No to od 1-3 tys to tak se. Zalezy co ile ekspów.
Szkoda wydobycia zbieracza na to.
Szkoda wydobycia zbieracza na to.
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk
Nick w grze: Muniekk
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Apofis napisał(a):
0,02 zmiana, która na razie nie działa i jest 0,03 jak to będzie zmniejszone to super będzie jeszcze mniejsze wydobycie niż to co napisałem hahaa
kermit napisał(a):
jednym słowem zbieracz = szit jakich mało (teraz to bedzie najgorsza klasa), lepiej wziac odkrywcę i ze zebranej anty kupowac dopalacze 30%
Apofis napisał(a):
To może być alternatywa i ciekawe oraz niezłe rozwiązanie. Ciekawe jak w praktyce to zadziała.
kermit napisał(a):
obecna propozycja nie ma żadnego sensu @Art mam nadzieję, że przekażesz to wyżej
kermit napisał(a):
wersja 1 - 1667 pełzaczy + satki dawało +50% wydobycia ale stanowiło łatwe kąski dla flociarzy co napędziłoby troche ruch flot na uni
kermit napisał(a):
wersja 2 - poziom kopalni= ilosc pełzaczy *0,36% - przynajmniej osiągalne 50% w mniej niż 30lat
Zakładając, że robisz cały czas kopalnie a nie każdy tylko eko klepie.ciap napisał(a):
1667 pełzaczy zachowuje się jak 1667 MT?Chyba że cena się zmieniła od kiedy ostatnio sprawdzałam.kermit napisał(a):
wersja 1 - 1667 pełzaczy + satki dawało +50% wydobycia ale stanowiło łatwe kąski dla flociarzy co napędziłoby troche ruch flot na uni
kermit napisał(a):
wersja 2 - poziom kopalni= ilosc pełzaczy *0,36% - przynajmniej osiągalne 50% w mniej niż 30lat
Na osi X - dni
Na osi Y - %
Typowy logarytmiczny wykres, na początku szybko potem wolno
Po 1 roku gry na speed x7 mamy 40%.
Po 2 latach mamy 42%
Po 3 latach 44%
itd.
Apofis napisał(a):
Zakładając, że robisz cały czas kopalnie a nie każdy tylko eko klepie.
Apofis napisał(a):
Nawet zakładając eko wyjdzie ci 13 lat to pozdro to trochę coś nie tak jest. Sama widzisz.
No właśnie o to chodzi, że te 8 lat to za długo mimo to, bo niektórzy nie będą nawet czasem grać 8 lat. Także powinno to wyglądać trochę inaczej.ciap napisał(a):
Całkowicie nie o to chodzi w tym wykresie.
Elkanen napisał(a):
GF daje coś za darmo? A to ciekawe od kiedy.
Flociarze i owszem będą mieć większe zyski ale nie przeznaczoną ich na kopalnie tylko na stateczkiciap napisał(a):
eli ktoś nie klepie tylko eko to też ma inne źródło surowców więc albo dojdzie szybciej do górnej granicy albo po prostu nie będzie robić eko bo większe zyski będzie mieć gdzie indziej.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
Elkanen napisał(a):
GF daje coś za darmo? A to ciekawe od kiedy. A przepraszam, prawie za darmo.
Elkanen napisał(a):
Chyba właśnie z Tobą wymieniłem poglądy ile trzeba zainwestować w to by mieć te 30% do wydobycia.
Apofis napisał(a):
No właśnie o to chodzi, że te 8 lat to za długo mimo to, bo niektórzy nie będą nawet czasem grać 8 lat. Także powinno to wyglądać trochę inaczej.
Apofis napisał(a):
Flociarze i owszem będą mieć większe zyski ale nie przeznaczoną ich na kopalnie tylko na stateczki
Starrk napisał(a):
@wampek ale nikt nic Ci nie dał. Nie bez potrzeby wersja v7 jest TYLKO na uniwersum testowym i na uniwersum jubileuszowym, czyli de facto eventowym
Nie bądź śmieszna teraz dajesz jakieś dziwne rzeczy i wykresy i rzeczy oczywiste.ciap napisał(a):
Apofis i Elkanen - klepiecie te posty bez większego zastanowienia, bez zbadania tematu. Byle coś napisać. Piszecie czasem takie głupoty że się tego czytać już nie da. Ten offtop, czepianie się o każde zdanie choć nie mam racji jest takie meczące. Temat niestety już dawno zamieniliście w śmietnik.
ciap napisał(a):
o chbya nie przypadek że ktoś przez 650 dni w ogóle nie wydawał na eko a później przez 696 zaczął klepać eko?
Post był edytowany 8 razy, ostatnio przez Apofis ().
Apofis napisał(a):
Nie bądź śmieszna teraz dajesz jakieś dziwne rzeczy i wykresy, i rzeczy oczywiste. Wiadomo, że jak eko prędkość idzie do góry do każdy nawet flociarz podniesie trochę eko to jet logiczne ale widzę u Ciebie logiki brak w argumentach.ciap napisał(a):
Apofis i Elkanen - klepiecie te posty bez większego zastanowienia, bez zbadania tematu. Byle coś napisać. Piszecie czasem takie głupoty że się tego czytać już nie da. Ten offtop, czepianie się o każde zdanie choć nie mam racji jest takie meczące. Temat niestety już dawno zamieniliście w śmietnik.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
ale jaja, bardzo szybko dochodzi do +50% w 13 latciap napisał(a):
że gracz bardzo szybko dochodzi
kermit napisał(a):
ale jaja, bardzo szybko dochodzi do +50% w 13 latciap napisał(a):
że gracz bardzo szybko dochodzi
Jeżeli zostałaby wgrana wersja nr 2 to sporo osób startuje z eko 40%.ciap napisał(a):
Po 1 roku gry na speed x7 mamy 40%.
Po 2 latach mamy 42%
Po 3 latach 44%
Chwilowo podniesie każdy a potem robi swoje czyli stateczki czytasz, co napisałem. Dla każdego 8 lat to jest za dużo czasu, ludzie nawet tyle grać w to nie będą co nie którzy, powinno być to łatwiejsze.ciap napisał(a):
akieś śmieszne rzeczy? Jeżeli wiadomo że flociarz zbuduje eko to po co wyżej pisałeś że wyda na stateczki.
Wykres pokazuje że osoba która przez dwa lata nie wydawała nic na eko nagle sporo wydaje na eko. Więc flociarz również zbuduje eko jak wejdzie nowa aktualizacja gry. Od podziału speed eko/flota coraz mniej graczy którzy budują tylko flotę. Większość osób część zysków wydaje na eko.
No i o to chodzi, że to zbyt długo nawet dla kogoś kto robi tylko eko, a co dopiero dla innych. I to powinno być zmienioneciap napisał(a):
a w kolejnych 12 latach 10%
Tak zbuduje kilka przez chwilę ale niewielu graczy dojdzie do 50 % a chyba nie o to w tym chodzi.ciap napisał(a):
Więc flociarz również zbuduje eko jak wejdzie nowa aktualizacja gry.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
Typowy flociarz nie będzie przez 2 lata czy tam więcej eko trzepał no nie uwierzę bo Jeszce czegoś takiego nie widziałem.ciap napisał(a):
Więc flociarz również zbuduje eko jak wejdzie nowa aktualizacja gry
Apofis napisał(a):
Typowy flociarz nie będzie przez 2 lata czy tam więcej eko trzepał no nie uwierzę bo Jeszce czegoś takiego nie widziałem.
Apofis napisał(a):
To od liczby pełzaczy powinno być uzależnienie od % wydobycia.
po ilu latach pozostałe klasy osiągną swoj procent z PZ lub z ekspedycji?ciap napisał(a):
Jeżeli zostałaby wgrana wersja nr 2 to sporo osób startuje z eko 40%.
Rok w ogame to dużo? Moim zdaniem nie. Większość z nas gra tutaj dłużej, dużo dłużej.
Apofis napisał(a):
W grze chodzi o to, żeby każdy gracz miał szanse coś zbudować. Inaczej po co grać. - ale tu chodzi o anty żeby kupować i tyle w temacie.
Apofis napisał(a):
To jaki sens mają w takim razie te Pełczance skoro niewiele od nich zależy, zlikwidować dać od poziomu kopalń i tyle
kermit napisał(a):
po ilu latach pozostałe klasy osiągną swoj procent z PZ lub z ekspedycji?
49 gości