Wersja 6.8.5 - Nowa ładowność.

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• Wersja 6.8.5 - Nowa ładowność.

no to gf przyszykowało nam niespodziankę. Dzisiejszy email:
      Najnowsza technika w OGame
      Droga Społeczności,
      już od dłuższego czasu na forach oraz na Stomt toczą się dyskusje o możliwości zwiększenia przestrzeni ładunkowej statków za pomocą badań.
      Stanie się tak w końcu już w przyszłym tygodniu.
      Więcej pojemności dzięki technologii nadprzestrzennej
      W przyszłości dzięki zbadaniu technologii nadprzestrzennej będziecie mieć możliwość zwiększenia waszej floty, otrzymując 2% więcej przestrzeni ładunkowej na poziom. Przy poziomie 10 macie zatem przykładowo 20% więcej miejsca na swoje łupy, przechowywanie swoich surowców lub dokonywanie transportów w granicach uniwersum.
      Ponadto funkcję tę zaimplementowano jako ustawienie serwera. Zapewni to w przyszłości możliwość opatrzenia wyższym bonusem także uniwersów.
      :D

Jak się podoba?
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

The post was edited 2 times, last by powyginany drucik ().

• O to że za tydzień każdy poziom technologii nadprzestrzennej będzie powiększać ładowność floty o 2%

Np. tak się będzie zmieniać ładowność DT:

025.000
      125.500
      226.000
      326.500
      427.000
      527.500
      628.000
      728.500
      829.000
      929.500
      1030.000
      1130.500
      1231.000
      1331.500
      1432.000
      1532.500
      1633.000
      1733.500
      1834.000
      1934.500
      2035.000
      2135.500
      2236.000
      2336.500
      2437.000
      2537.500
    • Widziałem propozycję wnoszącą o trzeci rodzaj statku transportującego na Origin. Miał fruwać z pojemnością bagatela 100.000, czyli czterokrotnością Dt. GF odrzuciło propozycję (na moje oko genialną... Ba! zbyt mało ofensywną!). To jest jak dok kosmiczny... Pykać pierwszy poziom - bo dalej nieintratne.

Ciapciu, przyznaj że 2% na poziom to dla ekowców tyle samo co rozwój plazmowej :)
    • Hermes wrote:

Ciapciu, przyznaj że 2% na poziom to dla ekowców tyle samo co rozwój plazmowej :)
      2% na każdy lvl.

PoziomKoszt badania w DTLiczba DT dla której opłaca się badanie
      1140
      2260
      3693
      412150
      525248
      650420
      7102726
      82041.275
      94092.271
      108184.092
      111.6387.444
      123.27613.650
      136.55325.203
      1413.10646.809
      1526.21487.379
      1652.428163.838
      17104.857308.402
      18209.714582.540
      19419.4301.103.762
      20838.8602.097.150
      211.677.7213.994.573
      223.355.4427.626.005
      236.710.88614.588.882
      2413.421.77227.962.025
      2526.843.54553.687.090

Dodatkowo badanie ma ten plus ze nie zjada deuteru

edit:
      czemu mi wysyła ciągle połowę postu!!! :fangry:
      już mi się nie chce pisać od nowa
      skrócona wersja XD

The post was edited 1 time, last by powyginany drucik ().

• Hermes wrote:

No to ja odpadam, bo dla mnie to nie jest ani trochę intratne.
      Przecież to duży zysk.
      Małym kosztem można podnieść ładowność która nie zjada deuteru? :P

edit;

Hermes wrote:

Nie rozumiem tej tabeli...
      Koszt pokazany dla całościowego.

Np.
      Chcę zbudować 52k DT które da 1,31kkk ładowności. DT te odpowiadają 16 lvl czyli dodatkowemu 8k ładowności. Jeżeli mam 200k DT to badanie da mi 1,6kkk ładowności. Czyli dostanę więcej.
      Graniczna wartość jest przy 163k DT. :fsmile:

Można czytać również inaczej.
      Jeżeli masz 308k DT i zrobisz badanie na 17 lvl to tak jakbyś miał dodatkowe 104 DT.

104k DT na FS zjada 80k deuteru, 29kk w skali roku.
      Transport o 10 układów kosztuje mniej o 1kk. O jedną galaktykę 6kk.
      Trochę tu, trochę tam i się zbiera. :fsmile:

The post was edited 1 time, last by powyginany drucik ().

• @Hermes dostajesz kilkadziesiąt % bonusowej ładowności... no błagam... to naprawdę spora zmiana, oczywiście na plus. Za skromne 1.5 kkk sury jesteś w stanie zwiększyć ładowność o 20 % ( jako bazowy lvl liczę lvl 8 , który ma każdy bo tepek, NN,gsy i inne pierdoły, i z 8 badamy na 18). To darmo jest.
      This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
      Now is the time for action.

The post was edited 1 time, last by DUDEUSZ ().

• ciap wrote:

[...]
      Ponadto funkcję tę zaimplementowano jako ustawienie serwera. Zapewni to w przyszłości możliwość opatrzenia wyższym bonusem także uniwersów.

Puck wrote:

@ciap Będzie to na razie wgrywane na nowe serwery, a dopiero później na stare? :p
      Jeśli dobrze rozumiem, to wręcz odwrotnie, uniwersum G (heheh) dostanie to jako opcja (?) w ankiecie, a starsze otrzymają to domyślnie.
    • Dla ekowca transport - nawet przy fleet x1, przy 9. galach, bez zakrzywień to nic. Kilkadziesiąt procent ładowności to też nic... Ale kilkaset, czy kilka tysięcy - to już coś. I to bez względu na parametry uni. Bzdury we flocie. Ale to jest moje własne zdanie.

Mieli robić coś z profitem za wyższe poziomy grawitonów i też dupa wyszła. Bla, bla, bla :)
    • Hermes wrote:

Dla ekowca transport - nawet przy fleet x1, przy 9. galach, bez zakrzywień to nic. Kilkadziesiąt procent ładowności to też nic... Ale kilkaset, czy kilka tysięcy - to już coś. I to bez względu na parametry uni. Bzdury we flocie. Ale to jest moje własne zdanie.
      Zawsze miałam Cie za lubiącego cyferki więc lepiej nie chwal się swoim zdaniem. :X

16 lvl to groszowe sprawy a da 32%. To już sporo. :fsmile:
    • Gadasz, żeby gadać. Równie dobrze, skoro kilkadziesiąt % to "nic" ,możemy uznać że turborecki były zbędną zmianą,bo po zbadaniu 15 NN latają "tylko kilka razy szybciej". Podkreślam jeszcze raz - badanie jest darmowe.
      This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
    • ciap wrote:

Zawsze miałam Cie za lubiącego cyferki
      Bardzo je lubię (choć na pewno nie tak jak Ty) i dlatego nie wchodzę w interesy z graczami na serwerach, gdy chodzi o wyższe poziomy inwestycji. Ja po prostu lubię transportować "szybko" to co wymaga sporo większej ładowności, niż trzeba na ogół przy zwózkach (tysiące procent więcej). Nie zwracając uwagi topki na to co mam na swoich planetach - w takich chwilach, w których oni sobie smacznie śpią. 32% ma sens jeśli nie zwozi się tego na pałę, używając antigame. Na taki komfort mnie nie stać. Nawet Kwaśniewski nie zgodziłby się na 32%.

Nie no, żartuję... Profit rzeczywiście jest jeśli chodzi o wahę. Ale jeśli chodzi o grubsze akcje typu 40+ eko, albo ~25. poziomy badań, to słabo to widzę. Zwłaszcza jeśli (jak domniemam) GF chce przeć na zwiększoną dynamikę gry.

Edit:

DUDEUSZ wrote:

Gadasz, żeby gadać.
      Ekhm!
    • Hermes wrote:

Nie no, żartuję... Profit rzeczywiście jest jeśli chodzi o wahę. Ale jeśli chodzi o grubsze akcje typu 40+ eko, albo ~25. poziomy badań, to słabo to widzę. Zwłaszcza jeśli (jak domniemam) GF chce przeć na zwiększoną dynamikę gry.
      Budynki
      Kopalnia metalu

Ulepsz do Poziom 47
      Czas trwania:2t 13g 31min.
      09.03 14:51:40

Nie jest źle. 32% mniej dexu spalę. :fgrin:
    • To jest dobry argument, naprawdę. I ja się pod tym podpisuję obiema ręcami!

Ale co robisz z tą flotą jak masz ponad 10 takich 47-mych poziomów do podciągnięcia? (btw. 47 ...łał! :D). Mnie aż tak nie chce się grać w ogeja żeby robić takie rzeczy. No chyba że komuś się chce i umie takie coś zaplanować. Dla mnie jednak prościej jest zezłomować Wr moją metodą, użyć kilka detroidów, przesunąć trochę surku po uni i te detki zezłomować. Leń zwykły jestem i gadam żeby gadać :P
    • Hermes wrote:

Ale co robisz z tą flotą jak masz ponad 10 takich 47-mych poziomów do podciągnięcia?
      Robi się jeden, zbiera surowce, robi się drugi, zbiera... itd :fsmile:
      Jakbyś miał za dużo ładowności byłoby za łatwo.

Jest to jako parametr serwera więc idzie zawsze zmienić. Jak będzie za mało to będziemy ich tam męczyć. :fgrin:

(Pewnie jak z speed eko szybko zacznie być mało. :fgrin: )
    • dla mnie bomba :) pomimo tego że nie mam jakiejs mega wielkiej floty transportowej.
      Pomyślcie tylko jak ktos ma np 300kk dt to ile zyska przestrzeni ladunkowej mołym kosztem bo nie ma ci sie oszukiwać wbicie 18 lvl badania technologi nadprzestrzennej to prawie nic.
      Super wiadomość. :)
      Bla, bla, bla, bla
    • Walić DTki. Tu o recki chodzi. Problem z paliwem na starszych uni wszyscy znają, a teraz będzie można wysyłać kilkadziesiąt % recków mniej.
    • @Ryland Nie. Punkty ekspedycji zależne są od punktów strukturalnych, a te zależą od kosztu statku :P A te się nie zmieniają.