Muniek napisał(a):
Ja nie mówie o pushu, nie mówie o oszukiwaniu. Ja mówię o sobie, grze wg przepisów. Oszukiwać to nie problem. Osiągnąć coś uczciwie to już gorzej.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Jasne ale polecam nie skupiać się tylko na nich.
Ja myślę o nowych zmianach pod kątem "co ja mogę zrobić żeby zyskać" a nie pod kątem "jak inni będą oszukiwać".
Oszuści byli są i bedą, ja wolę myśleć o sobie by przygotować się na 7.1Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
-
Ja moze za bardzo sie wdaje w dyskusje tutaj dlatego powiem o co mi chodzi.
Nie gram na nowym uni gdzie jest nowa wersja i tylko mam kilka pytan.
1. Czy wystawiona paczke moze kupic kilku graczy w czesciach?
2. Czy handlarz ma inne widelki niz na uni bez aktualizaxji?
3. Od czego zalezy tak niska cena deu? -
wampek napisał(a):
Problem w tym, że przelicznik u handlarza odpowiada temu z rynku... podstawą do oszustwa z tego co rozkminiłem są wciąż niezmienione widełki wymiany między graczami... z nimi trzeba coś zrobić.
-
aduch napisał(a):
ciap lepiej jeszcze raz spójrz w ranking flot
NowyLepszyYossarian napisał(a):
3. Od czego zalezy tak niska cena deu?
3. Ogłoszenie o nowej wersji:
- Przelicznik może oscylować w zakresie 30% w górę i w dół od standardowej wartości
- Przelicznik będzie modyfikowany automatycznie co 48 godzin na podstawie podaży i popytu na serwerze
- Przelicznik może oscylować w zakresie 30% w górę i w dół od standardowej wartości
-
Ad.2. Tak, ma takie jak rynek
Ad.3. Od ilości sprzedawanego na runku deu, im więcej tym tańszy -
Ja moze za bardzo sie wdaje w dyskusje tutaj dlatego powiem o co mi chodzi.
Nie gram na nowym uni gdzie jest nowa wersja i tylko mam kilka pytan.
ad.3 Zapewne od relacji popyt - podaż, ale dokładny mechanizm nie jest raczej jeszcze znanyWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Edit:
Juz mi dobrzy ludzie odpowiedzieli za co dziękuję. -
kermit napisał(a):
Ad.3. Od ilości sprzedawanego na runku deu, im więcej tym tańszy
kermit napisał(a):
Ad.1. Tak
@aduch
Robiłam ranking z 30 min temu i miałeś top ok 60 z 37kk. Wątpię żeby tak dużo upów było żeby całą statystykę floty przewróciło aż tak bardzo. -
ciap napisał(a):
Jak?
tam wprowadzasz ile czego i za co chcesz kupić i jak trafisz w widełki wystawiającego to kupisz tylko częśćPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez kermit ().
-
Na stanie mam, hmm nie wiem dokladnie ale na 12 planetach po 1kkk deu okolo plus 3kkk rezerwy.
No to pamiętaj, żeby tuż przed wprowadzeniem wersji 7. zamienić ten deuter handlarzem na 45kkk metalu, poczekać aż rynek (i handlarz) ustabilizuje się w okolicy przelicznika 1:1:1 i zamień to sobie ponownie handlarzem na 45kkk deu
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
zefir napisał(a):
Na stanie mam, hmm nie wiem dokladnie ale na 12 planetach po 1kkk deu okolo plus 3kkk rezerwy.
Niby tak ale zysk nie jest tak kolosalny jeżeli ktoś teraz chce z tego powodu kupować dex.
Mam teraz 10 kkk dex (kupiłem np za 27 kkk mety)
Sprzedam przed 7.0 za 30 kkk mety.
Wymienie za 30 kkk deu po 7.0
Podsumowując zainwestowałem 27 kkk mety i mam za to 30 kkk deu
Gdyby jednak ktos zaczął działac po wprowadzeniu 7.0
Uzbieram 30 kkk met i mam za to 30 kkk deuSprzedam metal na Quantum.
Nie wiem, czy ogame to wasza pierwsza gra od gameforge, ale sądząc po waszych zdziwieniach typu:
"Dlaczego takie niskie przeliczniki"
"Legalny Push"
Wnioskuję, ze tak
GF w każdej grze odwala takie numery. Wszystkie ich gry są p2w, bo taką prowadzą politykę. Ich polityka to tworzenie, skupowanie dobrze prosperujących gier do których wprowadzają szereg mikropłatności lub mechanik zapewniających realną przewagę. Przykład? Ich gry mmo:
Nie płacisz, nie masz miejsca w ekwipunku
Twój pet jest 3x wolniejszy
Twoja broń nic nie penetruje
Giniesz na hita od gracza który płaci
Nie zrobisz żadnego ekwipunku powyzej +6
+15 oczywiscie zrobisz za pierwszym razem ze 100% szansą jak zapłacisz 200zł
Za każdą pierdołę płacisz 50zł. Skupując gry od innych wydawców zamieniaja darmowy content w płatny typu (płacisz w płatnej walucie za każde wystawienie sklepu z ofertą)
Rynek będzie wprowadzony w tej formie pomimo tego, czy wam się to podoba, czy nie. GF nigdy nie daje nic za darmo. Wprowadzajac nową wersję, robią to nie dla was, a dla siebie. Oni nigdy nie piszą nowych skryptów w ramach prezentu. W prezencie go mogą ci dac raz na rok konto premium na 3dni zebys wrócił do gry i tyle. Tak to wygląda. Mozecie bojkotować ogame, ale oni zdania nie zmienią. Metin padł, Aion padł. Inne produkcje z ogromną populacją padłu po przejęciu przez gameforge. Im to nie przeszkadza, bo akcje pokazują, że notuja każdego roku zyski. Gra upada to zamykaja i tyle. Kupują lub tworzą nową, Zazwyczaj kupują. Działają jak pasożyty, tasiemce. Wysysają do cna i kiedy umierasz przerzucają się na innego żywiciela. Tyle i aż tyle. Sorry za spam, ale musiałem was uświadomić. Od małego gram w duuużo gier i znam ich na wylot -
FlyMeToTheMoon napisał(a):
Rynek będzie wprowadzony w tej formie pomimo tego, czy wam się to podoba, czy nie. GF nigdy nie daje nic za darmo.
Zarówno w wersji 7 czy 7.1 tak to będzie wyglądać. Ja już sprzedaje lm po 2900 mety bo mogę. -
na bermudzie temat pełzaczy wrocił do wersji 1667sztuk i 83k energii
ps przepraszam to jakas nowa modyfikacja ale nie znam wzoru, mam 78 lvl kopalni a pracują 624 pelzacze -
kermit napisał(a):
a bermudzie temat pełzaczy wrocił do wersji 1667sztuk i 83k energii
ps przepraszam to jakas nowa modyfikacja ale nie znam wzoru, mam 78 lvl kopalni a pracują 624 pelzacze
-
Zmieniło się cos w ekspedycjach.
Więc już nie zrobię zestawienia, bo byłoby nie aktualne
(cos teraz 3-4 razy słabsze są) -
-
Jak dla mnie ekspedycje teraz MOŻE tylko nieco lepsze niż dodatkowe wydobycie zbieracza.
Czyli bardziej opłaca mi się wybrać zbieracza, bo nie będę musiał logować się co 90min i pilnować floty
Wystarczy, że cos wypdanie mi w realu i flota ekspedycyjna będzie stała bez opieki....
high risk = super normal reward -
a ekspy do anty i przedmiotow tych za anty ?Sprzedam metal na Quantum.
Mi wcięło 2 floty ekspedycyjne.
Pokazane 4 loty,a faktycznie są 2.
Dziwne,miał ktoś taki problem? -
A ja nie mogę znaleźć czarnej dziury.
-
-
Pełzacze dalej liczone są od poziomu kopalń.
Suma poziomów kopalń łącznie z planety * 8 = liczba potrzebnych pełzaczy. Tak to u mnie działa na dwóch planetach. -
Czyli dla eko 43/37/39 bedzie potrzebne 952 pelzacze? I jak z energia?
-
Elkanen napisał(a):
Czyli dla eko 43/37/39 bedzie potrzebne 952 pelzacze? I jak z energia?
-
W tym tygodniu.
Od poniedziałku zmianaSprzedam metal na Quantum.
Apofis napisał(a):
Pełzacze dalej liczone są od poziomu kopalń.
Suma poziomów kopalń łącznie z planety * 8 = liczba potrzebnych pełzaczy.
-
Apofis napisał(a):
Każdy pełzacz daje 0,03 % produkcji od podstawy.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 38
38 gości