Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• FlyMeToTheMoon napisał(a):

Mogliby też dać z okazji rocznicy nowy speed serwer typu
      eko x10
      flota x5
      badania x15
      Galaktyk 9x
      6 galaktyk to czasami za duzo a ty chcesz 9... pozniej wiara rozpierniczona po calym uni i do kazdego trzeba latac niewiadomo ile... a tu czas, czas jest najwazniejszy:)
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
    • KissOfTheDragoon napisał(a):

FlyMeToTheMoon napisał(a):

Mogliby też dać z okazji rocznicy nowy speed serwer typu
      eko x10
      flota x5
      badania x15
      Galaktyk 9x
      6 galaktyk to czasami za duzo a ty chcesz 9... pozniej wiara rozpierniczona po calym uni i do kazdego trzeba latac niewiadomo ile... a tu czas, czas jest najwazniejszy:)
      Na Janice dali 6 galaktyk, a ja przez 80układów nie mogłem znaleźć wolnego pola na 8 pozycji pod kolonizacje. Wraz ze starością uni i badaniem astro ludzie będą zmuszeni kolonizowac inne pozycje. To źle jak chcesz planety 270pól. A po drugie nie każdy gra flotą i mam w dupie, że ktoś będzie leciał do mnie 30min. Niech sobie zrobi lotki
    • hahaha xDDD

dlatego mogliby w koncu zrobic jeden porzadny serwer gdzie ludzie zostali by na lata. I GF by zarobil bo wraz z rozwojem bez anty sie zyc nie da, a i gracze byliby zadowoleni. ew jeden speed dla gornikow i flociarzy a drugi typowo dla gornikow co by sobie w spokoju dziubali z flo x2
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().

xD dlatego mogliby w koncu zrobic jeden porzadny serwer gdzie ludzie zostali by na lata. I GF by zarobil i gracze byliby zadowoleni. ew jeden speed dla gornikow i flociarzy a drugi typowo dla gornikow co by sobie w spokoju dziubali z flo x2
      Ja chcę normalny serwer dla każdego z szybką flotą i dobrym eko. Nie ukrywam, że specjalnie zacznę od nowa po aktualizacji, by wziąć pioniera i skolonizować 300pol planety, a potem przerobic sie na inną klasę. To co obecnie wypuszczają to jakiś śmiech. eko x7 i flota x1. Dziwię się, że ludziom na ostatnim serwie chce sie isc we flotę. Zestarzeją się zanim do czegoś dojdą. Będę musiał czekać od 1,5-6 miesięcy na serwer w miarę normalny typu eko x6 flota x6, bo nastepny znow pewnie walną z dupy, po nim też jakiś z dupy i dopiero poźniej coś grywalnego. Sa osoby co 1,5roku czekały na serwer z normalnymi statami

ty sie tu nakrecasz na zaczynanie od nowa a tu ci dadza serwer flota 3x eko 6x badania 6x i nara XD pograneeee xD
      To poczekam aż wyjdzie taki jaki będę chciał lub nie zacznę w ogóle i wrócę do gier pc :)
    • Czarna Owca napisał(a):

znalazlem swietnego buga
      cokolwiek wrzuce do stoczni jest wykonance od reki

EDIT: znalazlem regule: postaw 4 poziomy magazynu rakiet --> zbuduj 40 przeciwrakiet --> odczekaj az skonczy sie produkcja --> pojawia sie bug --> wrzuc cokolwiek do stoczni i ciesz sie natychmiastowa produkcja :)

dajcie znac czy dziala
      Wstawiłem 20 przeciwrakiet, ale nie czekałem aż się zrobią :evil:
      Próbowałem skrócić je za Anty. Bez rezultatu, wyskakiwał błąd ?(
      Wstawiłem do stoczni okręt wojenny i wtedy skróciłem :thumbup:
      Czas wydłużył się o 50% XDDDDD

EDIT:
      Kiedy zostało do końca 13 rakiet (~7min) oraz 1 okręt wojenny (5min) pokazywało czas do końca coś około 40min :P
      Użyłem detroidu (brązowego), rakiety się zrobiły i zaczęły się budować od nowa od 20 XD
      Zostało do końca: 33min
      No nieźle :thumbsup:

EDIT2:
      Nie róbcie tego, co opisał @Czarna Owca.
      To jest jakaś masakra. Na multikoncie, puściłem jedną taką rakietę do produkcji i teraz jak skończyła się robić to jest napisane "done" i odświeża się w nieskończoność co skutecznie zablokowało mi cokolwiek robienie na koncie...
      (przynajmniej GF sam wypuścił bota co robi aktywki :E )

Na "głównym" koncie tak się nie stało. Coś się zawiesiło, a jak puściłem do stoczni 1 OW to rzeczywiście się zrobił natychmiast.
      Wrzuciłem więc do stoczni 33 OW. Miałem na początku 23, od razu po kliknięciu "In queue" ich liczba została zredukowana do jednego oraz wzrastała co 40s (tyle ile robi się przeciwrakieta). Po odświeżeniu liczba znowu spada do jednego a liczba "w kolejce" jest redukowana o 1.
      Ogółem nie polecam tego bug-a :E

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Das140 ().

• @farcik
      dobrze, że nie wrzuciłeś jednej rakiety, wtedy jest jazda na całego :D
      Szczerze mówiąc? Ta wersja nawet nie powinna się ukazać do testów.
      Przecież oni musieli to testować, jak taka ilość bugów nie została wyłapana...

A tak apropo, kolejny bug:
      puśćcie na kogoś sondę i patrzcie w zakładce ruchu flot co się stanie jak doleci...
    • \board.pl.ogame.gameforge.com/i…GXQrAbDD7YluY#post8677933

Generalnie jest błąd bo Żniwiarz nie posiada szybkich dział przeciwko Krążownikom jak jest to napisane.
      • Sondzie szpiegowskiej (5)
      • Satelicie słonecznemu (5)
      • Pełzaczowi (5)
      • Okrętowi wojennemu (7)
      • Pancernikowi (7)
      • Bombowcowi (4)
      • Niszczycielowi (3)
      To oznacza, że nie jest on już tak dobrym statkiem.

Działa przeciwko niszczycielom - ile tych niszczycieli ludzie mają większość ma tego niezbyt wiele więc jest to mało pomocne, a są droższe.

Działa przeciwko Bombowcom - to jest rzadkość w śród graczy żeby ktoś miał tego dużą ilość- więc też mało przydatna rzecz.

Działa przeciwko okrętom - pancernik też ma tyle samo. więc to nie atut. ----

Jedyny plus to 7 dział przeciwko pancernikom- co prawda niszczyciele też mają ale dużo mniej. Więc to na plus +

Ma 10 dział od Gwiazdy Śmierci - co czyni go mało skutecznym w ich rozwalaniu.

Wady statku :
      - wolniejszy od pancernika,
      - dużo więcej zużywa paliwa,
      - nie posiada dział przeciwko krążownikom jak pancernik,
      - znacznie droższy
      - mało skuteczny przy GŚ

Więc jaki jest sens Generała? czy nie lepiej wybrać eko 25 %, robić pancki, kupić trochę żniwiarzy i cieszyć się większym eko.
      Generał daje 25 % szybkości to nawet nie jest 1 lvl nadprzestrzennego, Jeśli zostaną +2 do bojowych to będzie to jakiś atut, ale nie każdemu na tym zależy.

Czy macie podobne wrażenie, że eko ma wiele zalet a Generał za mało. Ktoś się wypowie?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• CiX napisał(a):

Apofis napisał(a):

Więc jaki jest sens Generała?
      już spieszę z odpowiedzią:
      • 25% szybsze statki wojenne
      • 25% szybsze recyklery
      • 25% mniejsze zużycie deuteru przez recyklery
      :E :thumbsup:

Apofis napisał(a):

Czy macie podobne wrażenie, że eko ma wiele zalet a Generał za mało. Ktoś się wypowie?
      Tu się zgodzę, eko dostanie potężnego kopa
      Tak jak kolega napisał wyżej to i ja wyjaśniłem, że to nawet nie jest 1 lvl napędu, na który można sobie uzbierać za zwiększone eko o 25 %.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• Apofis napisał(a):

CiX napisał(a):

Apofis napisał(a):

Więc jaki jest sens Generała?
      już spieszę z odpowiedzią:
      • 25% szybsze statki wojenne
      • 25% szybsze recyklery
      • 25% mniejsze zużycie deuteru przez recyklery
      :E :thumbsup:

Apofis napisał(a):

Tu się zgodzę, eko dostanie potężnego kopa
      Tak jak kolega napisał niżej to i ja wyjaśniłem, że to nawet nie jest 1 lvl napędu, na który można sobie uzbierać za zwiększone eko o 25 %.
      Ale sprawdzone jest czy to 25% prędkości jest od wartości podstawowej czy od obecnie posiadanej? Bo zakładając - oboje mamy 15lvl danego napędu. Ja odpalam w tym momencie generała, a ty zbieracza. I teraz dla obu przypadków mogą wyjść zupełnie różne wartości. Dobrze mówię?
    • CiX napisał(a):

Ale sprawdzone jest czy to 25% prędkości jest od wartości podstawowej czy od obecnie posiadanej? Bo zakładając - oboje mamy 15lvl danego napędu. Ja odpalam w tym momencie generała, a ty zbieracza. I teraz dla obu przypadków mogą wyjść zupełnie różne wartości. Dobrze mówię?
      Tak sprawdzone to jest i 25 % od wartości podstawowej. podawałem kilkanaście postów temu.
    • @Apofis szybkie działa do bombowca nie będą bezużyteczne (tak uważam)
      Jak wejdzie aktualizacja to sam wyspawam +-50k bombowcow bo dużo fajnych celów mam w okolicy tylko ilość obrony przeraża, nie będę musiał spawac co chwilę rakiet na które trzeba czekać :)
      No i nie będzie sytuacji jaka miał ostatnio kolega z sojuszu, wyraietowal bunkier, ktoś to wypatrzyl i wleciał na gotowe :)
    • Antharas napisał(a):

@Apofis szybkie działa do bombowca nie będą bezużyteczne (tak uważam)
      Jak wejdzie aktualizacja to sam wyspawam +-50k bombowcow bo dużo fajnych celów mam w okolicy tylko ilość obrony przeraża, nie będę musiał spawac co chwilę rakiet na które trzeba czekać :)
      No i nie będzie sytuacji jaka miał ostatnio kolega z sojuszu, wyraietowal bunkier, ktoś to wypatrzyl i wleciał na gotowe :)
      Można lecieć w trakcie rakietowania i sobie wyliczyć ile czasu potrzeba na wyrakietowanie?:>
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • Tego nie musisz mi mówić, problem zaczyna się gdy trzeba puścić +2k rakiet a masz tylko jedna planetę, ale to może tylko ja tak mam :)

Najzwyczajniej w świecie szybciej będzie mi wysłać bombowce niż klepac taka ilość rakiet :) a moje lenistwo może zaowocować fajnym st na bombowcach
      A moje
    • Antharas napisał(a):

@Apofis szybkie działa do bombowca nie będą bezużyteczne (tak uważam)
      Robiłeś symulacje zamiast 4 rund wychodzą 3 - trochę mniejsze starty ale jednak dalej spore czy opłacalne to zależy od konkretnego przypadku. Pytanie czy każdy tyle bombo będzie robił. :) Na obronę często latają też GS, małe zużycie jak się uda.
    • Apofis napisał(a):

\board.pl.ogame.gameforge.com/i…GXQrAbDD7YluY#post8677933

Generalnie jest błąd bo Żniwiarz nie posiada szybkich dział przeciwko Krążownikom jak jest to napisane.
      • Pełzaczowi (5)
      • Okrętowi wojennemu (7)
      • Pancernikowi (7)
      • Bombowcowi (4)
      • Niszczycielowi (3)

Działa przeciwko niszczycielom - ile tych niszczycieli ludzie mają większość ma tego niezbyt wiele więc jest to mało pomocne, a są droższe.

Działa przeciwko Bombowcom - to jest rzadkość w śród graczy żeby ktoś miał tego dużą ilość- więc też mało przydatna rzecz.

Jedyny plus to 7 dział przeciwko pancernikom- co prawda niszczyciele też mają ale dużo mniej. Więc to na plus +

Wady statku :
      - znacznie droższy
      - mało skuteczny przy GŚ

Więc jaki jest sens Generała? czy nie lepiej wybrać eko 25 %, robić pancki, kupić trochę żniwiarzy i cieszyć się większym eko.
      Generał daje 25 % szybkości to nawet nie jest 1 lvl nadprzestrzennego, Jeśli zostaną +2 do bojowych to będzie to jakiś atut, ale nie każdemu na tym zależy.

To prawda, że generał ma gorsze bonusy. Gdyby dali mu:
      25% mniejsze spalanie "wszystkich statków" (bo rasa wojownicza powinna mieć zaawansowane napędy potrzebujące mniej energii)
      I prędkość o 20% większą (nie bazową)
      Byłoby okej. Kwestia żniwiarza... Nie uważam go za zły statek nawet jeśli nie ma sd na krążki. Ogame zawsze było grą w której mieszało sie floty i tak też będzie w tym przypadku. Nie będzie sie klepało samych żniwiarzy, tylko niszczary i inne statki też. Gdyby wystarczyło mieć same żniwiarze i mielić nimi wszystko to gra szybko byłaby nużąca.
      Ekowcy nie mają za mocnych bonusów, tylko flotowcy mają za słabe
      Klasa odkrywcy też ma 25% krótszy czas badań a ktoś wyliczył faktycznie, że będzie to 18% w sumie, wiec lipa.
      Nie wiem, czy ekowcy będą mieli 25% od bazowego czy od lvla kopalni

Apofis napisał(a):

\board.pl.ogame.gameforge.com/i…GXQrAbDD7YluY#post8677933

• Pełzaczowi (5)
      • Okrętowi wojennemu (7)
      • Pancernikowi (7)
      • Bombowcowi (4)
      • Niszczycielowi (3)

Wady statku :
      - znacznie droższy
      - mało skuteczny przy GŚ

To prawda, że generał ma gorsze bonusy. Gdyby dali mu:25% mniejsze spalanie "wszystkich statków" (bo rasa wojownicza powinna mieć zaawansowane napędy potrzebujące mniej energii)
      I prędkość o 20% większą (nie bazową)
      Byłoby okej. Kwestia żniwiarza... Nie uważam go za zły statek nawet jeśli nie ma sd na krążki. Ogame zawsze było grą w której mieszało sie floty i tak też będzie w tym przypadku. Nie będzie sie klepało samych żniwiarzy, tylko niszczary i inne statki też. Gdyby wystarczyło mieć same żniwiarze i mielić nimi wszystko to gra szybko byłaby nużąca.
      Ekowcy nie mają za mocnych bonusów, tylko flotowcy mają za słabe
      Klasa odkrywcy też ma 25% krótszy czas badań a ktoś wyliczył faktycznie, że będzie to 18% w sumie, wiec lipa.
      Zgadza się, dlatego twierdzę że nie będzie się żniwiarzy robiło zbyt dużo więcej niż niszczar, bo pancki tu będą dalej robiły swoje. eko mają od wydobycia bazowego te 25 % ale to i tak bardzo dużo.

Pytanie teraz takie czy nie lepiej jest wybrać eko mieć te 25 % wydobycia a żniwiarzy kupować w rynku? napęd też można podnieść to nie problem z takim wydobyciem.

Ekowcy mają 25% od bazowego lvl kopalni

Bo niby od czego bazowego mieliby mieć bonus? 8|

To wszystko było już kilka razy tłumaczone. Po co po raz kolejny zadawać te same pytania lub dziwić się, że tak jest.

Bonus klasowy to bonus taki sam jak inny. Doliczany jest tak jak każdy od podstawy. Wystarczy wejść w ustawienia kopalni/floty/badań itp i widać dokładnie co i jak jest doliczane.