defo [LSD] & Ozyrys [LSD] & Bandit Lama [LSD] & pEREzini [LSD] & GoHard [LSD] vs. rzulfik [Korona] ~ 2470.56% WOJNA

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• defo [LSD] & Ozyrys [LSD] & Bandit Lama [LSD] & pEREzini [LSD] & GoHard [LSD] vs. rzulfik [Korona] ~ 2470.56% WOJNA

A wiec no :P ciężko będzie wyrazić to co działo się dzisiaj na początku 2 gali ale dla takich akcji właśnie buduje się flotę :evil:

A więc od początku, jakoś tak się stało że kolega z korony stracił moona w nocy :evil: niestety fs trwał jeszcze 17h O_O

W miedzy czasie dość szybko na miejsce starego moona powstał u sąsiada nowy no szacunek trwało to kilka h :)
    Przed sojusznikami pewne było jeszcze jedno zadanie, obrona kolegi na planecie, no przecież to jest korona, chyba go nie zostawią ? ! :P

A wiec długo się nie zastanawiając szukam chętnych... i jak to u nas jak zwykle za dużo tak że dzięki chłopaki tak to musi wyglądać zawsze :)

Szybkie zgadanie niby flota obrońcy spokojnie wraca sobie z kolonizuj, no to wylatuje pierwszy 2h i 23 min przed atakiem :) Dołaczają sie 3 pierwsze floty i leci ponad 300k stateczków, wygląda spokojnie a po chwili zaczynają pojawiać się obrońcy, nie zniechęca ich fakt już tego co wyleciało ....
    Ale nas zaczyna zaskakiwać sytuacja, pierwsze floty jakie dołączył to sojusz NuN ! Nikt z korony no szok, co tu się zaczyna dziać ?
    Mamy wojnę, człowiek myśli żę pójdziemy na całość ... i co się dzieje? Koledzy z innego sojuszu wstawiają się za obrońcą i to niekiepsko, jedna flota 50k statków druga 40k no ciekawie się robi na fali.... W pewnym momęcie leci ponad 400k na 300k i floty remisują, zaczynało się ciężko to liczyć z jednej strony.
    Na szczęście nasza ostatnia flota przechyla szale ataku na nasza korzyść chodź dalej jest to remis ... ze znacznie większą strata obrońców.
    Na 30 minut przed dolotem zaczyna ubywać flot obrońców, wiec i coś naszego pościliśmy na odpoczynek :)

Dziekuje za wspólny lot Go Hardowi, Perezowi, Bandycie I Ozyrysowi, Old bez ciebie tej akcji tez by nie było :)
    Pozdro dla całego LSD :evil:

Obrońcy życzę SzO, (pełna kultura przed i po ataku) coś nie pasujesz mi do tego sojuszu :)
    Osoby szacun dla NuN !!! bronili kolegi który ma znacznie większe armaty w swoim sojuszu hmmm tylko gdzie one były ??? :P

A zapomniał bym Raa, coś tam pisałeś o jakieś kolei % do wojny czy coś ? To proszę :)

Dnia 09-02-2018 21:07:10 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor defo [LSD]

Niszczyciel 70
    Mały transporter 2.699
    Lekki myśliwiec 18.484
    Okręt wojenny 3.260
    Pancernik 1.232
    Krążownik 10.770

Agresor Ozyrys [LSD]

Duży transporter 500
    Lekki myśliwiec 22.790
    Ciężki myśliwiec 248
    Bombowiec 609
    Niszczyciel 46
    Okręt wojenny 693
    Pancernik 884
    Krążownik 4.516

Agresor Bandit Lama [LSD]

Pancernik 2.256
    Krążownik 15.996

Agresor pEREzini [LSD]

Mały transporter 1.307
    Lekki myśliwiec 16.393
    Krążownik 8.498
    Ciężki myśliwiec 100
    Okręt wojenny 1.391
    Pancernik 273

Agresor GoHard [LSD]

Duży transporter 2.924
    Lekki myśliwiec 18.261
    Mały transporter 2.343
    Ciężki myśliwiec 201
    Krążownik 7.893
    Okręt wojenny 1.202
    Pancernik 255

Obrońca rzulfik [Korona]

Mały transporter 13.281
    Duży transporter 2.080
    Lekki myśliwiec 368
    Ciężki myśliwiec 180
    Krążownik 40
    Statek kolonizacyjny 2
    Recykler 2.499
    Sonda szpiegowska 200.798
    Gwiazda Śmierci 1
    Pancernik 198
    Wyrzutnia rakiet 179
    Lekkie działo laserowe 1.000
    Działo Gaussa 20
    Wyrzutnia plazmy 10

Po bitwie...

Agresor defo [LSD]

Niszczyciel 70 ( -0 )
    Mały transporter 2.678 ( -21 )
    Lekki myśliwiec 18.303 ( -181 )
    Okręt wojenny 3.257 ( -3 )
    Pancernik 1.232 ( -0 )
    Krążownik 10.748 ( -22 )

Agresor Ozyrys [LSD]

Duży transporter 498 ( -2 )
    Lekki myśliwiec 22.555 ( -235 )
    Ciężki myśliwiec 247 ( -1 )
    Bombowiec 606 ( -3 )
    Niszczyciel 46 ( -0 )
    Okręt wojenny 692 ( -1 )
    Pancernik 883 ( -1 )
    Krążownik 4.506 ( -10 )

Agresor Bandit Lama [LSD]

Pancernik 2.254 ( -2 )
    Krążownik 15.965 ( -31 )

Agresor pEREzini [LSD]

Mały transporter 1.298 ( -9 )
    Lekki myśliwiec 16.256 ( -137 )
    Krążownik 8.478 ( -20 )
    Ciężki myśliwiec 100 ( -0 )
    Okręt wojenny 1.389 ( -2 )
    Pancernik 273 ( -0 )

Agresor GoHard [LSD]

Duży transporter 2.905 ( -19 )
    Lekki myśliwiec 18.105 ( -156 )
    Mały transporter 2.331 ( -12 )
    Ciężki myśliwiec 199 ( -2 )
    Krążownik 7.882 ( -11 )
    Okręt wojenny 1.199 ( -3 )
    Pancernik 255 ( -0 )

Obrońca rzulfik [Korona]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    38.002.236 Metalu, 16.296.641 Kryształu i 11.708.558 Deuteru

Agresor stracił łącznie 7.077.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 359.604.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 57.999.200 metalu i 189.056.700 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 66.007.435 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 2470.56 %
    2470

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
    57.999.200 Metalu i 116.000.800 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 91.121.436
    Kryształ: 130.378.441
    Deuter: 11.430.558
    agresor zyskał łącznie 232.930.435 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -118.736.236
    Kryształ: -285.758.641
    Deuter: -21.116.558
    obrońca stracił łącznie 425.611.435 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez defo ().

• Panowie graty starcia super wam to wyszło, i jeszcze strącony moon :P , jak powiedziałem pojade wam nawet w 5 nie macie tego co ja w solo przypadające na gracza lamy :bicz: xD defo staraj się wiecej to tylko 494,11 % na osobe :ocb: lamo ubij wiecej niż ja do wojny wtedy wyśle ci krate piwa :XP: ale i tak graty pięknie !!! :piwko:
    co do korony raven własnie o to chodzi jak sie zachowuje korona, po satkach gorzej jezdzą niż masztalski po śląsku a wojne mieliśmy z lsp nie potrzebie sie wpierdzielaliście , miało być złomowanie flot a nie śmieci ..,. tu przykład złomowanie floty i współpracy w sojuszu :juzpotobie: strasznie cieszy mnie to rw , różne siły do innych mniejszych rw były przezemnie podniesione dzięki za gotowość pozdrawiam nieznajomych o których nie pisałem :pirat:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Raa ().

• Dziękuję za zapa. Chłopaki to jest wasz miód nie ma co ukrywać. Fajnie że mogłem przekonać obrońców, bo żadnych umiejętności to nie wymagało.

Więc brawo Wy

Nie ukrywam jeszcze jeden fakt, mamy wojnę z klasowymi sojuszami. Dzięki za to i SzO dla obrońcy.
    Oberon - piwofil [OLD]
    Spice - piwofil [SITH]

Przed RW: youtube.com/watch?v=CfI3eGXkZH8
    No i jak znowu się spartoliło atak: youtube.com/watch?v=6yOboz1rN8M
  • to rw mialo byc top 1 badz top2 acs tego uni, sojusz korona jest zartem i niech zniknie z tego uni jak najszybciej.... 0 wsparcia dla sojusznika.
    polaczenie z sojuszem ant ? joke zoham juz was opuscil...
    proponuje wam zamkniecie soja i wypad z naszej wojny bo chyba was ponioslo...
    otrzymujecie order najwiekszych lam tego uni....my nie bronimy swoich...nawet jak nam dacie 15 godzin

pozytywna strona pozdrowienia dla nun wiecie za co :) i dla lsd [ciach]

Moderator Neferet:
    Nieregulaminowe treści
  • Jesteście niepoważni tyle Wam powiem.
    Najlepiej wyciągnąć wnioski po widoku na falandze. W końcu to tyle informacji ^^
    Jasne, cała Korona siedziała z drinkami i podziwialiśmy Wasz wlot bez kiwnięcia palcem ;}
    No ale dalej uważajcie, że nie bronimy swoich a NuN poleciał na podstawkę bez konsultacji z nami.
    Ziew 8-/

Ps. niektórym to słoma z butów wystaje i chyba mają mokre krocze bo udał im się lot z falangi. Jesteście niezaprzeczalnie najlepsi!! :brawo:
    Ogame, it's Only a GAME!

Ja, gdy GameForge mówi, że robi coś dla dobra graczy KLIK
  • przez chwile bylo 26k% dla nas
    potem bylo ~30k% dla was i trzeba bylo odpuscic :D

warto dodac, ze to co schowaliscie bylo kluczowe - to co ostatecznie wlecialo w rzulfika (czyli bez znacznej czesci "400k statkow") bysmy zlozyli :P

Jestem zadziwiony tym, ze nie dograliscie reckow w zaden sposob chlopaki z Korony i ogolnie niewiele zrobiono w kontekscie ratunku. Tak, decyzja zapadla ze mamy blizej i my sie podstawimy w razie co bo bedzie wiecej flot. Ale naprawde nie daliscie rady w ciagu calego dnia ogarnac [ciach] podstawki zeby nikt w to nie wlecial? :D
    Mieliscie kawal czasu, macie sporo ludzi, zbierajac zlom rzulfik nie wyszedlby tak zle - to mnie dziwi, ten brak reakcji za wyjatkiem podstawiającego się i paru, którzy nas kryli na powrocie

Co do podstawki to chlopaki z LSD - troche przesadzacie z tym linczem na Koronie - Raven, ktory sie z nami podstawial to gracz Korony. Mielismy praktycznie najblizej, pozniejsza podstawka to tez potencjalnie mniej czasu dla was na reakcje. Przyznaje, ze mogli zrobic znacznie wiecej, ale nie bede sie rozpsywal w tym temacie. Ja nie mam problemu z tym, ze sie podstawilismy w 3 zamiast ich trójki, bo sam to zaproponowalem - tylko ze tak latwo im to przyszlo zrobic - potencjalnie wielkie rw do wojny, mnostwo miejsca na reakcje/dzialanie. Mnostwo zaangazowanych osob. Efekt niestety zaden.

ps.

"bronili kolegi który ma znacznie większe armaty w swoim sojuszu "

na chwile obecna tylko ClubAngel ma wg statystyk "wieksza flote" niz giker albo ja ;P flote owszem mam gównianą ale to nieprawda, ze w koronie są "znacznie wieksze armaty" :D

Przy okazji, dla rzulfika to nie jest jakas duza strata :D Troche przerost formy nad trescia, ale wszyscy wiemy jak bylo :)

Do wojny, wiec szacun! Wyszlo chyba najlepiej jak moglo dla was - zlom (chyba) prawie caly wasz, konterek brak,

Szo Rzulfik.

Korona, czekam na kolejne (pozytywne) starcia!

Moderator Neferet:
    wulgaryzm
    rosolov [NuN] - Xanthus - OFF
    Szutruk-Nahhunte [NuN/T R] - Fenrir - OFF
    Tuco Ramirez [CLAY] - Sombrero - epizod OFF

Definitywny koniec.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez abecaduo ().

• Ale ja nikomu nie bronie mieć swojego zdania ;)
    Tylko co wy mozecie wiedziec na podstawie widoku z falangi :D ? To jest najśmieszniejsze w tym wszystkim ;)
    Jesteście najlepsi! ;* Szczególnie w pushach ^^ No i w kulturze wypowiedzi :E
    Pa misie 8-)
    Ogame, it's Only a GAME!

Ja, gdy GameForge mówi, że robi coś dla dobra graczy KLIK
  • M4ti takie sytuacje są sytuacyjne, sam wiesz. Wojna jest no cóż. Grajmy...

Edit: tutaj już byłem mocno schlany więc głupoty pisałem. Jak już mod wejdzie na topic, to może usunąć ten post, bo nic nie wnosi. dzięki
    Oberon - piwofil [OLD]
    Spice - piwofil [SITH]

Przed RW: youtube.com/watch?v=CfI3eGXkZH8
    No i jak znowu się spartoliło atak: youtube.com/watch?v=6yOboz1rN8M

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piwofil ().

• Podpowiem - sojusz NuN (a przynajmniej jego trzon) to byli czlonkowie Korony. Ci, którzy odeszli po tym, jak Nightm4r3 dał ciała ... czasem stare przyjaźnie są silniejsze niż sojusz.

Powolne uni - ale może moon powstał mały (w końcu sond każdy ma dużo) i leciały tam gsy? Może tam miały być floty Korony?
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon
  • Chłodna kalkulacja. Na atak na rzułfika LSD mogła wysłać 5 flo. Poleciało 5 graczy, których średnia flot to 5.237.000 puntów. My mogliśmy posłać 4 floty do obrony - punktacja naszych najlepszych flo to 4.045.00 punktów. Oczywiście podczas ataku mogliśmy skorzystać z floty Zohana, ale ten miał wylane na cała akcję. (jak teraz widać z resztą mamy konto Zohan oddam). Tak samo ludzie z LSP, którzy zaczęli logować się na disco i udzielać... Jak już było po akcji. Wymówką było to, że przecież mieliśmy im mówić, co oni mają robić, chociaż temat wałkowany był od rana i nic nie szkodziło, by na 2-3 godziny przed atakiem spytać się, co i jak wygląda. A dlaczego dołączyliśmy do wojny po stronie LSP? Niech LSP się wypowie, bo mi już szkoda słów.

abecaduo napisał(a):

Jestem zadziwiony tym, ze nie dograliscie reckow w zaden sposob chlopaki z Korony i ogolnie niewiele zrobiono w kontekscie ratunku.
    rosolow, wiesz dlaczego nie obstawiliśmy wszystkich recków, bo powiedziałeś ze Ty i giker obstawicie recki, podałem wam, że rzulfik ma flo na 5200 recków. Ty natomiast stwierdziłeś, że z gikierem macie łącznie ponad 20.000 i będziecie obstawiać. Ja obstawiłem sek, po ataku, ktoś z LSP 6 sek. po ataku, wy mieliście obstawić to co najbardziej prawdopodobne.
    Po akcji dzwonimy do siebie i co mi rosolov mówisz, ja nie obstawiałem, bo na fonie byłem, więc wiesz, a giker trzymał recki w rezerwie, jakby były kontry.

I na zakończenie, nie zostawiamy swoich. Nie sądziliśmy jednak, że LSD, niby w spontonie, który opracowywali przez kilka dni, bo ich GS-owka postawiła sobie kolonka w układzie rzułfika, zrobiono jej szybko moona przez inna moonówkę, oczywiście też nie należącą do LSD, a po dwóch dniach zrobiono atak, trudno nazwać spontonem.

Perez_Uni_38 napisał(a):

mati lamusie!!!!!!!!! nie mamy 198 st na tym uni nie jestesmy najlepsi, mamy malo st ale umiemy walczyc!

Fakt, to prawda co napisał Perezini. LSD mało lata, skąd więc u nich takie floty? Bandit Lama musi się nieźle na lewo puszować, by uklepać 300.000 lam. Nie lata, eko top 300 a tutaj taka flota. Brawo! Niech żyją puszerzy!

Gdybyśmy byli w stanie obronić rzułfika, to byśmy to zrobili. Był szybki moon i mało zabrakło, aby była inna akcja. Za straconego moona otrzyma kolejne. Jednak nie jesteśmy kamikaze i wiemy kiedy trzeba odstąpić. Mogliśmy rzułfika przed RW usunąć, ale nawet tego nie zrobiliśmy, bo gramy honorowo. Ale co ludzie, którzy grają na puszu mogą wiedzieć o kulturze gry?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Usagi ().

• Cos ode mnie, naprawde sporo osob angazowalo sie w ta akcje, wyszlo tak, ze podstawiac mialo sie NuN kto jak kto, ale m.in rosol z uosiem to dwojka z najlepszymi pomyslami na tym uni :D Bardzo dziekuje ogolnie waszemu sojuszowi chlopaki, za checi, zeby mnie bronic :D niewiele zabraklo, a by bylo konkretne BUM szkoda, ze nie wyszlo do konca ;)

Gratuluje agresorom zgrania, pomysłu oraz zebrania ogromnej floty, na moja skromna flotke :D Odbudowa raczej bedzie, moze jeszcze w jakims stopniu sie na was odkuje! :P
  • to moj ostatni post w wątku, ale chce to wyjasnic :P

Usagi, powiedzialem ze obstawimy dwa-trzy czasy bo mamy 20k reckow. Btw., policzyles flote rzulfika na 30% pz w simie zamiast 70 (jego flota to bylo 11800 recka chyba a nie 5200 - sprawdz sam; samo 200k sond to 140kk krysi czyli 7k rec). Tak, mielismy 26k reckow (ponad 20k)
    Tak, wyslalem 2x 5200 reckow na 2 rozne czasy (13 i 15s bodajze robilem to z telefonu na necie z dupy - ave korki w miescie). Oba sloty wlecialy w pustego pzta;. giker wyslal polowe, druga trzymal na ew. kontre. Zawrocil bo mial pozniejsze czasy obstawione - razem z flota bo wiadomo bylo ze nic nie zbierze. Wy powinniscie jako 20 osobowa ekipa od rana slac recki tak, zeby na kazda sekunde miec z 10k recka. O to chodzi. ja tego nie zrobie we dwóch.

Usagi nic do Ciebie nie mam, a w zasadzie mam jedno. Kiedy w najmniejszy sposób skrytykuje/w negatywnym swietle przedstawie jakiekolwiek dzialania Korony jako sojuszu (nie pojedynczych osob bo nie o tym mowa do cholery), przypieprzasz sie do mnie z dupy.

Sam wlasnie udowodniles ze ja z gikerem zgralem wiecej reckow niz wy jako 20 osobowa ekipa mająca 17h na reakcję, tak? Przeczytaj moj pierwszy post jeszcze raz i przestan sie do mnie przypieprzac jak napisze ze cos zrobiliscie nie tak w mojej opinii. Tymbardziej po tym jak w porzadku sie gadalo jeszcze chwile temu.

Co Ci nagle Bandit Lama przeszkadza, ze twierdzisz ze sie puszuje. Bo jest w lsd? To jedna z ostatnich osob ktore bym o to podejrzewal.
    rosolov [NuN] - Xanthus - OFF
    Szutruk-Nahhunte [NuN/T R] - Fenrir - OFF
    Tuco Ramirez [CLAY] - Sombrero - epizod OFF

Definitywny koniec.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez abecaduo ().

• No to i Ja coś od siebie dodam :D

Od samego początku opisu tego starcia jest masa FAŁSZU :cisza:

defo napisał(a):

Ale nas zaczyna zaskakiwać sytuacja, pierwsze floty jakie dołączył to sojusz NuN ! Nikt z korony no szok, co tu się zaczyna dziać ?

To jest jeden z dowodów bo po pierwsze primo pierwsza flota która wystartowała do obrony była moja a po drugie powiem wam coś w tajemnicy ale nikomu nie mówicie jestem z KORONY ;P

Raa napisał(a):

co do korony raven własnie o to chodzi jak sie zachowuje korona, po satkach gorzej jezdzą niż masztalski po śląsku a wojne mieliśmy z lsp nie potrzebie sie wpierdzielaliście , miało być złomowanie flot a nie śmieci

Teraz odpowiem Raa bo się chyba trochę zagotował, z tego co wiem to My wam po satkach nie latamy (mogę się mylić) było jedno rw z naszej strony do wojny i nie było zrobione ani na satkach ani na flocie cywilnej bo tego też się nie robi. No cóż patrze że flota obrońcy to niecałe 200 pc, 1GS reszta to kilka krk i cm oraz lm z tego dużego starcia by nie było aaaaa zapomniałem oprócz tego była cała masa ss mt i dt które w sumie się nie bronią i są statkami cywilnymi więc najpierw ubijcie kogoś kto może się bronic a potem się puszcie jak pawie bo dla mnie to co zrobiliście z tego starcia to farsa. Trzeba było to po prostu wstawić jak wlot do wojny z normalnym opisem (prawdziwym) takim jaki miał miejsce.

Popieram Usagiego który dokładnie policzył ilość pkt flot które brały udział w starciu z waszej strony i które my mogliśmy dać bo atak był na (ekonoma) jak by był na flociarza to było by 5 flot na 5 i tak łatwo już by wam nie było.

Wojna trwa wiec bawimy się dalej a wiec niech wygra lepszy i proszę o trochę więcej kultury osobistej z obu stron bo nie tak to powinno wyglądać ;)

Obrońcy SzO wam mimo wszystko Gratuluje bo nas zblokowaliście.

Dziękuje za uwagę i pozdrawiam
  • Elmo i Kruk napisał(a):

No to i Ja coś od siebie dodam

Od samego początku opisu tego starcia jest masa FAŁSZU

Pierwszy wyleciał kolega z NuN po czym zacząłem rozmowę z Rosolovem ale to już inna historia, bronili kolegi rozumie to chyba każdy :) I to był początek obrony !
    Po chwili było kilka flot ale to zupełnie inna opowieść bo nie o to tu chodzi :)

Ważny jest fakt, lecieliśmy zrobić % do wojny i zrobiliśmy :evil:

3 nasze floty leciały około 100 układów, tyle układów leciały tez recki i co ?
    I nasze wszystkie floty spokojnie sobie dotarły na moony bez żadnego zaniepokojenia, szkoda deu ? wyliczenia bywają nie pewne 8)

Długo tak będziecie jeszcze czekać aż zapijemy ? I zostawimy flotę :P Pamiętajcie nie tylko wy na to czekacie :P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez defo ().

• Dobra dajcie, już sobie spokój z tą g..o burzą, bo co ona niby zmienia i daje? :dyskusja: totalnie nic.
    Atakujący mają swoją wersję, my mamy swoją i po temacie.. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
    Agresorom gratuluję :bdb: bo fajnie się zgrali i suma sumarum mają dobry procent do wojny, która jeszcze się nie skończyła przypominam. :juzpotobie:
    Obrońcy :gszo: :xgszo: bo jest w porządku graczem i z całą pewnością pomożemy Ci się odbudować.
    :xclosed: