pl1 [ZLY SEN] & Bad Whisky [ZLY SEN] vs. głęboka przestrzeń aka Vegitto ~ 140573.09%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ale [ciach] , jak w moich ST na eri hahaha :D :D :D
    Póki co poczekajcie może z decyzją GO odnośnie tego starcia , tutaj mogło dojść do zupełnie innej sytuacji niż się każdemu wydaje ;)

Duetowi pl1 i whiskaczowi gratulacje bo miotą spice i Q do bólu XD

Moderator Ruda:
    Pseudocenzura
    Ave Racovia !!
  • Miałem nie pisać, ale napiszę.
    Starcia nie gratuluję. Gdybym flotę stracił w walce, na podstawce, kontrze, lustrze, nawet na bfsie to bym pogratulował. Takich zagrywek jak ta, jakkolwiek do niej nie doszło, po prostu nie rozumiem. Ludziom te cyferki wyżerają mózgi chyba. Albo coś rośnie. Może Ego? Nie wiem. Przerost formy nad treścią i tyle. Jesteś na urlopie, budzisz się a tam nie ma planety z flotą. Brawo temu kto to zrobił. Brawo. Graty. mam nadzieję, że trup ten wypłynie i będzie siał ferment wszędzie. Pod "STejkiem" na Methodzie nawet nie będę się wpisywał bo szkoda mi nerwów.
    Z grą nie kończę bo traktuję to jako zabawę, a nie sens życia jak w przypadku niektórych.
    Powrót do nałogu...
    Spica ON
  • Starcie ma bardzo ciekawą historię jak i wykonanie.
    Z łaski swojej Art, smoki prośby mojej i całej społeczności ogame wyjaśnijcie przyczynę jak doszło do skasowania planety graczowi Vegi i graczowi Method
    żeby nie dochodziło do takich sytuacji w przyszłości.

Na deser dodam że przy rejestracji na nowym serwerze jak i na innych wpisujemy e-mail oraz hasło.
    Długość hasła, jak i sposób jego przechowywania pozostawia wiele do życzenia.
    PS. System przyjmuje hasło w stylu: 1234 :D
    Czekam na odpowiedź od Was Art, smoki.

• Zaskakujące jest to Uni, nie ma co

Ponieważ znam się w szczególności na tym, na czym się nie znam, to też dołączę się do tej wspaniałej g...oburzy.

Czy GO coś zrobią w tej sprawie, sprawdzą logi...? Oczywiście że nie, bo hajs się zgadza to po co.

Wszystko wygląda bardzo podejrzanie (bo jest nowe), szczególnie po tym co Vegi powiedział, ale czy macie pewność, że było "jakieś" złamanie przepisów? Ja nie mam tej pewności, ale i nie wykluczam, że tak było.

Podam wam tylko jeden z wielu możliwych scenariuszy, który jest jedynie wymysłem mojej wyobraźni (zero faktów), więc proszę go nie brać poważnie, nie brać dosłownie i się nie obrażać bo to nie jest oskarżenie (sorki za użycie twojej osoby Vegi):

Czemu wszyscy po poście Vegitto łyknęli haczyk, że to ktoś mu wszedł na konto i skasował planetę. Nie znam się na psychologii, ale jak mi na U38 przez bug skasowało się ponad pół floty, to mój post nie był w stylu: ale syf, trudno, gram dalej --> 8 linijek tekstu. 8 LINIJEK.

Duża flota to w późniejszym etapie gry duży problem. Człowiek nie chce siedzieć co chwile na urlopie tylko pograć lajtowo. Co tu zrobić, żeby nie było lipy i pozbyć się floty? Zamienić konto? Zrobić spepuku broniąc kogoś. A może są inne metody. Czy tu nie mamy do czynienia z tą nową metodą?

Sam wielokrotnie jak miałem zbyt dużą flotę to zamieniałem konto, albo zaczynałem od nowa na tym samym Uni (na Spice 3 razy). Są nowe wyzwania i motywacja. O akcjach samobójczej obrony słyszałem wielokrotnie, polecam ostatnią akcje na Uni Nusakan. Czyżby chłopaki wymyślili coś nowego? Akurat to pasuje bardziej do Method-a (mojego ulubieńca nietypowej logiki) a nie Vegiego, ale kto wie

Wracając na ziemie, opcja że ktoś się włamał na konto jest bardziej prawdopodobna, ale śmiać mi się chce jak ludzie łykają posty jak pelikany.

Jedno jest pewne, jak ktoś jeszcze zrobi taką akcje to na pewno (no może 90%) flotę skasuje duet ZS, bo oni zawsze czuwają o 3 rano na odświeżenie statystyk, na jak na modlitwie. :D

Gratulacje determinacji i nie wiem czego jeszcze, bo nie wiem co to było :)
    Oberon - piwofil [OLD]
    Spice - piwofil [SITH]

Przed RW: youtube.com/watch?v=CfI3eGXkZH8
    No i jak znowu się spartoliło atak: youtube.com/watch?v=6yOboz1rN8M
  • Mój drogi @piwofil :)
    Nie ma sensu rozpisywać się i użalać nad tym co się stało. Gdybym odpisał w dzień złomu to dostałbym bana na forum i używałbym niezbyt cenzuralnych i przyjemnych sformułowań. A nie jestem takim człowiekiem. Włożyłem w tą flotę mnóstwo czasu i pracy. nigdy w życiu nie pozbyłbym się jej w taki sposób. Gdybym miał dość oddałbym konto. No ale każdy ma prawo mieć swoje teorie :) Pozdrawiam i nadal nie gratuluję. Albo gratuluję, niech se podnoszą swoje Ego różne osoby.
    Powrót do nałogu...
    Spica ON
  • W sumie nic nowego w świecie Ogame.
    Swojego czasu na rhea również się włamano na konto,zezłomowano topową flotę i nic[konto magicznie zeszło z urlopu].Wielokrotnie tickety do GO zostały bez jakiejkolwiek odpowiedzi.
    Nie liczcie, że ktokolwiek ruszy palcem[o ile rzeczywiście coś się [ciach].

Współczuję jeśli rzeczywiście pojechano z grubej rury jak tutaj jest to przedstawiane.

Moderator Ruda:
    Wulgaryzm
    Art to żart.

Stare, niesłuszne zbanowane konto

I am not a king, I am not a god, I am... worse...
  • ładnie się tutaj bawicie :D

Ogólnie jak dla mnie za dużo możliwości nie ma ...
    Łatwo z boku obiektywnie wyciągnąć pewne wnioski ...
    Tak czy siak , każdemu się zdarzy raz na kiedyś poprosić o zrobienie FS , czy odebranie floty ...
    Ale jeśli , logujecie sobie wszyscy na konta i wie o tym świeża osoba łatwo zrobić zamieszanie w sojuszu i tutaj popełniliście błąd .
    Bo nie wiecie kto zdradził tak naprawdę do końca ...
    Najzabawniejsze jest to że żeby takie coś zrobić wcale nie trzeba skupywać konta w obecnej sytuacji wystarczy mieć głowę do takich rzeczy...
    ktoś zasiał trucizne w M L poczekał aż zacznie działać i bom bom bomadziała o i bom bom bom ...

ciekawe czy w tym roku wyjdzie x6 70 % jak bedzie ankieta na nowe to kliknijcie wszyscy :D
    Nawet jak nie zamiarujecie grać wstępnie to zasze lepiej niż klikać speed flot x 1 :ziew:
    Wtedy się może spotkamy porozrabiać wiekszym kolem jak czas pozwoli ...
  • A moze ktoś z ZS to jakiś ukryty GO :roll: haha

Graty jak zwykle dla obojga agresorów. Cieszy ze część floty która została zbudowana przez wujaszka poszła w eter, a że złom jest na imprezie u ZS to mnie nie dziwi, cieszy mnie to nawet bardzo. wujaszek - nie pozdrawiam :S
    Czekam na następne większe starcia, tylko czy tam w ogole ktoś ogarnięty z flota i przyjaciółmi został? nie sądze. Pewnie trzeba czekać kiedy co poniektóre konta zmienia właścicieli damn..
    A to co ludzie wypisują to jest coś niesamowitego i tego typu posty ostają się bez edycji modziów. No ale każdy ma inne podejście do sprawy.

peace
  • A ja piję wasze zdrowie ;D obie strony poświęciły czas,może i PLN ;) coś się zadziało i afera ;D
    Można doszukiwać się i nie! Fakty są takie że "ZS" lub Adam i Kalina to zupełnie inna LIGA dla tej gry!!
    Co by nie było zysk jest po właściwej stronie! ;D
  • Juz nie gram na tym uni, i takie "bardzo uczciwie wyglądające" złomy jak ten, umacniają mnie tylko w słuszności takiego postępowania. Urlop zdjęty w czasie, w którym powinien jeszcze trwać, przypadkiem złożona przez Z-S. Zbyt grubymi nićmi szyte to wszystko, aby uznać to za czysty i uczciwy wlot. Odważę się powiedzieć, że to był jawny szwindel, nie rozumiem dlaczego GO przymyka na to oczy albo po prostu udaje, że nic nie widzi.
  • A ja rozumiem. Bo po pierwsze pl1 i Bad Whisky to jedna i ta sama osoba, albo inaczej dwie, ale logujące się na tych samych kontach, po drugie mają wtyki nawet wśród adminów(kreta-zatrudnianie ludzi z ulicy na Go bez jakieś poważnej selekcji skutkuje właśnie takimi przekrętami). I sprawa się wtedy od razu klaruje. Gość ma "magicznie" zdjęty urlop i następuje PUSH jakich mało. Oczywiście nikt nic w tym złego nie widzi, mimo że kolega jest poszkodowany, a wszystko jest tuszowane jako czysta akcja mimo że 99% ludzi na forum podejrzewa przekręt(ale jaki przekręt?- przecież nie ma dowodów prawda?). Sprawa tak śmierdząca jak martwe śledzie na Titanicu :cursing:
    Takie postawy powinny być pręgieżowane :bicz1: przez Adminów tej gry bo inaczej ludzie przestana grać w ta grę jeśli będzie się sytuacja powtarzać :banned:
    Śmierć to tylko początek :D
  • ....a najzabawniejsze jest to że na tym ST każdy chce mieś swoje 5min ! krzykacze pokrzyczeli ,defetyści napisali co musieli....szczere gratulacje dla "Adamsów" :E :E zawsze we właściwym miejscu i czasie :thumbsup:
  • Mort69 napisał(a):

... krzykacze pokrzyczeli ,defetyści napisali co musieli....
    dodałbym tylko......
    dupowłazy porozpychali się w zwieraczach,klakierzy łapki otłukli a poplecznicy przewalanek dorobili już ideologię pełną zrozumienia i tolerancji

bez gratek ale za to z dużą dozą obrzydzenia - więc się wyrównuje
    Zasiadaczom bana, a Operatorom ogarnięcia tego burdelu na Spicy

Pozdrawiam
    "...uważaj na to co we mgle.Tam kryje się to,czego nawet bogowie nie chcą widzieć..."

Dwa sojusze jeden Honor

Shadow Company
    Steel Dragons Elite

All Uniwersum - OFF