Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• a z ekspami to nie bug gdzie masz 20% na pz podczas walki z piratami??
      nie miało być 3% do zysku z pomyslnych eksp, tak jak to jest w opisie klasy odkrywcy? nigdzie nie jest napisane, że podczas walki z piratami powstaje pz na 20% warotsci floty :> dlaczego więc w praktyce masz 20% pz? a jesli tak miało być, to dlaczego nie zostało to jasno zapisane w ustawieniach danej klasy??

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Das140 napisał(a):

@Dobrygracz,
      Ja tam nigdzie nie wyczytałem, że mają być darmowe recki. Byłoby to mocne przegięcie, a to że tak było, to był wynik buga.
      Powinno być (na uniach ze spalaniem 0.5):
      [podstawa] * 0.5 * 0.5 = 0.25[podstawa]
      A nie : [podstawa] * (1 - 0.5 - 0.5] = 0
      Procenty są w 4 klasie podstawówki jeżeli dobrze kojarzę więc gdybyś tam dał komuś pytanie ile otrzymamy po odjęciu od 1 -50% -25% -25% to ci większość powie że 0 a jeżeli mózgi które to robiły nie wpadły na to że wyjdzie 0 na uni gdzie spalanie wynosi 50% to w takim razie rozumiem dlaczego wszystko wygląda tak a nie inaczej :E :E :E
    • Dlatego że 20% pz dotyczy każdej klasy, a nie tylko odkrywcy

Avinashi napisał(a):

a z ekspami to nie bug gdzie masz 20% na pz podczas walki z piratami??
      nie miało być 3% do zysku z pomyslnych eksp, tak jak to jest w opisie klasy odkrywcy? nigdzie nie jest napisane, że podczas walki z piratami powstaje pz na 20% warotsci floty :> dlaczego więc w praktyce masz 20% pz? a jesli tak miało być, to dlaczego nie zostało to jasno zapisane w ustawieniach danej klasy??
    • Niestety Nasz team dowiaduje się o zmianach z zagranicznych forów, czasem w tłumaczeniu wyjdzie babol, czasem się palec omsknie przy informowaniu o jakieś ilości w "cyferkach"... przecież to nie jest poważne przedsiębiorstwo tylko jedna osoba w "zarządzie" i reszta, charytatywnie lub dla "dobra gry" poświęca swój czas na ogarnianie. Nie miejcie wątpliwości, że jest inaczej ;) A zyski z am? Siup! Do Niemiec.
      Ktoś będzie Wam wmawiał, że taka infrastruktura potrzebna do gry przeglądarkowej... jak każda gra typu pay to win ma maksymalizować zysk. I tyle. 15 lat temu uwierzę, że team był w miarę profesjonalny, było sporo osób zaangażowanych- zarówno dla samego działania gry jak i wyłapujących naszą narodową przypadłość- cwaniactwo i wykorzystywanie luk w grze. Dlatego na nowych uni co kilka układów można było zobaczyć kogoś na banie. Ba! Nawet na banie bez urlopu. Dziś to nie do pomyślenia bo ludzie płacą za granie- kiedyś zarabiali klikami i od kiedy wprowadzili Anty ta gra przestała być tym czym była- bany nie wpadały tak szybko bo jak ktoś kupił dużo anty, czyli płaci za grę to może pójść gdzieś i się "poskarżyć", że dostał bana. A te kilka osób w Pl zarządzających grą nie chce się po sądach tułać. Teraz ban jak pada- musi być czarno na białym, albo najlepiej więcej niż kilka dowodów. Sam wielokrotnie zgłaszałem puszerów z dowodami na tacy- screenami itp ale "team" nic z tym nie robił. Bo się bał. Albo za mało poszperali by znaleźć nadużycie.
      Szkoda. Dzisiaj, po tylu latach doszły jeszcze osobiste koneksje graczy z teamem, także topka puszerów zawsze będzie nieuchwytna.
      "Nie mamy Pańskiego płaszcza- i co Pan nam zrobi"....

Qnick napisał(a):

justvroum napisał(a):

no bo team tyyyyyyle zarabia z antymaterii :quasi: możecie mieć pretensje jedynie do GF
      Jest wśród Nas jakiś ogarnięty tester, może zrobiłby porządek z tą grą :)
      linkedin.com/jobs/view/1607887…9&trk=d_flagship3_company

Darmowe śniadania to kusząca forma pakietów socjalnych.
      Nie zapominaj o ciacho- czwartkach :E
    • Avinashi napisał(a):

a z ekspami to nie bug gdzie masz 20% na pz podczas walki z piratami??
      nie miało być 3% do zysku z pomyslnych eksp, tak jak to jest w opisie klasy odkrywcy? nigdzie nie jest napisane, że podczas walki z piratami powstaje pz na 20% warotsci floty : data-verified= "> dlaczego więc w praktyce masz 20% pz? a jesli tak miało być, to dlaczego nie zostało to jasno zapisane w ustawieniach danej klasy??

wojna335 napisał(a):

Dlatego że 20% pz dotyczy każdej klasy, a nie tylko odkrywcy
      Tutaj macie:

piink napisał(a):

There was a change with the debris fields. Before, we had a maximum cap of resources that could go into a expedition debris field, now it’s a percentage. 20% for Discoverer, 10% for everyone else.
      Dlateczego są błędy w opisach klas? Bo są to niedopatrzenia.

Dobrygracz napisał(a):

Das140 napisał(a):

@Dobrygracz,
      Ja tam nigdzie nie wyczytałem, że mają być darmowe recki. Byłoby to mocne przegięcie, a to że tak było, to był wynik buga.
      Powinno być (na uniach ze spalaniem 0.5):
      [podstawa] * 0.5 * 0.5 = 0.25[podstawa]
      A nie : [podstawa] * (1 - 0.5 - 0.5] = 0
      Procenty są w 4 klasie podstawówki jeżeli dobrze kojarzę więc gdybyś tam dał komuś pytanie ile otrzymamy po odjęciu od 1 -50% -25% -25% to ci większość powie że 0 a jeżeli mózgi które to robiły nie wpadły na to że wyjdzie 0 na uni gdzie spalanie wynosi 50% to w takim razie rozumiem dlaczego wszystko wygląda tak a nie inaczej :E :E :E
      Spalenie uni jest jako mnożnik (powinno być) , a nie "-50%".
      Najpierw odejmujesz % od klasy (1 - 25% - 25%) a potem mnożysz przez 50%, czyli powinno być 25% podstawowego spalania.
    • Das140 napisał(a):

Najpierw odejmujesz % od klasy (1 - 25% - 25%) a potem mnożysz przez 50%, czyli powinno być 25% podstawowego spalania.
      i tak teraz wychodzi (tylko, że dlaczego w opisie klasy wklepali 0? Ano pytam nie dlatego, że boli mnie utrata darmowych recy, chociaż fajne było to :E ale dlatego, że przyjdzie jakiś nowy gracz i czyta opisy klas w GRZE i sam nie wie o co chodzi, bo opisy są z dupy wzięte ot o co chodzi.

Starrk napisał(a):

@Avinashi o tym procencie info było tutaj w tym temacie, najpierw był PZ taki jak ustawienia uniwersum, ale ograniczony do maks 40kk, a następnie został zmieniony do wartości procentowej bez limitu
      Ale to jest TYLKO dyskusja, a nie oficjalny post/wątek z informacją, który być powinien w wątku z NOWOSCIAMI dotyczącym tejże właśnie wersji 7.0
      Nie każdy ma obowiązek, do sledzenia każdego wątku dyskusyjnego. Takie informacje powinien zawrzeć jaśnie oświecony @Art . Wpisać kilka błędów to umiał w wątku po aktualizacji, ale czemu kilka, a nie wszystkie, które zostały naprawione?

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • To jest jawna kpina z graczy, żeby nie nazwać tego dosadniej... Może nie jestem do końca obiektywny (jako użytkownik klasy generała), ale taki nerf z partyzanta ? GF robi sobie z nas jaja, wiedząc, że część graczy będzie kupowało AM na zmianę klas, ale jest to cios poniżej pasa, nawet jak na nich.
    • Starrk napisał(a):

@Avinashi ja rozumiem ten bulwers, ale jak widzisz w v7 nic nie działa jak powinno, a do tego twórcy tej wersji chyba nawet nie wiedzą, jak to w ogóle miało działać :E
      słyszałam też opowieści, że wgrana wersja miała działać lepiej niż ta na testowych serwerach, a chodzą słuchy, że działa jeszcze gorzej :E

I to wylogowywanie z konta.......... :roll: :roll: :roll:

S. King
    • Nie ukrywam że puszczanie 300k recków na 1 deuteru było wspaniałym doświadczeniem, nie zapomnę go nigdy :E Farminie reckami też klasa. Szkoda, według mnie nie był to aż tak pomylony pomysł :E Za to miliardy z expów to co innego, większość sojuszników lata teraz tylko na expy, mało kto skanuje bo po co skoro można przywieźć konkretny zysk. I to ze znakomitej większości, ponoszone straty to i tak mało w porównaniu z zyskami.

PB Solo | PB ACS | Top 1 ACS Uni28
      :top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:

• @Piciu napisał(a):

Odkrywca jest OP. Wcześniej pisałem, że Zbieracz, ale myliłem się srogo. Tyle ile wywożę z ekspów na speed floty x1 to podejrzewam, że mało kto ma ze Zbieracza. Strach pomyśleć co się dzieje na uniwersach z szybszą flotą. Jeżeli nie będzie nerfa to ogame z gry pvp zmieni się w pve
      jakby nie patrzeć jest to ciekawa alternatywa aby połączyć pvp z pve w ledwo dyszącej gierce ;> gdyby poszli krok dalej i byłby jakieś miesięczne misje na ekspedycje i coś ciekawszego do przywiezienia niż surowce/statki/przedmioty przy tym nieco rebalansując odkrywców powstała by ciekawa alternatywa do gry tylko kopalniami/tylko flotą/mixem
      przy tym możliwość sprzedaży "przedmiotów premium" za surowce w nieco większej liczbie niż 6.5kk metalu za kartę zmiany klasy, która kosztuje 500k :E i wszyscy byliby zadowoleni - i gracze którzy płacą i gracze którzy chcą grać za darmo i dzięki rozwojowi konta zdobywać przedmioty, które do tej pory były poza ich zasięgiem.
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • Gdyby kogoś interesowały wyniki odkrywcy to wrzucam tabelki.

Zniszczone statki to błąd tłumaczenia - chodzi o zdobyte na ekspedycjach. Wyniki są z 7 dni, ale w rzeczywistości latam od soboty. Uni 68 (flota x 1, eco x 7). Dziennie około 50-60 ekspedycji (7 slotów ekspedycyjnych)

iv.pl/image/GrpV24Y

iv.pl/image/GrpVVjD

iv.pl/image/GrpVo1e

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez @Piciu ().

• @Piciu napisał(a):

by kogoś interesowały wyniki odkrywcy to wrzucam tabelki.

Zniszczone statki to błąd tłumaczenia - chodzi o zdobyte na ekspedycjach. Wyniki są z 7 dni, ale w rzeczywistości latam od soboty. Uni 67 (flota x 1, eco x 7). Dziennie około 50-60 ekspedycji (7 slotów ekspedycyjnych)
      A co wysyłałeś na ekspedycje?

Ten Keyra napisał(a):

@Apofis Twoim podstawowym błędem jest mylenie marży handlu z marżą z produkcji. Wmawiasz nam, niczym "Mirek handlarz", że marża 30-50% jest spoko, ale zapominasz, że w świecie OGame Mirkiem może być każdy i nie trzeba po komisach szperać, wybierać, picować. Wystarczy mieć odpowiednią klasę i stocznię - to nie podlega pod marżę produkcyjną, a handlową. Nie chcę używać brutalnych słów, ale chyba jesteś jak to dziecko hodowane w worku foliowym, żeby się do niego bakterie nie dostały. A może się zgrywasz?
      @Ten Keyra Nie każdy może mieć generała jeśli wybrał inną klasę. Generalnie za anty jest zmiana ok. ale kosztowna ok. Jest opcja ale nie każdy skorzysta.

Wiadomo, że nie są to ceny niskie, nie twierdzę, że tak jest ale nie zapominajmy, że to jest również gra strategiczna, więc ceny są takie jakie przeciwnik proponuje potencjalnemu wrogowi - a to już wiele zmienia. Po prostu trzeba się dostosować. :D -

Nie mam więcej pytań. ja się zawsze zgrywam hehe

Edit: Zielone konta o których mówisz to już powstają od miesiąca albo dłużej a nie teraz :D

Das140 napisał(a):

palenie uni jest jako mnożnik (powinno być) , a nie "-50%".
      Najpierw odejmujesz % od klasy (1 - 25% - 25%) a potem mnożysz przez 50%, czyli powinno być 25% podstawowego spalani
      No wałek z tym spalaniem ale fakt powinno być 0,25 bazowego. eh co oni robią, dziś to jutro tamto zabiorą no lipa. Trudno :quasi:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().

• edes napisał(a):

@Piciu napisał(a):

Jaki? 250kk dziennie (1200kk / 5 dni)? Musiałby mieć eko na poziomie 1kkk wydobycia (25% z 1kkk = 250kk). Pokaż mi takich górników.
      Mam taki dzienny bonus 175kk/45kk/46kk x7dni to sobie policz
      To nie dzienny bonus, a raczej dzienne wydobycie przy eko x7, wiem bo mam nieco większe na Belli. Zapominasz, że odkrywca w tym czasie też ma eko.

Aktualnie czekam na anime Solo Leveling, a wam polecam spis najlepszych anime 2022 r.