KissOfTheDragoon napisał(a):
skoro ja wybrales czyli ja zuzyles... to ze z niej zrezygnowales niczego nie zmieniaf4ust napisał(a):
@Das140 Nie da się sprzedać klasy - nie ma jej na liście mimo że ja wcześniej wybrałem i z niej zrezygnowałem.
to byl przyklad przelicznika ktory jest napewno normalniejszy niez obecny 1:1:1...Mysliwy napisał(a):
Czemu uważasz, że na uniwersum bez handlarza przelicznik 3:2:1 jest normalny?
nooo niezle p2w GF wprowadzilo ;d teraz dopiero topowe konta z ledy beda sie rozwijac ;dMunio_Uni 1 napisał(a):
Fajnie zgrałoby się z dzisiejszym 50% off na anty.
Wersja 7.x - dyskusja
-
-
100 % na impulsowym bonusu to jest 5 lvl napędu impulsowego wow bonus mega
Krążowniki będą szaleć.
-
Nie jest to "zmieniacz gry", bo wbrew pozorom nawet te ekstra 5lvli dla kr nie robi tak dużej różnicy w czasie lotu jak mogłoby się wydawać
Wciąż nie rozumiem, dlaczego GS jest z tego wykluczone... -
Starrk napisał(a):
Nie jest to "zmieniacz gry", bo wbrew pozorom nawet te ekstra 5lvli dla kr nie robi tak dużej różnicy w czasie lotu jak mogłoby się wydawać
Wciąż nie rozumiem, dlaczego GS jest z tego wykluczone...
Może gość testujący zmiany w GF nie ma jeszcze na swoim koncie GS i nie rozumie, że to niewiele zmieni -
Starrk napisał(a):
ie jest to "zmieniacz gry", bo wbrew pozorom nawet te ekstra 5lvli dla kr nie robi tak dużej różnicy w czasie lotu jak mogłoby się wydawać
-
Starrk napisał(a):
Wciąż nie rozumiem, dlaczego GS jest z tego wykluczone...
-
Apofis napisał(a):
Starrk napisał(a):
ie jest to "zmieniacz gry", bo wbrew pozorom nawet te ekstra 5lvli dla kr nie robi tak dużej różnicy w czasie lotu jak mogłoby się wydawać
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
na uni flo x3:) a na uni flo x6?;p mmm miodzio xd
Apofis napisał(a):
Starrk napisał(a):
-
Czyli na x6 o minutę szybciej xD
@Mirmir uzasadnij proszę
Na x1 byłby to lot o 32 minuty szybszy układ obok. Na x2 16 minut szybszy. Na x3 11 minut szybszy, na x4 8 minut szybszy. W czym takie przyspieszenie, które obecnie osiągniesz podnosząc NN o 3 poziomy, mogłoby Ci przeszkadzać? Serio pytam, chcę zrozumieć Twój punkt widzenia. -
Starrk napisał(a):
@Mirmir uzasadnij proszę
Obaj wiemy,że cosik daje dlatego ja nie chcę aby te GS-y dostały ten bonus ,a Ty chcesz. -
Starrk napisał(a):
Czyli na x6 o minutę szybciej
a tak gryzac temat z innej strony. podpowie mi ktos co daje bonus "oferty +1" u zbieracza? bo nigdzie sie tego nie doszukalem a nikt tez o tym nie mowil chyba
Mirmir napisał(a):
Co tu dużo uzasadniać,skoro bonus nic nie daje to co Wam tak zależy na tym żeby włączyć GS-y do tego nic nie dającego bonusu?Obaj wiemy,że cosik daje dlatego ja nie chcę aby te GS-y dostały ten bonus ,a Ty chcesz.
no wlasnie w sumie jeszcze do konca nie wiadomo czy daje BARDZIEJ "cos" czy "nic" bo serwer testowy to serwer testowy ktory wykazywal tylko ogolny zarys bonusu. teraz dostalismy pierwszy oficjalny serwer "siodemki" (czuje sie jakbym o windowsie 7 gadal chodz byl udanym systemem nie powiem, moze i ogame ta liczba przyniesie szczescie;p) i GF zafundowal nam fajna niespodziewajke. pytanie tylko brzmi:
- czy to bedzie juz standardowy bonus do kazdego uni, niezaleznie od tego jaka predkosc floty beda mialy czy ta wartosc bedzie ruchoma
a odp na twoja wypowiedz @Mirmir to ci powiem... strasznie wylewna i uzasadniona
w kwesti GS z boostem popieram @Starrk-a. bo nie zmniejsza to prawie w zaden sposob mozliwosci obronnych obroncy (ataki sa przewaznie w nocy jak klient spi wiec kilka min szybszego ataku go nie zbawi), a atakujacemu to tez nieznacznie pomoze- tyle tylko ze pojdzie szybciej spac o kilka min;dNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
Chodzi o to, że oferty zajmują CI sloty floty - górnik ma tak, że jedna oferta nie zajmuje mu slotu
-
nie zauważyłem, mam górnika, 2 oferty w shopie i 0/4 flot wykorzystanych
ps wlasnie jedna oferta sie kupila a we flotach dalej 0/4 flo -
kermit napisał(a):
nie zauważyłem, mam górnika, 2 oferty w shopie i 0/4 flot wykorzystanych
@Glaurung no dobra to teraz co w przypadku jesli mialbys wszystkie sloty zajete? bo troche to glupie jest ze flota handlowa zabiera slot... z takim podejsciem kazdy strzal rakiet miedzyplanetarnych tez powinien zabierac slotaNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
dopisalem ps
-
a odp na twoja wypowiedz @Mirmir to ci powiem... strasznie wylewna i uzasadniona
To Wy twierdzicie ,że 32 min to nic więc po co wam na burza w szklance wody o te nic -
@KissOfTheDragoon Chyba jest też inaczej jak wystawiasz ofertę, a inaczej jak odpowiadasz na nią - mam klasę Odkrywca, więc żadnych bonusów do rynku, ale mając wszystkie sloty floty zajęte udało mi się odpowiedzieć na ofertę. Natomiast nowej założyć to już nie.
Wydaje mi się też, że jak grałem na testowym znaczenie miało to, czy wysyłasz surowce (to zajmowało slot), czy też statek/przedmiot (nie zajmowało). -
Mirmir napisał(a):
Glaurung napisał(a):
@KissOfTheDragoon Chyba jest też inaczej jak wystawiasz ofertę, a inaczej jak odpowiadasz na nią - mam klasę Odkrywca, więc żadnych bonusów do rynku, ale mając wszystkie sloty floty zajęte udało mi się odpowiedzieć na ofertę. Natomiast nowej założyć to już nie.
Wydaje mi się też, że jak grałem na testowym znaczenie miało to, czy wysyłasz surowce (to zajmowało slot), czy też statek/przedmiot (nie zajmowało).
Punish and Enslave
@Mirmir jedyne co wszyscy tu twierdzili, to że bonus dla GS nie odmieni gry w drastyczny sposób, bo jej przyspieszenie czasowe byłoby stosunkowo niewielkie. Jednak z chęcią bym skorzystał z tych ekstra kilku minut
Przy tych zmianach najbardziej uprzywilejowanym statkiem jest LM, który otrzymuje ekwiwalent aż 10 poziomów napędu. A może ja sobie tego nie życzę, no bo jak to tak, LM latający z prędkością starego PC -
wskaz mi fragment gdzie ktos mowi ze 32 min przyspieszenia to nic. prosze pokaz palcem bo chyba slepy jestem
Starrk napisał(a):
Na x1 byłby to lot o 32 minuty szybszy układ obok. mogłoby Ci przeszkadzać?
wiec kilka min szybszego ataku go nie zbawi)
Starrk napisał(a):
@Mirmir jedyne co wszyscy tu twierdzili, to że bonus dla GS nie odmieni gry w drastyczny sposób, bo jej przyspieszenie czasowe byłoby stosunkowo niewielkie. Jednak z chęcią bym skorzystał z tych ekstra kilku minut
-
-
Starrk napisał(a):
@Mirmir to dlaczego nie bojkotujesz (w tej proporcji) drastycznego przyspieszenia konwencjonalnej floty?
Poza tym przyspieszenie floty konwencjonalnej w zasadzie mi nie przeszkadza ,choć 100% to lekka przesada. -
Mirmir napisał(a):
Starrk napisał(a):
@Mirmir to dlaczego nie bojkotujesz (w tej proporcji) drastycznego przyspieszenia konwencjonalnej floty?
Punish and Enslave
Wystawiam w rynku kryształ za deuter na sprzedaż a dostaje metal ahha paranoja podgląd się nie wyświetla nie ogarnęli tego
-
chciałbym zobaczyć 100% na quantum
a tak serio mogli by się określić kiedy to wejdzie na stare uni jakoś nie chciało mi się i nadal nie chce zakładać konta na nowym uniShadow Company
Atakujemy nie dla tego że jesteśmy silni tylko że przeciwnik prowokuje swą słabością -
Strzelec84 napisał(a):
a tak serio mogli by się określić kiedy to wejdzie na stare uni jakoś nie chciało mi się i nadal nie chce zakładać konta na nowym uni
-
wlasnie. niech to najpierw w miare ogarna jeszcze. wole poczekac troche jak dostac bubla jak ta ledaNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
Lepiej wysyłać więcej statków na 1 ekspedycje czy je dzielić na kilka?? I z racji bonusów odkrywcy w jakiej konfiguracji wysyłać MT+SS czy inaczej?? Bo póki co jakoś nie widzę tych bonusów ...
-
Lepiej wysłać 4 statki na 4 ekspedycje, niż 4 na 1. Poza tym jeśli chcesz latać na expy regularnie, to przy spowolnionym powrocie jednej lub dwóch flot, masz dwie lub trzy do wykorzystania. Małymi łyżkami w tym samym czasie uzyskasz więcej, niż grając Va Bank. Tak myślę.
-
To ode mnie małe podsumowanie ekspedycji na odkrywcy w skali mikro od rozpoczęcia wysyłania na Ledzie (więc z 1 dnia ).
Wysyłam stateczki począwszy od 1MT+1LM, następnie dokładałem transportery + najsilniejszy statek bojowy + ss (w miarę jak dochodziły nowe statki znalezione z ekspedycji). Obecnie moje paczki to 19MT+Kr+SS oraz 2DT+Kr+SS oraz 2DT+CM+SS (bo krązowniki mam 2 a slotów na ekspy 3). Zyski uwzględniają statki stracone na piratach/obcych (odjęte od ogólnej sumy statków). Zysk w deuterze uwzględnia spalanie (odjęte od sumy)
Liczba Lotów:25
Nic 6 (uwzględnia nic, opóźnienie i skrócenie)
Piraci 5
Obcy 1
Surowce 6x:
Metal 25135
Kryształ 63000
Deuter 29246
Flotka 6x:
LM 11
CM 4
Kr 2
OW 0
SS 5
MT 1
DT 3
(Wartość statków 117000m 66000k 4000d)
Anty 1344 (jeden raz)
Osobiście jak dla mnie na start dobra opcja, jeśli sie nie chce walic forsy w anty i szczególnie, że na uni brakuje krysi a tu obrodziło :). W porównaniu do zbieracza na początku chyba ciut więcej. Moje obecne eko (więc większe niz w momencie wysyłania ekspedycji) 395k mety 247k krystyny 37k deu, wiec 25% by zrobiło w dobę mniej niż to co znalazłem. W późniejszej fazie gry pewnie będzie na odwrót, ale tu badawczo czy to dobra opcja na start dla konta bez anty
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości