S&D Universum Bellatrix Edycja 1 [13.05.2019-13.06.2019]

• Dyskusje

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• S&D Universum Bellatrix Edycja 1 [13.05.2019-13.06.2019]

Ruszyły zapisy do pierwszej edycji Seek and Destroy na uni Bellatrix.

Ten temat powstał żebyście mogli swobodnie dyskutować o jej przebiegu :)

Pamiętajmy, że każdego z nas obowiązuje Regulamin Forum OGame.pl, a także Regulamin działu Seek & Destroy.
    W szczególności nie życzymy sobie w tym temacie spam'u, wulgaryzmów jak i rozmów na tematy niezwiązane z przebiegiem projektu Seek And Destroy na Bellatrix.

OGame.pl
    Z Życia Uniwersów
    Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport

Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
  • Oficjalnie witam uni Bellatrix w tej edycji S&D zostałem Waszym opiekunem, więc wszelkie pytania, wątpliwości oraz inne problemy związane z rozgrywką śmiało możecie zgłaszać do mnie (pw, IRC)

Kilka spraw organizacyjnych na ten miesiąc:

1.Pierwszą bardzo istotną rzeczą jest wstawianie odpowiednich nagłówków w raportach.
    Poprawny nagłówek :
    2008-11-07 10:24:34 - zlyarchiwista [mroczniarchiwiści] - 9,60 %

2.Bitwy ACS rozliczane są indywidualnie przez każdego gracza biorącego w nim udział, zgodnie z Zasadami Publikacji RW.

3.Niszczenie księżyców zgłaszacie do mnie na pw, 12 h przed moonkillem.
    Zgłoszenie musi zawierać:

nick agresora
    koordynaty księżyca
    numer Uniwersum
    średnicę księżyca
    nick atakowanego.

Sposub liczenia niszczeń: % za zniszczenie moona =((średnica/100)^2)/17
    Uwaga: % za zniszczonego moona musi przekraczać próg!

W razie jakichkolwiek pytań, zapraszam

Mamy juz podział :
    board.pl.ogame.gameforge.com/i…-1-13-05-2019-13-06-2019/

No i wiadomo życzę wszystkim powodzenia
    Pamiętaj.
    Jeśli spotkasz samotnego wilka uciekaj.
    Za nim stoi stado.
    Jeśli zaś ugodzisz tego wilka,
    do końca życia będziesz oglądał sie przez ramię.
    A pewnego dnia ~ za tobą stanie stado.
    I rozszarpie Cię na strzępy.

Uni 29 [Jackass] {macierz} top 90
    Uni 41 [MCNE] {pawelos} top 20, top 1 floty
    Uni Quantum [LioN] {pawelos} top 4, top 1 floty (przed UF z Electra)

The post was edited 1 time, last by _Pawelos_ ().

• Jest juz wstepne podsumowanie, i taka techniczna informacja jesli widzisz swoje rw a nie ma go w podliczeniu badz nie zostało ono uwzględnione sprawdz czy nagłowek jest zgodny ze wzorem

Poprawny nagłówek :
    2008-11-07 10:24:34 - zlyarchiwista [mroczniarchiwiści] - 9,60 %

Błędne nagłówki w koncowym rozliczeniu zostaną usunięte i nie uznane, także proszę na poważnie sprawdzić czy wklejany nagłowek jest zgodny ze wzorem.
    Pamiętaj.
    Za nim stoi stado.

• Jest już kolejne podliczenie.

Gracz @KREAND wogle nie uznaje nagłówków dlatego tez nie ma zaliczonego ani jednego RW,

gracz @tyrion również mimo prośby nie pozmieniał nagłówków, dlatego spora część RW nie została mu zaliczona

Zasady jak powinien wygladać prawidłowy nagłowek sa jasno wytłumaczone w Zasadach prjektu S&D board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8381621#post8381621

i gdzie jest jasno stwierdzone

"UWAGA!

Raporty nieodpowiednio skonwertowane, bez tytułu lub z tytułem nieprawidłowym, nie będą brane pod uwagę przy zliczaniu rw."
    Pamiętaj.
    Za nim stoi stado.

• tyrion wrote:

jak mam edytowac jak mam ta opcje zablokowana?

dlaczego w pierwszej wersji mialem zaliczone ponad 30 rw a teraz nagle drugie podliczenie i tylko 20 rw?????
    prosze dac mi ostatnia szanse i mozliwosc edycji w celu poprawienia naglowkow

Dlatego ze

_Pawelos_ wrote:

Jest juz wstepne podsumowanie, (...) Błędne nagłówki w koncowym rozliczeniu zostaną usunięte i nie uznane, także proszę na poważnie sprawdzić czy wklejany nagłowek jest zgodny ze wzorem.

i zgodnie z tym co mi Pan napisal na pw, że nie zamierza pan zmieniac nic w poprzednich postach. Dlatego uznałem, że jest to Pana ostateczna wersja.
    Pamiętaj.
    Za nim stoi stado.

• nie napisalem ze nie zamierzam nic zmieniac, tylko pytalem czy chodzi o spacje i znaki - i ~. Nie dostalem konkretnej, ani rzetelnej odpowiedzi, niedawno zaowazylem ze wkradl sie faktycznie blad do mojego naglowka ktory pozniej powielalem chodzilo pewnie o vs. pomiedzy kawosze a % i o tym Pan mnie nie raczyl poinformowac. Ten wlasnie blad chcialbym poprawic. A jezeli rozpatrujac poprawnosc naglowkow, to polowa rw zaliczonych od innych osob jest rowniez nie poprawna. W wielu i to nie chodzi o moje rw brakuje spacji pomiedzy slowami, brakuje - pomiedzy slowami w odpowiednim miejscu, a rowniez znajduje sie znak ~
    I w dalszym ciagu nie dostalem odpowiedzi jak to jest ze po wstepnym podliczeniu mialem ponad 30rw zaliczonych a obecnie po drugim podliczeniu nagle ledwo ponad 20???
  • Temat do wklejania raportów nie jest do prowadzenia dyskusji wiec upominam o nie spamowanie w nim

zgodnie z zasadami wklejania RW board.pl.ogame.gameforge.com/i…dy-projektu-Seek-Destroy/

"RW należy zamieścić najpóźniej 96 godzin po bitwie. Raporty starsze niż 4 doby nie będą uwzględniane przez skrypt zliczający."
    Pamiętaj.
    Za nim stoi stado.

• Poza tym odblokowałem posty,które były zablokowane z wczesniejszymi RW takze gracze @tyrion @KREAND @'Ojciec Chrzestny' na poprawę tych nieprawidłowych nagłówków.
    Pamiętaj.
    Za nim stoi stado.

• Ja również dziękuję wszystkim zaangażowanym uczestnikom za tą edycję SD oraz opiekounowi @_Pawelos_ za wkład czasowy poświęcony temu uniwersum i SD

Jak na tak wymarłe uni pojawiło się sporo RW oraz kilka ST więc poziom przez uczestników został zachowany.

Dzięki wszystkim
    Staniesz się lepszy, grając z lepszym przeciwnikiem.
    podstawy szachów 1885r

Top 1 Złomiarzy U25

• brawo brawo i jeszcze raz brawo :) tak jak Ojciec mówi jak na takie wymarłe uni i tak wyszło to całkiem fajnie no i jak Najarany chomik tak samo uważam że dużo lepiej byłoby kolejne przeprowadzić w okresie jesienno zimowym ... sam jestem przykładem ruszyłem z kopyta a później pogoda pogoda pogoda i zaniedbałem SD myślę że w zimie byłoby x2 lepiej ale i tak dzięki za ogarnięcie tematu :thumbup:
  • @Kossa88

wakat wrote:

Zgłoszenia dla wszystkich 3 uni zrealizowane - proszę sprawdzić swoje skrzynki emailowe.

Jest komplet zgłoszeń, jedno jest błędne - proszę powiadomić gacza Skinhead z uni Bellatrix aby koniecznie sprawdził swojego emaila.

Starcia Tytanów; Taurus, Libra, Xanthus, Europa, Indus, Janice, Mensa, Pasiphae, Sombrero
    Seek and Destroy