Witam wszystkich.
Dawno mnie tu nie było, z racji tego iż nie zwykłem wstawiać drobnicy.
Jak dla mnie - nowa akcja życia chociaż procentowo top2.
Obrońca - wcześniej Gapcio z Vivo pilnował się ponadprzeciętnie. Dzieliłem z nim kilka układów i zdążyłem się z nim zakumplować mimo tego że co stał, to na niego puszczałem atak. Raz brakło kilku minut, drugi raz to coś tam coś. Raz nawet opyliłem 200 plazm by mieć deuter na lot Było ciekawie z tym sąsiadem.
Niestety znudzony grą i po lekkich pstryczku w nos od Pana B. na 3:250 Gapcio postanowił oddać komuś konto a sam zakończył karierę. Pozdrawiam go z tego miejsca.
Przejdę do konkretów. Obserwowałem Szaszkę od momentu gdy konto zdjęło urlop, wymieniliśmy kilka prywatnych wiadomości. Skanowałem jak głupi co kilka sekund, minut, godzin. Czasami w ogóle a czasami do znudzenia. Wczoraj zobaczyłem małą wskazówkę która dała mi do myślenia gdzie Szaszka może trzymać flotę. Jako że mamy SnD a ja jestem tam liderem mojego Bajkowego teamu zgłosiłem chęć zniszczenia moona i czekałem na okazję. Ta powtórzyła się już następnego dnia.
Szaszka wysłał z kilku planet transportuj na godzinę 7:50 na swoją planetę. Widziałem to na falandze. Pomyślałem że skoro transporty lecą no to flota bezpiecznie lata nad tym księżycem przy tej planecie. Poczekałem sobie aż pójdzie spać. Puściłem gąski które mi zostały po ostatnich próbach niszczeń innego kolegi - który akurat nie spał
5x 3 gs + 1x 1gs no to lecą w układzie całą wieczność...
Dawno mnie tu nie było, z racji tego iż nie zwykłem wstawiać drobnicy.
Jak dla mnie - nowa akcja życia chociaż procentowo top2.
Obrońca - wcześniej Gapcio z Vivo pilnował się ponadprzeciętnie. Dzieliłem z nim kilka układów i zdążyłem się z nim zakumplować mimo tego że co stał, to na niego puszczałem atak. Raz brakło kilku minut, drugi raz to coś tam coś. Raz nawet opyliłem 200 plazm by mieć deuter na lot Było ciekawie z tym sąsiadem.
Niestety znudzony grą i po lekkich pstryczku w nos od Pana B. na 3:250 Gapcio postanowił oddać komuś konto a sam zakończył karierę. Pozdrawiam go z tego miejsca.
Przejdę do konkretów. Obserwowałem Szaszkę od momentu gdy konto zdjęło urlop, wymieniliśmy kilka prywatnych wiadomości. Skanowałem jak głupi co kilka sekund, minut, godzin. Czasami w ogóle a czasami do znudzenia. Wczoraj zobaczyłem małą wskazówkę która dała mi do myślenia gdzie Szaszka może trzymać flotę. Jako że mamy SnD a ja jestem tam liderem mojego Bajkowego teamu zgłosiłem chęć zniszczenia moona i czekałem na okazję. Ta powtórzyła się już następnego dnia.
Szaszka wysłał z kilku planet transportuj na godzinę 7:50 na swoją planetę. Widziałem to na falandze. Pomyślałem że skoro transporty lecą no to flota bezpiecznie lata nad tym księżycem przy tej planecie. Poczekałem sobie aż pójdzie spać. Puściłem gąski które mi zostały po ostatnich próbach niszczeń innego kolegi - który akurat nie spał
5x 3 gs + 1x 1gs no to lecą w układzie całą wieczność...
-
Pokaż spoiler Atak na księżyc 31.12.2017 05:17:36
Od: dowódca floty Twoja flota z: X:XXX:X dotarła do księżyca planety xxxxxx [X:XXX:X]. Twoja gwiazda śmierci kieruje na niego swoje działo grawitonowe. Potężna fala uderzeniowa wstrząsa księżycem, który zaczyna się deformować i w końcu eksploduje. Ogromne odłamki skał szybuje w kierunku twojej floty. Nie ma szans na unik. Twoja flota ulega doszczętnemu zniszczeniu.
Szansa na zniszczenie księżyca: 13.86 % Szansa na zniszczenie GŚ: 46 %
Kilka fal gąsek spadło, ale całe szczęście kilka zostało Jako że to moje pierwsze udane niszczenie księżyca jestem super happy. Jeden cel przed zakończeniem kariery wykonany pomyślnie
Zawsze się śmiałem z wujo/SzceciN że tracił dużo gs`ów na próbach niszczeń, ale gdy sam zacząłem to robić już nie było mi do śmiechu... nie byłoby pewnie w tym nic dziwnego gdybym i ja nie zasnął... dobrze że nastawiłem kilka budzików w tym na komórce żony. Budzę się o godzinie 7 patrzę nie ma moona klikam falangę a tam piękny widok 27tys statków wraca na planetę za godzinę
Obrońca jak to obrońca - pilnował się podobnie jak poprzedni właściciel konta prawie doskonale, zalogował się 10 minut przed odbiorem fs`a. Niestety widok raportów z zrakietowanej obrony na księżycu, brak księżyca i atak sekundę po powrocie nie nastroiły pozytywnie obrońcy do tego wczesnego niedzielnego poranku.
Synchro ataku, lot bum. Obrońca zdążył wywiosłować kilkaset recków i pogratulować.
Zatem dziękuję za uwagę. Obrońcy życzę szybkiej odbudowy o ile będzie i wiele pomyślności w nadchodzącym roku.
A teraz chciałbym pozdrowić wszystkie Minionki, i te żółte i te niebieskie i te których dziś męczy kac a wczoraj nakarmiły lwa. Życzę wam dużo zdrowia, dużo szczęścia i dużo pomyślności w nadchodzącym roku. Minionki to sojusz który jest najlepszy nawet gdy go nie ma
Cieszę się że są jeszcze miejsca w Ogame gdzie gra może dostarczyć przyjemności bez multikont, moonówek i gsówek. Bez kupna kont i puszy. Szkoda że nasza Polska administracja ogame tak nie działa jak na tych Uniwersach gdzie zaczęliście klikać dla przyjemności. Oby tam gdzie zabronione są moonówki i jakikolwiek kontakt między powiązanymi kontami grało się wam w spokoju.
Szczególne pozdrowienia dla tom`a bo to on zawsze będzie dla mnie królem finezyjnych akcji.
Pozdrowienia dla sojuszu SPACE by w nowym roku pomyślność trafiła również w wasze ręce.
Wszystkim Uriel`owiczom życzę samych przyrostów punktowych i szczęśliwego nowego roku.
(pomijając Red Baron)
Cieszę się że są jeszcze miejsca w Ogame gdzie gra może dostarczyć przyjemności bez multikont, moonówek i gsówek. Bez kupna kont i puszy. Szkoda że nasza Polska administracja ogame tak nie działa jak na tych Uniwersach gdzie zaczęliście klikać dla przyjemności. Oby tam gdzie zabronione są moonówki i jakikolwiek kontakt między powiązanymi kontami grało się wam w spokoju.
Szczególne pozdrowienia dla tom`a bo to on zawsze będzie dla mnie królem finezyjnych akcji.
Pozdrowienia dla sojuszu SPACE by w nowym roku pomyślność trafiła również w wasze ręce.
Wszystkim Uriel`owiczom życzę samych przyrostów punktowych i szczęśliwego nowego roku.
(pomijając Red Baron)
Dnia 31-12-2017 08:03:01 następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Krucjo [Minionki]
Krążownik 20.828
Okręt wojenny 9.705
Pancernik 9.782
Duży transporter 910
Lekki myśliwiec 15.000
Krążownik 5.000
Recykler 3.000
Sonda szpiegowska 221
Bombowiec 1.000
Pancernik 1.000
Wyrzutnia rakiet 10.000
Lekkie działo laserowe 10.000
Działo Gaussa 15
Działo jonowe 150
Wyrzutnia plazmy 100
Mała powłoka ochronna 1
Duża powłoka ochronna 1
Niszczyciel 2.050 ( -0 )
Lekki myśliwiec 79.501 ( -14.793 )
Ciężki myśliwiec 9.199 ( -801 )
Krążownik 20.639 ( -189 )
Okręt wojenny 9.696 ( -9 )
Pancernik 9.776 ( -6 )
Agresor stracił łącznie 73.713.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 504.016.000 jednostek.
Na polu zniszczeń unosi się 221.207.000 metalu i 112.263.200 kryształu.
Agresor przejął łącznie 23.121.617 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 23%.
Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):
210.757.000 Metalu i 101.820.200 Kryształu
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 163.996.866
Kryształ: 88.469.231
Deuter: 9.519.720
agresor zyskał łącznie 261.985.817 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -309.909.866
Kryształ: -158.210.031
Deuter: -59.017.720
obrońca stracił łącznie 527.137.617 jednostek.