Czy ktoś mi wtedy odda surowce z napadów? Jeśli będzie back?justvroum napisał(a):
Czy będzie backup sprzed wprowadzenia wadliwej wersji rynku dzięki któremu można obejść regulamin?
Rynek nie jest wadliwy bo tak miał działać. Koniec tematu.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Czy ktoś mi wtedy odda surowce z napadów? Jeśli będzie back?justvroum napisał(a):
Czy będzie backup sprzed wprowadzenia wadliwej wersji rynku dzięki któremu można obejść regulamin?
Apofis napisał(a):
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Wrum ().
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().
Muniek napisał(a):
@Czarny Pan to jaka jest możliwa największa planeta do skolonizowania w takim razie ? taka max maxów.
Avinashi napisał(a):
rozumiem że to na jedną planetę tak? czy tak ogólnie
_Pawelos_ napisał(a):
Nie mozliwe przecież to zwykli słabi gracze, którzy wystawiają oferty z nadzieją, że ktoś im pomoże na początku gry w ogame. Prawda @ciap
Apofis napisał(a):
Ale surowce z napadów czy złomu nie zwrócone rozwalone floty tym bardziej zaburzyły by grę. Justvorum bo ty tak chcesz zrobić back twoje widzimisie każdy wiedział że będą takie przeliczniki i zostały wprowadzone przez tygodnie testowane i w takiej formie weszło bo miało. Nie obrażaj zero kultury - wyszło jaki Jesteś
Gdyby przeliczniki były wadliwe i rynek to by nie było aktualizacji. Proste jak dla mnie.
_Pawelos_ napisał(a):
Apofis ciekawe jak zacznie pisać jak ci co się obłowią dzięki rynkowi dla zabawy zaczną jeździć ci po koloniach, a ty nic nie będziesz mógł zrobić bo nie będziesz miał możliwości obrony. Jeśli wybrałeś zbieracza to po ilu razach odechce ci się odbudowywać pełzacze, czy stawiać kolejne moony bo ktoś miał ochotę puścić ci niszczenia.
Trzeba korzystać póki można. Może tym razem prawo nie bedzie działało wstecz.justvroum napisał(a):
została wprowadzona wersja rynku, która zawiera błędy umożliwiające obejście regulaminów nie tylko na polskim ogame, ale na większości serwerów. ma się to nijak do zwrotu surowców z napadów, to błąd który zaburza balans rozgrywki i powinien zostać jak najszybciej naprawiony, choćby kosztem zysków z rynku czy farmingówApofis napisał(a):
nie miał tak działać, miały być widełki jak sam @Art pisał na niektórych innych serwerach działa poprawnie
Duch Puszczy napisał(a):
Może to grosze ale z zainwestowanego 1 kk mety mam coś takiego
: Rynek
Handel został ukończony.
Sprzedano: 1.000.000 Metal
Na planecie District otrzymano 1.140.000 Kryształ.
Opłata rynkowa: 60.000 Kryształ
Towar został już odebrany.
Wymiana zakończona.14.12.2019 13:42:12
Od: Rynek
Handel został ukończony.
Sprzedano: 1.000.000 Kryształ
Na planecie District otrzymano 1.266.666 Deuter.
Opłata rynkowa: 66.666 Deuter
Towar został już odebrany.
To gdzie widełki cenowe
Bigot napisał(a):
Gratuluje durnego pomysłu. Ludzie kto to wymyślił, będzie wałków a wałków. Nie umiecie wprowadzić nic sensownego ???
Wróciłem do gry a wy ja znów popsuliście. Jeśli nie ogarniacie wprowadzanych zmian może lepiej z nich się wycofać. Zobaczę jak to będzie funkcjonowało, jeśli nic się nie zmieni skończę jak jeszcze kilka osób z którymi rozmawiałem.
Kto w to wierzy? przeliczniki zostaną takie jakie są.Poka_Bydlaka napisał(a):
Programiści GF na pewno nad tym siedzą.
drakon napisał(a):
Czy to poprzez rynek czy w wolnej wymianie przeliczniki dalej obowiązują i albo będziecie odsyłali, albo mam nadzieje wam pokasują te multikonta i pobanują na kilka tygodni.
drakon napisał(a):
Na dobrą sprawę transporterami też możesz się wymienić ze swoim multikontem 1:1 metal deuter. DA SIĘ. Łamiesz wtedy obowiązujący regulamin gry dostępny na forum. Możecie sobie poczytać, dokładnie punkt "Push".
Czy to poprzez rynek czy w wolnej wymianie przeliczniki dalej obowiązują i albo będziecie odsyłali, albo mam nadzieje wam pokasują te multikonta i pobanują na kilka tygodni.
Muniek napisał(a):
Nie no handel na rynku jest legalny.
Ktos wystawia surke za cene jaką proponuje rynek - DOZWOLONĄ.
Art napisał(a):
Także wychodzę z tego założenia. W tym momencie to gra decyduje o przelicznikach i nie mogę zbytnio wpływać na rynek. Pytanie co ja mam zatem zrobić z przelicznikami w zwykłym handluApofis napisał(a):
@Art nie można karać graczy za coś co jest legalne, nie wyobrażam sobie, że kupię coś tanio w rynku a sprzedam sobie w normalnym handlu według zasad 3:2:1 i mam być za to ukarany. Nonsens, należy zmienić zasady - przeliczniki.
drakon napisał(a):
Nie, oni uważają że te małe słówko "dozwolone" w niedopracowanej nowince jaką wprowadzili podważa cały regulamin gry.
drakon napisał(a):
Na dobrą sprawę transporterami też możesz się wymienić ze swoim multikontem 1:1 metal deuter. DA SIĘ. Łamiesz wtedy obowiązujący regulamin gry dostępny na forum. Możecie sobie poczytać, dokładnie punkt "Push".
Dobrygracz napisał(a):
Zadałem sobie ten "trud" i napisałem prosty ticket z zapytaniem odnośnie przeliczników panujących na rynku. Mam nadzieję, że ta odpowiedź wszystko i wam rozjaśni (spodziewałem się jej) i przestaniecie się wykłócać o to kto ma rację Jakiś czas temu podjąłem decyzję o zakończeniu przygody z Ogame i jak widać był to strzał w 10
Pozdrawiam was cieplutko a puszerom życzę wytrwałości w klikaniu
Winter napisał(a):
i tak skasują bo nie można udostępniać treści ticketów
Art napisał(a):
nie.
Przy okazji dowiedziałem się ważnej rzeczy: współczynnik na rynku na istniejących już serwerach będzie ustalony na: 2.5:1.5:1 i nie będzie podlegał zmianom (nie dotyczy Ledy)
Przy tworzeniu oferty lub odpaleniu wyszukiwania, będzie można zobaczyć oferty w zakresie +/- 30%
Art napisał(a):
Także wychodzę z tego założenia. W tym momencie to gra decyduje o przelicznikach i nie mogę zbytnio wpływać na rynek. Pytanie co ja mam zatem zrobić z przelicznikami w zwykłym handluApofis napisał(a):
@Art nie można karać graczy za coś co jest legalne, nie wyobrażam sobie, że kupię coś tanio w rynku a sprzedam sobie w normalnym handlu według zasad 3:2:1 i mam być za to ukarany. Nonsens, należy zmienić zasady - przeliczniki.
Winter napisał(a):
To czekamy na bany na ledzie , tam przelicznik dla normalnego handlu był ustalony na 2/1/1 na czas eventu po ewencie miał wrócić normalny ale tego nie wiem gdyż tam cały czas wymiany idą 1/1/1 , gdzieś jest napisane że Leda jest wyłączona z regulaminu ?drakon napisał(a):
18 gości