów odkrywcy. -
Bunny napisał(a):
Wszystkie ataki miałeś w 1 slocie ? Jeśli tak to dziwne i zgłosiłbym to jako błąd.
Pytałem sojuszników i mają tak samo.. Pole wrakowe powstawało tylko w przypadków ataków kiedy flota leciała w 1 slocie ...dzielenie na sloty powodowało odczyt przez system jako acs
-
Same klasy jak najbardziej na plus,gdyż i tak dostajemy coś za darmo.Natomiast rynek to coś co niszczy tę grę od środka.Podam kilka przykładów.Po co zwozić surowce jak można wstawić na rynek i odebrać sobie w po 3 dobach lub w odpowiednim momencie.Podatek nie jest taki duży i chyba lepsze to niż żeby ktoś wyfarmił.Osobę,któą regularnie farmiłem z deuteru teraz nie ma nic.Wszystko jest wystawione na rynek po zawyżonym kursie.Inny przykład zamrażamy sobie na moonach po 50kk deuteru też wstawiając na rynek.Jak nam brakuje na akcje mamy go od razu.Kolejny trik kupno floty na rynku i odbiór jej tuż przed dolotem agresora(nie sprawdzałęm czy działa ale możliwe).Zamiast Fsa można wstawić flotę farmingową na rynek,a jak się coś trafi to zdejmujemy ją.Wiem,że jest podatek od rynku ale w pewnych okolicznościach zwróci się to z nawiązką.Pomijam opis przeliczników,które po zmianach są nawet 5:1 a taka była awantura o handel deuterm po minimalu.
-
Printex napisał(a):
@Art prosiłbym o przekazanie błędu wyżej.
Po tygodniu testów ekspedycji na klasie zbieracza stwierdzam, że nie działa bonus ekspedycji dla klas innych niż Odkrywca.
Zgodnie ze wzorem zawartym w temacie:
MCO - ważne informacje zbiorcze
(Podstawowy łup + bonus klasy) * prędkość_eko * 2 (bonus pioniera)
Łup odkrywcy z pionierem przy eko x7 powinien mieć następującą wartość:
(1+0,5)*7*2=21
Łup zbieracza lub generała z pionierem przy eko x7 powinien mieć następującą wartość:
(1+0)*7*2=14
Wynika z tego, że klasy inne niż odkrywca powinny mieć łup 1/3 mniejszy od odkrywcy. Niestety tak nie jest. Aktualnie inne klasy dostają łup 1/10 odkrywcy. Także wygląda na to, jakbyście we wzorze pozostałych klas pominęli prędkość eko, stosując coś takiego (1+0)*1*2=2. Wtedy pogrubione wartości końcowe 21/2 faktycznie wskazują, że pozostałe klasy dostają w zaokrągleniu 10% łupów odkrywcy.
Art napisał(a):
Bez żadnego bonusu, podstawowy łup to 1.
Uni1: Maki Maki vel Gin [ETREA] - RIP -
@Printex
Nie jest to bug.
Wzór, który podałeś "(Podstawowy łup + bonus klasy) * prędkość_eko * 2 (bonus pioniera)" jest tylko dla odkrywcy, a nie dla ogółu, inaczej byłoby to zaznaczone w zmianach ogólnych.
Dla wszystkich innych klas po prostu nic się nie zmieniło. Pionier zaś podwaja zyski z ekspedycji dla każdego.
Czyli na uni x7 (z pionierem):
Odkrywca: (1 + 0.5) * 7 * 2 = 21
Nie odkrywca: 1 * 2 = 2
parametr "bonus klasy" może sugerować, że dla innych klas wynosi 0, ale jest to błędne założenie. -
Wyniki expedycji przy prędkości ekonomii x7
Znaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 1.200.000 Metal.
Znaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 2.300.000 Metal.
Twoja ekspedycja natrafiła na małą asteroidę, z której można pozyskać trochę surowców.
Zrabowano: 533.333 Deuter.
Zrabowano: 700.000 Kryształ.
Zrabowano: 466.666 Deuter.
Zrabowano: 650.000 Kryształ.
Zrabowano: 200.000 Deuter.
Twoja ekspedycja natrafiła na małą asteroidę, z której można pozyskać trochę surowców.
Zrabowano: 550.000 Kryształ.
Zrabowano: 1.800.000 Metal.
Zrabowano: 800.000 Metal.
Zrabowano: 700.000 Metal.
Zrabowano: 450.000 Kryształ.
Zrabowano: 2.400.000 Metal.
Zrabowano: 800.000 Metal.
Ekspedycja donosi o znalezieniu ogromnego wraku obcego statku kosmicznego. Nie udało się poznać ich technologii ale zdołano podzielić statek na podstawowe elementy i odzyskać z nich surowce.
Zrabowano: 2.700.000 Kryształ.
Nie zauważyłem,żeby tu było coś podwojone.A z tego co wyczytałem wynikexpedycji miał być uzależniony od prędkości ekonomii.Jak było tak zostało,lepiej sloty na farming wykorzystac.Jedynie co podwoili to ilość antymaterii całe 700. -
Podstawowe pytanie czym latasz? Bo jak dalej 417 dt i parę pionierów to się nie dziw.
-
6000mt plus 1 pionier,czasami dorzucam ow
-
od tygodnia latam tylko na ekspy,klasa odkrywca.Wszystkie zdobywane statki sprzedawane u handlarza.
Metal: 274.699.348
Kryształ: 144.052.538
Deuter: 73.063.117
Nic nie wydaje tylko sobie tak leży surka na moonie. -
@Das140 zgadza się, parametr "bonus klasy" sugeruje, że dla innych klas będzie wynosić 0. Inaczej wzór można zapisać w prostszy sposób.
W takim przypadku im wyższe eko danego uni, tym bardziej klasa odkrywcy odskakuje pozostałym klasom.
Stąd moje przypuszczenie odnośnie wzoru, który mógł nie zostać zaimplementowany dla innych klas, a pierwotnie powinien - analogicznie do wzoru pełzacza, który ma zastosowanie dla klasy zbieracza, oraz pozostałych klas, z mniejszą wartością.
Wtedy przewaga odkrywcy nie byłaby tak widoczna, a i można by go balansować podniesieniem lub zmniejszeniem parametru. -
Tak wygląda mój tydzień. Eko x7. 8 slotów po 9 tur dziennie.
images90.fotosik.pl/295/582c8b06ce86e872.png
Zniszczone statki = statki zdobyte na ekspedycjach (błąd tłumaczenia na PL)
Do tego trzeba jeszcze doliczyć złom zebrany po tych wszystkich walkach z piratami i obcymi:
Metal: 75.508.600
Kryształ: 142.443.500
Średnio wychodzi w okolicy 375.000.000 zysku dziennie.
Jak to ma się do dziennego zysku z bonusu wydobycia dla Zbieracza?
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
Zlomek_Mistrz napisał(a):
Napisz ticketa, mi w dniu ostatniej aktualki miało się skończyć za dwa dni po aktualce skoczyło mi do 5 dni, napisałem ticketa i przelali mi na konto tyle anty abym mógł zakończyć badanie. Wszystko ogarnięte w jeden dzień
A ja właśnie dostałem piękną odpowiedź od Arta.
Mam filmik nagrany, jak dopałka wydłużyła czas z 3 tyg do 4.5 tyg. Odpowiedź: wal się na ryj. Co prawda ładniej zredagowana, ale "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi" - Support nie może pomóc, idź umierać gdzieś indziej.
@Art Naprawdę dziękuję za radę - ale jak widać twoim słowom nie warto ufać:
Art napisał(a):
Jeśli skróciło, to skróciło
Jeśli wydłużyło -> prosimy o zgłoszenie na Support.
Zamykam.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
-
Art napisał(a):
Wzór na bonus pełzaczy jest następujący:
(poz. kop. metalu + poz. kop. kryształu + poz. ekstr. deut.) * y * 0.0002 * x
y = 8 (ustawienie serwerowe, które może być zmienione w przyszłości)
x = 1.5 (w przypadku Zbieracza) w przeciwnym wypadku x = 1
a) aby mieć x% bonus muszę mieć (jako zbieracz) o 1/3 mniej pełzaczy niż pozostałe klasy
b) zbieracz może mieć bonus od pełzaczy maksymalny nie 50% a 75%
ktoś coś? -
-
jibrill napisał(a):
Zbieracze potrzebują po prostu mniej pełzaczy
oczywiście mozna kupić (w innej klasie niż zbieracz) nawet i milion tych stateczków, ale efekt będzie i tak zależał od tego co mamy zbudowane -
Taj jest,
Jeden pełzacz u zbieracza daje bonus 0,03% a u pozostałych klas 0,02% -
chyba sie zaczeło banowanie za fajne przyrosty
Wrum, aduch - Panowie tak skakali po statystykach, że w pewnym momencie Wrum był w topce z flotą
zapodaj.net/b00e2d25b7276.png.html
zapodaj.net/c86691182b10f.png.html
Dzisiaj obaj na banie Czyżby rynek ich ukarał czy zwykłe puszowanie się??
PS
@justvroum uchyl rąbka tajemnicy -
@Fatal_Error gdybyś nie spał w nocy to byś widział nowego TOP1 flot Szkoda, że dostali bana nim wskoczyli na TOP1 ogólnych
Dla @aduch i @justvroum powinni dać specjalne nagrody Gdyby nie Oni to pewnie nikt by o tym błędzie nie wiedział, a floty by rosły niepostrzeżenie.
Także tutaj mój apel do administracji - cofnijcie im te bany - można odpisać nieco floty (przynajmniej tak, żeby spadli za mnie w statach ) i niech wracają do gry. Tyle pisali o tym, że rynek nie działa prawidłowo, wskazywali na błędy i niedociagnięcia, a byli ignorowani. Dopiero epicki skok w punktach zmusił niektórych do interwencji.
Pozdrawiam
Wisior
PS. Jak wam cofną bany, a nie odpiszą surowców to proszę o skromna paczkę połowy deuteru jaki macie na kontach -
-
Tak dostali perma, za bugusing, który sami zgłaszali wcześniej @justvroum i @aduch to bohaterowie na jakich nie zasługujemy
Pozdrawiam
Wisior -
Przyznam, że coraz mniej rozumiem z działań @Art
Kilka miesięcy temu była kwestia przetapiania kont na deuter po minimalu. Przez rok nikt nie potrafił nawet zakazać takich działań - wszystko było legalne. Nikt nie widział w tym problemu - poza graczami. Niektóre floty (np Majsa) urosły niebotycznie tylko na handlu deu (co i niektóre topki eko - choćby ta miliardowa).
Nikt nie reagował.
Po długich dyskusjach wprowadzono obostrzenia. Słuszne, eliminujące patologię. Okazało się, że pojawiła się Handlowa Niedziela. Oczywista sprawa, jak wprowadzasz prawo eliminujące i zakazujące - ostatniego dnia będą się działy cuda.
Efekt - podobno niektóry musieli wyrównać handel do stawek max (prawo działające wstecz - największe zło tego świata, największa zbrodnia cywilizacji). Ale w zasadzie tyle. Nikt nie pomyślał, żeby odpisać floty czy eko zdobyte na handlu deu po minimalu. Gracze, radźcie sobie sami z tak zdobytymi flotami.
Mijają miesiące, zapowiadany jest rynek. Wielu graczy z miejsca pisze, ze to będzie patologia do kwadratu. Piękne miejsce do pushu. Gdzie nikt normalny handlował nie będzie - tylko push i naginanie zasad. Zero reakcji - bo przecież rynek to jest produkt niemiaszków, team nic nie może. Rzutem na taśmę zapada decyzja (nie wiem na ile @Art się do niej przyczynił) aby obowiązywały w miarę sztywne przeliczniki. Dobra decyzja, która powinna obowiązywać od początku - a nie jakieś samoregulowanie się rynku. Okazało się, że ktoś dał ciała - i jednak sztywne przeliczniki na U68 nie zostały wgrane. Efekt ludzie widzieli - gs po 11kk deu. Ale usztywniono takie przeliczniki (dlaczego nie przywrócono do pierwotnych 2.5 / 1.5 - to pewnie nawet Art nie wie). I równiesz zero reakcji, zero problemu.
Dopiero działanie Wrum i Aducha - gdzie znaleźli jakąś pętlę nieskończoną, dającą zysk - i na tym zrobili mega floty. Czyli wykorzystali legalne narzędzie, wykorzystali błędy logiki (logiki rynku -a nie kodu gry) - aby zyskiwać. Dopiero ich przyrosty komuś dały do myślenia. Czyli wszystkie ostrzeżenia graczy, że rynek spowoduje mega przyrosty były ignorowane - dopiero jak ktoś pokazał im w praktyce jak to się robi - to ktoś pomyślał pierwszy raz.
@Art Czy możesz wytłumaczyć co się stało i swoje decyzje. Tylko trochę inaczej niż "Mam prawo zrobić wszystko i możecie mi skoczyć". Gracze wykorzystali dziurę w regulaminie i logice gry - nie pierwszy to raz. Czy złamali regulamin - skoro tak - to dlaczego taka, a nie inna kara? Za boty ludzie dostają tydzień bana - a przecież to także daje przewagę nad uczciwymi graczami - ale tydzień bana i nic więcej. Co tutaj się stało, że aż taka reakcja. Myślę, że uczciwie względem graczy byłoby wyjaśnić na czym polegał problem i dlaczego taka decyzja. Szczególnie, że rynek działa nadal, mimo próśb graczy o jego zablokowanie do czasu zakończenia testów.
A o tym, że ktoś może użyć tego mechanizmu co Aduch w sposób nieświadomy - to nikt nie wspomina nawet (jeżeli chodziło tu o błąd z tolerancją na rynku).Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
zefir napisał(a):
Tak wygląda mój tydzień. Eko x7. 8 slotów po 9 tur dziennie.
images90.fotosik.pl/295/582c8b06ce86e872.png
Zniszczone statki = statki zdobyte na ekspedycjach (błąd tłumaczenia na PL)
Do tego trzeba jeszcze doliczyć złom zebrany po tych wszystkich walkach z piratami i obcymi:
Metal: 75.508.600
Kryształ: 142.443.500
Średnio wychodzi w okolicy 375.000.000 zysku dziennie.
Jak to ma się do dziennego zysku z bonusu wydobycia dla Zbieracza?
M - 48 957 120
K - 14 022 000
D - 20 575 080
Więc na tydzień wychodzi:
M - 342 699 840
K - 9 8154 000
D - 144 025 560
Szału nie ma. Niestety nie chciało mi się zliczać ekspedycji na zbieraczu, więc ciężko zmierzyć realną różnicę, ale obstawiam, że przy takiej intensywności ekspedycji Odkrywca i tak wypada na plus."Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMAPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Danek ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 49
49 gości